שאלה שעלתה במוחי

DTfromBT

New member
האמת היא שאני לא חושב שיעלוש

מוכנה למשהו כזה :) - חוץ מזה, אני לא הייתי תופש כיף באורגיה... גג THREESOME... זה נחמד - אבל אורגיה זה יותר מדי אנשים... סתם עיבוד של ריכוז וזה :).

gwizard

New member
רייקי

ברייקי לא משתמשים רק לריפוי, למרות שזו הדרך הפופולרית. מי שעובר חניכה לרמה 2 ומעלה יודע שבעזרת רייקי אפשר לעשות כישוף אשר יפגע באחר בדיוק כמו במאגיה "רגילה". מאגיה ישירה שאתה מפרסם היא BS של משחקי תפקידים. ישנה אסכולה הנקראת Instant Magick וזה יותר שם חיבה מאשר מסורת מסויימת. בשיטה זו משתמשים רק בכלים אשר הגוף מספק כגון ויזואליזציה, כוח רצון, אמונה וריכוז ולא בכלים כגון אטאמה, מטה וכ"ו. ישנו ספר טוב מאוד שיצא ממש בתחילת החודש הזה של קריסטופר פנזק המדבר בדיוק על זה. הנה הלינק: http://www.natalie-shop.com/nooei/iaaeae/instant-magick-by-penczak/prod_93.html

gwizard

New member
לגבי רייקי ועוד

ברייקי לא משתמשים רק לריפוי, למרות שזו הדרך הפופולרית. מי שעובר חניכה לרמה 2 ומעלה יודע שבעזרת רייקי אפשר לעשות כישוף אשר יפגע באחר בדיוק כמו במאגיה "רגילה". מאגיה ישירה שאתה מפרסם היא BS של משחקי תפקידים. ישנה אסכולה הנקראת Instant Magick וזה יותר שם חיבה מאשר מסורת מסויימת. בשיטה זו משתמשים רק בכלים אשר הגוף מספק כגון ויזואליזציה, כוח רצון, אמונה וריכוז ולא בכלים כגון אטאמה, מטה וכ"ו. ישנו ספר טוב מאוד שיצא ממש בתחילת החודש הזה של קריסטופר פנזק המדבר בדיוק על זה. הנה הלינק: http://www.natalie-shop.com/nooei/iaaeae/instant-magick-by-penczak/prod_93.html

DTfromBT

New member
חהחה :)

"מאגיה ישירה שאתה מפרסם היא BS של משחקי תפקידים." זה בסדר, כי לדעתי רוב הריטואליזם שמפורסם כאן הוא BS :). זה מגעיל אותי בדיוק כמו שהשיטה הישירה מגעילה אותך :).

gwizard

New member
לא הבנת

השיטה הישירה, כמו שאתה קורה לה, אני משתמש בה כבר 10 שנים. התחלתי מזה ולמרות שאני די מחבב טקסים, אני מעדיף בלעדיהם.

neophile

New member
ריטואל הוא מצב פסיכולוגי

רוב העבודה הריטואלית שלי היא גם קבוצתית , בסוליטריות אני נוקט לרוב בגישה ה"ישירה" בחיי היום יום לא תמיד יש זמן "להשתגר" למקדש ולערוך טקס.. לרוב ויזואליזציה או תפילה יעשו את העבודה . לפי דעתי ריטואלים נעשים בעיקר בשביל האלמנט הפסיכולוגי שבהם ולא בהכרח בתועלת המאגית שלהם, ללא מצב פסיכולוגי מתאים לא תצליח לעשות כלום, גם לסוע על אופניים דורש מצב פסיכולוגי מתאים. לריטואליזם יש קשר בלתי ינותק למיסטיקה המיסטיקה ממסכת הכל בעשן וניצוצות...ככה האמת שלא מתקבלת על הדעת יכולה להתפס בתור כוח על טבעי. מאגיה היא אומנות ומדע... אם נתעלם מהאומנות ונאמר שזה רק מדע נטו אז נגיע ללא ספק למבוי סתום . DTfromDB , אתה בדרך למבוי סתום.

