שאלות על זהות

senhadrin

New member
לעם היהודי יש גם סוד ששמר ושומר את זהותו

– הסוד הוא הציווי האלוקי על שמירת המשפחה היהודית, כל יהודי ויהודיה מצווים להתחתן רק עם בן זוג יהודי. אתה יכול לשלוח משפחות יהודיות להונלולו, זימבבואה ולכל מקום בעולם, אם הם ישמרו את יסוד המשפחה היהודית, הם יצליחו לשמור על זהותם היהודית, אבל כמובן שכדי להבין את חשיבות הציווי והמצווה, על היהודי לדעת את התורה ואת מטרתו בעולם. לכן, אם תבדוק בכל מקום שיש התבוללות, תיווכח שלהתבוללות קדמה הזנחה של הערכים והמסורת היהודית. במלחמת העולם השנייה היו 12 מליון יהודים, ומעניין שבעוד שאצל הלא יהודים הושלש מספר בני האדם החיים בעולם, רק אצל היהודים המספר נשאר ללא שינוי וגם כיום מונים היהודים בעולם 12 מליון איש, האם זה לא מוזר? מה פגע בנו כל כך? התשובה היא: ההתבוללות. לעומת זאת, בכל מקום שתראה שמירת זהות יהודית, תראה שיש גם שמירת הערכים היהודיים הנצחיים, ולכן אמרתי לך שכל מי שמתחתן שלא על פי היהדות, פוגע בעם היהודי ומערער את המסגרת השומרת עלינו בתור עם מאוחד. רוני, דמיין לעצמך שקית מלאה מים והנה נוצר בה חור דרכו המים נוזלים, ככל שיווצרו יותר חורים, כך ידלדל הנוזל שבשקית. כך גם הנישואים לשאינם יהודים, גורמים לדילול העם היהודי.

pistolp

New member
במקרה הזה התשובה היא לא התבוללות

אלא תאי גזים. חוץ מזה, שמירה על טוהר הגזע של העם היהודי היא לא המטרה אלא אמצעי למלא כביכול את צו האל. למי שלא מאמין בסיפורי אגדות, אין שום מוטיבציה להמשיך ולעשות את זה. אני יודע שזה קשה, אבל תנסה לדמיין עולם ללא דתות, בו אנשים פשוט חיים בשקט ולא שוחטים אחד את השני בשם האלים שהם פרי דמיונם. לא עדיף מהמצב היום?

masorti

New member
ההצעה שלך דווקא נבדקה במציאות...

במדינה ושמה ברית המועצות ניסו להקים חברה ללא דת. היה אחלה. כולם חיו שם בשקט, ואף אזרח סובייטי לא חש מעולם שזכויות האזרח שלו נפגעו. בכלל, הטענות שברה"מ היתה דיקטטורה רצחנית ולא גן עדן הן רק תעמולת זוועה של הדוסים מכל הדתות.

כן זו היתה הבעיה של החברה

הקומוניסטית, שהם היו חסרי דת. אם הם קומוניזם יהודי הכל היה בסדר לתפיסתך?

