שאלה

Fairywitch

New member
אה, הנה, ציטוט מויקיפדיה:

"In December 1999, the third Harry Potter novel, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban,won the Smarties Prize, in the process making Rowling the first person to win the award three times running"​
היא מופיעה גם ברשימת המועמדים לPrince of Asturias Award - פרס ספרדי.

yakovf2

New member
בסדר כל

הכבוד לה. רק ציינתי שהפרס האמיתי זה האהבה שלנו.מערצי סידרת הספרים של הארי פוטר.

פלאפאל

New member
את זה להרבה סופרים יש.

לא משהו מיוחד לרולינג. תגיד, כמה ספרים אחרים קראת? עם התבטאויות כמו שלך - לוזרים, משעממים ואלמוניים, ועוד בגילך המופלג - אפשר לחשוב שקראת רק את הארי פוטר. קצת מרגיז שאתה פוסל לחלוטין ובבוז רב בחירה של אלפי אנשים גדולים וחכמים משנינו, עם ראיית עולם רחבה בהרבה. מבלי לחשוב יותר משנייה אני יכולה לזרוק עכשיו לפחות שלושה ספרים שמגיע להם יותר לזכות בפרס נובל - או בכל פרס שהוא - אפילו שגם הם לא מגיעים לרמה הנדרשת לנובל. אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שהארי פוטר לא זכה בפרס הוגו. יש סיבה לכך, אם אני זוכרת נכון. לספר יש בקושי רובד אחד, ומשמעות של נעל. עם כל כמה שהוא נחמד, כייפי לקריאה ומותח [ובספרים הראשונים - מלא קסם מהסוג של אמונה בפיית השיניים], אין לו שום דבר חכם להגיד על החיים.

yakovf2

New member
לספרי

הארי פוטר אין דבר חכם להגיד על החיים? מה עם "חברות"? מה עם "נאמנות"? מה עם "הקרבה"? ואגב קראתי המון ספרים וכבר ציינתי חלק מהם.ספרים שלטעמי יותר טובים,(אולי לא יותר חכמים)ויותר מהנים לקריאה. מאלה שזכו עד עכשיו בנובל להוציא אולי את שי עגנון.שאת חלק מספריו חיבבתי מאוד.שאני קורא ספר אני קורא לשם ההנאה בלבד ולא על מנת להחכים ממנו.אבל אם בספר יש גם הנאה וגם משהו שאפשר להחכים ממנו אז מצויין.אני בהחלט בעד.

פלאפאל

New member
או, איך שכחתי את הערכים האלה.

בואו נעשה מזה תוכנית בחינוכית. באמת, אלה, עם כל הכבוד אל החשיבות שלהם, משהו שלומדים בצופים ובפינוקיו. לכן הספר הזה מוגדר כספר ילדים. אני באמת לא חושבת שאיזו שהיא ועדת פרסים תזקוף אותם לטובת הספר.

yakovf2

New member
את יודעת למה

מלמדים ילדים את הערכים שהיזכרתי.כיוון שמתבגרים שוחכים את הערכים האלו.שהם כמה שזה ישמע לך נדוש וקיטשי,הם הדברים החשובים באמת.

פלאפאל

New member
וספר ילדים יבהיר את זה ויתקן הכל.

אפילו בפיט פט וטו יש את המסרים האלה, לא צריך שבעה ספרים בשביל זה. לעומת הארי פוטר, מי שקרא את "מישהו לרוץ איתו" בהחלט קיבל הרבה יותר.

yakovf2

New member
לספרים

שהזכרת אין את ההצלחה כמו להארי פוטר.ואת הכתיבה הגאונית של רולינג.

פלאפאל

New member
זה שאין להם הצלחה לא הופך אותם

לפחות טובים מהארי פוטר. עוד לא פגשתי אפילו אדם אחד שקרא את מישהו לרוץ איתו, וחשב שהארי פוטר עולה עליו. ההצלחה של הארי פוטר מבוססת על צירוף מקרים יוצא מן הכלל ומיסחור יותר ממה שעשו לבריטני ספירס. הספר הזה כל כך ממוסחר עד שזה כמעט מוציא ממנו את כל ההנאה המועטה שנשארה בו. "הכתיבה הגאונית של רולינג"? יש לה כתיבה ממוצעת ורגילה למדי. לא שום דבר חדשני. לעומת דוד גרוסמן, שגורם לך לחשוב שעות נוספות על כל עמוד שאתה קורא, מקפץ מנקודה לנקודה כך שהכל נורא ברור אבל תמיד יש עוד. גם לבורות יש כתיבה מאוד מיוחדת, דמויות מאוד אנושיות ונוגעות [שזה בניגוד לרולינג, אבל לא חשוב], וספר מדהים שמלשב שלושה סיפורים עד שבסוף הם מתאחדים, וזה בכלל לא נראה לך מוזר. רולינג? מה רולינג כבר עשתה? כתבה בשפה קצת יפה ובצורה אופיינית לבריטים?

yakovf2

New member
עם זה מה

שאת מרגישה כלפי רולינג והארי פוטר.אז מה את עושה בפורום אוהבי הארי פוטר?

rds15

New member
זה לא נכון שלספר אין שום דבר חכם

להגיד על החיים. המסרים שלו אולי נורא קישטיים, אבל הם קיימים - אהבה מנצחת, גזענות זה רע וכו' וכו'.