DTfromBT

New member
אממ, לא אני לא :).

"מאגיה היא אומנות ומדע... אם נתעלם מהאומנות ונאמר שזה רק מדע נטו אז נגיע ללא ספק למבוי סתום . DTfromDB , אתה בדרך למבוי סתום." גם מתמתיקאים חושבים על מתמתיקה כמו על "אומנות" - אב זה מדע :), כמה שיותר אתה עושה ממאגיה "אומנות" כך יותר אתה שוקע לרמה של המיסטיקנים שאין להם מושג ושנופלים על תמונות יפות, מילים מתחרזות, כוכבים במצבים - וכך הלאה. אומנות? בסדר, רק על תלך יותר מדי רחוק אם הרעיון שזה אומנות...

neophile

New member
דימויים יותר עוצמתיים מעובדות יבשות

"אם נתעלם מהאומנות ונאמר שזה רק מדע נטו אז נגיע ללא ספק למבוי סתום . DTfromDB , אתה בדרך למבוי סתום." גם מתמתיקאים חושבים על מתמתיקה כמו על "אומנות" - אב זה מדע :)" בדיוק בגלל זה אתה לא מאג אם אתה מזלזל במיסטיקנים אתה עושה טעות חמורה , שים לב לכמה כסף הם עושים...הרבה יותר מפסיכולוגים וגם לא צריך הכשרה אקדמית. באופן אישי אני חושב שמיסטיקאים מוליכים שולל את עצמם בדיוק כמו אלה שמקשיבים להם , אבל זה לא אומר שאין אמת כלשהיא בדבריהם... "אומנות? בסדר, רק על תלך יותר מדי רחוק אם הרעיון שזה אומנות... " למה לא? ככה אני מתחבר ל"ספריה האקאשית" ככה אני עובד עם דימויים שהם הרבה יותר עוצמתיים מעובדות יבשות.

DTfromBT

New member
:)

כן אה? עובדות יותר חלשות מדמיון ודברים שהם סה"כ למראה... או כן... ממש הגיוני :). לא ממש אכפת לי מדברים כמו כסף - ולא אכפת לי כמה כסף עושים המיסטיקנים - אין להם כוח משמעותי, לרוב.

neophile

New member
אתה סותר את עצמך

העובדה שמיסטיקאים עושים כסף והרבה מוכיחה שכן יש להם כוח משמעותי. כן אה? עובדות יותר חלשות מדמיון ודברים שהם סה"כ למראה... או כן... ממש הגיוני :) שוב, אתה מראה שאתה לא מאג יש עוד "crafts" שמשתמשים בהם בדמיון מודרך ונשימות אבל הם לא מאגיה. זה כמו החלוקה שהבאת מהאתר המתומטם ההוא, white mage .mental mage... וכו', כל אלה הם לא מאגים, למאג אותנטי יש ידע ויכולת בכל התחומים האלה. דימויים הם הדרך שלנו לתפוס את המציאות עם המוח הקדום "עובדות" ומחשבות הן המצאה דיי מודרנית של הניאו קורטקס וככל הנראה בני אדם עוד לא למדו להשתמש בו כמו שצריך. אבל אין טעם כרגע להרחיב בנושא.

DTfromBT

New member
חיחי :).

