שאלה

erezsh

New member
אם כבר נכוויתי אז זה ממערכת החינוך.

אבל אין שום קשר - פשוט כל המורים בארץ לוקחים מחירים אסטרונומיים עבור דברים "רוחניים" - שאגב מראה על הרוחניות של המורה שאמור ללמד אותך. ומורים אלה לא תמיד ילמדו אותך את מה שאתה רוצה ללמוד, או בהתאם לרמתך.. פשוט כי אין להם סבלנות או רצון באמת להכין לך תוכנית לימודים עבורך. קוראים לזה התמסחרות - וכדאי שמורים יפסיקו עם זה. עד אז אני ממליץ ללמוד מספרים, שבדר"כ ממוסחרים קצת פחות, ועולים הרבה פחות. ומועילים? בערך באותה מידה אם אתה מוכן להשקיע.

erezsh

New member
תשובה מאוד מעורפלת וחסרת משמעות

פשוט כי אין לך שום דבר ענייני להגיד

תשובה מאוד מעורפלת וחסרת משמעות

לא כי אין לי מה להגיד, אלא כי אתה לא יודע למה אני מתייחס: "בעיה פשוטה, שהישראלי הממוצע חושב ש"מורה" זה מה שיש בתיכון: אחד שצריך לסבול את השטויות שלו כי אתה צריך שהוא יתן לך "100" במבחן." המקור כאן, בעמוד הנוכחי של הפורום, בדיון (מכיוון אחר לגמרי) על יחסי מורה-תלמיד שאולי יעניין אותך, ואולי לא. את דעתי על מערכת החינוך הישראלית ותוצאותיה (הישראלים) הבעתי כאן לא אחת, ואני מעדיף לא לחזור עליה כרגע אבל היא שלילית למדי. ואם אתה חושב שמה שאני אומר לא לענין, מדוע אתה טורח להגיב? שבת שלום, דוד

ארז: רוב (אם לא כל) המורים כאן...

אינם שייכים למשרד החינוך...אתה מבין כמה מצחיק זה נשמע? רוב המורים כאן, הם רעיונרים: כאלו שקמו וקיבצו בסיבבם חבר´ה שמתחברים אל הראש שלהם. זה משנה אם אני משדר לשישה חבר´ה או לשישים? לא, כל עוד אני עושה טוב לאותם חבר´ה. (רק שמשישים חבר´ה אני אוכל לשובע ולא אצתרך לגבות הרבה כסף על כל פעילות...כוחם של רבים, אתה יודע... כולם צריכים לאכול: "מסחרי", לא עומד בסתירה ל"מקצועי" ואם את זה תבין - תצא נשכר. ומי כתב את ספרי אמנויות הלחימה לדעתך? למי הידע והנסיון? למורים מלמדים! וכתיבתם מטרתה רק להוציא את האמת לאור (תרתי משמע)? האמן לי: המפורסמים שבספרים (אלו שהגיעו מ"אמזון" ומהחנויות לידי אנשים לא מקושרים - כמוך) הם המסחריים שבניהם - כאלו שהכניסו הרבה כסף לכותבים, וזה בסדר... זה לא גורע ממקצועיות המורה ומאהבתו לתלמידיו. "רוחניות" היא אותם ערכים מוספים שמקבל המתרגל (מורה - כתלמיד) מנסיון חיו ובין השאר גם מאומנות הלחימה שלו... אני מכיר אנשים רוחניים בעולם אומנויות הלחימה, שלא מהנופפים ב"דגל העומק האינטלקטואלי" ולא מתיימרים להעבירו לדורות הבאים כלפיד עתיק בוער... הטל ספק במי שמצהיר כי לו או לשיטתו "הגפרור לנר האמת"... אני מכיר כמה נפוחים שלמרות עשרים שנות אימון ויותר לא למדו כלום מ"אומנות הלחימה כדרך חיים"... ואני מכיר גם אחרים... בכל אופן: כמות התלמידים, עומק כיסו של המורה או סגנון הלחימה המוצע אינם המפתח למציאת הדרך הנכונה עבור תלמיד... צריך פשוט לפקוח את העיניים ולפתוח את הלב: לנסות שיעורים שונים, מורים שונים, והפתעה: תגלה גם אנשים יפים...

erezsh

New member
נו אז מה הקשר?

