שאלה שעלתה במוחי

RainBird

New member
לא. פשוט לא. אין שום מקום לויכוח המאוד סובייקטיבי הזה לגבי מי מאג "אמיתי" ומה היא בדיוק המאגיה. אין הגדרה מסודרת שמקובלת על כולם למושגים האלו ואין "בחינת קבלה" לנושא. למה? כי אם מאג נמדד בידע שלו, יש הרבה אנשים עם ידע ח"ן שאינם עוסקים במאגיה. ואם מאג נמדד בכוח שלו, יש הרבה אנשים עם כוח שאין להם ידע מאגי. למשל? לא חסר. אני בטוח שהכרת אנשים עם יכולות מיסטיות שלא פיתחו ולא עבדו איתן מעולם והם מקרינות כוח אישי. והאנשים עם הידע המאגי? קח למשל את טלה בר- היא פאגנית ומאמינה בגאיה ותירגמה ספר קשה לחלוטין של רוברט גרייבס- ובהחלט צריך קונספט הבנה מאגי כדי לתרגם כ"כ הרבה דברים שקשורים במיתולוגיה האירית- אבל היא אינה מאמינה ואינה עוסקת במאגיה. אז? ובכלל, מי היא המכשפה? מישהי מכשפה מהלחש הראשון שהיא הטילה? או אחרי חניכה ארוכה סטייל וויקה? הייתה מישהי כאן בפורום שטענה שאני לא מכשפה כי אני לא משתמש בשמות טומאה. האם המכשפה חייבת להיות רעה וטמאה? חלק יגידו שזה בא עם התפקיד. האם המאגיה היא אולי מלאה אור ומטרתה להביא שלום ואהבה לאנושות? גם אולי. אולי כל התשובות נכונות או כולן שגויות. זה וויכוח פילוסופי מעניין ונחמד להביא את כל הדעות אבל זה לא מהמקום לעשות את השיפוט הזה על מי מהפורום. גם אני יכול לזרוק ספר של רייבנוולף ולומר "וואלה זאתי- חרא של מכשפה/וויקאנית" אבל מה זה תרם? למי הוכחתי משהו בעצם? המדד לא נמצא ביידים שלי אלא אם כן מדובר בעיסוק שלי בלבד. שחר- אני לא אוהב את האתר של TomeKeeper בדיוק כמוך. מצד שני גם אצלך ראיתי הפגנות אגו והתיימרות של ידע- שהוא לא פחות מגיבוב שטויות מיסטי *לדעתי*. DTfromDB- לא ראיתי הרבה ידע באופן כללי אצלך. אילו ספרים קראת בנושא המאגי? אי אפשר להתבסס על אתרים שנכתבו על ידי-לך-תדע-מי. דבר איתי על קנינגהם או אגריפה ופרצלוס. זרוק אותי על ד"ר ג'ון די אפילו. אבל בבקשה אל תפיל אותי על "מישהו שכתב אתר ברשת ויש לו כינוי מגניב." רוצה לומר משהו? תוכיח אותו. תן בבליוגרפיה רלוונטית אחרת אתה לא טוב יותר משחר. שוב, *לדעתי*. אבל אני לא אבוא אל אף אחד מכם ואתדיין "האם אתה מכשף או לא" כי אין לי את הפרמטרים לדעת את זה. ארדן.

DTfromBT

New member
:).

"DTfromDB- לא ראיתי הרבה ידע באופן כללי אצלך. אילו ספרים קראת בנושא המאגי? אי אפשר להתבסס על אתרים שנכתבו על ידי-לך-תדע-מי. דבר איתי על קנינגהם או אגריפה ופרצלוס. זרוק אותי על ד"ר ג'ון די אפילו. אבל בבקשה אל תפיל אותי על "מישהו שכתב אתר ברשת ויש לו כינוי מגניב." רוצה לומר משהו? תוכיח אותו. תן בבליוגרפיה רלוונטית אחרת אתה לא טוב יותר משחר. שוב, *לדעתי*." fromBT... לא DB :), עכשיו מכיוון שאני לא טוען שאני מאג, אני לא חייב להביא לך שום שמות של ספרים שקראתי, נכון? :), עכשיו, מה בדיוק אתה רוצה שאני אוכיח לך? והאמת היא, שלמה לי להיות המוכיח? אולי תוכיח את הנקודה שלך או שלו בעצמך? לפני שאתה מבקש שאני אוכיח? :). בכל אופן, היה יותר ספציפי :).

RainBird

New member
אתה צריך להוכיח שיש לך ידע מאגי מבוסס שיכול בכלל לסתור אדם שכן עוסק בנושא. למשל להביא בבליוגרפיה על הInstant Magick שלך. ולא, אני לא מדבר על אתר מוזנח ברשת. אני מדבר על ספרות שקראת.

DTfromBT

New member
אמממ, לא :).

