התבלבלת
לעונות 2-3 של ספרקטוס
אני מסכים איתך רק כאשר אתה צודק.
דוגמא 1 למילכוד בעונה 3 (כן...ניטפוק) -
כל ההשתלבות של יוליוס קיסר בעלילה היא בעייתית. כל עוד הוא נשאר במחנה הרומאי ובונה מוניטין זה סבבה. אבל ברגע שהוא נכנס לקרב, כל קרב, אתה יודע שהוא ינצח. לא יהרגו את יוליוס קיסר נכון? ז"א...לא בסידרה הזו. (היה דיבור על סידרה בת עליו לא? מישהו יודע מה נסגר עם זה?)
ומילא מול סתם דמויות, אבל ברגע שהוא נלחם מול גאניקוס או אגרון, הייתה לי תחושה רעה שהם הולכים למות. וזה מלכוד, מכיוון שכשאתה מתחיל קרב בין 2 דמויות חזקות (שאף אחת מהן היא לא ספרטקוס שחייב להחזיק מעמד עד הפרק האחרון), ואתה יודע שאחת מהן חייבת להישאר בחיים לפחות עד סוף הסידרה, אז...זה קצת פוגם במתח.
זה לא כמו המוות של אנומיאוס שבכל זאת ק-צ-ת הפתיע (גם אם לא המוות עצמו, אלא התזמון). ברגע שאגרון או גאניקוס נלחמו מול קיסר, במקרה הטוב זה יכל להיגמר בתיקו, וגם זה זמני.
ולכן אני חושב שאולי לא היה צריך להכניס את יוליוס קיסר לעלילה.
דוגמא 2 למלכוד בעונה 3 -
כל קו העלילה מוכוון ל"הרומאים ינצחו בסוף", כי...ככה זה. לא משנה אם היו מראים את הניצחון שלהם בסוף, או שהיו מסיימים את הסידרה בצורה שייראה כאילו המורדים ניצחו. עדיין, מכיוון שהסידרה היא "היסטורית", לא היו מראים מציאות אלטרנטיבית בה ספרטקוס הוביל את צבא המורדים לניצחון מוחלט על הצבא הרומי. ולכן היה ברור שמתישהו, הרבה דמויות, אם לא כולן, שכולנו אוהבים - ימותו.
מהמלכוד הזה הסדרה יצאה טוב, ואפילו טוב מאוד. בין אם זה בחלוקת המוות בין הפרקים, ובין אם זה באיך שהדמויות עצמן מתו (או שרדו). זה לא היה מאולץ, זה לא הושאר לרגע האחרון ו"יאללה, בואו נהרוג את כולם וזהו כי הסידרה עוד שנייה נגמרת". כל אחד מהדמויות הראשיות קיבלה את הרגע שלה, בין אם היא שרדה ובין אם היא מתה.
גם עניין ה"מה לעשות עם ספרטקוס עצמו" היה טוב. הרי במציאות לא מצאו את גופתו ויש את האגדה שהוא שרד ובלה בלה בלה, ובסרט עם קירק דאגלס הוא כן נצלב אבל השאיר אחריו אישה בהריון. בסידרה פתרו את זה בצורה יפה (לטעמי) עם סגירת קצוות מהפרק הראשון של הסידרה. ולא הייתה הרגשה של "נו...מה זה משנה, גם ככה הוא ימות מתישהו".