שאלה

zedprime

New member
כמובן אבל

" "כולם שרלטנים"... " ?? לא יצא מפי דבר מסוג זה. כמו כן אני לא התרסתי לאנשים ללמוד לבד - רק פתחתי בפניהם את האופציה הזו.

zedprime

New member
בכלל לא

את ציבור המורים לא העלבתי אף פעם אחת. אני וerezsh אמנם ידידים טובים - אך כל אחד ודעתו.

נו, עוד הנחה שגויה שמובילה למסקנה

שגויה. ולא, בפעם הקודמת ש"תקנת" אותי, רק הוכחת את בורותך - לא הפרכת את טענותי. אמנות לחימה אינה זכות טבעית של כל אדם באשר הוא אדם. זהו. זה מפריך את כל טענותיך. חשוב על זה - אף אחד לא חייב לך כלום. אם מורה רוצה לגבות 9000$ לשיעור של חצי שעה, זכותו. זכותם של אנשים לא להגיע לשיעורים שלו. אין לאנשים הזכות להכריח אדם ללמד מתוך טוב ליבו, ואמנות לחימה (תודה לאל) אינה מקצוע חובה במדינה. זה הבסיס. מעבר לזה, אם מורה מעוניין לקדם ולעודד תלמידים מסוימים ע"י מתן הנחות או וויתור על שכרו - זהו עניינו שלו, וזכותו הבלעדית. לא חובה המוטלת עליו מטעם תלמידים אלו.

zedprime

New member
חובה בטוח לא

ובאשר לזכות - לדעתי כן. אין כאן אמת מוחלטת . אני הצעתי פתרון לאלו שאינם מסוגלים לעמוד בשתלומים הנמוכים ביותר - פתרון שארז מסכים איתו ומסיבה טובה.

bizhar

New member
הצעת פתרון? סבבה. להפוך את זה

לאידיאל ואפילו לקשט את זה בפילוסופיה זו תופעה די מוכרת. זכותו של אדם לנוע ממקום למקום לא פחותה מאשר ללמוד כיצד להתגונן. האם אתה וחברך הולכים ברגל או שמא יוצאים נגד אגד ומחיריהם המופקעים? ולמה שאגד לא יסיעו בהתנדבות את מי שלא יכול להרשות לעצמו כרטיס נסיעה? אז אופניים או הליכה הם פתרונות טובים, זולים ובריאים יותר במקרה זה אבל אתם לא תגיע רחוק הלא כן?

zedprime

New member
דבר ראשון

אני מכיע ברגל למרחקים גדולים (לפחות לפי ראותי). לגבי "קישוט" כדבריך .. צביעות זו המילה שהייתי נותן לתגובה שלך. באותה מידה אתה יכול לומר כי למי שאין כנראה שגם לא צריך להיות. המחירים בחלק מהמכונים גבוהים מאוד.. דוגמא טובה היא שידיד שלי לומד בפ"ת כי ברמת גן יקר בהרבה (קונג פו) - זאת כאשר מתחשבים גם בכרטיס הנסיעה באוטובוס. הפתרון שהצעתי הוא פתרון שעובד , ושיכול לעזור לאנשים רבים שמתלבטים בנושא זה - כן פתרון זה כולל ראייה כלכלית ולא רק אומנותית.

איקיו

New member
שלום צחי!

השאלה שלי האם אתה לומד איזה שהיא אומנות לחימה? אני באופן אישי מסכים עם חלק מדבריך, וחלק אחר לא מבין,הבעיה היא לפי דעתי שאתה סותר את עצמך לעיתים קרובות,לכן קשה לעקוב אחר כוונתיך בצורה בהירה,ומאירה,הייתי שמח אם תנסח את כל דבריך ביתר בהירות כדי שאוכל להיתיחס ברצינות לדבריך,ואולי אף לנסות לפתוח דיון עניני ופורה בנושא. האם ניתן ללמוד אומנות לחימה לבד? נ.ב בקשר למורים שרלטנים המנסים לעשות כסף,על גב התלמידים,ובכן קשה לי להיות אוביקטיבי כשאני מורה בעצמי,אנסה לענות באוביקטביות. ישנם מורים שרלטנים גם בתחום אומניות הלחימה לצערי,אך מאידך ישנם מורים ישרים שאין בכוונתם לעשוק את התלמיד, כי המוסריות הפנימית שלהם היא גבוהה,איני רוצה לדבר על יכולות של אף אחד כל עוד לא נחלמתי איתו עד מוות.יושר פנימי מגיע עם חינוך,צרכים,ועוד המון מניעים,שאין מקום בשום ספר בעולם למאצות את העניין, מאחר שיושר פנימי נובע ממניעים שונים בצורה אינדודואלית. התעפתי מלכתוב לך אך יש עוד הרבה מה לכתוב, ללמוד,וליצור. ישראל טונג´י

