שאלות על זהות

לאונידס

Active member
גם הרב דרוקמן לא מוכר ע"י בתי דין רבניים בארץ

ברור לכולנו שהסיבה איננה עניינית.

masorti

New member
טעות בידך.

הרב דרוקמן כן מוכר ע"י בתי הדין בארץ כרב מוסמך. מה שנפסל הוא הגיורים שלו, בגלל טיעונים הקשורים לדרך הגיור ולא לרב. (ואני לא נכנס לשאלה האם הטיעונים ענייניים או לא) במקרה של השואלת הבעיה היא שהרב אינו מוכר כמוסמך לבצע חתונות וגיורים בכלל. לכן הבעיה שם היא ברב ולא בגיור המסוים.

לאונידס

Active member
צדק בידי

רבנים בארץ פוסלים גיורים אחד של השני, חתונות וגירושים אחד של השני כמובן הכל מטעמים זרים, הבלאגן חוגג והכל במימון וחסות המדינה. כולל את הרב המגייר הגדול ביותר במדינת ישראל. ועוד שואלים את פסיפלורה למה הרב "שלה" נפסל.

הסיבה לפסילתו של הרב "שלי"

שהבית דין מפקפק בשירותים שנתן בתור אורטודוכסי לאור העובדה שהוא בא ממדינה קומיניסטית. כלומר הם צריכים לפקפק בכל רב שבאותה תקופה גייר או חיתן... יהדות שלושת רבעי אירופה מוטלת בספק..

masorti

New member
זה הנימוק של בית הדין או הפרשנות שלך?

יכול להיות שיש להם מידע על הרב המסוים הזה שהוא לא בדיוק הקפיד על ההלכה.

זו התשובה של בים הדין

ושל מכון עיתים בנוסף. אם הוא לא הקפיד על ההלכה איך כן יש גיורים שלו שעברו פה בארץ?

*בית הדין

זה לא שהוא לא הקפיד על ההלכה אלא שכיום הרבנות היא הרבה יותר מחמירה. כלומר אני יכולה להתחתן כיום מול רב מסויים מקובל ומוסמך ובעוד 20 שנה יגידו לי שהכתובה החתומה על ידי אותו רב איננה כשרה...

masorti

New member
טעות בידך...

פסילת הליך (למשל גיור) הוא ענין אחד, ופסילת ההסמכה של רב להיות רב היא ענין שני. האמירה שלך "מטיעונים זרים" היא כמובן טענה חילונית עוינת הנטענת מטעמים זרים.

לאונידס

Active member
לא, אני פשוט מתייחס לעניין ואתה לא

אנחנו מדברים על ההכרה בגיורים, לא על נושאים אחרים.

הטיעון הפתלתל הזה לא מחזיק מים.

אם הרב מוסמך ומקובל צריכים להיות מקובלים גם גיוריו. ושום טיעון ענייני לא יכול להצדיק ביטול בדיעבד!! של גיור של הרב הזה. הרבנות פשוט עושה מעצמה צחוק. הרי אם כך, אי אפשר לסמוך על שום גיור של שום רב.

masorti

New member
אני חוזר שוב...

אני לא נכנס לשאלה האם טיעוני החרדים בענין גיורי דרוקמן צודקים או לא. עובדתית הם מערערים על הליך הגיור שלו ולא על סמכותו כרב.

זה בדיוק מה שלא מחזיק

המשפט הזה הוא אוקסימורון. הם לא יכולים לערער על הגיורים שלו בלי לערער על הסמכות שלו. זה כמו לערער על רטיבות של מים.

masorti

New member
כנראה שלא הבנת...

בואי נמשיל זאת למקרה של רופא. אפשר להגיש תביעה על רשלנות רפואית נגד רופא ולטעון שהוא טיפל לא נכון במישהו, וזאת מבלי לטעון שהוא אינו רופא מוסמך. מצד שני, אפשר לטעון שרופא מסוים פסול מלטפל בבני אדם כי את הדוקטורט הוא קיבל מהסניף של אוניברסיטת לטביה. אלה שני דברים שונים. אין שום קשר בין ערעור על ההסמכה של רופא לבין ערעור על הביצועים שלו במקרה מסוים. כנ"ל לגבי רב. אפשר לערער על סמכותו כרב כי הוא לא הוסמך כראוי (או שנפסל אח"כ מלשמש כרב בגלל שחרג מהותית מהדרך ההלכתית), ואפשר לערער על ההליך שהוא ביצע במקרה מסוים.

המשל הוא כזה:

רופא מוסמך שנותן אנטיביוטיקה ומרפא דלקת. ואז מחליטים שהוא אכן רופא אבל שהטיפול לא עבד. אחרי שנתנו אנטיביוטיקה ועברה הדלקת אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.