פלאפאל

New member
../images/Emo3.gif

כשכתבתי את זה חשבתי יותר על ספרים כמו מומיק, שלהם יש משמעות קצת יותר עמוקה. גזענות זה רע? הם שונאים את משפחת מאלפוי כי היא משפחת מאלפוי, אפילו שהם לא באמת יודעים איך המשפחה מלבד נרקיסה, לוציוס ודראקו. אולי היו שם אנשים חביבים ומתוקים, וטהורות הדם זה רע פאק של הדורות האחרונים. זו גם סוג של גזענות

דנקי

New member
סליחה, אבל כל הדמות של דמבלדור כולה

(שווה מאוד מאוד לקרוא!!!!) היא מקור החכמה בהארי פוטר!! הרי מי מביא את הארי על טעויותיו? מי מזכיר לו עד כמה חבריו עוזרים לו בנאמנות, עידוד ומה שזה לא יהיה? הוא הדמות החכמה בספר!! בלעדי דמבלדור, זה באמת היה ספר נחמד עם משמעות של פיית השיניים, אבל עם דמבלדור יש לו עומק, יש לו בגרות, יש לו השכלה וחכמה של אדם מבוגר ואולי אפילו זקן..!! יש בספרים הללו חכמה!! אתם יודעים כמה למדתי מדמבלדור? הוא ממ שהמדיום שלי!! חחח.. (לא שאני מאמינה בשטויות האלה, ופליז אל תתחילו לדבר על כל הקטע של במדיומים וכל אלה כי זו היתה סתם הערה שולית...) אבל הנה אנו מגיעים לעניין: למרות כל החכמה, המסרים, התובנה שבספרים הנפלאים הללו, עדיין, רולינג יצרה ספר שמדבר על קסמים, קוסמים ומכשפות, נכון? עד כמה אפשר למשוך את העלילה לכיוון של מוסרי השכל, כלומר, שאתה יוצא מהקריאה ממש שופע ידע... חוץ מלהאמין בעצמך, החכמה הענקית של דמבי וכל המילים הגבוהות בתרגום של גילי בר הלל.. איך חכמת חיים אמיתית... ועל זה אין כ"כ בסיס, על מה לתת לרולינג פרס נובל. נובל, חבר'ה, לא צחוק! אני אישית כולה בת 11 וחצי, ולא קראתי שום ספר של שי עגנון או משהו כזה.. אבל אני מאמינה, שאם בנאדם הוא סופר שזכה בפרס כה חשוב, אז הוא בנאדם חכם, כמו שמצופה מסופר מכובד, לא? הרי הביאו את שי עגנון וסופרים מכובדים אחרים למהדורות חדשות וכאלה לפעמים, נכון? אז אם באנגליה יביאו את רולינג, לא תהייה לה את החכמה הזאת, את התובנה הזאת, כי היא כתבה ספר על משהו שלא קיים - קסמים. וזה מה שחסר לה, שאגב זה לא חייב להיות בכל ספר!! ממש לא!! אבל בגלל זה ואולי בגלל עוד דברים קצת יותר שוליים, היא פשוט לא יכולה לזכות בפרס נובל! אולי בפרסים אחרים, אבל לא בנובל!! קצת הגזמנו, לא?! למרות כל החכמה של דמבי וכל מה שציינתי... וזה לא קשור רק לחכמה.. זה פשוט שיש משהו, משהו, ואני ךא אגיד קטן, כי כמה שאני מתה על הספר המהמם הזה.. הוא ופרס נובל, לדעתי זה לא הולך באותו משפט.. סורי, אבל פשוט לא! ובקשר למפלצת: לדעתי זה אחת מההברקות היותר טובות של רולינג!! זה ממש מתאר את מה שהוא הרגיש, ולדעתי זה היה תאור חי וספרותי גם יחד! ואם הארי הוא מיוחד, גם 11 שנה וגם 100 שנה אצל הדרסלים, לא ישנו את זה!! וזה אומר שהוא מיוחד באמת באמת באמת באמת!!! נקודה! תודה ששרדתם עד כאן... תודה שקראתם וביי!!

קקטוסץ

New member
אז אתה, מן הסתם, לא קראת.

