שאלה

Zhou Nam

New member
../images/Emo45.gif אתה כנראה צודק...../images/Emo45.gif

אתה כל כך בטוח בעצמך.... ואגב: א) אני לא מורה ב)בניגוד לרושם מהראש המעווט של, הכן התקוונתי ל-"חבל"ז" בצורתה החיובית ןעכשיו אני מחכים לי
ו-
כך שבאמת ...חבל"ז (שוב... במובן החיובי...)

zedprime

New member
יש

לי זכות מלאה להיות בטוח בעצמי ובדרכי. אין בזה רוע , אין בזה נסיון להעליב - אלה רק להביע דעה.

erezsh

New member
מעולם לא התכוונתי ללעוג

ואני בטוח שגם צחי לא. גם להעליב לא התכוונו אך ללא ספק חוסר הפתיחות לרעיונות חדשים של חלק מחברי הפורום גרמו לי לכתוב הודעות מעט יותר תוקפניות, ואני מצטער על כך - אך נאלצתי לעשות כך כדי להציג את הנקודה שלי. בעיקר נוכח כל ההודעות שנרשמו נגד דעתי והסגירות החזקה לרעיונות שלי. התוקפנות נועדה לחדור את המחסום ולגרום לכם להרהר ברעיונות שלי. מצטער אם נעלבתם בדרך.

Zhou Nam

New member
מבחינתי השגת את ההפך,

כי ממש לא בא לי להתווכח (אלא בא לי לדון על הנושא). שמת לב שעוד לא הבעתי את דעתי?

zedprime

New member
למה לא? (הבעת את דעתך)

הרי אתה לא רוצה להתווכח? אתה רוצה לדון! יופי - ענה תשובה עניינית (ראה כל אחת מתשובותי כדוגמא) ואני אשיב בדעתי. אתה אמרת להחרים את הדיון... לא אני.

erezsh

New member
בוודאי שהבעת -

"האם אתה יכול ללמוד טיפוס הרים מספרים??????" - כאן הבעת את דעתך בקשר לזה שספרים הם חסרי תועלת ואי אפשר ללמוד מהם. אגב, כן, ניתן ללמוד טיפוס הרים מספרים המלמדים כיצד לטפס על הרים. אם אין כאלה - אז זו בעיה אחרת. כמו כן "עשית נר אל נר" - כאן ניסית להראות עד כמה אתה נעלה רוחנית מאיתנו ועד כמה הדיון אינו לרמתך הגבוהה. הרי כל מי שלא יודע מה זה "נר אל נר" ודאי לא יודע על מה הוא מדבר.. ובדרך כלשהיא זה אמור להתקשר ללימוד עצמי...

erezsh

New member
אין בעיה. בעצם יש

הבעיה היא שאתה מונע מאחרים מללמוד לבד, ע"י כך שאתה אומר להם מראש שלא יצליחו, במקום לתת להם לנסות לבד ולהחליט. אתה קובע שאף אחד לא יכול ללמוד לבד, רק בגלל שזה נוח לך, או שזה מה שאמרו לך, או בגלל שאתה לא הצלחת! ואתה פוגע באחרים בדרכך. לא אמרתי שכל המורים רק מחפשים כסף, ואם כן זו טעות שלי. כוונתי היא שכל המורים שאני מכיר מחפשים רק כסף. כלומר הם רואים את הלימוד כעבודה, ולא כתרומה (תרומה = עזרה לזולת מתוך רצון טוב - שאגב מעידה על גובה רוחני ומכאן שורשה - רם. ולא, תרומה היא לא רק לעניים כלכלית). בבקשה, תוכיח לי - תראה לי מורה אחד בישראל (כי אני יודע שביפן ובסין יש הרבה) שלוקח פחות מ-נגיד, 20 ש"ח לשעה, שזה גם הרבה (שקל לשלוש דקות) ומעודד את התלמידים שלו להתאמן בבית, כך שכשהם באים לשיעור הוא יוכל רק ללמד אותם ולא לבזבז להם את הזמן באימונים. כמו כן הוא מעודד אותם ללמוד לבד, לנסות לבד ולא לעקוב כעיוורים אחרי הדרך שלו. מצא את כל אלה, ואולי אגיד שהוא מורה טוב (הוא צריך גם לדעת ללמד).

zedprime

New member
דוד אתה

מוציא את הדיון מהקשרו.. אני לא אמרתי לאף אחד - לך למד לבד. אני אמרתי - כן זה אפשרי! וציינתי שלי הפילוסופיה שלי - זה גם מומלץ.