senhadrin

New member
מי שרוצה להקים עם חדש יכול,

אבל עליו להמציא לעמו החדש שם חדש, כמו כנעני, ''מזרח תכוני'' או כל שם אחר. אך כאשר מישהו וזה יכול להיות גוי או ראש ממשלה יהודי, מגדיר "מי הוא יהודי" שלא על פי ההגדרה ההלכתית היהודית המקורית, הוא עושה מעשה זיוף והונאה וגורם בכך עוול ליהודים בכל העולם, ליהודים המעוניינים להינשא רק ליהודי על פי ההגדרה ההלכתית המקורית. האם ההגדרה המקורית היא כפייה דתית? הרי המונח יהודי הוא מונח דתי שניתן בראש ובראשונה על ידי הדת היהודית, וכל הגדרה שתשנה את ההגדרה המקורית, היא מעשה הונאה חילוני, והטעיה כלל עולמית כלפי העם היהודי כולו בהווה ובעתיד. תאר לך זייפן שינפיק ''גרין קארד'' לכל מאן דהו, כדי שיוכל להיחשב כאזרח ארצות הברית. האם זה מעשה מוסרי? האם הוא יכול לטעון בפני ממשלת ארה''ב: ''לפי הגדרתכם הוא אינו אמריקאי, אך לפי הגדרתי הוא כן אמריקאי, וזכותי להגדיר כראות עיני למי מגיעה אזרחות אמריקאית? הרי יושם בכלא או בבית משוגעים. וכאן מדינה שלימה מזייפת הגדרות כרצונה. נקודה ב': יש לדעת שההגדרה מיהו יהודי, לא שונתה מאז היות העם היהודי לעם, והסיבה: זוהי הגדרה אלוקית על טבעית, שאינה ניתנת לשינוי. וברגע שמאן דהו יחליט לשנותה כראות עיניו, הוא עושה שקר וגורם נזק בלתי הפיך לעם היהודי, כיוון שכל אחד ינסה להגדיר "מיהו יהודי" כראות עיניו. אולי מי ששרת בצבא הוא יהודי, או שמא יהודי הוא אדם שבבעלותו חתול לבן, אולי זה שעונד מגן דוד על דש חולצתו, או בעל זוג עיניים?!... רוני, להצעתך: הצעת שנגדיל את העם היהודי ע''י שנכיר כיהודי את הבן שנולד לאב גוי, ונדאג לחנכו כיהודי. יש לי הצעה יותר טובה להגדלת העם היהודי – בו נגדיר שיהודי הוא כל מי שיש לו זוג אוזניים ובכך נפתור בעיות רבות, כך גם לא תהיה התבוללות, כיון שכל העולם יהיו יהודים, ובכך גם נפחית את האנטישמיות בכך שנפנה לגויים משונאינו ונאמר להם שגם הם נכללים בעם היהודי לפי הגדרה חדשה של מיהו יהודי, ולכן חסל סדר אנטישמיות. כמובן שאין גבול לאבסורד. אלא מה? כל יהודי יודע ומרגיש עמוק בתוך נשמתו שיש איזו מטרה לעם היהודי, שלעם היהודי ולספר התנ''ך שלנו - יש איזו שהיא שליחות שמימית. היסטוריונים רבים, הוגי דעות, מנהיגי עולם דגולים ועוד... שמו לב ליחודיות של עם ישראל. "יהודי" הוא לא סתם הגדרה המתנופפת לכל עבר, ומשתנה לפי הלכי הרוח של מאן דהוא, יהודי זו מהות שהוגדרה על ידי בורא העולם, זו שליחות מיוחדת שניתנה לעם התנ"ך, וזאת רואים לאורך כל ההיסטוריה.

ואגב...כמו שיש "אוטונומיות" חרדיות...

יש המון חילונים גמורים שחיים בלי קשר לדת ולרבנות. ועושים כל מני טקסים עצמאיים וחילוניים לגמרי שנחשבים להם כנישואין(אם אני לא טועה)...רוב האנשים פשוט לא נמצאים בקצוות האלה...

לאונידס

Active member
יענו 400 בחורי ישיבה פטורים משירות בצה"ל?

ולא 40,000, רשת אל המעיין בטלה, חוק הלפרט בטל, כל הכשורויות ה"מהודרות" שלא דרך הרבנות הראשית בטלות, בטלה האוטונומיה החרדית לנישואים וגרושים, אין כזה דבר ביטול גיורים, קצבאות ילדים מוגדלות מקבלים רק יוצאי צבא וכו'? את יודעת מה? מתאים לי. תספרי לי כשהסטטוס קוו הזה ישמר.

חחח לפחות מישהו שם לב../images/Emo3.gif

לא הבנתי למה אני מתחיל לקבל תגובת בלשון נקבה
.

זה דווקא לא קשור לסטטוס קוו

זה קשור לזה שהפוליטיקאים שלנו הם (ותסלחו לי על השפה) זונות פופוליסטיות ופוליטיות. אם היה להם עמוד שדרה זה לא היה קורה. אבל זו אשמתנו שלא אמרנו כלום.

אגב,לפתור מצה"ל לם לימוד תורה אין שום הצדקה

לדעתי לפחות...עובדה שבישיבות ההסדר למשל (שהם לא חרדים) משלבים לימוד תורה עם שירות צבאי (קרבי בדרך כלל), ועובדה שיש חרדים שכן מתגייסים... אין לי רואה סיבה למה אלה שלא מתגייסים אכן מקבלים פטור. זה פוליטי.

לאונידס

Active member
גם לישיבות הסדר אין הצדקה

מה פתאום שמישהו ישרת 16 חודש כשאחרים משרתים 36? יתכבד וישרת כמו כולם. פשוט נאמר כאן שיש לשמור על הסטטוס קוו, נתתני כמה נקודות שבהן הסטטוס קוו נפרץ כבר מזמן ומאוד רחוק. מי שרוצה לקדש את הסטטוס קוו (מדובר בדיבר ה 11?) שיתכבד ויקדש אותו גם כשהוא לא לטובתו.

דווקא את ההסדר לא הישיבות המציאו

אני מכיר אנשים שמשתמשים בהסדרים כאלה ואחרים מטעם תנועות הנוער שלהם, משרתים שירות מקוצר והולכים לקומונות ונח"ל וכל מני כאלה. כשיבטלו את ההסדר לכולם - אז לא תהיה הצדקה לישיבות ההסדר. אבל אם להקים קומונה בקיבוץ או בצפון זו מטרה נעלה מספיק(ויש לי חברים שעשו את זה...), אז גם לימוד תורה.

