שאלות על זהות

שירות מקוצר?

בני גרעין נמצאים בצבא שלוש שנים וארבעה חודשים. לא כל כך קצר.

אבל כמה מזה הם חיילים בתכלס...?

חברים שלי עשו שנה ומשהו ועכשיו הם חיילים, אבל באיזו קומונה בצפון, עושים אני לא יודע מה...שקשור לתנועה שלהם כמובן

אין לי בעיה שתחליט לבטל את חיל חינוך

אבל כל עוד הוא קיים אתה לא יכול לטעון שהם לא עושים צבא. נכון שהם עושים שירות אזרחי במידת מה, אבל זה לא יחודי להם - יש מורות חיילות, ומדנים/יות שעושים בדיוק אותו דבר. זה לא שהם התחילו את החיים והם עובדים בעבודה נורמלית, ועדיין יש להם מפקד ומסגרת צבאית.

זה לא קשור לחיל החינוך

יש כל מני הסדרים כאלה ואחרים...אי אפשר להיטפל לאחד - זה כל מה שאני אומר. כל עוד יש הסדרים אחרים - אני לא רואה סיבה לבטל את הסדרי הישיבות.

זה כן קשור לחיל חינוך

כי נגד זה אתה יוצא, ואין כל מיני הסדרים. יש שני הסדרים - אחד של ישיבות הסדר ואחד של הנח"ל. וההבדל ביניהם הוא שבנח"ל משרתים יותר זמן בצבא מאשר חיילים רגילים ובישיבות הסדר פחות. אם בישיבות הסדר היו מוכנים להפוך את המסגרת לצבאית אף אחד לא היה מתלונן. הם מוכנים לזה?

senhadrin

New member
לעם היהודי היה ויש ייעוד היסטורי

ראשון במעלה וחשוב מאוד, ולכן כל טישטוש והטעיה בהגדרות המקוריות של מיהו יהודי, פוגע בייחוד היהודי אשר נקבע על ידי בורא העולם, ובהצלחת המטרה האוניברסאלית שנקבעה לעם היהודי בעולם.

senhadrin

New member
מה דעתך על מנהל מפעל למוצרי קפה

בתחילת דרכו, שכדי להצליח במכירת מוצריו הוא קורא למוצריו ''קפה עלית''?

senhadrin

New member
כמובן שזה מעשה הונאה ללקוחות

וגניבה ממפעל עלית המקורי ושלא יתפלא אם מנהל המפעל החדש "יזכה" לתביעה רצינית ממפעל עלית המקורי על השגת גבול וגניבת שם (ואולי גם על פגיעה בשמה הטוב של עלית...). הנמשל: מאז ומעולם היה ידוע מיהו יהודי. מראשית ההיסטוריה ומהיות היהודים לעם, היתה ליהודי הגדרה ברורה מי הוא יהודי - הגדרה הלכתית הקובעת: יהודי הוא - מי שאמו יהודיה או שהתגייר על פי כללי ההלכה היהודיים. כל שינוי בהגדרה זו הוא זיוף, גזילה והונאה של העם היהודי המקורי.

7575

New member
בשבילי את יהודיה

100 אחוז,שלא תכניסי לך שטויות בראש. בשבילי הגיורים שמבצעת הרבנות הראשית בכלל לא כשרים.

Cיון

New member
מסכימה

בכלל, יהודי זה קודם כל בנשמה ובאמונה. טקסים זה רק בשביל הרשמיות. אני מכירה אמריקאית קתולית שהתגיירה ומוכרת כיהודית על המסמך ולכל דבר אבל מבחינתה זה רק על המסמכים בשביל בעלה והיא חוגגת את כל החגים הנוצרים עם הילדים שלה. לעומת זאת אני מכירה נוצרים שעשו להם בעיות בנושא ההתגיירות והם יותר יהודים בנפשם מהרבה יהודים מלידה! תיהי יהודיה בשביל אלוהים, אלוהים קורא את הנפש ולא קורא מסמכים. אל תשכחי שיהדות זה בכלל שבט יהודה, התורה לא ניתנה רק ליהודים אלא לכל בני ישראל כך שהתורה לא יהודית, היא דרך חיים ודרך ארץ אין לה שם בתור דת כי היא לא. הסיבה שעם השנים אנשים הלכו והפכו את התורה לדת/כת היא כי זו דרכם של בני אנוש, דת זו מסגרת ונורמה חברתית שהורגלנו לחיות בתוכה ושבט יהודה כנראה היה חייב להגדיר אותה ככזו.

תודה רבה חברה

העשרתם את הידע שלי בהרבה פיסות מידע שסוגרות לי כמה פינות אבל בעיקר חיממתם לי את הלב!!! יום אהבה שמח לכולנו, ושרק רק נאהב כל הזמן בלי דין וחשבון לאף אחד.