"העובדה שמיסטיקאים עושים כסף והרבה מוכיחה שכן יש להם כוח משמעותי." כן אה? וזה שהרבה אנשים מאמינים בתנ"ך אומר שהוא בטח נכון, כה? זה מבוסס על בערך אותו ההגיון... לאבא שלי היה חבר, הייתה אוניברסיטה אחת שהרבה אנשים רצו להכנס עלייה, עכשיו, הוא הבטיח לכל מי שהולך "דרכו" הצלחה, או החזרה של כסף. מה שקרה זה שהרבה אנשים שהלכו דרכו נכנסו! והודו לו על קשריו! - מה שהם לא ידעו זה שהוא לא עשה כלום ושבחרו בהם בגלל שהם פשוט היו טובים :). דוגמא שמדגימה שזה שמשהו קרה ממש לא בהכרח אומר שזה בגלל משהו שמישהו "עשה" :). עכשיו הנה מה שאני כתבתי: "כן אה? עובדות יותר חלשות מדמיון ודברים שהם סה"כ למראה... או כן... ממש הגיוני :)." אתה לקחתה את זה ישירות, ופיספסת את הסרקאזם שיש במשפט :), זה לא שאני סותר את עצמי - זה שאתה לא הבנתה את הסארקאזם :), אבל בסדר, לא נורא - סה"כ אי-הבנה על בסיס שפה :) - נגיד :). "למאג אותנטי יש ידע ויכולת בכל התחומים האלה." הא? מאיפה אתה לוקח את ההגדרה הזאת? מי קבע אותה? סתם מעניין אותי :). מאג זה מישהו בעל יכולות לחולל מאגיה, זה הכול. בעעע, זה הרגע הסתפרתי, בעצמי :) ... מאג זה הספר שהולך לתקן את זה:).

neophile

New member
גיכי גיכי צחוק של פסיכי

"העובדה שמיסטיקאים עושים כסף והרבה מוכיחה שכן יש להם כוח משמעותי." כן אה? וזה שהרבה אנשים מאמינים בתנ"ך אומר שהוא בטח נכון, כה? זה מבוסס על בערך אותו ההגיון... קודם כל, מה הקשר?!?! שנית , זה נכון שהרבה אנשים מאמינים בתנ"ך לגבי מה זה אומר כל אחד זכאי לפירוש משלו. השאלה היא, האם האמונה בו נותנת לו כוח? או שהכוח שלו מביא אמונה בו? אותה שאלה יכולה להשאל לגבי מיסטיקנים והתשובה לא משנה את העובדה שהם עדיין עושים הרבה כסף . בכל מקרה סתרת את עצמך אם זה עם או בלי סרקזם. למאג אוטנטי יש ידע ויכולת בכל התחומים הרלוונטים , כן מאיפה הבאתי את זה? מהנסיון ומהמחקר שלי על מאגיה כשהתחלתי להתעניין בנושא גם אני התפתתי לשאוב מידע מאתרים כאלה , זה נראה מאוד הגיוני ומסודר אבל בתוכי ידעתי שהם מסלפים את האמת