אתה יודע מה? אני מסכים שזה אפשרי,

ועדין מייעץ נגד - כי כמה רחוק היה מוצארט מגיע, אילו היה צריך להמציא את הפסנתר לפני שלמד לנגן עליו? כמה רחוק היה מגיע אלכסנדר גרהם בל, אילו היה צריך להמציא בעצמו את הנייר עליו רשם את הפטנטים שלו, את והעט איתה כתב על הנייר? אם אתה חושב שזה מומלץ, לדעתי אתה טועה. מה שווה לך דעתי? כנראה כלום, אז בוא נפסיק את הויכוח הזה... המשפחה שלי מחכה לי. ביי!

zedprime

New member
חח

אתה יוצא מנקודת הנחה שאדם אינו יודע להלחם לפני שלמד אומנות מסורתית .. הוא יודע וחצי... ולפעמים לא פחות.. אז נכון שיש הבדל בין "ללכת מכות" לבין "להלחם" אבל את הפער הזה ניתן לעקוף לא רק על ידי לימוד שיטה מסורתית , על ידי מורה , במכון אימונים.

יפה שאתה דואג לאחרים ../images/Emo45.gif

אבל כשאתה אומר עלי שאני רודף בצע בלי להכיר אותי... נו, טוף... אם מישהו מחשיב את דעתי מספיק כדי לשאול, אני אומר לו מה דעתי. לא יותר ולא פחות, והוא יעשה אתה מה שירצה; אם הוא לא רוצה לשמוע מה דעתי, הוא לא צריך לשאול, או להקליק על התשובות שלי. פשוט, לא? לגבי התרומה: בן-אדם צריך לאכול. מורה הוא בן-אדם; גם מורה צריך לאכול. אוכל עולה כסף. כסף מקבלים תמורת עבודה. מורה יכול ללמד בחינם אם יש לו פרנסה ממקור אחר. כדי שמורה ילמד במשרה מלאה, ולא משנה כמה תלמידים, הוא צריך מתלמידיו פרנסה מלאה. הוא יכול, כמובן, להתפרנס מעבודה אחרת וללמד בשעות הפנאי שלו, על-חשבון הזמן שלו עם האשה, הילדים, החברים והכלב - אבל אז הוא לא יוכל ללמד במשרה מלאה. מה אתה מעדיף? (אני מניח שאת אותו אחד שמלמד בחינם) בכל-אופן, אני עכשיו הולך למלא חובות משפחתיות אז תהנו מהדיון בלעדי

החתול.

New member
לEREZ ו ZEDPRIME ../images/Emo54.gif

ילדים יקרים, אולי אם יום אחד תמצאו בסכנת חיים, והעזרה היחידה שתמצאו יהיה ב"לוחמים" אשר השכלתם מתוך ספרים והיצירתיות שלהם, באותם רגעים אחרונים, תהיה לכם התגלות שמימית, שגם תורת לחימה, אומנות המלחמה הם תורות שיש ללמוד, אם רוצים לחיות. ללמוד, בצורה ממוסדת מאנשי "מלחמה", "אומני לחימה" מנוסים ומלומדים. לצערי, אינכם מבדילים בין המצוי לרצוי ואין לכם את האופק המקצועי ונסיון החיים להבדיל בין סרט קולנוע למציאות הכואבת בעת לחימה (או אם תרצו בעת מלחמה). אבל אם תגדלו, אז תסכילו, אולי.......... לגבי המורים שעושים זאת תמורת שכר? גם לגבי זה החיים עוד ילמדוכם ש"אין ארוחות חינם" !

