שאלת - שחקן מחליף

איל51

New member
מסכים

מה שגרם לי להמשיך לראות את הסידרה הוא השיפור בעלילה, במיוחד בעונה 3.
למרות שעונה 3 הכניסה את עצמה למלכוד בכל מיני דברים, ידעו לצאת מזה בצורה יפה. לפחות מבחינתי ההחלפה של אנדי בליאם לא פגעה בהנאה מהסידרה.

עכשיו יש לי חשק למרתן אותה...

כמובן שאתה מסכים איתי, כי אני תמיד צודק

כולם יודעים את זה, נכון?

&nbsp
למה אתה מתכוון במילכוד בעונה 3?

איל51

New member
התבלבלת
לעונות 2-3 של ספרקטוס

אני מסכים איתך רק כאשר אתה צודק.

דוגמא 1 למילכוד בעונה 3 (כן...ניטפוק) -
כל ההשתלבות של יוליוס קיסר בעלילה היא בעייתית. כל עוד הוא נשאר במחנה הרומאי ובונה מוניטין זה סבבה. אבל ברגע שהוא נכנס לקרב, כל קרב, אתה יודע שהוא ינצח. לא יהרגו את יוליוס קיסר נכון? ז"א...לא בסידרה הזו. (היה דיבור על סידרה בת עליו לא? מישהו יודע מה נסגר עם זה?)
ומילא מול סתם דמויות, אבל ברגע שהוא נלחם מול גאניקוס או אגרון, הייתה לי תחושה רעה שהם הולכים למות. וזה מלכוד, מכיוון שכשאתה מתחיל קרב בין 2 דמויות חזקות (שאף אחת מהן היא לא ספרטקוס שחייב להחזיק מעמד עד הפרק האחרון), ואתה יודע שאחת מהן חייבת להישאר בחיים לפחות עד סוף הסידרה, אז...זה קצת פוגם במתח.
זה לא כמו המוות של אנומיאוס שבכל זאת ק-צ-ת הפתיע (גם אם לא המוות עצמו, אלא התזמון). ברגע שאגרון או גאניקוס נלחמו מול קיסר, במקרה הטוב זה יכל להיגמר בתיקו, וגם זה זמני.
ולכן אני חושב שאולי לא היה צריך להכניס את יוליוס קיסר לעלילה.

דוגמא 2 למלכוד בעונה 3 -
כל קו העלילה מוכוון ל"הרומאים ינצחו בסוף", כי...ככה זה. לא משנה אם היו מראים את הניצחון שלהם בסוף, או שהיו מסיימים את הסידרה בצורה שייראה כאילו המורדים ניצחו. עדיין, מכיוון שהסידרה היא "היסטורית", לא היו מראים מציאות אלטרנטיבית בה ספרטקוס הוביל את צבא המורדים לניצחון מוחלט על הצבא הרומי. ולכן היה ברור שמתישהו, הרבה דמויות, אם לא כולן, שכולנו אוהבים - ימותו.
מהמלכוד הזה הסדרה יצאה טוב, ואפילו טוב מאוד. בין אם זה בחלוקת המוות בין הפרקים, ובין אם זה באיך שהדמויות עצמן מתו (או שרדו). זה לא היה מאולץ, זה לא הושאר לרגע האחרון ו"יאללה, בואו נהרוג את כולם וזהו כי הסידרה עוד שנייה נגמרת". כל אחד מהדמויות הראשיות קיבלה את הרגע שלה, בין אם היא שרדה ובין אם היא מתה.
גם עניין ה"מה לעשות עם ספרטקוס עצמו" היה טוב. הרי במציאות לא מצאו את גופתו ויש את האגדה שהוא שרד ובלה בלה בלה, ובסרט עם קירק דאגלס הוא כן נצלב אבל השאיר אחריו אישה בהריון. בסידרה פתרו את זה בצורה יפה (לטעמי) עם סגירת קצוות מהפרק הראשון של הסידרה. ולא הייתה הרגשה של "נו...מה זה משנה, גם ככה הוא ימות מתישהו".

כן, צודק וצודק

אלו באמת היו שני מילכודים בעונה הזאת. שכחתי מזה, אבל גם אני הרגשתי ככה בזמנו.
שתי אלו היו באמת מילכודים וכמו שכתב הצילחו יחסית לתמרן יפה עם הבעיות האלו. לדעתי אפילו הקרבות עם יוליוס לא היו צפויים לחלוטין כי בדרך כלל קרו דברים לא צפויים (חותץ מזה שכמובן יוליוס לא מת).
&nbsp
ובאמת מאוד התרשמתי מזה שהצליחו לעשות סוף מכובד. מצד אחד לא השאירו כמעט את כולם חיים, מה שהיה מרגיש יותר מידי לא מציאותי ולא מתאים לסיפור האמיתי, ומצד שני הצליחו לכבד את כל אלו שמתו במוות די מכובד. והעיקר שבסוף אגרון ונאסיר שרדו
(בשביל צופים כמוני זה הרגיש קצת כמו פיצוי על כך שבעונה 1 היו שתי דמויות משמעותיות של הומואים ושניהם מתו בעונה 1)
&nbsp
ספין אוף על יוליוס קיסר יכול להיות טוב, אבל הייתי שמח יותר לספין אוף שעוסק באגרון ונאסיר שמגדלים את הבן של ספרטקוס (אחרי שאיך שקוראים לה מתה בלידת בנו).
&nbsp
חוץ מזה בשביל עוד על עלילות יוליוס קיסר יש את הסדרה רומא.
&nbsp

