שאלה

פלאפאל

New member
אבל זה קשור לדיון הזה.

לא על הארי פוטר, אבל כן על חדשנות והמצאות מהפכניות. ואכן, המפץ הגדול יצר את כדור הארץ. הבאתי את זה בתור דוגמא לטמטום העצום שיכול להאגר אצל המורים, ולזה שלא תמיד כדאי להאמין לכל פיפס שהם מוציאים. בעצם, בדרך כלל רצוי שלא להאמין, בתור אחת שיושבת בשיעורי ביולוגיה ויודעת על מערכות הדם, העצבים והנשימה יותר מהמורה. תאמינו לי, היא מדברת שטויות כאלה מדהימות. זה אחד השיעורים היחידים שאני מקשיבה בו.

yakovf2

New member
אין לי

מושג.כפי שכבר אמרתי אני לא מדען.רק הגבתי לשאלה.

פלאפאל

New member
לא צריך להיות מדען כדי לדעת את זה.

כל אחד יודע את תאוריית המפץ הגדול. אפילו הדתיים שלא מסכימים איתה בכלל מכירים אותה. וגם לא צריך להיות מדען כדי לדעת עם מי שכב פרויד. בעצם, זה בכלל לא קשור למדע. זו סתם רכילות.

yakovf2

New member
דבר ראשון.

לא אמרתי שאני לא מכיר את תאוריית המפץ הגדול. אמרתי שאני לא יודע עם היא נכונה. כמו שאני לא יודע עם הרכילות על פרויד נכונה.(כן אני מסכים שזו רכילות)דבר שני,גם לא אני השוותי ביןתאוריית המפץ הגדול, לבין השמוע על פרויד שכיביכול שכב עם אמו ואחותו.

פלאפאל

New member
הו או.

"אבל מלא מדענים הכן טוענים שהמפץ הגדול הביא למותם של הדינוזאורים" בזמן המפץ הגדול לא היו דינוזאורים. זה שבכלל העלת על דעתך שהם נכחדו ממנו מראה שאתה לא מכיר את התאוריה. כמובן, אף אחד לא יודע אם היא נכונה. לכן היא נקראת תאוריה. לא השוותי בין השמועה על כך שפרויד שכב עם אמו ואחותו לבין המפץ הגדול. נתתי דוגמא לדברים שמורים אומרים ומדוע לא צריך להקשיב להם.

yakovf2

New member
צודקת טעות

שלי הדינוזאורים מתו כביכול מהתרסקות מטאור. ואילו המפץ הגדול הביא כביכול לבריאת העולם.

פשוט, נכון.

פשוט לפקוח את העיניים, זה הכל. ול rds 15, כדור הארץ, וכל היקום, נוצר בידי הקב"ה.

דנקי

New member
אני ממש לדתיה, אבל חבר'ה, יש לכם

תנ"ך?!?!?!?! אני מאמינה, שה' ברא את העולם, וכל מה שמסופר בבראשית, והעולם במשך 1000 שנה או משהו...?? עבר תהפוכות, ואז התחיל כל הקטע המדעי... ובהתחלה ה' היה כמו מדען, כשהוא החריב את כל העולם חוץ מנוח הוא בעצם ניסה משהו, כמו מדען, ולכן אני חושבת שכשאדם וחווה אכלו מעץ הדעת, הם כמו "ירשו" את התכונה של הסקרנות, והניסוי... מין תאורייה כללית, שאני די מאמינה שהיא נכונה...!!

Fairywitch

New member
זה אחד מספרי הילדים שהדמויות בו

הכי עגולות ואנושיות שנתקלתי בהם אי-פעם
לא רק בספרות ילדים ונוער- בספרות פנטזיה בכלל. על מה את מדברת?

rds15

New member
דמויות עגולות?! בהארי פוטר?

הארי סובל מהתעללות פיזית ונפשית במשך 10 שנים, ויוצא הכי נורמלי בעולם. איפה ההיגיון בדמות הזאת? במשך ארבע ספרים הוא מנסה להיות הכי בסדר בעולם, במשך הספר החמישי הוא מתנהג כאילו הכול מגיע לו, ובספר השישי הוא בכלל מתנהג כאילו סיריוס לא מת לו מול העיניים חודש לפני, ושסביר להניח שהוא ימות בקרוב. אין פיתוח של הדמויות, וחוץ מהדמות של סנייפ כל הדמויות דו ממדיות. וולדמורט רשע כי הוא נולד ככה, דמבלדור טוב כי פשוט זה התפקיד שלו, גם רון והרמיוני לא יוצאים מתפקידי הסיידקיק.

Gaunt

New member
דמות עגולה

דמות מורכבת והטרוגנית, כלומר בעלת תכונות רבות. לדמות עגולה יש לפחות שתי תכונות שונות זו מזו או סותרות אחת את האחרת. בדרך כלל, היא גם דמות דינמית שעוברת שינוי והתפתחות. רק בתום הקריאה ניתן לסכם, ולהחליט אם אכן דמות מסוימת עברה שינוי כלשהו . אם אכן הצטרפה תכונה שלא הייתה קיימת בה בתחילת היצירה וחל באופייה שינוי.

אני די אמביוולנטית כאן../images/Emo60.gif

כלומר, מצד אחד - אני לא חושבת שמבחינת סגנון כתיבה או איפיון דמויות וכו' היא חידשה הרבה, והיא גם לא תרמה לספרות עצמה ממש, אבל מצד שני - היא כן גרמה למהפכה בעניין של ילדים ובני נוער וקריאה.

למעלה