לאונידס

Active member
אני מכיר רק את ההסדר של העתודאים

על כל שנה דחיית שירות משרתים שנה נוספת בסדיר. לא אכפת לי מי קבע את השטות של שירות מקוצר, מה שחשוב הוא לבטל אותה.

datu

New member
ואולי בגלל זה טעית לגבי ישיבות ההסדר ../images/Emo35.gif

אתה אומר שאתה מכיר "רק את ההסדר של העתודאים", וכנראה שבאמת אתה לא מכיר הסדרים אחרים, או לפחות אחד מהם : למעלה, בהקשר של ישיבות ההסדר (אאל"ט), אתה שואל "מה פתאום שמישהו ישרת 16 חודש כשאחרים משרתים 36?"
מוזר לשאול/לטעון כך, כשבפועל, שירות ההסדר של בני ישיבות נמשך בסה"כ *לפחות* 4 שנים, כלומר כ-48 חודשים, שזה זמן ארוך יותר מ-16 חודש. חשבון פשוט. http://www.planetnana.co.il/giyus/hesder.htm http://www.aka.idf.il/giyus/general/?CatID=23072&DocID=25006 אפילו מדינת ישראל כבר השכילה לתת איזושהי הערכה רשמית לרעיון כולו, ולא בכדי : http://www.hesder.org.il/index.php/yeshivot/prasisrael.html

לאונידס

Active member
לא טעיתי, ישיבות הסדר משרתים בצה"ל 16 חודש

וגם ראש אכ"א לא טעה. כשכתבתי "רק" התכוונתי לשתי האפשרויות שמישהו העמיד בתגובה וישיבות הסדר לא היתה אחת מהאפשרויות הנ"ל. אלו שמשרתים בישיבת הסדר משרתים בישיבה בדיוק כמו שעתודאי משרת בטכניון, רק לעתודאי בטכניון אין את החוצפה לחשב 4 שנות לימוד כאילו הוא שירת בצה"ל. מצד שני אותו עתודאי צריך להוסיף לשירות הסדיר 4 שנים. בקיצור אין לי בעיה אם ישוו את תנאי כולם. משום מה לאלו המשרתים בישיבות ההסדר והתומכים בהם יש בעיה. מעניין למה.

datu

New member
מה ז"א 16 חודש, ומה עם שאר הזמן ? בית מלון ?