איל51

New member
רומא שונה לגמרי מספרטקוס

ולכן ספין-אוף על יוליוס קיסר של ספרטקוס היה נראה שונה לגמרי מרומא.
אפשר כמובן היה להציג אותו בשנים לפני שהוא הגיע למחנה של מרקוס קראסוס.

"ומצד שני הצליחו לכבד את כל אלו שמתו במוות די מכובד" - ספר את זה לגאניקוס

מוות שכאב לי בעיקר בגלל שהצליחו להציג את זה בצורה מעולה. אחד מהמוות-ים הכי טובים שיצא לי לראות.

האמת שלא רק שזה שונה, יש הפרש שנים גדול בינהם

כשרומא מתחילה קיסר הוא כבר קונסול ומסיים את כיבוש גליה. בסוף ספרטקוס הוא רק בתחילת הקריירה הפוליטית.
אפשר לחלוטין לעשות סדרה שלמה על הטיפוס שלו ברומא הבוגדנית.
פרק הסיום של ספרטקוס אפילו הציג לראשונה את הדמות של פומפיי.
&nbsp
הבעיה העיקרית לדעתי היא שזאת חייבת להיות סוג שונה לחלוטין של סדרה. בספרטקוס הרומאים אומנם היו הרבה פעמים הדמויות הראשיות, אבל הם תמיד היו הרעים. זה יהיה מוזר לעשות פתאום סדרת המשך שבה הרומאים במרכז ומתעלמים מכל העבדים שלהם.
אז אם סדרה על התקופה הזאת אז שלא תהיה קשורה לספרטקוס בכלל.
&nbsp
&nbsp
לגבי גאניקוס... לא זכרתי בכלל איך הוא מת כל כך (הוא תמיד היה דמות שפחות עניינה אותי). נאלצתי לבדוק. ומצאתי את הגיף הזה:
http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20130417233137/spartacus/images/8/89/Gannicuscry.gif
&nbsp
בכל מקרה כשכתבתי שנתנו לכולם מוות בכבוד לא התכוונתי בדיוק לזה שהם מתו בכבוד. אלא לזה שהסדרה לא נפטרה מהם בבום אחד. שבו כבר לא משנה מי מת איך. לכל אחד מהדמויות המרכזיות שמתו היה סצנת מוות שניתן לזכור (אפילו שאני שכחתי) ובנפרד אחת מהשניה.

איל51

New member
לגביי המוות של גאניקוס

הוא נלחם ונלחם ונלחם, ולאט לאט נשאר לבד. לאט לאט הקיפו אותו יותר ויותר חיילים רומאיים, בינהם יוליוס קיסר, והם אפילו לא נלחמו בו. הם רק הקיפו אותו יותר ויותר, הידקו את הטבעת מסביבו. ונתנו לו מכה קטנה פה, דקירה שם.
לא זוכר אם עילפו אותו או לא לקראת הסוף, אבל אני זוכר שיוליוס קיסר אמר לו שהוא לא ימות בצורה הזו (או משהו כזה), ואז אחר כך ראו אותו נצלב.
זה היה מעולה. עצוב, אבל מעולה.

ואני יודע שלא לזה התכוונת כשאמרת "מוות בכבוד". סתם הייתי קטנוני.

היה אפשר לעשות סידרה על יוליוס קיסר בלי להזכיר את הרוע של הרומאים. שים לב לדוגמא שמרקוס קראסוס היה הרבה פחות "רע" מבטיאטוס או מקלאודיוס גלאבר. הוא היה הרבה יותר מחושב, הרבה יותר איש חזק (מבחינת מוניטין). הזהות שלו כביג באד של ספרטקוס לא הייתה בגלל שהוא רע, אלא בגלל שהוא השתווה לו בקרב גם כלוחם וגם כמצביא.
חוץ מזה, שאפשר, כמו שאמרתי, היה לעשות סדרה על יוליוס קיסר של לפני העלילה של ספרטקוס, וככה לשמר כל מיני מרכיבים מהסידרה המקורית.

