שאלה שניה לדתיים

dafnaleh

New member
about פרעה

בשיעורי תנ"ך, למדתי את שתי הסברות, גם את של שומר חומות וגם את שלך. כנראה שכל אחת של פרשן אחר. --- "She meant that god isnt giving her a choice either.. She doesnt know if he exists or not .. If she did know.. She would then have a choice - to worship him or not Without knowing .. there's no choice.. There's guessing" בדיוק.

dafnaleh

New member
זאת כלל לא הוכחה!

"אם אלוהים כל כך טורח לבנות יקום כל כך גדול- למה הוא לא גורם לנו *לדעת* שהוא קיים -ודי. - האין זו הוכחה מספקת?" לא רק שזו כלל לא הוכחה, זו גם שאלה שמקשה על האמונה באלוהים: מדוע צריך יקום כזה גדול, אם הוא נברא לכבודינו. "אני מאמין שיש לך מה שמוגדר כשכל למרות שאני לא רואה אותו!" אבל אתה יכול לראות אותו אם תרצץ את גולגולתי ותסתכל פנימה. *לא מומלץ במקרה שאתה מעוניין להמשיך בדיון*. "מפרשת השבוע שלנו - "ואני אחזק את-ליבו, ולא ישלח את-העם. הקב"ה מודיע לנו כי יוסיף לפרעה כוחות לאזן את כח הבחירה. כי לכאורה אחרי 2 - 3 ממכות מצרים הבין פרעה שחבל לו על הזמן אז הקב"ה הוסיף לו כוחות כדי לאזן אותו ולתת אפשרות לבחור." ואיזה איזון ניתן לבני ישראל בשעת מעמד הר סיני? הסברה הזאת שהבאת מפרשת השבוע די מבטלת את זכות הבחירה. לפרעה לא ניתנה האפשרות לבחור לשלח את בני ישראל, כי אלוהים הקשה את לבבו. אלוהים מצטייר כאן כסאדיסט שלא נותן לפרעה את האופציה להכנע. "אם אני חושבת שאין אלוהים - האם את גם מרגישה כך, בלב פנימה?" כן, אני לא מרגישה שיש אלוהים. הייתי מרגישה ככה, ואפילו חזק מאוד. לכן אני יכולה להבין אותך- אני זוכרת את חוסר היכולת שלי להבין כיצד אנשים יכולים שלא להאמין באלוהים. התחושה הזאת לא היתה בגלל שאלוהים אכן קיים, אלא כי ככה חונכתי, וזה היה דבר שגידלו אותי להאמין שהוא מובן מאליו. "בהנחה שהוא היה מוכיח שהוא קיים היית עובדת אותו, ובשמחה?" אם הוא אכן קיים, אני לא מאמינה שהוא יצווה ציוויום שנראים בעיני מטופשים, כמו ללכת בחצאיות ארוכות או לא לשמוע מוזיקה בשבת. אני חושבת שהוא ירצה שאמשיך בדרכי, לא יהיה אכפת לו איזה סוגי אוכל אני אוכלת (אלא אם כן גם יוכיח שיש סיבה הגיונית לאי אכילת בשר עם חלב וכו'). אני חושבת שממני הוא יצפה שאמשיך להיות אדם מוסרי וטוב. המקסימום שהייתי משנה- אולי הייתי מברכת ומודה לו על הדברים שיש לי. בכל אופן, קרוב לודאי שזה לא יקרה.

ברכות והודאות

מדוע צריך יקום כזה גדול, אם הוא נברא לכבודינו. - האם את מבינה בגודל? אולי היקום אותו את מכירה אינו אלא פסיק קטן באופן יחסי לגדלותו של בורא עולם? גודל הוא עניין יחסי, וגודלה של הנמלה לא משתנה אם עומד לידה אדם או פיל (רק המחשה). באופן יחסי אליך נראה לך שהיקום ענקי, אבל האם זה כך גם בעיני בורא עולם? לא מומלץ במקרה שאתה מעוניין להמשיך בדיון - אאמץ את המלצתך. איך תגדירי רגשות? ממתי רצף מולקולות מרגיש? ואיזה איזון ניתן לבני ישראל בשעת מעמד הר סיני? הסברה הזאת שהבאת מפרשת השבוע די מבטלת את זכות הבחירה. לפרעה לא ניתנה האפשרות לבחור לשלח את בני ישראל, כי אלוהים הקשה את לבבו. אלוהים מצטייר כאן כסאדיסט שלא נותן לפרעה את האופציה להכנע. - הפרשנות שלך מוטעית עייני במפרשים על אתר ותרווי נחת. האם את גם מרגישה כך, בלב פנימה?" כן, אני לא מרגישה שיש אלוהים. הייתי מרגישה ככה, ואפילו חזק מאוד. לכן אני יכולה להבין אותך- אני זוכרת את חוסר היכולת שלי להבין כיצד אנשים יכולים שלא להאמין באלוהים. התחושה הזאת לא היתה בגלל שאלוהים אכן קיים, אלא כי ככה חונכתי, וזה היה דבר שגידלו אותי להאמין שהוא מובן מאליו. - יש לי את התחושה שאת לא אומרת את כל האמת. המקסימום שהייתי משנה- אולי הייתי מברכת ומודה לו על הדברים שיש לי. - אסתפק בכך, אנא ממך הודי לו על אשר נתן לך. ד"א השאלה אותה אני מנסח מחובות הלבבות עוסקת גם בענין ההודאה (אני פשוט צריך לדייק את ה"מראה מקומות" בספר.

