לא. פשוט לא. אין שום מקום לויכוח המאוד סובייקטיבי הזה לגבי מי מאג "אמיתי" ומה היא בדיוק המאגיה. אין הגדרה מסודרת שמקובלת על כולם למושגים האלו ואין "בחינת קבלה" לנושא. למה? כי אם מאג נמדד בידע שלו, יש הרבה אנשים עם ידע ח"ן שאינם עוסקים במאגיה. ואם מאג נמדד בכוח שלו, יש הרבה אנשים עם כוח שאין להם ידע מאגי. למשל? לא חסר. אני בטוח שהכרת אנשים עם יכולות מיסטיות שלא פיתחו ולא עבדו איתן מעולם והם מקרינות כוח אישי. והאנשים עם הידע המאגי? קח למשל את טלה בר- היא פאגנית ומאמינה בגאיה ותירגמה ספר קשה לחלוטין של רוברט גרייבס- ובהחלט צריך קונספט הבנה מאגי כדי לתרגם כ"כ הרבה דברים שקשורים במיתולוגיה האירית- אבל היא אינה מאמינה ואינה עוסקת במאגיה. אז? ובכלל, מי היא המכשפה? מישהי מכשפה מהלחש הראשון שהיא הטילה? או אחרי חניכה ארוכה סטייל וויקה? הייתה מישהי כאן בפורום שטענה שאני לא מכשפה כי אני לא משתמש בשמות טומאה. האם המכשפה חייבת להיות רעה וטמאה? חלק יגידו שזה בא עם התפקיד. האם המאגיה היא אולי מלאה אור ומטרתה להביא שלום ואהבה לאנושות? גם אולי. אולי כל התשובות נכונות או כולן שגויות. זה וויכוח פילוסופי מעניין ונחמד להביא את כל הדעות אבל זה לא מהמקום לעשות את השיפוט הזה על מי מהפורום. גם אני יכול לזרוק ספר של רייבנוולף ולומר "וואלה זאתי- חרא של מכשפה/וויקאנית" אבל מה זה תרם? למי הוכחתי משהו בעצם? המדד לא נמצא ביידים שלי אלא אם כן מדובר בעיסוק שלי בלבד. שחר- אני לא אוהב את האתר של TomeKeeper בדיוק כמוך. מצד שני גם אצלך ראיתי הפגנות אגו והתיימרות של ידע- שהוא לא פחות מגיבוב שטויות מיסטי *לדעתי*. DTfromDB- לא ראיתי הרבה ידע באופן כללי אצלך. אילו ספרים קראת בנושא המאגי? אי אפשר להתבסס על אתרים שנכתבו על ידי-לך-תדע-מי. דבר איתי על קנינגהם או אגריפה ופרצלוס. זרוק אותי על ד"ר ג'ון די אפילו. אבל בבקשה אל תפיל אותי על "מישהו שכתב אתר ברשת ויש לו כינוי מגניב." רוצה לומר משהו? תוכיח אותו. תן בבליוגרפיה רלוונטית אחרת אתה לא טוב יותר משחר. שוב, *לדעתי*. אבל אני לא אבוא אל אף אחד מכם ואתדיין "האם אתה מכשף או לא" כי אין לי את הפרמטרים לדעת את זה. ארדן.