רוזאן וסמנת'ה הן שתי דוגמאות בולטות להחלפת שחקן ראשי
סמנת'ה (Bewitched) היא סדרה משנות ה60 על מכשפה שחיה עם בעלה בן האנוש והילדה שלהם.
לסדרה היו 8 עונות, ובערך באמצע שלה החליפו את השחקן ששיחק את הבעל, דארן.
השחקן היה כנראה חולה מאוד ולא יכלו פשוט להעלים את הדמות המרכזית של הבעל של סמנת'ה. ולכן החליפו אותו.

ברוזאן, הסיטקום משנות ה80 ו90, החליפו את הבת בקי בסוף עונה 5. אני לא יודע את הסיבה. אבל מה שהיה מוזר שם זה שהשחקנית המקורית חזרה לתקופה מסוימת בעונה 8 של הסדרה ואז שוב חזרה השחקנית החדשה בעונה 9. בקיצור בלגאן.

כמובן שבשתיהן זה לא היה חובה לחלוטין להחליף כמו שזה היה בספרטקוס שכמובן לא יכלה להמשיך בלי ספרטקוס.
בסדרה 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter ג'ון ריטר ששיחק את האבא מת זמן קצר לאחר שהתחילו הצילומים לעונה 2. כביכול יכלו להחליף אותו בשחקן אחר. אבל במצב הזה העדיפו (באופן די מובן) לא לעשות את זה ובמקום זה הכניסו לעלילה את מות אב המשפחה.

עכשיו לדעתי. באופן כללי אני מעדיף שלא יחליפו שחקן. אני כן מקבל את זה במצבים שאין כמעט ברירה. אני כן חושב שהיה עדיף שהמשיכו את ספרטקוס עם שחקן אחר כשלא הייתה ברירה (ולזכותה של ההפקה זה שלא שהם קפצו על שחקן אחר ברגע שאנדי חלה, אלא חיכו בסבלנות שהוא יבריא ורק החליפו אותו כשנעשה די ברור שאפילו אם הוא כן יבריא הוא לא יהיה כשיר לסדרת פעולה עוד זמן רב, ואנדי עצמו בירך את הבחירה שלהם)
גם במצב כמו עם דארין הייתי מקבל את זה. באופן כללי אני חושב שהייתי יותר קבל דבר כזה בסיטקום מאשר בדרמה.

זה נראה לי בעיקר תלוי בדמויות ושחקנים ספציפיים. ברוב המצבים אני אעדיף שימצאו דרך להצדיק את זה שהדמות נעלמה ושהופיעה דמות חדשה. אבל אני יכול להבין שבמצבים מסוימים (נניח של דמות משפחה שהעדרותה תפגע מיד במשפחה) אז אולי זה מוצדק. זה יכול להיות די חרא אם קו עלילה שלם נהרס רק בגלל ששחקן החליט לעזוב או נאלץ לעזוב.
אבל כמובן ששחקנים מסוימים בתפקידים מסוימים הם לא ניתנים להחלפה, בעוד אחרים יותר ניתנים להחלפה.

לגבי הריון. אני מעדיף כשמשאירים את השחקנית בהריון ומשתמשים בדרכים יצירתיות להסתיר את הריונה. אני מוכן לקבל את זה גם כשברוו שבעצם היא בהריון. סה"כ זה כמו דברים רבים אחרים של תחפושת. בדרך כלל גם עם איכות האיפור ואפקטים הכי טובה ברור לך שהחייזר המסויים או השד המסויים על המסך הוא פשוט בן אדם עם תחפושת. אבל זה לא מפריע ליהנות מהסדרה.

נ.ב. בערך חמש שעות נעלמתי היום מהפורום וכתבתם יותר מידי. לוקח לי יותר מידי זמן עכשיו להשלים. מעכשיו אסור לכתוב הרבה בפרום כשאני עסוק.