שאלות על זהות

שאלות על זהות

עליתי לארץ לפני 20 שנה עם שניי הורי. בשנה האחרונה חברי מזה מספר שנים הציע לי נישואים. אמא שלי עברה גיור לפני שנולדתי במדינה מזרח אירופאית (לא רוסיה). כאן בארץ הגיור הזה לא נחשב כי הרבנות בראשות הרב שלמה עמאר לא מכירה ברב הראשי של אותה מדינה שחתום על הגיור. ולכן אין מקום להכיר ביהדותי. (כךכתוב לי במסמך שקיבלתי מהם) מבחינת הרבנות אני מחוייבת לעבור גיור אם ברצוני להינשא כדת משה וישראל. לאחר שנים שהייתי בטוחה שלא תהיה לי שום בעיה כי אמא שלי תמיד אמרה לי שיש לה כתובה אורטודוכסית מנישואיה עם אבא שלי ואף את התעודת גיור, לא חששתי בכלל. כל המסמכים שמורים אצלי. מאז שהתחלתי את כל הבירורים האלו בנוגע ליהדותי התרחקתי מהיהדות לחלוטין. ירד לי כל החשק להתחתן. התחלתי לחשוב האם זו הדרך שבה אני רוצה לצעוד בדרך לחתונה שלי? התחלתי לברר ולהתעניין האם יש דרך אחרת. ואז התחיל מסע הפחדות ואיומים.. הילדים שלכם לא יהיו יהודים... לא ייעשו לילד ברית מילה... לא יהיו לכם זכויות של בעל ואישה וכו... כל האיומים מהמשפחה/חוג חברים קרוב. חבר שלי אתאיסט גמור ואני מגדירה את עצמי ללא זיקה לדת אבל בת ללאום יהודי. כבר החלטנו שאת החתונה ננהל עם רב רפורמי. אבל עדיין יש לבטים.. האם יש איזה שהן זכויות בין בעל ואישה שמוחסרות מהנישאים באופן הזה? איך יוגדרו הילדים שלנו? האם ייחשבו יהודים? לפי מה? לשנינו בתעודות הזהות יש כוכביות... אנחנו חושבים גם לעשות חתונה בקפריסין אבל מבחינה תקציבית זה כרגע לא אפשרי.

אם אינך יהודיה לפי ההלכה

ולא תתגירי, הילדים שלך לא יהיו יהודים לפי ההלכה. אם הנישואים יהיו בקפריסין המדינה תכיר בכם כנשואים, גם אם לא תנשאו כלל, לאחר מספר חודשים תחשבו "ידועים בציבור" והמדינה תכיר בזוגיות שלכם.

אוקיי אבל מה יהיה רשום להם בתעודת זהות?

לאיזה בית ספר יילכו? ועוד כל מיני דברים שקשורים לזהות... על הנישואים שלהם אני לא מדברת כי זה כל כך רחוק ולפי החינוך שלי ושל בעלי הם גם לא ירצו את הנישואים לפי ההלכה. אני גם דיי מקווה שעד אז תהייה אלטרנטיבה ממוסדת לרבנות ומקסימום אם לא, אם הם כל כך רוצים שיתגיירו. אני לא רואה את עצמי מתגיירת בכוח עבור ילדים שעוד לא נולדו.

מבלי לבדוק את המסמכים שלך

ורק לפי מה שאת מספרת. כל רב מסורתי [קונסרבטיבי] יכיר ביהדות של אמא שלך וממילא בשלך. ולכן גם ילדים שיוולדו לכם יהיו יהודים. מבחינת רשויות המדינה הם כנראה לא יחשבו יהודים. לפחות לא בשנים הקרובות. בע"ה אני מקווה שהמצב הפוליטי ישתנה. במידה ולא, את לא תחשבי יהודיה וגם ילדייך לא. הם יוכלו ללמוד בכל בית ספר ממלכתי בארץ. הם לא יוכלו לעלות לתורה בבר/בת מצווה ולא יוכלו להתחתן דרך הרבנות. האם בתעודת הזהות שלך כתוב תאריך לידה עברי? ועוד הערה, חבל לוותר על הזהות שלך בגלל הרב עמאר. הוא איש פוליטי. הוא לא מייצג את היהדות. הוא מייצג את הגוף האזרחי- הרבנות הראשית.

שאלות

"חבל לוותר על הזהות שלך בגלל הרב עמאר. הוא איש פוליטי. הוא לא מייצג את היהדות. הוא מייצג את הגוף האזרחי- הרבנות הראשית." ? בתעודת הזהות שלי מצויין תאריך לידה עברי בצד הלועזי. מה המשמעות של זה? שאני יותר יהודיה ממישהו שזה לא כתוב אצלו..? מה אם יהיו לי בנים וילמדו אותם מן הסתם על הבר מצווה וכל מיני דברים קשורים לעלייה לתורה והם ירצו לעשות את הבר מצווה (משהו שהייתי עושה בכל מקרה רק אם הילד היה מבקש...) מה תהיה הפרוצדורה במידה ובאמת הילד ירצה לעשות בר מצווה? חוץ מבית ספר ממלכתי, האם יוכל ללמוד בבית ספר אחר? (פרטי, דמוקרטי וכו...)

