שאלות על זהות

למה ללכת רחוק, לך למגילת אסתר

כתוב שם בפירוש שרבים מעמי הארץ התיהדו מפחד היהודים. יש ענין של גרים גרורים, גרים שלא גוירו כהלכה והתנהגו כיהודים. בגמרא יש מחלוקת אם הגרים האלה יחשבו בדיעבד ליהודים או לא. מה שחשוב להבין זה שיש הבדל בין מלכתחילה ובדיעבד. ברגע שגר גם אם גיורו לא נעשה לפי דקדוקי ההלכה התקבל בין היהודים, נוטים לקבלו ולא לחייבו בגיור נוסף לחומרא אם אין סבה נוספת. מלכתחילה נמנעים מלעשות זאת מכיון שקשים גרים לישראל.

HGXEU

New member
מחקר בזמן האחרון הוכיח שהם התגיירו מרצונם !

ורק מיעוט מהאדומים לא רצו להתגייר וברחו למצרים. (משהו כמו הכוזרים או עוד כמה עמים שהתגיירו מרצונם החופשי). מה זה משנה אם הגיור בזמן הקדום נעשה בבית דין או שזו תקנה מאוחרת, הגיור בימינו פועל בצורה כזאת וכך מחוייבת היהדות לגייר, מכח "ועשית ככל אשר יורוך".

מה עם גרי חלומות, גרי אריות וגרי מרדכי ואסתר?

ראה גם רמב"ם בהלכות איסורי ביאה מה דינו של גר שהתגייר לשם דבר בפני בי"ד של הדיוטות.

זה קשור לזה שהוא טען

שההלכה היא אלוקית ומעולם לא שונתה, זה שזה סותר את התלמוד זה סיפור אחר.

HGXEU

New member
ברור שההלכה משתנה !

מי שטוען שהלכה לא שונתה פשוט לא מבין על מה הוא מדבר. המקורות לא השתנו. כלומר, ההלכה לוקחת את המקורות שלה מהמסורת, אבל ההלכה משתנה מהקצה אל הקצה ! אתה חושב שבזמן התנ"ך ההלכה הייתה בדיוק כמו היום ? הרי בתנ"ך רואים דברים שהיום אם איזה רב היה מעיז לעשות אותם הוא היה מוחרם תוך שניות. למשל, דוד המלך לוקח נערה בתולה כדי שתחמם אותו במיטה... (ולפי המסורות דוד היה מלך צדיק). אלא מה, שהחכמים מתקנים תקנות חדשות (מכח התורה כמובן) ומסבירים את התורה על פי המצב הנוכחי שבעולם. דבר אחד ברור- המקורות של ההלכה היהודית לא התשנתה מעולם.

אף אחד לא אומר

שהמקורות היהודיים היהודים השתנו. הוא טען שההלכה מעולם השתנתה וזה קשוקש. אגב אין אף יהדות דתית שרוצה לבטל את המקורות. מקסימום רוצים להתעלם מחלקם (רפורמים). קונסרבטיביים מקבלים את כולם.

עוד שאלות

ניהלתי שיחה עם אחותי שלא גרה בארץ, והיא שאלה אותי שאלות שלא חשבתי עליהן... מה יהיו הזכויות שלי במקרה גירושין אם התחתנתי רפורמית בלבד? מה עם משמורת על הילדים? מה עם תמיכה לילדים? אני מניחה שבמקרה של חתונה בקפריסין כל זה מוסדר אבל כרגע מבחינה כספית זה כואב מדיי בכיס.

לאונידס

Active member
אז תתחתנו בנישואי פראגוואי

ולשים פתק בקלפי שידאג להפרדת הדת מהמדינה לא עולה שקל.

אסור להפריד את הדת מהמדינה

ואני לא אפתח על זה דיון עכשיו, כי זה ממש לא קשור. אבל למה שאתה רוצה להביא יהיו תוצאות חמורות מאוד ולא רק מהבחינה הדתית במדינה. צריך פשוט לשמר את הסטטוס קוו, שהוא הסכמה במקור בין חילונים לדתיים. לא צריך ללכת לא ימינה ולא שמאלה ממנו.

