שאלת - שחקן מחליף

אז אם מי היה לי את הדיון הזה לפני כמה זמן?

אולי עם טוויסטד...
שם הסברתי שגם אותי קצת מטריף שאנשים קוראים לה ככה כל הזמן כאילו זה שמה.

אז העלתי את אלו

twisted nerve1

New member
איתי. וכן, אני יודעת שהחליפו את דריו.

וראיתי אותו באורפן בלאק. והוא אכן יאמי.

זה לא מה שאמרתי

מצאתי אפילו את ההודעה שבה כתבתי על זה.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=109&messageid=176573600
&nbsp
זה מציק לי פשוט כי זה מרגיש כאילו אנשים באמת חושבים שזה השם שלה. וזה לא שם.
אין לי בעיה שיקראו לה בכינויים שהם לא דווקא השם שלה. האמת שאני מאוד אוהב סיכומי סדרות שבהם נותנים לדמויות שמות כינוי מצחיקים לפי אספקט מסוים שלהם.
אז קרא לה איך שבא לך כל עוד את היודע את שמה המלא האמיתי :
משחקי הכס

Daenerys Stormborn of the House Targaryen, the First of Her Name, the Unburnt, Queen of Meereen, Queen of the Andals and the Rhoynar and the First Men, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Chains, and Mother of Dragons

זה עוד כלום - הוא נשוי לבן של אחיין של ויקטור קיריאקיס

סוני קיריאקיס (שמצד אמו הוא בן דוד של בת דודה של וויל ממשפחת הורטון)
&nbsp
אני זוכר שבתקופת התיכון שלי בערך צפיתי בחלק מהפרקים כשוויל היה תינוק וסאמי שיקרה לכולם לגבי מי האבא שלו.
&nbsp
בקיצור זאת עדיין אופרת סבון מטורפת.

LiaTuSh18

New member
לגמרי!!!

גם אני זוכרת את הפרקים האלה שסאמי הפילה את האבהות על אוסטין.. וגם את הרומן החמוד שלה עם לוקאס..
אבל רגע, הסדרה נגמרה, לא??

ימי חיינו? מה פתאום. עדיין ממשיכה חזק

אבל ממה שהבנתי אחרי שנים רבות בסדרה סאמי עוזבת.
&nbsp
אגב, את זוכרת שהייתה הדמות של קריסטן, בלונדה מרושעת שהייתה בת חורגת של סטפנו ורצתה להתחתן עם ג'ון בלאק (ואפילו החזיקה את מרלנה בתוך תא) ואז אחרי שהייתה לה הפלה היא שכרה מישהי שנראית זהה לה ושהייתה בהריון, אבל אז אחרי שהתינוק נולד גילו שסטפנו הוא אבא שלו. אז קראו לתינוק הזה אלביס ג'וניור (כי האישה הזאת הייתה אובססיבית לאלביס) והוא עבר גדילה מאסיבית במשך כמה שנים ואז חזר לסדרה בתור מבוגר והתחתן עם סאמי.
וקריסטן עצמה חזרה לסדרה לפני איזה שנה אחרי איזה 15 שנה שחשבו שהיא מתה.
וגם אריק בריידי חזר לסדרה (אם כי עצוב כי כבר לא משחק אותו ג'נסן אקלס כמובן).
&nbsp
דווקא אני לא זוכר את הרומן של סאמי עם לוקאס. אני יודע שלתקופה מסויימת הם היו נשואים ואפילו יש להם בת משותפת נוספת חוץ מוויל.
&nbsp

twisted nerve1

New member
השחקן שהחליפו במשחקי הכס

כלומר דריו נהריס- באמת עדיף השני מהראשון. אבל אני עדיין לא אוהבת את הקטע שמחליפים שחקן של אותה דמות. היו יכולים איכשהו לסדר את זה שזה פשוט תהיה דמות אחרת. נו שויין.

האמת שאני לא יודעת מה היה עדיף....