לאונידס

Active member
תפרידי בין המדינה והדת (למרות שבישראל קשה)

אם אתם תתחתנו במדינה זרה למדינת ישראל אין ברירה והיא חייבת לרשום אתכם כנשואים. יש אופציה לערוך נישואים בפראגוואי בלי לנסוע לשם. כזוג נשוי אתם זכאים לכל הזכויות למעט עניינים שקשורים ברבנות הראשית. מבחינת גירושים (אני מקווה שלא תזדקקו לכך) מצבכם טוב יותר מאשר אזרחים יהודים. כנ"ל הילד שלכם, יוכל ללמוד בכל בית ספר במדינה לפי החוקים הממלכתיים שלצערי אינם חלים דה פאקטו בבתי ספר דתיים אורטודוקסים. אני מניח שממילא אינכם רוצים שהילד ילמד בבית ספר כזה. בכל שאר בתי הספר אין שום בעיה ואף אחד לא ישאל אותך למצב ההלכתי אורטודוקסי של הגיור שלך או של הילד. מבחינה חברתית כל עוד אתם חיים בחברה שמודדת יהדות כמצב חברתי אני לא רואה שום בעיה. אתם בטח משרתים בצבא כמו כולם, עובדים ולומדים כמו כולם ואת אף אחד בחברה הזו לא מעניין המצב האישי שלך או של הילד שלך. אם תרצי להתקבל לחברה שהמצב שלכם כן מעניין אותם כמובן תצטרכי לנהוג לפי מה שיורו לך באותה חברה. לגבי בר מצווה ברית וכו' תוכלו לערוך אותם בקהילה שכן מקבלת אתכם. תאריך הוא רק תאריך. כשם שציון תאריך גרגוריאני לא הופך אותך לגרגוריאני כך ציון תאריך בבלי/יהודי לא הופך אותך לבבלית/יהודית. בכלל, אני לא מבין את ההתעקשות להתקבל לחברה שאתם לא רוצים לנהוג כדרכה, לא מאמינים בדרך שלה ואיננה רוצה לקבל אתכם. שיפסיקו להפחיד אותך, אף שד לא יבוא לחטוף אותך בלילה.

פרגוואי?

למה הכוונה שאפשר לערוך את הנישואים שם מבלי לנסוע לשם? איך עושים את זה? אין לנו שום כוונה לרשום את הילד לכל מוסד כזה או אחר שמתקשר באורטודוכסיות. מה הכוונה ב"חברה שמודדת את היהדות כמצב חברתי.." אכן שירתנו שנתיים ושלוש מלאות בצבא.. בר מצווה אעשה רק אם הילד בוחר לעשות זאת וכמובן שלא אורטודוכסית. היא תהיה לשם המשמעות והסמליות לפי רצון הילד. ברית אעשה בלי המילה... לבן או בת שיהיו. השבתי תשובה של התאריך כי "אםהבניםשמחה" שאלה. זה בדיוק העניין, אין לי כוונה להתקבל לחברה המסורתית, אנחנו חילוניים אבל אני כן רוצה לדעת מה מצפה לי. כי אני יודעת שזה לא יהיה פשוט כל כך. תודה על ההרגעה..

לאונידס

Active member
יש עורכי דין מתמחים

תקלידי "נישואי פארגוואי" באינטרנט ואני בטוח שתקבלי מידע. אני חש בושה עמוקה מול אנשים כמוך שתורמים למדינה ולחברה וממלאים את חובתם לא מקבלים ממנה שירות כל כך בסיסי ופשוט כמו מיסוד הזוגיות שלהם בצורה חוקית ונאלצים לפנות לסעד למדינה אחרת מעניין שהמדינה לא שולחת אותך לשרת בצבא פראגוואי או לשלם מיסים בצבא פארגוואי. בין החברים והמכרים שלי אני כמעט היחידי שהתחתן דרך הרבנות, והם כולם או כמעט כולם בחרו בדרך אחרת למסד את הזוגיות שלהם לא בגלל הכרח. דרך אגב, מכיוון שאת כנראה יהודיה לכל דבר את יכולה להתחתן חתונה יהודית כשרה בקהילה יהודית בחו"ל + כמובן רישום אזרחי מתאים באותה מדינה. את לא חייבת להזדקק לכל מיני ממציאי המצאות ומחדשי חידושים במדינת ישראל. נכון שבניגוד לפראגוואי את חייבת להגיע לשם אבל את יכולה לשלב את החתונה בירח דבש נחמד. אני עוד פעם מתבייש בכך שמדינת ישראל יוצרת קרע כזה שאת נאלצת לנסוע ליהודים ורבנים טובים מחוץ לה. כנראה שאת התשובה צריך לשים בקלפי ולתקן את מה שצריך לתקן.