לא אמרתי שאתם שייכים למערכת החינוך. גם ביל גייטס הוא רעיונר. זה לא אומר שהוא לא רוצה רק כסף. אם יהיו לך 60 תלמידים, אז כל הכבוד לך, אבל הם לא יקבלו את היחס והמקצועיות שהם היו מקבלים אצל מורה עם 6 תלמידים. לא יודע אבל לא נראה לי שיהיה לי אי-פעם את הלב להטיף למישהו במשך שעה על הרוחניות שלו ולקחת ממנו 50 שקל על זה (מחיר ממוצע). "מסחרי, לא עומד בסתירה למקצועי" - ולפי מה אתה קובע את זה? כי חשבת על זה זמן רב או כי ככה זה נראה לך? "המפורסמים שבספרים הם המסחריים" - פחות ממורים. הספרים עולים מחיר של שיעור או שניים ע"י מורה - ונותנים לך עולם ומלואו שלמורה ייקח לפחות כמה חודשים ללמד. "... אני מכיר אנשים רוחניים בעולם אומנויות הלחימה, ... שלא מתיימרים להעבירו לדורות הבאים כלפיד עתיק בוער" - ולכן הם לא מורים. ואם הם כן אז משהו במשפט שלך לא נכון - או שאתה לא מכיר אותם - או שהם מסחריים. "אני מכיר כמה נפוחים שלמרות עשרים שנות אימון ויותר לא למדו כלום" - ומה הנקודה שלך? אתה בעצם מחזק את שלי - רק בגלל שמישהו מצהיר על עצמו מורה אין זה אומר שהוא יודע ללמד, או את החומר שהוא מלמד! "צריך פשוט לפקוח את העיניים ולפתוח את הלב" - ואת הארנק! שוב, 250 שקל לחודש בממוצע עבור שיעור או שניים בשבוע...

bizhar

New member
ארז מתי כבר תפסיק להכליל?

"כל המורים בארץ...בלב בלה בלה..." או " מורים כיום הם כאלה הרוצים...בלה בלה.." חשיבה טורית וחד מימדית המאפיינת דווקא הולכים בתלם ולא כ"כ כאלו אליהם אתה מתיימר להשתוות. אז ככה: כל המורים גובים מחירים אסטרונומיים ומכאן חסרי רוחניות ולכן לא ילמדו אותך מה שאתה באמת צריך וכן הלאה... לי יש מורה שיסע שעתיים וחצי לכיוון אחד גם בשביל 2 תלמידים ויחזור לביתו הרבה אחרי חצות. אם אני משלם 150 ש"ח ל 8 אימונים של שעתיים הרי שהוא "מרויח" עלי 20 ש"ח לאימון של שעתיים ובאימון של 6 משתתפים בממוצע ידפוק בוכטה של 120 שקלים. כמה הוא משלם על 350 ק"מ שעשה באותו יום הלוך ושוב ? לפי "חשב" לפחות 400 ש"ח וגם אם תחשב רק דלק הוא מפסיד. את מה שיש לו לתת רק תחלום לקבל מספרים או קלטות. אז כאוטודידקט בוודאי לא פסחת על ספרי המתמטיקה ועל הפרק הדן בהוכחות ואתה בוודאי מבין שאי התאמה אחת מספיקה ע"מ לשבור לך את כל התאוריה ... (ולא אצפה ממך להתנצלות חו"ח מאותם מורים שעושים מלאכתם בכבוד והערכה לתלמידים במשך עשרות שנים...הם לא זקוקים לזה )