אם היו הורגים את הדמות של רידג או שהביאו שחקן אחר..
שחקן אחר לא יכול להחליף את רידג אחרי שהתרגלנו לדמות שלו במשך 28 שנה...
&nbsp
הביאו שחקן חדש שמגלם את דמותו של רידג בצורה אחרת לגמרי, באותה מידע יכלו לקרוא לו "שוקי"....
השחקן החדש( מוצלח או לא) לא יכול להתברג פתאום ולמלא את מקומו של הקודם...
כל מערכות היחסים השתנו... בגלל זה הוא וברוק לא יחד והוא עם האחות המעצבנת....
&nbsp
אני חושבת שכבר עדיף היה להרוג את רידג (הרגו כבר שחקנים-סטפני, מייסי,דרלה, וסאלי שנפטרה במציאות) ולהביא את אחיו למחצה מצד מאסימו למשל :)

Shiri from the block

Active member
לא לא... לא להרוג את רידג', זה מיותר.
אני כבר מעדיפה את השחקן הנוכחי מאשר להרוג אותו. רידג' הוא דמות הכרחית בסדרה.. אי אפשר להרוג אותו סתם ככה.. זה לא מתאים.
פשוט היו צריכים לקחת ליהוק אחר, שיכל להתאים גם עם ברוק וגם עם קייטי..
אבל השחקן הזה באמת יותר מתאים לשחק את הבן של מאסימו חחח באמת היו צריכים להביא אותו כאח חורג של רידג'!

איל51

New member
אני יכול לענות לשאלת הבונוס?

אני לא הייתי רוצה ששחקנית (או שחקן
) תתחלף רק בגלל שהיא נכנסת להריון.
אם החלפת שחקנית לגמרי היא משהו לא טוב, אז להחליף אותה לכמה פרקים ואז להחזיר אותה רק בגלל שהיא בהריון? זה ייראה הרבההה יותר גרוע.

מישהו היה מוכן לקבל מישהי אחרת במקום קורטני קוקס בזמן ההריון שלה בחברים?

רוזאן וסמנת'ה הן שתי דוגמאות בולטות להחלפת שחקן ראשי

סמנת'ה (Bewitched) היא סדרה משנות ה60 על מכשפה שחיה עם בעלה בן האנוש והילדה שלהם.
לסדרה היו 8 עונות, ובערך באמצע שלה החליפו את השחקן ששיחק את הבעל, דארן.
השחקן היה כנראה חולה מאוד ולא יכלו פשוט להעלים את הדמות המרכזית של הבעל של סמנת'ה. ולכן החליפו אותו.
&nbsp
ברוזאן, הסיטקום משנות ה80 ו90, החליפו את הבת בקי בסוף עונה 5. אני לא יודע את הסיבה. אבל מה שהיה מוזר שם זה שהשחקנית המקורית חזרה לתקופה מסוימת בעונה 8 של הסדרה ואז שוב חזרה השחקנית החדשה בעונה 9. בקיצור בלגאן.
&nbsp
כמובן שבשתיהן זה לא היה חובה לחלוטין להחליף כמו שזה היה בספרטקוס שכמובן לא יכלה להמשיך בלי ספרטקוס.
בסדרה 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter ג'ון ריטר ששיחק את האבא מת זמן קצר לאחר שהתחילו הצילומים לעונה 2. כביכול יכלו להחליף אותו בשחקן אחר. אבל במצב הזה העדיפו (באופן די מובן) לא לעשות את זה ובמקום זה הכניסו לעלילה את מות אב המשפחה.
&nbsp
&nbsp
עכשיו לדעתי. באופן כללי אני מעדיף שלא יחליפו שחקן. אני כן מקבל את זה במצבים שאין כמעט ברירה. אני כן חושב שהיה עדיף שהמשיכו את ספרטקוס עם שחקן אחר כשלא הייתה ברירה (ולזכותה של ההפקה זה שלא שהם קפצו על שחקן אחר ברגע שאנדי חלה, אלא חיכו בסבלנות שהוא יבריא ורק החליפו אותו כשנעשה די ברור שאפילו אם הוא כן יבריא הוא לא יהיה כשיר לסדרת פעולה עוד זמן רב, ואנדי עצמו בירך את הבחירה שלהם)
גם במצב כמו עם דארין הייתי מקבל את זה. באופן כללי אני חושב שהייתי יותר קבל דבר כזה בסיטקום מאשר בדרמה.
&nbsp
זה נראה לי בעיקר תלוי בדמויות ושחקנים ספציפיים. ברוב המצבים אני אעדיף שימצאו דרך להצדיק את זה שהדמות נעלמה ושהופיעה דמות חדשה. אבל אני יכול להבין שבמצבים מסוימים (נניח של דמות משפחה שהעדרותה תפגע מיד במשפחה) אז אולי זה מוצדק. זה יכול להיות די חרא אם קו עלילה שלם נהרס רק בגלל ששחקן החליט לעזוב או נאלץ לעזוב.
אבל כמובן ששחקנים מסוימים בתפקידים מסוימים הם לא ניתנים להחלפה, בעוד אחרים יותר ניתנים להחלפה.
&nbsp
&nbsp
לגבי הריון. אני מעדיף כשמשאירים את השחקנית בהריון ומשתמשים בדרכים יצירתיות להסתיר את הריונה. אני מוכן לקבל את זה גם כשברוו שבעצם היא בהריון. סה"כ זה כמו דברים רבים אחרים של תחפושת. בדרך כלל גם עם איכות האיפור ואפקטים הכי טובה ברור לך שהחייזר המסויים או השד המסויים על המסך הוא פשוט בן אדם עם תחפושת. אבל זה לא מפריע ליהנות מהסדרה.
&nbsp
&nbsp
נ.ב. בערך חמש שעות נעלמתי היום מהפורום וכתבתם יותר מידי. לוקח לי יותר מידי זמן עכשיו להשלים. מעכשיו אסור לכתוב הרבה בפרום כשאני עסוק.