נישואי פרגוואי

לפי מה שבדקתי נמצא כי בעבר לא היה צורך בנוכחות בני הזוג בנישואי פרגוואי אך בשנים האחרונות מחייבים לפחות בן זוג אחד. נדמה לי שבכרטיס טיסה אחד לפרגוואי אפשר לקנות שניים לאיזה חופשה קטנה. כרגע זה לא אפשרי בכלל מבחינת תקציב. תודה רבה על הדברים שלך, זה ממש חיזק אותי. אפשר לשאול למה אתה בחרת להתחתן ברבנות?

לאונידס

Active member
easyjet טסים בזול ללונדון ויש שם קהילה יהודית

(אני לא מתכווון לסאטמר) שאני בטוח שתשמח לחתן אתכם חתונה אורטודוקסית למהדרין. הורי זוגתי גם ניצולי שואה וגם אסירי ציון חששו להסתבך עם השלטון (עבר קשה יש להם) ומאוד בקשו ממני להסכים, למרות התנגדותם האישית לדת במדינת ישראל. בשבילהם הסכמתי. דרך אגב, האלטרנטיבה שחפצתי בה היתה קהילה יהודית בחו"ל וחתונה אורטודוקסית. אין לי שום דבר נגד המסורת היהודית, אני מאוד אוהב אותה. יש לי הרבה נגד פוליטיקאים (נקראים רבנים) שמנסים ולצערי מצליחים להפוך את המסורת שלנו לגועל נפש צרוף ואישית איפה שאפשר אני לא רוצה לפרנס את התהליך הזה.

senhadrin

New member
מאז ומעולם היה ידוע מיהו יהודי.

מראשית ההיסטוריה ומהיות היהודים לעם, היתה ליהודי הגדרה ברורה מי הוא יהודי - הגדרה הלכתית הקובעת: יהודי הוא - מי שאמו יהודיה או שהתגייר על פי כללי ההלכה היהודיים. כל שינוי בהגדרה זו הוא זיוף, גזילה והונאה של העם היהודי המקורי. מי שרוצה להקים עם חדש יכול, אבל עליו להמציא לעמו החדש שם חדש, כמו כנעני, ''מזרח תכוני'' או כל שם אחר. אך כאשר מישהו וזה יכול להיות גוי או ראש ממשלה יהודי, מגדיר "מי הוא יהודי" שלא על פי ההגדרה ההלכתית היהודית המקורית, הוא עושה מעשה זיוף והונאה וגורם בכך עוול ליהודים בכל העולם, ליהודים המעוניינים להינשא רק ליהודי על פי ההגדרה ההלכתית המקורית. האם ההגדרה המקורית היא כפייה דתית? הרי המונח יהודי הוא מונח דתי שניתן בראש ובראשונה על ידי הדת היהודית, וכל הגדרה שתשנה את ההגדרה המקורית, היא מעשה הונאה חילוני, והטעיה כלל עולמית כלפי העם היהודי כולו בהווה ובעתיד. תאר לך זייפן שינפיק ''גרין קארד'' לכל מאן דהו, כדי שיוכל להיחשב כאזרח ארצות הברית. האם זה מעשה מוסרי? האם הוא יכול לטעון בפני ממשלת ארה''ב: ''לפי הגדרתכם הוא אינו אמריקאי, אך לפי הגדרתי הוא כן אמריקאי, וזכותי להגדיר כראות עיני למי מגיעה אזרחות אמריקאית? הרי יושם בכלא או בבית משוגעים. וכאן מדינה שלימה מזייפת הגדרות כרצונה. נקודה ב': יש לדעת שההגדרה מיהו יהודי, לא שונתה מאז היות העם היהודי לעם, והסיבה: זוהי הגדרה אלוקית על טבעית, שאינה ניתנת לשינוי. וברגע שמאן דהו יחליט לשנותה כראות עיניו, הוא עושה שקר וגורם נזק בלתי הפיך לעם היהודי, כיוון שכל אחד ינסה להגדיר "מיהו יהודי" כראות עיניו. אולי מי ששרת בצבא הוא יהודי, או שמא יהודי הוא אדם שבבעלותו חתול לבן, אולי זה שעונד מגן דוד על דש חולצתו, או בעל זוג עיניים?!...

לאונידס

Active member
לא נכון, בעבר יהודי היה למי שאביו יהודי

אז מה זה עושה אותך? כנעני?

senhadrin

New member
בודאי

הרי כתוב שם,אלוהיך\אלוהי,בכל אשר תלכי אלך,וכול',לאחר מכן כתוב ותרה נעמי כי מתאמצת היא,כך גם השיטה היום

ואיפה בסיפור אתה רואה בית דין?

אגב האם יוחנן הורקנוס שגייר את האדומים גיור כפוי גם עשה זאת באמצעות בית דין?

למעלה