שאלה

City Of Angel

New member
כי היא הצליחה לעשות מה שאף אחד

לא עשה לפניה, וגרמה למליוני ילדים בעולם שזה אף פעם לא עניין אותם לקרוא ספרים. ואם זה לא תרומה לספרות אז מה כן?

yakovf2

New member
לא רק לילדים.

אני בן 28 ויש גם יותר מבוגרים ממני בפורום הזה ובכלל.

../images/Emo12.gif מה היא עדיין לא זכתה?

מעניין...... היא פתחה לנו עולם דמיוני מלא קסם ושובה לב. אני אישית הייתי מעניקה לה בתנאי שלא תהרוג את הארי למרות שאני חושבת שהיא תהרוג אותו. שוב לא לסקל אותי כל אחד ודעתו.....

אופס!שכחתי נא לא לקטול אותי *אנשים*

תודה

ענבאך

New member
בעיני לא.

תרומה לספרות זה לחדש משהו, לא להיות ממש פופולרי, ובעיני היא לא חידשה משהו משמעותי, להפך, עד כמה שאני נהנית מהסדרה אני חושבת שחוץ מקו העלילה המתוחכם היא לוקה בחסר בכל הנוגע לדמויות ולרגשות.

sprqy

New member
לוקה בחסר בכל הנוגע לדמויות

ולרגשות??!! איך את יכולה לאמר דבר כזה? הדמויות ותיאור הרגשות שלהן הוא עמוד התווך והבסיס לכל הספרים שלה!!

מה, אני היחידה שממש אהבה את המפלצת

הירוקה? זה תאור מושלם, אם אנחנו קוראים מנקודת מבטו של הארי, של קנאה. הוא הרי כל כך חסר נסיון בתחום, וכל כך מתאים לו לצייר קנאה בתור יצור בעל הרבה זרועות שמתעורר בחזה שלו. ואם תשאלו אותי, זה גם תאור מושלם של איך שמרגישים כשהקנאה משתלטת. ורולינג לא צריכה לזכות בפרס נובל, לדעתי. יש הבדל בין הדבר המדהים שהיא יצרה לבין יצירה ספרותית טהורה.

ענבאך

New member
ככה,

כל דמות חוץ מסנייפ בערך היא פלקטית ודו מימדית, ובעיקר הארי. ילד אמיתי שהיה עובר במשך 11 שנים התעללות נפשית ופיזית לא היה יוצא כזה מוצלח כמוהו, וזאת רק דוגמא. רגשות, כמו שצוין כבר "המפלצת הירוקה". נו באמת, איזה תיאור לילדים לקנאה. זאת כזאת הפשטה לרגש.

sprqy

New member
שכנעת אותי../images/Emo13.gif

לא חשבתי אף פעם איך הארי באמת יצא נורמאלי אחרי 11 שנה אצל הדארסלים... על המפלצת הירוקה אין מה לדבר באמת... אבל את חייבת להודות שסנייפ דמות מושלמת

yakovf2

New member
לא תרמה?

הספר הנמכר ביותר בכל תולדות הסיפורת הספרותית. כמות העמודים בספר הוא השלישי בגודלו בעולם.(תנ"ך ראשון,שני איזה ספר שקדוש לבודיזם)

ToryMaster

New member
אז?

פופולריות היא לא מדד לתרומה מהותית ברמת נובל, עם כל הכבוד, אחרת הביטלס היו אמורים לזכות בו כבר מזמן.

למעלה