DTfromBT

New member
רק עכשיו נפל לך האסימון שיש לי

בעיות בראש? :) (בהקשר ל "גיכי גיכי צחוק של פסיכי"). "בכל מקרה סתרת את עצמך אם זה עם או בלי סרקזם." לא סתרתי את עצמי, אתה פשוט לא הבנת את הסארקאזם - ראה הגדרה במילון הקרוב ביותר :), הנה, בגלל שאני כה נחמד, אני אתן קישור :): http://dictionary.reference.com/search?r=8&q=sarcasm אם אתה עדיין חושב שיש סתירה בדברי, הדגם זאת על ידי הבאת שני ציטוטים אשר סותרים אחד את השני, אבל בבקשה, כל ציטוט אם סימני ציטוט (") ובשורה חדשה, ולא הכל אחד על השני כמו כרגע, קצת קשה לקרוא את זה :). "קודם כל, מה הקשר?!?!" הקשר הוא שזה שהרבה אנשים מאמינים בתנ"ך לא מוכיחה שום דבר, בדיוק כמו שהרבה מיסטיקנים מרוויחים הרבה כסף, לא מוכיחה שיש להם יכולות אמיתיות :) - זה כמו להגיד שכל מגדת עתידות יודעת מה היא מדברת בגלל שיש לה לקוחות - לא ממש נכון - אה? :). "והתשובה לא משנה את העובדה שהם עדיין עושים הרבה כסף " והעובדה שהם עושים הרבה כסף לא משנה את זה שזה עדיין לא מוכיח שיש להם יכולות :). "למאג אוטנטי יש ידע ויכולת בכל התחומים הרלוונטים , כן מאיפה הבאתי את זה? מהנסיון ומהמחקר שלי על מאגיה" הנסיון שלך, והידע שלך, הם לא משהו שיכול להוכיח הגדרה כזאת - זה סה"כ מה שאתה חושב, ולאף אחד לא אכפת מזה :) - לא ברמה גלובאלית, אלא אם כן יש לך מקורות להביא שתומכים בהגדרה שלך, אשר יש להם משקל :), אבל הנה מה, בוא נלך למילון, מה זה אומר שם: magician n 1: someone who performs magic tricks to amuse an audience [syn: prestidigitator, conjurer, conjuror, illusionist] 2: one who practices magic or sorcery [syn: sorcerer, wizard, necromancer] ההגדרה הראשונה קשורה לאלו שעושים טריקים, השניה לנושא שלנו - מה זה אומר? One who practices magic or sorcery - עכשיו, אני מסכים שמילון רגיל יכול להיות לא המקום הכי טוב, אבל זה עדיף על הגדרה שלך שהיא ממש סובייקטיבית ולא תופשת בכלל :). ידע ויכולות בכל מגזר? כן אה, כמו לנסות להשיג PH.D בכל דבר אפשרי :) למה לא? :). מגזרים מאגיים בהתחלה יכול להיות דומים בחלקים, אבל כמה שאתה מתקדם - אתה חייב לבחור במה בדיוק תתקדם, או שאתה לא תהיה מקצוען במשהו אחד, ותהיה סתם אחד שיודע קצת מהכול... לא שיש משהו רע בזה...

neophile

New member
היקש לוגי

הקשר הוא שזה שהרבה אנשים מאמינים בתנ"ך לא מוכיחה שום דבר, בדיוק כמו שהרבה מיסטיקנים מרוויחים הרבה כסף, לא מוכיחה שיש להם יכולות אמיתיות :) - זה כמו להגיד שכל מגדת עתידות יודעת מה היא מדברת בגלל שיש לה לקוחות - לא ממש נכון - אה? :). אתה טועה, זה שהרבה אנשים מאמינים בתנ"ך כן מוכיח משהו, העניין הוא שאפשר להתווכח על מה זה מוכיח , אם זה רק ספר פופולרי או שיש לו "עוצמות" מסוימות וזה רק שני טיעונים שנוגדים אחד את השני. או שאתה רוצה גם להתווכח על זה? לגבי המיסטיקנים זה בהחלט מוכיח שיש להם יכולות אמיתיות ,עובדה שהם מרוויחים כסף אפשר להתווכח על איזה יכולות אלו...אבל אי אפשר להתווכח שיש להם אותם. זה היה מספיק ברור או שאתה גם רוצה להתווכח על זה? יש לי בשבילך משהו שאתה תאהב משחק ההגיון של לואיס קרול http://www.cut-the-knot.org/LewisCarroll/index.shtml

DTfromBT

New member
...

"זה שהרבה אנשים מאמינים בתנ"ך כן מוכיח משהו, העניין הוא שאפשר להתווכח על מה זה מוכיח , אם זה רק ספר פופולרי או שיש לו "עוצמות" מסוימות וזה רק שני טיעונים שנוגדים אחד את השני." מסכים - אבל זה לא מוכיח את זה שזה אמת :). "לגבי המיסטיקנים זה בהחלט מוכיח שיש להם יכולות אמיתיות ,עובדה שהם מרוויחים כסף אפשר להתווכח על איזה יכולות אלו...אבל אי אפשר להתווכח שיש להם אותם." מסכים - אבל זה לא מוכיח את זה שאותן היכולות שיש להם הן מאגיות :). *נכנס לאתר* ... ... ... *יוצא* לההה, לא בשבילי :).