zedprime

New member
שלום איקיו

אני לא מאמין שסתרי את עצמי , אך כן נגעתי בכמה נקודות שונות. לעניינו : התאמנתי בגוג´ו ריו במשך כ4 שנים בצעירותי והפסקתי את הלמידה בשל סיבות שונות (עברתי עיר , הייתי עמוס בלימודים) . אישית אני לא שותף לדעתו של ארז שמורים לאומנויות לחימה בהכרח ממוסחרים למרות שכבר נתקלתי בכאלה. כמו שאדם שמן אינו נלחם כאדם רזה (גם בשל מגבלותיו ויתרונו ) כך כל אדם לוחם אחרת מטבעו . כאדם בעל מודעות עצמית גבוהה (לפחות לפי דעתי) אני מודע ליתרונות שלי , למטרות שלי ולדרכי הלחימה שלי יותר מכל מורה שאי פעם לימד אותי . לפי הפילוסופיה שלי (וכאן אדגיש עוד פעם - כל אדם ואמונתו) האומנות צומחת מתוך האדם - לא מתוך השיטה. אדם יכול להיות איש לחימה - בין אם הוא מתאבק , בין אם הוא למד או לא למד אומנות ספציפית . כלומר - צחי לוחם בשיטת "צחי" - שיטה המתבססת על אימוניו , שיטות אחרות שאולי למד , הרגלים ועוד. שיטת "צחי" לא חייבת להתבסס על אומנות ספציפית , אלה אולי רק על מוחו ורוחו של צחי - בנוגע של רמת היעילות של שיטת "צחי" - יש שיומרו שהיא לא יעילה כמו אומנויות לחימה אחרות , אך יהיה קשה לבדוק זאת כי צחי עוד לא בדק אותה (ותודה לאל על כך) . אני מאמין כי על כל אדם להיות מודע לעצמו , למיגבלותיו , לדברים החיובים ולדברים השלליים בו - ולשלב את המסקנות שלו בדרך בה הוא נלחם . אני לא יוצא כנגד אומנויות מסורתיות - אני מאמין כי יש הרבה מה ללמוד מהם .. אבל אולי יש גם מה ללמוד מצחי ומארז(לדוגמא כמובן). כמו שציינת בעבר - אומנויות הלחימה לא נתנו על ידי האל .. הם נוצרו על ידי אנשים כמוני וכמוך (אולי יותר כמוני , שבסיס הלחימה שלי לא! מקיף ונקודת ההתחלה שלי אישית יותר מאשר , מאסטר בשיטה מסויימת לדוגמא) שראו צורך (למשל , התמודדות מפני גנבים , פושעים וכו) להגנה עצמית או אף לשיטות התקפה יעילות יותר. בסין למשל ההתבססות הראשונית (ככל הידוע לי , תקן אותי במידה ואני טועה) הייתה על תנועות של חיות מאמונה שהן "יעילות" יותר . נקודת ההנחה שלי היא שלפני טכניקה , לפני אומנות - אדם צריך להכיר את עצמו ואת צרכיו . לכך אני מתכוון באמרי "מאסטר של עצמו" . כמו שלא אלחם אותו הדבר כנגד אדם חמוש , אני בונה את התרגילים (ואף את השיטה) בהתאם לצרכי , ויכולתי . נניח שאני אדם בעל זמן מועט , ואני רוצה להגן על עצמי . אני לא אתרכז בסוגי טכניקות שמתאימות לאנשים גמישים במיוחד . כי אני יודע שאני אאלץ להשקיע זמן רב ומעמץ רב כדי להגיע למצב שאני אוכל להשתמש בהם. אם אני שמן , אני אנסה להגיע למצב שאני אוכל להתמש במסה שלי בקלות כדי להכניע את היריב ועוד. נקודה נוספת להיא בהקשר ללימודי אומנויות לחימה מסודרים : אני למדתי אצל מורה ידוע גוג´ו ריו , במשך 4 שנים לא הבנתי איך להשתמש במה שלמדתי - ראיתי במו עיני , את הבריון של הכיתה שלי מנסה להשתמש במה שלמדנו וכיסחו לא את הצורה.. אבל הוא ביצע אגרוף מושלם... לא עבד לא. לקח לי כמה שנים טובות להכיר בעקרון שזה לא סוג האגרוף שקובע... זה איך ומתי אתה משתמש בו - 4 שנים , מספר קאטות - בלי יכולת להשתמש בכלום ממה שלמדתי . למה? כי המורה לא שם את הלחימה במקום ראוי - הוא כנראה האמין שאם הזמן נבין בעצמנו כיצד להשתמש בקאטות,במכות,בריתוקים וכל מה שאנו לומדים. היום אני מתרגל בעיקר טכניקות אפקטיביות (לפי ראייתי כמובן) למה? כי אני צריך אותן יותר מדברים שנראים טוב - אבל מתאימים לרחוב פחות.

החתול.