השאלה בכוונה הייתה מיועדת לאלמוג

כי הוא כתב שמפריע לו שדמות בהריון בלי קשר לעלילה . אז ניסיתי להבין עם מצב שמחליפים שחקנית יותר מקובל עליו . אבל הוא לא מגיב אולי חושב שאני צוחקת
אבל זה באמת מעניין אותי . אני למשל מוצאת טעםאם היו מחליפים את גרייס

didalf

Well-known member
רגע, את גרייס במנטליסט?

באמת היה נראה לך יותר הגיוני אם היו מחליפים שחקנית לכמה פרקים ואז מחליפים שוב
יותר ממה שהם עשו? (שהיה סביר לחלוטין בעיני).

אממ כן

או שלא היו מראים אותה בכלל .

וכמובן שאני חושבת שזה לא בסדר מבחינת שתי השחקניות אם יקרה דבר כזה
אני רק אומרת אם היו שמים שחקנית אחרת . זה לא היה מפריע לי

אם אני לא טועה רק בארבעה סדרות שראיתי . היית מישהי בהריון. ורק בהמנליסט זה היה מורגש
את שמת לב שלינדן בהריון? . וסיינפלד לא ראית אבל גם שם השחקנית שמשחקת את איליין הייתה בהריון פעמיים כמו שחקנית שמשחקת את לינדן וזה לא בולט בכלל . אני ידעתי שהם בהריון רק ממידע מאחורי הקלעים

didalf

Well-known member
נכון שזה היה מאד בולט

וקצת מגוחך איך שהסתירו אותה מאחורי שולחן כל הזמן כאילו לא רואים שכל הפרצוף שלה התנפח, אבל הרבה יותר טיפשי היה אם היו מחליפים שחקנית ואז מחזירים אותה. כאילו אנשים פשוט משנים את המראה שלהם לחלוטין ככה סתם

וכשהגיע הזמן הוציאו אותה לאיזה קורס שקרכלשהו. לדעתי התנהלו עם זה סביר לחלוטין.
&nbsp
ובקשר ללינדן באמת לא שמתי לב, אולי טיפה בסצנה האחרונה אחרונה אבל גם לא. אבל זה לא הייתה בעיה כי הכל התרחש במקום כ"כ חורפי שלא היה נראה חשוד זה שמסתירים אותה עם מעילים וצעיפים, זה התאים.

kordilia snake

New member
אני לא חושבת שנתקלתי בדבר

כזה שהחליפו שחקן בשחקן אחר. אבל אני חושבת שבגדול כול עוד לא מדובר בדמות שהיא ממש משמעותית ברמה כזו שאי אפשר למצוא לה תחליף, עדיף להרוג או למצוא דרך אחרת להוציא אותה מהסדרה מאשר להחליף שחקן. בטח אם מדובר בסדרה שרצה כבר זמן והצופים כבר נקשרו לדמות ולמי שמשחק אותה. אני חושבת שעזיבה של דמות והבאה של דמות חדשה לגמרי במקרים מסוימים עושה רק לסדרה ותמיד טוב מידי פעם לרענן את הקאסט.
בקשר לשחקניות בהיריון,אני לגמרי חושבת שעדיף שהשחקנית והדמות לא יופיעו בכמה פרקים במקום להביא שחקנית שתחליף את השחקנית שיוצאת לחופשת לידה,זה גם יראה רע מכול בחינה שהיא וגם לא הוגן כלפיי שתי השחקניות.

לי הכי הפריע בניפ/טאק..

וזה מצחיק כי החליפו שחקנית שאני אוהב במשהי שאני יותר אוהב, הבעיה שלא היה קשר בין הדמויות/שחקניות.. ואני זוכר שממש הפריע לי שדווקא בניפ/טאק לא טרחו להסביר את השינוי..

ובארו החליפו את שרה במשהי שלא נראת טוב כמו הראשונה..

למעלה