erezsh

New member
מדורה אל מנורה

חווית פעם את זה? זה משהו כזה מגניב שאף אחד לא יכול לחוות חוץ ממני כי אני המצאתי את זה כרגע ואף אחד אחר לא יודע מה זה. אז בוא אני אגלה לך - זה לרקוד מסביב למדורה ואז לעשות טלפורט תוך כדי שינוי צורה לתוך המנורה של איזה בית בארה"ב ולראות מה קורה שם. המאסטרים בזה (כמוני) יכולים אפילו להתקדם לעבר או לחזור לעתיד. נו, אז חווית את זה? מה לא? וואוו, אני יותר רוחני ממך! אכלת אותה! טוב זו לא הודעה מהסוג שאני בדר"כ כותב, אבל פשוט הייתי חייב להסביר ל Zhou Nam מה הוא אומר..

zedprime

New member
erez

טוב לראות שאתה מסכים איתי .. זה נדיר אחרי הכל. btw אני מקווה שקראת את ההודעות שלי , שלדעתי היו יותר "במקום" מאשר התשובות של חברי הפורום . יש לציין עוד פעם שאובייקטיביות זה דבר שלא נראה כאן .. כי אנחנו מדברים למורים לאומנויות לחימה.. שכמובן לא יכולים להסכים לראייה שיכולה לפגוע בפרנסתם. כאשר אתם אומרים שאדם לא מסוגל ללמוד בעצמו (או ללמד את עצמו לפי גישתי) , אתם מדכאים את היצירתיות - שהיא מרכיב חשוב בהתפתחות של כל אומנויות הלחימה.. שלא! נתנו על ידי אלוהים. בבסיסם של רב אומנות לחימה עמד אדם , או קבוצה של אנשים שראו צורך ביצירת שיטת התגוננות , שהפכה במהלך הדורות לתורת לחימה. אנשים אלו , תרמו לשיטות שאתם היום מלמדים אף יותר מאלו ששיפרו את השיטות במהלך השנים . ברגע שאתם אומרים "תעביר את האש" בלי לתת מקום לאש חדשה אתם מחמיצים את המטרה שבאומנויות הלחימה כאשר אתם הופכים אותם אכן לדוגמאות שהוזכרו כאן - שחייה , טיפוס הרים ועוד.. ואני חשבתי שאומנויות לחימה הן יותר מסתם ספורט.

אז מה בדיוק הבעיה? לכו ולמדו לבד!

אל תראו את דברי כהמלצה, אבל ודאי שלא אפריע לכם! רק אל תפגעו באחרים בדרככם (כמו למשל, כשאתם אומרים ש"כל המורים רק מחפשים כסף" - אתם מכירים את כל המורים? 80% מהם? כמה מורים כאלה אתם באמת מכירים?)...

Dovidle ../images/Emo12.gif

אפילו אמא כבר לא קוראת לי ככה...
חוצמזה מי כועס? הרי שני בני-שיחנו מאוד מזכירים לי את עצמי בגילם, וזה בעיקר מצחיק אותי: "מזכרת ימי נעורי...
" (בדיחה פרטית ביני לבין עצמי, שאף אחד לא ייקח ללב) אבל טיפת דרך-ארץ עוד לא הזיקה אפילו לישראלי הממוצע...

Zhou Nam

New member
הטון והלעג לא נראים לי....../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif

של שני אדונים אלה: ה-"דיון" עקר, חבל וחבל"ז....

zedprime

New member
הטון והלעג

הוא של הבאים : אלו שמשווים אומנויות לחימה ל - שחייה,טיפוס הרים ומוצארט. אלו שמצטטים שירים במקום להביע את עמדתם בצורה מכובדת. אלו שאומרים שדיון - עדר , חבל ו חבל"ז (דרך אגב היום חבלז בא במשמעות חיובית) כדי שלא יצטרכו להתמודד עם דעה שונה.

למעלה