שאלה שניה לדתיים

לא הייתי משווה נושא רגיש זה לגניבה

אני ממליץ לכולם, ובחום, לקרוא מאמר חדש שלי בנושא זה למען הסר ספק לגבי הצדק האלוקי בנושא זה. ראו קישור להלן.

L7

New member
דניאל בלס, אתה רוצה לפורר את הדת

אמרת למעלה שאלוהים שולט בכל דבר בעולם. בנסיבות אלו מתבטל עניין "הרשות נתונה" וכן איך כל ערך להתניות ההתנהגותיות שמציבה הדת כתנאי לקנס פרס האלוהי

preacher

New member
אז רגע... אם משכב זכר הוא תוצאה של

חינוך, זה אומר שאם הבן הומו אביו היה הומו? אז... למה הוא התחתן עם אמא? או שב"חינוך" אתה מתכוון לאותם רבנים בישיבות ש"מחנכים" את תלמידיהם לבצע מעשים שהשתיקה יפה להם?

חינוך הוא גם עניין של חום ואהבה.

בנושא זה אתה נכנס לנישה בה כל מקרה צריך להיות נדון לגופו. יש אחד שנקלע למערכות יחסים כאלו בגלל שאמא שלו לא העניקה לו מספיק חום ואהבה, אחר כי אנסו אותו פעם, אני בטוח שספרי הפסיכולוגיה המטפלים בנושא כאוב זה מלאים באינפורמציה באשר להתפתחות סטיה זו. אני לא יודע מהיכן שאבת את הרעיון שרבנים מחנכים כך, אם ישנו "בן-ישיבה" שנוהג כך אין זו אשמת רבותיו אלא בעיות חינוך אחרות.

vizini

New member
בהנחה שאתה הטרוסקסואל,

האם אתה מעלה בדעתך חינוך שיגרום לך לקיים יחסים הומוסקסואליים ולאהוב את זה? או לסלוד מיחסים הטרוסקסואליים? (נדמה לי שהחינוך של הדת מיועד לכך, ונכשל בגדול...)

שימו לב שאתם גולשים והם לא ענו כלל

לקט תשובות לשלוש שאלות מאוד מאוד פשוטות: -"נסתרות דרכי האל" (המדע לא) - "אי אפשר להוכיח שהאל אינו קיים" (כנ"ל לגביי ישו, סנטה קלאוס ואללה). -"אנו מאמינים באלוקים מכיוון שזו הדרך הטובה ביותר לדעתנו להסביר את המורכבות והחוכמה הנגלים בבריאה. סיבותיו הן ואל לנו לעסוק בהן". (מוזר שכשאתה חושב שיש לך שטות כהסבר אז אתה לא משתמש בנימוק זה- למרות שזו מהות הדת- אונס מחשבתי ודיכוי התקוממויות מהשורש) - "דרך מצויינת שדרכה נלמד על עצמותו של הבורא ונהייה יראים מפניו." (זה מה שאתה צריך כדי להיות עד לעוצמת אלוהים? תמשיך לחיות בפחד, זה מה שה' שלך רוצה בשבילך? ממש אגוטריפ רציני- אינסוף גלקסיות כדי להפגין את אונו. אגב- ניתן להסביר הכל דרך זה) - "כדי שאיזה ויזיני אחד ישאל שאלת "למה" שכזו ולאדם אחר מישראל תהיה בחירה לבחור בחיים או במוות, בטוב או ברע." (פיוטי משהו, ממש מרגש. עומד לי) - "הנטייה של אדם לבן מינו, לא שונה בהרבה מנטייה של גבר לילד (פידופיליה), ונרכשת פסיכולוגית" (ראה סוף סוגריים קודמים) אני צריך בכלל להתחיל לפרשן? אתם נגד החקירה והבדיקה, היא צורבת את עצמותיכם. ה"תשובות" שאתם כן מנסים לספק אינן קשורות לאלוהים שלכם.

באמת???

(נדמה לי שהחינוך של הדת מיועד לכך, ונכשל בגדול...) - תביא ראיה! אבל שיהיה משהו גורף. כמו למשל מחקר שיראה שרוב הדתיים הומואים.

vizini

New member
הבנת הנקרא

האמירה בסוגריים התייחסה לסיפא של הדברים (לסלוד מיחסים הטרוסקסואלים). אבל לאור תגובתך, אי אפשר לא להזכר באמירה "על ראש הגנב בוער הכובע"...

ענין של פרשנות,

האמירה בסוגריים התייחסה לסיפא של הדברים (לסלוד מיחסים הטרוסקסואלים). - יש פרשנות על דרך השלילה (וזה מתאים לך כאתאיסט) ויש פרשנות על דרך החיוב, חינוך לסלידה מיחסים הטרוסקסואליים - מובילה למסקנה כלשהי, לא? הדת אינה מחנכת להינזר מיחסים הטרוסקסואליים אלא מסדירה אותם לתוך מבנה ממוסד ובריא. ואם הבנת את הדת אחרת זבש"ך.

אוריאל 1

New member
למה יש חיות לעולם ??

עניתי על כך יותר מפעם אחת. בהקשר לגלקסיות,אתה צריך ללמוד קבלה,תאמין לי שהם יודעים יותר טוב מאסטרונמים.

neko

New member
כל סופר מד"ב יתן לך תשובות יותר

מאשר אסטרונום, זה לא אומר שהתשובות נכונות.

תשובה

לא הבנתי לאן אתה מנסה להוביל... למה זה מפתיע שיש גלקסיות נוספות חוץ מזו שאנו חיים בה? איך זה שולל קיום בורא?

vizini

New member
זו תשובה? זה נראה יותר כמו שאלה

אני לא מנסה להוביל לשום מקום. אני פשוט מראה שלדת, שמתיימרת לתת "תשובות", אין בעצם תשובות. למה זה מפתיע שיש גלקסיות נוספות? זה לא מפתיע כלל. זה פשוט לא מסתדר עם "ההנחה" שכל היקום נברא עבורנו. איזה "צורך" יש לנו בגלקסיות נוספות?

neko

New member
אלוהים רצה לשחק דוקים, אז הוא בנה

נושאת מטוסים כדי שיהיה לו משטח ישר. מה לא הגיוני?

לבלב

New member
שאלה שאלתית

למה להסתבך, הוא רצה שיהיו גם חיות וברא, וגם דומם, לא רק חי, לא חייבת להיות לזה סיבה ממשית, אם כי יש תשובה די רלוונטית, אבל אתם צריכים ללמוד קבלה כדי לדעת, ואי אפשר להביא תשובות מהשטח הזה בפורום המכובד.

למעלה