איל51

New member
למקרה שזה עדיין מעניין אותך, הנה המוות שלו

הקטע לא מושלם כי היה חלק לפני כן שראו אותו נלחם, וזה בלי קטע הצליבה, אבל זה מעביר את מה שהתכוונתי

אנדי

הסדרה איבדה המון מהקסם, המחליף היה חמוד אבל לא התקרב בכלל לאנדי.

didalf

Well-known member
בעיניי זה מגוחך

אלא אם זה ד"ר הו או סדרת מד"ב כלשהי שיכולה להכניס בהגיון שלה את זה שהבנאדם התחלף.
וחוצמזה שזה מגוחך שפרצוף וגוף של בנאדם מתחלף באמצע החיים, דמות היא גם הרבה מה שהשחקן מביא אליה, אז אם מחליפים שחקן זה יכול לשנות את הדמות לחלוטין.
&nbsp
באיזה סדרה מדובר?
&nbsp

נכון אבל זה היה מעניין אותי לראות

מכיוון שזאת אחת התוכניות שבמילא היו צריכים להביא מישהו לתפקיד דומה. אז גרם לחשוב מה היה קורה עם היו מביאים את השחקן לשחק את הדמות. יש מצב שלא הייתי מתחברת לדמות שזה שחקן אחר. אבל הייתי רוצה לראות לפחות איך זה

ואני לא מגלה איזה סדרה . עוד לא שגעתי אותכם לראות אותה

גם את . אני אמליץ לך עליה בלי שתדע שזאת היא

ומעניין אם תחשבי כמוני . אחותי למשל מרגישה בסדר עם תחליף

didalf

Well-known member
fine. אל תגלי

ובנושא אחר: עברתי על שרשור החתיכים כי הבאתי פה קישור, אז הסתכלתי על התמונות של ג'ואל בעיון הפעם (אז לא הכרתי אותו אז סתם רפרתי עליהן).
הוא כזה חמוד
וחתיך
ומותק

ושמת שם תמונה "לאספנים" שלו בלי חולצה. למה באמת אין כאלה?! נראה שיש לו גוף הורס!
ויותר חשוב - את חייבת לעזור לי למצוא את התמונה עם ארון בגדול או עוד תמונות מהסט הזה
שניהם ביחד באותה תמונה אני עומדת למות

די עדי את מגזימה

אל תגרמי לרצות לעשות שירשור חדש . בואי ניתן לשירי ובנות את כבוד שלהם

בקשר לתמונה עם ארון יש מצב שיש עוד כמה תמונות. אני אחפש אני לא בטוחה שיש להם ביחד אבל יש של ארון עם אנשים אחרים

בקצר לקטע עם חולצה . אני לא יודעת מה הקטע . אבל הוא פשוט לא מופיע בלי חולצה . חוץ מבהסרט הזה והשבוע מצאתי תמונה מהסרט ההוא שכתבתי שם(בתוך ורידים) שהוא בלי בגדים אבל רואים רק את את הגב ואת מה שמו שלו

תאמת יש לו גם מה זה קעקוע מכוער על יד . אז כל סרט שלישי של כסף מהיר ניסתי לחפש אם "מחקו" לו אותו אבל כל הסרט לא הראו את יד שמאל שלו ערומה

אז יש מצב שיש שם איזה קעקוע שבגלל זה הוא לא מצטלם בלי חולצה
לא יכלתי שלא לשים לב שתמיד שניק וניר שמים גברים בלי חולצה אין להם קעקועים או לפחות לא כאלה בולטים

didalf

Well-known member
אבל גם לדמויות שהוא משחק יש קעקועים

וגם אפשר לאפר את זה או משהו.
נגיד בכסף מהיר בסוף היה איזה סצנה בכלא שהוא הוריד חולצה אבל היה עם הגב.
&nbsp

כנראה התעצלו למחוק . ביד יש לו תמונה של בית . לא נראה לי

משהו שהולם את הדמות שלו

והנה התמונה בגדול
http://joelkinnamanfan.org/photos/displayimage.php?pid=12048&fullsize=1

ותמונה אחרת שלהם ביחד

אגב בלי קשר לכלום . השבוע מתחילה הסדרה חדר החדשות . והיא ממולצת , יש בה דיאולגים מעולים אם את אוהבת כאלה . וזאת גם סדרה קצרה שעונה האחרונה שלה עוד מעט מתחילה

didalf

Well-known member
יאא יפים

אבל זה נראה כאילו צילמו כל אחד בנפרד והדביקו.
&nbsp
זאת הסדרה הסודית שלך?
בכל מקרה שמעתי עליה נראה לי ולא נשמע לי מעניין.

לא . האסקית של ג'ואל משחקת בה

בשירשור שלו שמתי תמונה שלהם ביחד אז הם היו עוד זוג
אז נזכרתי שאני צריכה להמליץ לך (וגם אתה ניק אבל רק בגלל שאין לך יס אני מוותרת לך בינתיים)

מה אכפת לך תראי פרק אחד ? אני גם חשבתי שזה לא משהו בהתחלה אבל זה די יפה

didalf

Well-known member
אז ככה הגעת לסדרה

אני יודעת מי זאת האקסית שלו, חקרתי עליו קצת

הם נראים נורא מתוקים בתמונות. אבל יש לה קול מעצבן ולא אהבתי אותה בסרטים שראיתי אותה. (אני מנסה להזכר בעצם איפה ראיתי אותה חוץ ממג'יק מייק. לא יודעת).
&nbsp
ודווקא ניק הוא זה שבכל מקרה רואה סדרות במחשב.

למעלה