zedprime

New member
לחתול

אני חושב שהאפלייה שיש לך בשל גילנו מונעת ממני לענות לך בצורה מנומסת. ובכל זאת אשתדל לשמור על כללי שיחה נאותים . לא אמרתי - למד מספר . לא אמרתי - אל תלמד ממורה. כן אמרתי - אתה יכול ללמוד מספר. כן אמרתי - היה המורה של עצמך. אין לך בושה להכליל ולומר "ואין לכם את האופק המקצועי ונסיון החיים להבדיל בין סרט קולנוע למציאות הכואבת בעת לחימה " למה לא? אישית אני מאמין שאני יודע מה "עובד" ומה "לא עובד" בסרטים כי בניגוד אליך שמשנן כמו תוקי את דברי המורים שלך - אני (ובמיוחד ארז) בודק מה עובד ומה לא. מי אמר לך שאין לי נסיון בלחימה? כי אני צעיר? לא נתקלתי בערסים .. לא הייתי צריך להשתמש באגרוף אף פעם אחת במשך ימי חיי? מי אתה שתעיד עלי?? אני אספר לך משהוא על ארוחות חינם , אני מכיר אישית את ארז ואני שמתי במטרה משותפת בפני ובפניו ללכת בנתיב לחימה שונה - מתוך צורך משותף . אנחנו עוזרים אחד לשני , ואני למדתי ממנו לא פחות ממה שלמדתי מהמאסטר שלי ללא תשלום . אני לא טוען שאנשים צריכים ללמד אומנויות לחימה בחינם.. אבל המסחור שבולט אצל מספר מורים (שאני לא אזכיר את שמם כדי לא לפגוע בהם) גורם להרבה תלמידים לברוח מהתחום.

מאידך - יש הרבה תלמידים שבורחים

מהמורים שכל מטרתם היא עשיית כסף - למורים איכותיים באמת.

zedprime

New member
ברור

אבל ישנו ציבור רחב שלא יכול להרשות לימודים מסודרים... אז מה? לא מגיע להם?

erezsh

New member
אז ככה

אתה יוצא מנק´ הנחה שאנו לא יודעים להילחם - דבר שלא הייתי סומך עליו. ודווקא בשנים האחרונות נקלעתי כמה וכמה פעמים לקבות רחוב. אמנם תמיד בחרתי שלא להילחם בחזרה (מלבד פעם אחת שגם לא הייתה לוחמה של ממש) אך לא מכיוון שלא יכולתי. לגבי המורים שעושים זאת תמורת שכר - אמנם אין ארוחות חינם, אך יש בורגר ראנץ´ ב-50 שקל למנה, ויש את הפלאפל השכונתי שמוכר ב-5 ש"ח (אגב אסולין מרוויחים מצוין ב-7 ש"ח ואפילו חושבים על להתרחב)

חבל שזה רק מה שאתה מכיר ../images/Emo7.gif

ועוד יותר חבל, שאתה מנסה לחשב כמה עולה כל זמן נתון של שיעור אצל מורה. אני לא יודע איזה מורים לאומנויות לחימה פגשת, אבל המורים שאני פגשתי (ואני לא רק מדבר על המורה שאני לומד אצלו), תמיד השתדלו לעשות את המקסימום כדי שהתלמידם שלהם יצליחו ויבינו. אתה צריך לזכור, שאמנם יש בחוץ הרבה שרלטנים בכל מה שנוגע לאומנויות חימה, אבל מאידך - יש הרבה מורים טובים, שמקדישים את חייהם ללימוד אומנות לחימה. וצריך לזכור, שמורה שמקדיש את כל מרצו וזמנו לאומנות זו או אחרת, גם צריך להתקיים ממשהו - אתה הרי לא מצפה שהוא יקבץ נדבות ברחוב?! דבר נוסף, במקום שבו אני לומד ומתאמן, באותו התשלום החודשי, אפשר להגיע כל יום לאימון, מבלי להוסיף שום סכום - ואני יודע שיש עוד מקומות מהסוג הזה.

zedprime

New member
יש לציין

שלא כל אדם יכול להרשות לעצמו את לימודי הלחימה.. אם כל הכבוד למורים שצריכים לאכול , התלמידים לא צריכים לוותר על האוכל כדי ללמוד אומנויות לחימה.

נכון, אבל הדיון לא נסב האם לוותר על

ארחותך כדי ללמוד אומנות לחימה, אלא האם כדאי ללמוד ללא מורה. אם הבעיה היא ללמוד לבד בגלל בעיה תקציבית, הדבר שונה לחלוטין מאשר לא ללמוד אצל מורה כי "כולם שרלטנים"...

למעלה