לאונידס

Active member
אם כבר אהבה, אז רות נעמי ובועז

רות, לא סתם זרה אלא מואביה, איך התגיירה? פשוט הצהירה: וַתֹּאמֶר רוּת אַל-תִּפְגְּעִי-בִי, לְעָזְבֵךְ לָשׁוּב מֵאַחֲרָיִךְ: כִּי אֶל-אֲשֶׁר תֵּלְכִי אֵלֵךְ, וּבַאֲשֶׁר תָּלִינִי אָלִין--עַמֵּךְ עַמִּי, וֵאלֹהַיִךְ אֱלֹהָי. א,יז בַּאֲשֶׁר תָּמוּתִי אָמוּת, וְשָׁם אֶקָּבֵר; כֹּה יַעֲשֶׂה יְהוָה לִי, וְכֹה יוֹסִיף--כִּי הַמָּוֶת, יַפְרִיד בֵּינִי וּבֵינֵךְ: הנין שלה היה דוד המלך. איזה מזל שאז לא היתה רבנות. אבל האמונה אומרת שהמשיח יהיה אחד מצאצאיו של דוד המלך. מה יהיה? הרבנות לא תסכים לקבל את המשיח.

senhadrin

New member
כפי שאתה יודע, בעיית מיהו יהודי לא התחילה עכש

היא התחילה כבר בקום המדינה, ואם נדייק יותר, הבעיה לא היתה "מיהו יהודי", שהרי היה ברור לכל אחד מיהו יהודי, אלא הבעיה היתה מיהו יהודי לעניין חוק השבות. ואסביר לך: במדינת ישראל ישנו חוק התאזרחות שלא קיים בשום מדינה בעולם, חוק זה אומר: שכל יהודי בכל מקום בעולם נחשב אזרח פוטנציאלי של מדינת ישראל. לעומת זאת קבלת אזרחות בכל מדינה אחרת בעולם, היא בתנאים מגבילים מאוד ובמקרים רבים אפילו נמנעים כליל מלהעניק אזרחות.

אז כל העניין צבוע מהיסוד

אם אני הייתי מספיק יהודיה בשביל שיעלו אותי לארץ לפני 20 שנה איך זה שאני לא מספיק יהודיה בשביל להתחתן בה? סבתא שלי היתה מספיק יהודיה בשביל לאבד את רוב המשפחה שלה בשואה אבל היא לא הייתה מספיק יהודיה כדי לחתן את הבן שלה פה בארץ כי הרב שחתום על הכתובה שלה אינו מאושר פה על ידי הרבנות בארץ... ולכן הכתובה בטלה בשישים.

masorti

New member
תשתדלי לדייק בעובדות...

סבתא שלך היתה מספיק יהודיה כדי לחתן את הבן שלה עם מי שהיא רוצה. הבעיה היתה הכלה שלה (אמא שלך) שהתגיירה קודם בגיור המוטל בספק. היהדות של סבתך מצד אביך בכלל לא רלוונטית לדיון. אני רוצה להזכיר לך שלפי חוק השבות גם ילדיו הלא-יהודים של יהודי זכאים לעלות לארץ. היות ואין ויכוח שאביך יהודי, בכלל לא רלוונטי האם מספיק יהודיה או לא לצורך העלאתך לארץ. בהתחלת השירשור היתה לי אמפתיה אלייך בתור מי שנקלעה שלא בטובתה לסבך ביורוקרטי של הוכחת גיור מלפני עשרות שנים. אחר כך הבנתי שאת בעצם אתיאיסטית אדוקה שמצפצפת ציפצוף גדול על היהדות וקוראת בגלוי לחסל את המימסד הדתי. אז למה כל כך חשוב לך לכפות על הרבנות להכיר ביהדות שלך? את הרי לא שמה פס על החתונה הדתית. תתחתני בקפריסין בנישואים אזרחיים (זה באמת לא נורא יקר) ונגמר הסיפור.

אלה אכן העובדות

אני נולדתי לאבא שבא ממשפחה ענפה ועשירה לא רק בכסף אלא גם ברבנים. אמא שלי נולדה לנוצרים והחליטה להתגייר עוד לפני שפגשה את אבא שלי. על הגיור של אמא שלי, ועל הכתובה של סבתא שלי חתום אותו אדם! הרב הראשי של אותה מדינה! סבתא שלי, ניצולת שואה, לא הצליחה להשיא את אבא שלי פה בארץ לפי חוקי הדת כי אותו רב שחתום על הכתובה אינו מוכר על ידי המדינה. לכן הוא התחתן בקהילה היהודית בחו"ל. אמא שלי התגיירה לפני 28 שנה ואז התחתנה עם אבא שלי ואחרי 7 שנים עלינו לארץ. בתור אזרחית במדינה קומוניסטית לא היה לה שום אינטרס לערוך גיור בשביל אף אחד במיוחד לא בשביל אבא שלי שהיה אתאיסט. הרבנות לא אומרת שהגיור הוא לא טוב, היא אומרת שהרב שחתום עליו לא מאושר על יד הרבנות בארץ... יחי ההבדל הקטן שמסבך הכל.

masorti

New member
אולי נברר נקודה פצפונת...

מדוע הרב שחתום על הגיור והכתובה אינו מוכר ע"י הרבנות בארץ?

הלוואי וידעתי!!!

לצערי הרבנות בפגרה עכשיו ולכן אין לי עם מי לדבר והתשובה ניתנה לי במסמך רשמי של בית הדין ולא על ידי דיין לכן אין את מי לשאול אפילו. אבל אם הרב הזה לא מתקבל על ידם כמו שהם אומרים, מסמכים כמו גיור וכתובה של הרבה מהעולים לפה אינם כשרים. אני מעריכה שיש עוד רבנים בעולם שלא מאושרים על ידם.

למעלה