יש לך בעיה אם משהו שאני אומר? תגיד למה אתה מתנגד לזה, ומשם נלך - להוכיח לך לפני זה שאני "שווה את הזמן"? אל תצחיק אותי - תדון או לא תדון - בחירה שלך, אני לא הולך "להוכיח" את עצמי לך - וחוץ מזה, אמרתי כבר שאני לא מאג :), לכן אתה ישר יכול להפסיק לדבר איתי, כי אני בטוח לא יודע על מה אני מדבר :) - נכון? :).

RainBird

New member
אתה מסלף את הדברים שלי. אמרתי שאם אתה אומר X אתה צריך להוכיח אותו כדי שיקחו אותך ברצינות. מי שאומר דעה מסויימת צריך ללמוד להלחם עליה. בסכ"ה ביקשתי בבליוגרפיה לסיגנון המאגיה שתיארת- זה הכל. אם אתה חושב שזה מוגזם אז אתה באמת רשאי להפסיק לדבר איתי. ארדן.

DTfromBT

New member
...

בסס את השיטה שאתה תיארת :), רק, לפני שאתה מתחיל לזרוק שמות של אנשים הזוים שחשבו שמלאכים לחשו להם לאוזן שפה מסויימת, אני ישר הולך להגיד לך שכל ספר שלא תביא לי אני אשלול אותו כמקור, ישר, ללא ביסוס :). הבאתי לך אתר הקשור לשיטה הישירה, אותו אתה שללתה, אבל לא ביססתה לי למה בדיוק אתה שולל אותו, עכשיו, אם יש לך ארגומנט נגד, לך לאתר, כי אני לא הנציג של TOMEKEEPER - ואני גם לא מסור לשיטות שיש באתר שלו, זה שאני לוקח חלק מהידע שלי משם לא עושה אותי לנציג עלי אדמות של המאגיה הישרה. את הידע שיש לי צברתי ממקומות, ספרים ואנשים שונים, וחלקית, גם מהנסיון המוגבל שיש לי ולכן אך לא רק, אם יש לך בעיה אם משהו ספציפי, דבר על זה, נשווה מכניקה ונראה מי צודק ומי לא, אך מה שאתה מבקש זה ביסוס למה שאני אומר ב"כלליות" - ואני לא הולך להתחיל להוכיח לך את כל הידע או הנסיון שלי, אני פשוט לא חייב לך את זה :). לא כל ספר אמת, לא כל אתר שטותי, לא כול כותב ספר מכובד באמת יודע על מה הוא מדבר, ולא כל כןתב-אתר שמתנגדים לרעיונות שלו בגלל שהם מהפכניים, לכל מה שהיה בערך ב 5 אלף האחרונים טועה. בכל אופן, אני אחזור שנית ואומר, שאני אדון על דברים ספציפיים, מקרה מול מקרה, ואם זה לא מספק אותך ואתה רוצה הוכחות כלשהן על דברים יותר כללים - זב"ש :). רות-עבור :).

PurpleFilth

New member
וואו...

זה שאין לי מקורות מוצקים לא אומר שאני טועה. אני יודעת כמה זה מתסכל לריב על נושא כל כך לא חד משמעי עם מישהו שאומר "אין לי מקורות, אני פשוט יודע", אבל תן קצת קרדיט גם לניסיון אישי.

RainBird

New member
זה תלוי למה. פה זה לא מקובל עלי. וגם ניסיון אישי- יש לי הרבה ממנו וייתכן שמה שאני למדתי אישית סותר את הניסיון האישי של מישהו אחר. מה זה אומר בעצם? מלחמת ניסיונות אישיים? או שמא עלי להוכיח ידע מסויים מטקסט שמקובל על כולם?

PurpleFilth

New member
טקסט שמקובל על כולם? LםL

אז עלי לא מקובל שום טקסט, אלא ניסיון אישי בלבד. no go beat that. זה שקראת משהו בספר לא הופך אותו לנכון.

../images/Emo45.gif

ארדן, הפעם היא צודקת. ספרים זה לא תורה משמיים שצריך להקשיב לכל מה שקוראים מהם (אפילו לא הוודות). כל ספר צריך להבין בהקשר שלו. וניסיון (או במילים אחרות פרקטיקה) תמיד חזק מהתאוריה. ספרים זה רק תאוריה לא הוכחה.

RainBird

New member
אז שנים של חכמה מאגית שתועדה בספרים, ואנשים שהקדישו למחקר את חייהם שווים לפח? אין בעיה. אולי זו נקודת מבט שנוחה לך.אישית, אני נוטה להסתמך על מקורות שכאלו שכרגע? היו ללא אכזב. וניסיון אישי של אדם אחד הוא ריק לדעתי. ארדן.

DTfromBT

New member
גם את כדור-הארץ החשיבו לשטוח...

אבל הם טעו, לא? וגם למשל התאוריה של אינשטין עובדת, עד שמגיעים לחלקיקים קטנים מאוד, בהם היא לא מדויקת, בהם יש ללכת לטאוריות הקוואנטום...