neophile

New member
זה בהחלט מוכיח אמיתות מסויימות

מסכים - אבל זה לא מוכיח את זה שזה אמת :). אתה חייב להיות ספציפי, איזה אמת זה לא מוכיח? כי יש כאן כמה אמיתות זה שהרבה אנשים מאמינים בתנ"ך כן מוכיח משהו- אמת העניין הוא שאפשר להתווכח על מה זה מוכיח - אמת אם זה רק ספר פופולרי - אמת או שיש לו "עוצמות" מסוימות - אמת, עצם זה שספר הוא פופולרי ,בייחוד כשהוא מכיל כביכול את התשובה לקיום נותנת להסבר שלו הילה של אמת זה רק מנקודת מבט פסיכולוגית, בלי לחקור את המיסטיקה המעורבת בעניין. אתה מכיר את תיאורית האגרגורים או את תיאורית ה aeons? מסכים - אבל זה לא מוכיח את זה שאותן היכולות שיש להם הן מאגיות :). אני לא מסכים איתך , אני לא שולל את זה שחלק מהיכולות שלהם הן מאגיות. לא צריך להיות מאג בשביל שיהיה לך יכולות מאגיות מסויימות אבל בשביל להיות מאג אתה צריך את כל היכולות המאגיות. אני לא יודע איך להגדיר את היכולות האלה בדיוק .

DTfromBT

New member
...

"אתה חייב להיות ספציפי, איזה אמת זה לא מוכיח?" את האמת המרכזית וההכי חשובה(טוב נו, לפחות לדעתי) - כיום אלוהים. מספר המאמינים בספר, או באמונה לא קשור לאמיתות אותו ספר או אמונה. "אתה מכיר את תיאורית האגרגורים או את תיאורית ה aeons?" נשמע מוכר, אבל אני לא זוכר שום דבר שמתקשר למילות אלו כ"טאוריה". "אני לא מסכים איתך , אני לא שולל את זה שחלק מהיכולות שלהם הן מאגיות." גם אני לא שולל, להרבה מהם באמת יש יכולות מאגיות, אבל - זה שהם עושים כסף זאת לא הוכחה לזה. "אבל בשביל להיות מאג אתה צריך את כל היכולות המאגיות. אני לא יודע איך להגדיר את היכולות האלה בדיוק . " כן אה? זה חלום נחמד "כל היכולות המאגיות" אך בלתי אפשרי, לפחות לא אם זמן החיים שלנו עליי אדמות, אבל כאשר תוכל להגדיר, בבקשה עשה זאת ונדבר הלאה.

neophile

New member
God is like the best best seller

אתה כל פעם עושה סלט ואני לא בטוח אם זאת מניפולציה מתוחכמת או שזה פשוט יוצא לך בטיבעי... אני אמרתי או טענתי כי העובדה שלתנ"ך יש עוצמה מסיבה זאת אחרת קשורה לקיום של אלוהים? ניקח את הטיעון שהעוצמה שלו טמונה בפופולריות שלו, אותו הדבר תקף לגבי אלוהים לא?

neophile

New member
אתה סותר את עצמך

העובדה שמיסטיקאים עושים כסף והרבה מוכיחה שכן יש להם כוח משמעותי. כן אה? עובדות יותר חלשות מדמיון ודברים שהם סה"כ למראה... או כן... ממש הגיוני :) שוב, אתה מראה שאתה לא מאג יש עוד "crafts" שמשתמשים בהם בדמיון מודרך ונשימות אבל הם לא מאגיה. זה כמו החלוקה שהבאת מהאתר המתומטם ההוא, white mage .mental mage... וכו', כל אלה הם לא מאגים, למאג אותנטי יש ידע ויכולת בכל התחומים האלה. דימויים הם הדרך שלנו לתפוס את המציאות עם המוח הקדום "עובדות" ומחשבות הן המצאה דיי מודרנית של הניאו קורטקס וככל הנראה האנושות עוד לא למדה להשתמש בו כמו שצריך. אבל אין טעם כרגע להרחיב בנושא.

למעלה