דת ומדינה

אם זה לא קשור למה להביא את הטיעון הזה בהקשר לדיון הזה? אילו תוצאות חמורות? שנשכח שאנחנו יהודים? יהודים אמיתיים לא שוכחים את זה. אני לא צריכה שתהיה כפייה דתית כדי להזכיר לי שכל המשפחה של סבתא נשחטה בשואה ושסבתא היתה שפן הניסיונות של ד"ר מנגלה ושאיבדה את כל מה שהיה לה רק בגללו בלבד. אני מגדירה את עצמי בלאום יהודיה ובדת... אין לי כזו. בזמן שיש לך אוטונומיה חרדתית בירושלים ובבני ברק ובעמנואל שמאפשרת לעצמה לעשות כאוות נפשה בבני אדם ללא כל התערבות מהמדינה אז איזה סטטוס קוו לשמר? בזמן שיש עליי כפייה דתית להתחתן ברבנות וכל מיני שליחים של הדת באים לי באיומים שהילד שלי לא יהיה יהודי למרות שאני יודעת שכן כי אני יהודיה ואבא שלו יהודי אז איזה סטטוס קוו יש פה? אם הם לא היו מתערבים לי בעניינים שהם מדיניים בלבד כמו זכות בסיסית להתחתן, היה איזה שהי התחלה של סטטוס קוו.

הגבתי למשהו שהוא אמר...

ואני עדיין מאמין שאסור להפריד דת ומדינה לגמרי במקרה שלנו. לטובת הכלל...ברור שיש נפגעים, מכל דבר יש נפגעים...אף מדינה לא תהיה מושלמת בשביל כולם.

אבל אם כן תהיה הפרדה

כל אחד יוכל לבחור מה שמתאים לו. כמובן שזה יהיה גס רוח אם אני אסע ברחוב שלך כשאת שומרת שבת אבל עושים את זה כיום רק בגלל הכפייה, רק בגלל שאומרים אל תעשה את זה. חוצמזה אני לא מבינה מה מפריע לבן אדם שומר שבת שבמילא לא נוסע בשבת אם נגיד יעבור לו אוטובוס ברחוב בשבת? אתה לא חייב לנסוע בשבת כי זה נוגד את צו אמונתך אבל לכפות על אחרים לחיות בהסגר בסופי שבוע או שזה יכאב להם בכיס?

למה לחיות בהסגר?

לפחות איפה שאני גר, יש מוניות שירות בין הערים וכל מני פתרונות... והאמת היא שכמו שהחרדים יודעים להתארגן, גם החילונים יכולים להקים לעצמם כל מני קוי אוטובוסים בקטנה כזה כדי שיהיה אפשר להתנייד. אבל תחבורה ציבורית בשבת ברמה שכל 5 דקות יעבור לי אוטובוס ליד הבית? בשבת? האמת קצת מפריע לי. אגד לא עובדת בשבת כי זו חברה ממשלתית, לפחות בחלקה. על רוב החברות אין הגבלות כאלה...

אני גרה בעיר מעורבת

ואני נעזרת באוטובוסים ומוניות שירות. אבל לא לכל מקום יש מוניות שירות, אפילו בתוך העיר המעורבת.. הרבה פעמים זה ספיישל במחיר מופקר. תחבורה ציבורית לא חייבת להיות כל 5 דקות בשבת. אפשר להגיע לפשרה שכל שעה - שעה וחצי יעבור אוטובוס במקומות האלה שלא עוברת בהם מונית שירות למשל. גם אם אגד לא עובדת בשבת יש הרבה עובדים מוסלמים ונוצרים לאגד שאת היום מנוחה שלהם הם מקבלים ביום שישי או/ו ראשון, אז למה לא למסד את זה שיסתדרו בינם לבין עצמם? כך גם לא תהיה לעובדים המוסלמים ו/או הנוצרים פגיעה במשכורת, העובדים היהודים יקבלו את היום מנוחה שלהם גם אם אינם דתיים, והציבור הרחב יהנה מנסיעות גם בשבת.

senhadrin

New member
במשך כל הדורות יהודים מסרו את נפשם

היו מוכנים למות רק כדי לא לחלל את השבת! השבת היוותה ומהווה סמל לאמונה בבורא העולם ולקשר שלנו עם הקדוש ברוך הוא. לכן זכותם של שומרי המצוות לחיות במקום שלא פוגעים באמונתם, לכן זכותם של שומרי המצוות לבקש איכות חיים על פי הבנתם, במיוחד כאשר הם מהווים את רוב אוכלוסיית השכונה.

לאונידס

Active member
קודם כל לא נכון

בטח לא במובן השבת שאתה מדבר עליו. טוביה החולב בודאי שחלב את הפרות שלו ומי שקבע שחשמל אסור בשבת פשוט לא מבין בחשמל. חוץ מזה במשך המון דורות יהודים היו מוכנים למות ולא להקים לעצמם מדינה. זה נימוק שבגללו אני אוותר על מדינת ישראל?

אגד לא חברה ממשלתית

היא קואופרטיב. אין תח"צ בשבת כי עשו סטאטוס קוו כשהקימו את המדינה והחליטו שהיכן שהיתה תח"צ בשבת היא תשאר והיכן שלא - לא. כתוצאה מכך רק באזור חיפה יש תח"צ בשבת וגם היא נשחקה מאוד (כמובן).

למעלה