RainBird

New member
לעומת זאת אינך יכול להחשב לפיסיקאי אם אינך מכיר את התיאוריות של איינשטיין. או ללמוד מניסיונם של אחרים, גם אם אתה מפריך אותם. אלף מכשפים הטילו את עצמם אסטרלית בעבר ותיעדו את ניסיונם. האם ניסיונם הוא חסר ערך? ברור שלא. תרגילים על גבי תרגילים שנבנו מביאים ניסיון של שנים לחמש דקות של תרגול ביום. האם יש לזלזל בזה? אני לא חושב. וארנסט- בלי המאסטרים היוגים של העבר- היכן היית היום יקירי? היכן הייתה האסטרולוגיה ההודית המדוייקת שאתה כה מהלל? ארדן.

המאסטרים היוגים

לא כותבים ספרים. הם מעבירים את הידע שלהם ממורה לתלמיד שמעביר לתלמיד שלו שיעביר בזמנו לתלמיד שלו שיעביר לכל הביה"ס שלו וכך ימשך. עד כמה שידוע לי, לא קיים בעולם ספר הניתן להשגה המשמש מדריך לעבודה יוגית אמיתית מלבד המקורות הדקומים שמהם היוגה נוצרה. אבל מקורות אלה לא התחדשו כבר אלפי שנים. נכון שאלפי מכשפים הטילו את עצמם אסטרלית. לא שכולם תיעדו את זה. מניסיון ההכרות שלי עם מכשפים שכותבים ספרים (וגם אני כתבתי אחד): לעולם לא כותבים בספר משהו שבעזרתו אדם ללא מורה יוכל ללמוד. לרוב בכלל לא כותבים משהו שבעזרתו אדם ללא מורה מהביה"ס שלך, יוכל ללמוד. ואם קורה ורואים שמישהו כתב ספר שמאפשר דבר כזה אז מייד יכתבו אלף ואחד ספרים שנועדו למטרה אחת ויחידה: לבלבל, להטעות, ולתשתש את המידע הקיים בספר ההוא. זה כמובן לא נכון לגבי כל סוג של ידע מאגי אלה רק לגבי הרמות הרציניות באמת. ללא מורה קשה מאד להתקדם מעבר לבסיס כי אף אחד לא מעוניין שזה יהיה אפשרי בעזרת ספרים. ספרים הם מקור יעיל וטוב למידע משלים, כגון תכונות של עשבים שונים. ספרים טובים בתור אנציקלופדיות וספרי הסבר לביצוע תרגילים. בפורום מאג'יק "אחר" כתב לא מזמן כי יש לספרים 3 שימושים עקריים. וכפי שהוא ציין, לנסות להחליף הדרכה של אדם בשר ודם בספרים זה כמעט (ודגש על הכמעט) בלתי אפשרי.

neophile

New member
איך אפשר בלי initiation?

בלי שאדם יעבור Initiation הוא פשוט לא... אז איך אפשר בלי טקסים?! שחר- אני לא אוהב את האתר של TomeKeeper בדיוק כמוך. מצד שני גם אצלך ראיתי הפגנות אגו והתיימרות של ידע- שהוא לא פחות מגיבוב שטויות מיסטי *לדעתי*. אין לי שום דבר נגד גיבוב שטויות מיסטי , זאת דרך לומר דברים מזעזעים.

DTfromBT

New member
הא?

מי צריך INITIATION?! לא נחוץ לשום דבר חוץ מריטואלים מסויימים הדורשים הקדשה ליישות או קבוצת יישויות או קבוצה מסויימת שיש לה דרך כלשהי ו"סודות" כלשהם... איניטיאטיון... בעעע...

ההגמון

New member
אתה יודע מה אני לא מבין?

איך אתה מצליח להתערב בדיונים שלא נוגעים לך לחלוטין, ולפרסם בהן הודעות שלא נוגעות ולו במעט לתוכן, הודעות ארוכות ודיי משמימות רצוי להוסיף, ואנשים מגיבים לך כאילו זה הדבר הכי טבעי בעולם? בחיי.

DTfromBT

New member
מה לא ברור כאן?

הוא מטיל את כישוף ה"תגובות +5" - והוא עונד את הצמיד שנותן "תגובות +3" והטבעת שנותנת "תגובות +2" - זה למה :).

DTfromBT

New member
:)

כן, כנראה באמת לא הבנתי, אבל אתה לא ממש יכול להאשים אותי, מי לא היה מתבלבל: "מאגיה ישירה שאתה מפרסם היא BS של משחקי תפקידים." "השיטה הישירה, כמו שאתה קורה לה, אני משתמש בה כבר 10 שנים." :) - הבהר לי את העניין, כי באמת קצת קשה לי להבין, כנראה בכלל שהעברית שלי לא משהו...

למעלה