לא חייבים להתחתן בכלל

על פי חוקי המדינה. מי שלא רוצה - להתחתן חתונה אורתודוקסית בארץ או להתחתן יכול לקיים איזה טקס שהוא רוצה, ולהצהיר בארץ על שינוי סטטוס ל"ידועים בציבור" שמאוד דומה לנשואים. זה דורש לחתום על כל מיני מסמכים. זה חשוב בעיקר בשביל הילדים בין היתר כי אם את בהריון ואתם לא ידועים בציבור, בן זוגך לא יוכל לקבל החלטות בקשר לעובר וללידה (במקרה שקורה לך משהו).

אין דרך אחרת להתחתן

שלא על פי חוקי המדינה. אני יכולה לנסוע לחוץ לארץ והתחתן אבל אין לי כסף מיותר. מה גם שמה שאני אשקיע בנסיעה לחו"ל אוכל לפתוח עם זה חסכון קטן לנסיעה למקום שאני באמת רוצה לנסוע אליו לצורך נופש או ירח דבש. חוצמזה למה לא לפעול וללחום לשנות את החוק הזה ששולח אותך להתחתן בחוץ לארץ? לא שירתתי כאן בצבא? אני כן. למה אז לא שלחו אותי לשרת בחוץ לארץ? האם אני לא יהודיה על פי חוק השבות? אני כן. למה הסוכנות היהודית לא הציעה לי לגור שם בחוץ לארץ? לא עבדתי ושילמתי כאן מסים ושמרתי על עצמי מכל משמר ועל כבוד לבני אדם ולרכושם? אני כן, אבל מה זה משנה... גם אם אתה עבריין העיקר שאתה יהודי על פי ההלכה, ויש לך זכות בסיסית להתחתן בארץ האם על פי אלה בלבד לא מגיע לי הזכות הבסיסית להתחתן במדינה שבה אני בונה את ביתי?

מעצבן אבל נכון

אין דרך אחרת להתחתן חוץ למנסוע לחו"ל. זה המצב כרגע ולא נראה שברית הזוגיות זה משהו שמקודם.

יום אחד זה ייקרה

צריך לשמור על התקווה. יום אחד לעם הזה יישרף הפיוז והוא יתנה את השירות הצבאי בהענקת זכויות בסיסיות כמו להינשא במדינה בהם הם חיים. יש כרגע 300 אלף פסולי חיתון והמספרים רק עולים. שלא נדבר על המספרים של האנשים שהחליטו לא להתחתן בכלל בגלל סיבות כאלה ואחרות. אומרים שבעוד 10 שנים זה ייקרה, חייבים לשמור על התקווה..שהילדים שלנו כבר יהיו חופשיים.

senhadrin

New member
ההיסטוריון פול ג'ונסון, אנגלי נוצרי,

בסיפרו ''ההיסטוריה של היהודים'': "דרושות שעות רבות כדי לסכם ארבעת אלפים שנה של היסטוריה יהודית. פירושו של דבר הוא לשאול את עצמנו מה היה קורה עם הגזע האנושי לולא היה אברהם ענק רוח כזה, או אם היה מותיר את כל החכמה שלו לעצמו מבלי לחלוק אותה עם אחרים, וכך לא היה קם העם היהודי. ללא ספק העולם ללא היהודים היה משהו שונה לחלוטין. כן, קרוב לודאי שכל התגליות, הרעיוניות של האינטלקט האנושי, היו מתגלות בסופו של דבר, אבל היה דרוש גאון מיוחד כדי לעצבן לראשונה. את המתנה הזאת העניק האל ליהודים: להם אנו חבים את הכבוד לערך החיים של כל בן אנוש, את המצפון האינדיבידואלי ואת הגאולה האישית, את המצפון הקולקטיבי ואת האחריות הסוציאלית, את השלום כאידיאל מופשט ואת האהבה כיסוד הצדק, ופרטים רבים נוספים שעיצבו את האינטלקט האנושי הבסיסי. לולא היהודים היה העולם מקום הרבה יותר דל וריקני. ...כמעט מעבר ליכולתנו לדמיין כיצד היה העולם מתנהל אם הם לא היו מופיעים על מפת ההיסטוריה''. עד כאן, חלק קטן מדברי אישים דגולים ביחס לתרומת היהודים לעולם.

מישהו פה בדין הזה הצביע

על חוסר התרומה של היהודים לעולם? באמת אתה נשמע כמו תקליט, ולא כמו בן אדם שאיתו אפשר לנהל דיון

למעלה