וזה לא משהו להתגאות בו, לטעמי. למדוד ספר עפ"י פופולריות זו גישה מאוד שטחית ואטומה לספרות. בספרות יש הרבה יותר מפופולריות או אהדת המונים. מה שקורה בכיתת לימוד שונה לחלוטין מהחיים מחוצה לה. אתה מכיר מישהו שקרא את על העיוורון בכיתת לימוד? אתה מכיר תוכנית לימודים שמכניסה את עפיפונים לתוכה? אם כן תגיד לי, כי זה בטח בית-ספר מעולה. ספרות טובה זו לא מילה גסה. לאהוב את אלתרמן או את דוסטוייבסקי או גארי או הלר זו לא בושה וזה מראה עד כמה אתה עם ראש פתוח, עמוק וסקרן. הארי פוטר אולי ספר קליל ונחמד והרבה חבר'ה קוראים אותו והוא הפך לממוסחר מאוד והכניס לרולינג מלא כסף אבל בשורה התחתונה יש ספרי פנטזיה שעולים עליו (מישהו אמר ניל גיימן? טרי פראצ'ט?) אלפי מונים. הארי פוטר מיועד לקהל הרחב וזו הסיבה העיקרית להצלחתו ואילו אותם ספרים מיועדים יותר לאנשים שבאמת מתעניינים ומסוגלים לתפוס את הכתוב. מה לעשות שרוב האנשים מעדיפים משהו קליל ובגלל זה תוכניות כמו כוכב-נולד, הדוגמניות וספרים כדוגמת הארי פוטר כ"כ מצליחים בחברה של היום. הארי פוטר בחיים לא יהיה באותה קטגוריה של ספרים שזיכו את מחבריהם בפסרי נובל. רולינג כותבת בצורה עמומה וחסרת נפח, בסה"כ. זה שהיא זכתה במלא פרסים זה מצויין אבל זה לא מעיד על האיכות שלה. גם בריטני ספירס זכתה בהמון פרסים, והיא חרא זמרת.

yakovf2

New member
את\ה

יודע\ת שמי שהקים את פרסי נובל המציא לפני כן את הדינמיט. שזה ממש "איכותי ומשובח כמו הטקס עצמו.ועוד משהו, אני מעדיף לקרוא ספרי תת תרבות כלשונכם. כגון,הארי פוטר,רומח דרקון וכו'... מאשר לקרוא את פרויד,(משוגע ששכב עם אמו ואחותו)ואפילו את תורת היחסות של אינשטיין.ולידעתך אני קורא גם ספרים שהיום לא נחשבים לכל כך פופולרים.כגון,ספרי אגתה כריסטי,שרלוק הולמס וטרזן.שיש לטעמי בספרים אלו הרבה מה ללמוד עלינו בני האדם לא פחות מהסופרים ומהספרים שהזכרתם פה.

ToryMaster

New member
אף אחד לא אמר שהם תת תרבות

להיפך, הם נפלאים, הם פשוט לא בסגנון ולא עונים על הדרישה של נובל. לא מבינה מה כל כך לא ברור, ספרים יכולים להיות נהדרים, ועדיין לא להיות זכאים לנובל. זה כמו שזמר מסוים יהיה נפלא, נהדר, יגרום לך לרצות לבכות משמחה כשאתה שומע אותו, אבל מה לעשות, לפרס "להקת השנה ברוק" הוא לא זכאי, כי הוא בכלל זמר פופ.

yakovf2

New member
תראי לטענתך,

רולינג לא זכאית לפרס נובל.בסדר,זכותך לחשוב כך. וזכותי לחשוב שהיא כן זכאית לנובל או לפרס ראוי אחר. כיוון שלדעתי רוליג כן נמצאת בשורה הראשונה.אולי לא עם אנשים כגון,פרויד אינשטיין וכו'...(גם הם לא כותבים באותו נושא ועניין) אבל היא כן עומדת בשורה אחת אם סופרים כמו,צ'רלאס דיקן,אגתה כריסתי,מרק טווין,טולקין וכו'...ולדעתי להצליח לגרום לא רק לילדים לקרוא. אלה גם למבוגרים ולקשישים.ספר שנקרא,"ספר ילדים ונוער"ועוד להיתלהב מהספר עד כדי כך שגם מבוגרים כמוני יחסית ויותר.אוהבים להשתתף גם בפורומים של הסידרה. כמו שאנו עושים עתה.

ToryMaster

New member
מה הקשר?

רולינג זכאית להמון פרסים, אני בהחלט מסכימה. וזה שהיא לא זכאית לנובל זה לא כי היא גרועה, ותפסיק להציג את זה כאילו מישהו אמר שכן.

yakovf2

New member
ואת תפסיקי

להראות שדעתך שרולינג היא לא זכאית לנובל. היא הדעה הקובעת.יש כאן עוד אנשים כמוני שחושבים שהיא כן זכאית.

למעלה