"אורך המסלול הינו 5 שנים. מתוכם - שנה בדחיית גיוס, 16 חודשי שירות פעיל, והשאר בשירות ללא תשלום (של"ת).(פרט לישיבת הראל מודיעין שבה אורך המסלול הינו 6 שנים)". אלו לא מילים שלי, אלא ציטוט מכאן :http://www.aka.idf.il/giyus/general/?CatID=23072&DocID=25006. "המעמד בתקופת זמן זה הינו שרות חובה בצה"ל ללא קבלת תשלום" - הכוונה כאן לאותו של"ת (שירות ללא תשלום), שבהחלט נחשב רשמית כחלק ממסלול ההסדר הכולל, ואת העובדה הזו לא הזכרת. http://www.hesder.org.il/index.php/info/salat2.html. אגב, לגבי פרק זמן השר"פ (שירות פעיל), "חייל במסלול הסדר יכול להאריך את השרות הפעיל עד לסך הכל של 24 חודשים" -גם זו עובדה מוגמרת אאל"ט : http://stender.co.il/news.php?id=232. ואם זה לא מספיק, לאחרונה נוצרה אפשרות לאזן בין הלימוד בישיבה והשר"פ (שנתיים בשטח,שנתיים לימוד תורה בישיבה). דבר אחד בטוח - לראש אכ"א אין בעיה עם זה...http://dover.idf.il/IDF/News_Channels/today/09/11/1906.htm וחשוב לציין שהאפשרות הנ"ל באה בעקבות חיילי ההסדר עצמם, ולא מאיזו גחמה של מאן דהו (יהיה מי שיהיה,קצין בכיר או סתם אזרח דעתן). ולראיה נוספת, מסלול ה"ששסדר" החדש שמציב אפשרות אלטרנטיבית (לפי בחירה) לזה הקיים :http://www.meirharel.org/page.asp?id=11. עוד : חייל שאומר שהוא משרת חמש שנים (או יותר) בצה"ל במסגרת ההסדר - זה כולל חלק של שר"פ, וחלק של של"ת. ובקישורים הנ"ל אפשר לראות היטב מה התנאים בזמן השל"ת-פרק הזמן שנמשך מעבר לאותם 16 חודשים (מותר לצאת לחו"ל בזמן השל"ת ? מותר "להבריז" מהישיבה ? האם תלמידי הישיבה עשויים להקרא בזמן מלחמה, גם כשהם נמצאים בפרק הלימוד בישיבה? האם מותר לעבוד בזמן השל"ת ? הכללים בעניין מאוד ברורים)
מי שקובע שישנם חיילים שמשרתים 16 חודש, כשאחרים משרתים 36 חודש, ועוד מציג את הראשונים כ"לא בסדר", חוטא בעצמו לאמת כשהוא משמיט את העובדה הרלוונטית שבשאר הזמן החיילים האלה לומדים תורה בישיבה במסגרת רשמית ומחוייבת בהסכם עם צה"ל והמדינה עצמם (שאלה שנשאלה בנושא, למשל :http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=4041). וכמובן השירות במילואים מתקיים תמיד. כשהביקורת על זמן השירות בשטח באה מכאלה שלא יודעים (או לא רוצים) להעריך את לימוד התורה, או גרוע מזה - יהודים שבעצמם לא קובעים עתים לתורה (אם מתוך הרגל, ואם מתוך עיקרון), לענ"ד זו הוספת חטא על פשע. יוצא שהבינישים נמצאים בין הפטיש לסדן - אם לקיים תורתו אומנותו ולדחות את השירות - הם משתמטים. אם לשלב שירות צבאי קרבי יחד עם לימוד תורה - השירות קצר מדי. לך תבין יהודים... השאלה שצריכה להישאל היא מתי אלו שעסוקים בביקורת הזו יפסיקו בעצמם להשתמט מלימוד תורה וקיום תומ"צ ? כמו שהשירות בצה"ל הוא חובתו של כל אזרח, גם לימוד התורה הוא חובת כל יהודי. אפרופו חישובים וחוצפה. לגבי העתודה הצבאית-להבנתי העתודאים לומדים מס' שנים-ואז, ובסופן, הם מתחייבים לחתום על שירות בקבע במקצוע אותו למדו. הלימודים הם ע"ח צה"ל, ואפשר להבין שמי שהשקיע בסטודנטים המלשבי"ם ירצה להרוויח מפירות הצלחתם (בבחינת "זה נהנה וזה לא חסר"). אגב, למותר לציין ששירות קבע במקצוע אקדמי במשך 4 שנים לא בדיוק יזיק כפז"ם מקצועי בקו"ח של קצין אקדמאי. למרות שגם פה יש ביקורת על כל העסק הזה (רשמית מצד מבקר המדינה, וגם מצד עתודאים שהיו שם). ובכל מקרה זו אופציה, לא חובה. לא ברור לי איך ואיפה עתודאי מחוייב "להוסיף לשירות הסדיר 4 שנים". 8 שנים שכוללות : שירות במקצוע + חתימה בקבע של 4 שנים לאותו מקצוע ?
גם אם אלה התנאים ממש, כאמור צה"ל לא מכריח מלשבי"ם להפוך לעתודאים. אגב, קיימת גם עתודה חרדית אאל"ט. מי שמסתכל על שירות ההסדר בעיניים חילוניות תועלתיות (שירות מקוצר של 16 חודש), כשלימוד תורה בישיבה חסר ערך מבחינתו מבחינה פרקטית/פרגמטית - מבחינתו הוא צודק. אלא שזו מדינה יהודית וזהו פורום יהדות, ותלמוד תורה הוא אחד הדברים שאין להם שיעור. וברוחניות (תורה ויהדות) לא כל דבר הוא אמפירי ותועלתני. בניגוד ללימודי חול, עם כל הערך שלהם (מבחינת פרנסה, וגם אמונה), לימוד תורה הוא מצווה לכל דבר, ועוד איזו מצווה...ומספיק להיזכר במשל הרקחות והטבחות לעניין ההיררכיה הברורה בין לימוד תורה ולימודי חול למיניהם.
התקווה הלאומית היא באמת להשוות את התנאים : שכולם ישרתו בצה"ל, וכולם ילמדו תורה וישמרו מצוות. מי פחות ומי יותר (אחד המרבה ואחד הממעיט). מי שאין לו הערכה מינימלית כלפי חיילים שמשלבים ספרא וסייפא מתוך בחירה, לפחות שלא יבוא בביקורת כלפיהם, בעיקר כשאלה עסוקים בלימוד תורה רחמנא ליצלן. עדיף לו לנסות לשמור שבת, זה יותר בטוח ובריא... על דבר אחד אפשר להסכים : כמה שיותר תהיה נוכחות (בשטח, ובמשך הזמן) של תלמידי ישיבות בצבא, זה רק עשוי לתרום יותר מבחינת "והיה מחניך קדוש".

לאונידס

Active member
אז אורך המסלול של עתודאי 11 שנים

שישרתו כמו עתודאי, אין לי בעיה. אי אפשר להציג את הלימודים כאילו הם שירות בצבא. ולראש אכ"א, שטרן, היתה מעיה קשה עם זה.

למעלה