שאלה

yakovf2

New member
הביטלס זכו בתואר

אבירות מהמלכה.בפראסי הגראמי של המוזיקה זוכים הזמרים והזמרות הפופולארים ביותר. וחוץ מזה תראה לי ספר לכל השפחה שכתוב טוב יותר מהארי פוטר.

ToryMaster

New member
יופי

אתה באמת משווה לי בין הגראמי ופרס נובל? [אניר ק רוצה להבהיר, בחור בן 28 אמור להבין שכשלאדם אין פין, זה סימן שזו היא, ולא הוא, ולכן "הראי" ולא "הראה"]

LuNa MaJnUnA

New member
נכון

הביטלס זכו בגראמי על הפופולריות שלהם, זה אומר באמת שהם ידעו לנגן? לא. הם לא. וסתם לידע כללי, הביטלס בשנות השישים נחשבו לרוני סופרסטאר של היום. אז אם רולינג צריכה לזכות בפרס נובל לספרות זה לא בגלל שהספר שלה נורא פופלרי יאדהיאדהיאדה ושהיא גרמה לילדים לקרוא בלהבלהבלה... זה בגלל שהספרים שלה זורמים וקלילים ומצחיקים ומותחים וטובים.

yakovf2

New member
הביטלס זכו

לתואר אבירות (סר)מהמלכה וזה כן בגלל היותם פופולרים. ולא אמרתי שהפופולריות זו הסיבה היחידה. אבל לטעמי זה כן צריך להיות חלק מהסיבה לפרס. תקחי לדוגמא את טקס מסך הזהב אצלנו. רק התוכניות הפופולריים ביותר זוכים.

noosh

New member
היי, עד הביטלס!

סתם. אממ, זה לא נכון שהביטלס לא ידעו לנגן, זה פשוט שהם לא היו הנגנים הכי טובים. אבל לביטלס, במיוחד כשזה ארבעתם יחד, היה כשרון נדיר לכתוב מוזיקה שהיא גם פופלרית, אבל גם מפותחת ומתפתחת, מושפעת ממקורות וסגנונות שונים, ובעיקר נוגעת. הם גם לא זכו בגראמי רק בגלל הפופולאריות שלהם. הגראמי הוא גם לא פרס שניתן רק על סמך פופולאריות.

פלאפאל

New member
הם ידעו לנגן טוב,

הם פשוט היו מסוממים מדי בשביל לעשות את זה
וברצינות - בזמנם הם היו חידוש כל כך מדהים. והם אכן להקה מדהימה. ביטלס

ענבאך

New member
כמו שאמרתי

לחדש זה לא להיות פופולרי. נובל הוא לא פרס על פופולריות ומכירה, בדיוק כמו שרבין לא זכה פרס נובל לשלום כי כולם אהבו אותו. זה שאומרים שרולינג גרמה לילדים לחזור לקרוא, אז מה? אולי זה הישג [בעיני לא ממש], אבל זה לא פרס נובל. רק לשם השוואה- כמה זוכי פרס נובל לספרות. ש.י עגנון, יצחק בשביס זינגר, גבריאל גרסייה מרקס, נג'יב מחפוז.

yakovf2

New member
במחשבה שניה

עם הרבה "לוזרים" ואנשים משעממים שאף אחד לא טרח אפילו לקרוא את הספרים שלהם זכו. אז זה לא אסון גדול לרולינג עם לא יתנו לה גם פרס כזה.(ההפסד שלהם לא שלה)היא כבר הוכתרה במספיק תארים גם כך. (הרוב בפי התקשורת והציבור הרחב.שזה למעשה מה שנחשב)

קקטוסץ

New member
לוזרים?

הם כתבו ספרי מופת. ספרים עם עומק ותוכן ייחודי ואם היית קורא אותם אולי לא היית מתבטא בצורה שגורמת לך להיראות מגוחך.

yakovf2

New member
וכמה כבר קראו

את ספרי המופת האלו?(אני מתכוון מרצונם החופשי ולא בכיתת לימוד}

על איזה ספרים

הארי פוטר או שיי עגנון וכל זה? אני אישית קראתי מרצוני החופשי את שי עגנון בזמנו, טוב אהבה שלי באה דרך כפייה בשיעורי ספרות היום אני קוראת מה שזז ומתי שיש לי פנאי..

ToryMaster

New member
הרבה

ואני לא מבינה מה לא ברור לך, הנובל לא מחולק על פי פופולריות, בין אם זה נראה לך צודק או לא. הנובל הוא קצת כמו שסאנדנס או ברלין לסרטים, נוגע ומתייחס לדברים קצת שונים מפופולריות וכיפיות ביצירה.

yakovf2

New member
אוקיי.

ואני התכוונתי שלרולינג כן מגיע פרס על סידרת הארי פוטר. בין עם זה נובל או תעשיה אחרת שנותנת פרסים לסופרים.

ToryMaster

New member
אולי

אבל לפרסים יש משמעויות מעבר לסתם היותם פרסים, אי אפשר להשוות בין נובל להוגו, לדוגמה. לא כי אחד מהם טוב יותר מהשני, אלא כי הם שונים.

yakovf2

New member
בואי נסכם את

זה,שרולינג גם כך לא צריכה את הפרסים האלו.בין אם זה פרסי נובל או הוגו.כמו שכבר אמרתי,היא כבר זכתה ("במרכעות")על ידי התיקשורת והציבור בעולם כסופרת ילדים ונוער הטובה ביותר בכל הזמנים".וזה מספיק בשבילה, וכרגע גם בשבילי.

Fairywitch

New member
היא גם קיבלה פרסים רשמיים.

אני לא זוכרת איזה- משהו בריטי...(דא...)

למעלה