שאלה

amir_aikido

New member
תגובה אחרונה

מצטער אבל אני מתחיל להרגיש שאתה כבר נעול בעמדתך וחבל על זמני, טוב לך להמשיך בדרכך ולחשוב שרק אתה רואה את "האור". אתה יודע מה - זכותך. רק תסלח לי אם אני איישם את זכותי להפנות את זמני לכיוונים יותר פרודוקטיביים. אני לא מכיר את המורה שלך לשעבר. ואם יתברר שהוא לא מורה טוב לילדים כפי שהוא סבור, אני באמת לא אפגע ... או שהוא בכלל מורה גרוע בפני עצמו. סה"כ יש גם כאלה, לעולם לא טענתי שלא. להיפך, אם תקרא את עצתי לכל מחפשי אמנויות הלחימה, אני ממליץ להם לחפש את המורה שיתאים להם ולא לפי השם של האמנות. יכולת לראות כאן בפורום שיש לא מעט מורים שאופן לימודם והכשרתם מאוד שנויים במחלוקת. זה נובע מאותו הנושא - התאמה. גם אני כילד התאמנתי בג´ודו והפסקתי כי הרגשתי שאותו המורה יותר מעוניין בכסף של הורי מבהתקדמותי. ואתה יודע מה, המורה ההוא היה מוותיקי הענף ואני לא אתפלא אם הוא היה מתייחס אלי אחרת לחלוטין לו הייתי מבוגר יותר ובעל פוטנציאל של אלופים לדעתו. אבל אני לא הסקתי מהניסיון הרע שלי מסקנות על כל המורים לאמנויות לחימה. אני חושב שאופן הסקת המסקנות מאוד משמעותי ! בעיקר כשאין ביכולתך להוכיח שמסקנותיך "נכונות". בעובדה שהמסקנות שלך לא מקובלות על חברי הפורום אין כלום ! אך כאשר יש בתהליך ההסקה שלך פגמים והנחות מוטעות (ראה מחיר לשעה) והוא מתבסס ברובו על הכללה ממקרים בודדים וקיצוניים על הכלל. הוא גם מביא אותך למסקנות מוטעות (ראה אופיו של הקראטה...). ובנוסף תהליך זה מנוגד לניסיונם של הרבה אנשים אחרים. כשכל הנ"ל מתמלאים, יש בהם כדי להראות שהמסקנות שלך אינן נכונות. ואגב, רובנו חולקים עליך רק בדבר מהותי אחד: אנחנו סבורים שהדרך הכי טובה להיות מורה לעצמך היא "לעשות לך רב", אנחנו לא בטוחים שצריך רק "רב" אחד, או שעליך להשאר עם אותו הרב לכל הדרך (אם תקרא שרשור קודם, חלקנו סבור שיש בכך ערך גם אם עלית על רבך). מנסיונינו אנו אומרים שספר /קלטת לאמנויות לחימה לעולם לא ישתוו למורה טוב בשר ודם. וכי לא תוכל ללמוד מהם הרבה דברים אותם ניתן ללמוד ממורה טוב. כאן אנחנו חלוקים וכנראה שנשאר חלוקים
ולא חשוב באיזו דרך אתה הולך אמיר

zedprime

New member
אמיר . אני מעוניין לציין כמה דברים

חשובים : 1) אופן הוצעת המסקנות הוא עניין אישי שלי בלבד , אם אני הגעתי למסקנה שהתבררה כנכונה , מתבססת על דברי ותיקים ממני ומקובלת על אנשים רבים שאני מכיר אין שום קושי בעניין הזה . הטקסט הוא אותו טקסט בין אם הוא נכתב על ידי מורה לקונג פו או תלמיד בית ספר. 2)אני לא מחייב אותך לענות לכל הודעה שאני רושם - הרגש חופשי להתעסק בעניינך. 3)במהלך הדיון בפורום הופנו הערות רבות שאופיים תוקפני ואף "פרימיטיבי"(כדברי ארז) שאף אחד לא קפץ כנגדם .. אז לאמר שילדים הם חסרי דעת זה מקובל וכאשר בא אדם ומציג טענות חזקות - אין ביכולתו להוכיח "שמסקנותיך "נכונות". פורום הוא בהחלט אינו מקום שניתן להוכיח בו דברים לא לכאן ולא לשם. 4)האם אין מקום להעביר ביקורת ? אני לא באתי ותקפתי אישית אף אדם. ציינתי שישנם מורים שטוענים לA ועושים B . מן הראוי שיהיו אנשים כמוני וכמו ארז שמותחים ביקורת . אין מכאן הכללה על כל ציבור המורים . את רוצים שנהיה צפציפים יותר? שנביא שמות של מורים "טובים" ומורים "רעים" ? שהדיון יהפוך להיות מסע השמצות? חשבתי שאתם לא מעונינים בכך. מעבר לכך , אני קורא את הפורום כבר זמן רב (למרות שלא בחרתי להגיב בו עד מלפני זמן לא רב) - אתה מחשיב הודעות כמו "עוד משהו לומד פה קפוארה" פרודוקטיביות ? אני מאמין כי גם בדיון זה , של שני צדדים בעלי השקפה מנוגדת לחלוטין היה ערך גבוה מאוד . הוא אחד הדיונים המעניינים יותר שהיו כאן בפורום. אין רע בהעברת ביקורת מסוג זה כי היא ללא ספק ביקורת בונה. לא באתי ואמרתי "כולם גנבים " או "למד רררקקקקק לבד" - הצגתי עמדות שונות מתוך תקווה שמורים ותלמידים יחדיו יהיו מודעים יותר לתהליך הלימוד שלהם , אופן הלימוד ויעילותו - לא מתוך רצון לשלול לציבור מורי הלחימה בארץ את עבודתם , אם בזה הייתי מעוניין לא הייתי בפורום הזה בכלל.

למעלה