New member
לומדים רק מנסיון חיים../images/Emo54.gif

ידידי היקרים, אין דרך להתגבר על לימודים ונסיון קרבי מבלי לעבור את המסלול האמור. בציון גילכם הצעיר לא התכוונתי לפגוע, אלה לציין עובדה. הדרך אותה אתם מתארים, הם בגדר משחק ילדים (מבלי לפגוע) שאתם מדמיינים ממוחכם היצירתי - היכן העובדות אותם הנחתם על השולחן שזה אכן הדרך? בשום מקום לא דיברתי על אומנות לחימה מסורתית או לא מסורתית, קבעתי כי גם לוחם חייב בלימודים מסודרים, לא אתם ולא אני המצאנו את המערכות המכשירות לוחמים, צבא, משטרה, שרותי בטחון, לא בודקים האם אתה יצירתי, אלה מעבירים אותך מסלול לימודים - קשוח וקפדני אשר עוצב על פי נסיון העבר של לוחמים\מלחמות. השיטה מקבילה וזהה לאומנויות הלחימה המסורתיות והלא מסורתיות! נסיונם של לוחמים עיצבו שיטה, דרך, תורה ואם הם סרדו את ההיסטוריה כנראה שהם עמדו במבחן. בהחלט יתכן שלמדתם והתנסתם כילדים במסגרת שלא עמדה בציפיותכם, או לא השכלתם להבינה. בהחלט יתכן, שנתקלתם במורה שאולי לא התאים לכם או אולי לא היה מקצועי דיו? אולי? אבל מבחן של שיטה, של דרך, של תורה, אינה איש זה או אחר, אלה התפתחות היסטורית, האם השיטה פורחת, יש לה חסידים וממשיכים לאורך זמן? .... מנסיון חיי, לא נתקלתי בלוחם שאינו למד בצורה ממוסדת ממוסגרת, עבר ועובר בחינות ובקרה מקצועיות, מידי אנשי מקצוע מנוסים. אבל, בהחלט יתכן שבאמות מידה האישיות שלכם גיליתם את הגלגל, ופשוט אינכם מודעים לכך שבחדרים ומחוזות אחרים העגלה מזמן מתגלגלת ולא יאמן...יש גם מכוניות, מטוסים, חלליות וכו´................ כמשל בלבד.

erezsh

New member
כנראה שלא הבנת מה אמרנו

וכנראה גם לא קראת היטב את כל מה שכתבתי. מעולם לא אמרתי שאין צורך בעבודה קשה. להפך - לדעתי עבודה קשה אפילו יותר חשובה מלימוד אומנות הלחימה. אינך חייב ללמוד עם מורה בשביל המסגרת. מסגרת אתה יכול גם ליצור בעצמך. להפך - מורה צריך להיות אחראי על הלימוד - לא על התירגול. ומשום מה אתה מניח שאני לא מקדיש בסביבות השעה ביום אם לא יותר לתירגול ואימון וחיזוק הגוף. לא טוב לעשות הנחות לא מבוססות.

zedprime

New member
חתול אתה טועה עוד יותר

ראשית גם מכוניות יכולות להתרסק על הקיר... ושם התאונה קשה יותר (אתם רואים מה קורה כשחברי פורום מתחילים להשתמש בהשוואות כמו דוד - שום דבר אישי כמובן). אמרתי "זו אכן הדרך" ??? הרי זה מגוחח.. אמרתי זו דרך - דרך קיימת . עשו כרצונכם! . האם אי אפשר ללמוד אומנויות לחימה בצורה לא מסודרת . עובדה שאפשר ואני אשמח להראות גם את התוצאות שלי אישית - עוד מספר שנים. לוחמים שלא למדו בצורה מסודרת קיימים בכל מקום .. חלקם הם אלו ששיטות הלחימה באות כנגדם לרוב. למה אתה לומד אומנויות לחימה ? (לפחות במקור) כדי להתגונן מפני בריונים ברחוב . אבל היי... אותם בריונים לא למדו בשום מקום... אז למה לפחד.. הם לאאאאא יכולים לשבור לך את הראש... הרי הם לא למדו ממורה. הוויכוח בין כאוס לסדר (כדרך חיים) קיים עוד הרבה מלפנינו.. בכל תחום של החיים. כמו שאמרתי בהודעתי הראשונה - זה אפשרי ללמוד ללא מורה- אך התוצאה תהייה שונה. אין להשוות לחימה למשטרה כי לוחמים לא חייבים לציית לחוקים - הסיבה היחידה שמשטרה עובדת בצורה "ממוסדת" היא כדי לשמור את הסדר הזה שהם חופצים בו - שהם נוצרו למענו. אני לא תומך חד משמעי של אף שיטה - אני מכבד מאסטר לקונג פו בדיוק כפי שאני מכבד מרים משקולות.. שניהם הלכו בדרך שונה , במטרה זהה או שונה והגיעו למצב שונה - אך עדיץ מהמצב בו הם התחילו - לא כך?

zedprime

New member
חס וחלילה

שאני אזכיר את המורה שלי לשעבר שאני בכל זאת שומר לו כבוד. רמז אתן בכל מקרה - כסף לממן שיפוץ של הדוג´ו היה לו.

לא ברור לי על מי אתה מדבר

אני לא יודע למי היה או יש כסף לשיפוץ הזוג´ו (שאגב, גם זה לטובת התלמידים). אני מכיר בסה"כ כ שלושה מורים לגוג´ו ריו (אחד מהם המורה שלי, ורק עליו אוכל להביע דעה ממשית).

למעלה