dafnaleh

New member
תגובה

"מדוע צריך יקום כזה גדול, אם הוא נברא לכבודינו. - האם את מבינה בגודל? אולי היקום אותו את מכירה אינו אלא פסיק קטן באופן יחסי לגדלותו של בורא עולם? גודל הוא עניין יחסי, וגודלה של הנמלה לא משתנה אם עומד לידה אדם או פיל (רק המחשה). באופן יחסי אליך נראה לך שהיקום ענקי, אבל האם זה כך גם בעיני בורא עולם?" אוקיי, תן לי לנסח את המשפט מחדש: 'מדוע צריך יקום כזה גדול ביחס אלינו, אם הוא נברא לכבודינו?' תודה על התיקון. "איך תגדירי רגשות? ממתי רצף מולקולות מרגיש?" לא רצף המולקולות הוא המרגיש, אלא הוא בעזרת כמה פעולות כימיות גורמים לאדם להרגיש. "יש לי את התחושה שאת לא אומרת את כל האמת." ומדוע? גידלו אותי בידיעה שיש אלוהים. ככה גדלתי, כמו שידעתי שהשמש זורחת, כך ידעתי שיש אלוהים. כל דבר שתלמד אדם מינקותו, יראה לו כברור ומובן מאליו. אם תלמד תינוק שכלב עושה מיאו- הוא יהיה משוכנע בכך, עד שיגלה בעצמו שיש אפשרות אחרת. ההרגשה הזאת היתה על סמך חינוך גרידא, אך לא הרגשתי בנוכחותו או בקיומו מעבר לזה. "המקסימום שהייתי משנה- אולי הייתי מברכת ומודה לו על הדברים שיש לי. - אסתפק בכך, אנא ממך הודי לו על אשר נתן לך" אתה לא עוקב. אני *לא* מאמינה שהוא קיים.

אמונה או ידיעה

מדוע צריך יקום כזה גדול ביחס אלינו, אם הוא נברא לכבודינו? - זה בדיוק העניין, כדי שנתבונן בו נראה את אפסותינו ביחס לבורא עולם ונעבוד אותו בלב נכנע ושלם יותר. (האם את מכירה את הדרשה על "אני יוסף") בעזרת כמה פעולות כימיות גורמים לאדם להרגיש. - איזה פעולות כימיות גורמות לאדם להרגיש אושר או עצב או השתתפות בשמחתו או בצערו של השני? אני חושב שכדאי לחקור בכיוון הזה כי מי שימצא את הנוסחאות האלו יוכל לשלוט בעולם. (בעצם כבר יש כזה הקב"ה, ולא באצעות כימיה אלא באמצעות נשמה). החזרת את השאלה למקומה (אני עוקב) ממתי רצף מולקולות מרגיש ומה בדיוק לקחת כדי להיות מאושר תמיד (אני לא רוצה להיות הזוי אלא מאושר באמת)? גידלו אותי בידיעה שיש אלוהים. ככה גדלתי - גם אותי גידלו כך, ובגלל מחסור ברקע השקפתי נסוגותי תקופה מסויימת לאחור. למרות שלא חייתי חיים חילוניים במובן הקלאסי של המילה, מעולם לא טענתי שאין בורא לעולם בצורה נחרצת כ"כ וגם אף פעם לא הייתי צריך להתמודד עם טיעונים דתיים נגדי, והצידוקים למעשי היה בד"כ צידוקי נוחות גרידא. החום והאהבה שקיבלתי ממשפחתי הם שהשאירו אותי בסופו של דבר בחיק הדת וההעשרה ההשקפתית היא זו שהובילה אותי להיות חרדי. אני *לא* מאמינה שהוא קיים. - גם אני לא "מאמין" שהוא קיים באמת באמת אני פשוט לא "מאמין" שבורא עולם קיים!!!

preacher

New member
תשובה

ל -"איזה פעולות כימיות גורמות לאדם להרגיש אושר או עצב" בדוק את הנוסחה הכימית של אלכוהול, מריחואנה, אקסטזי, קוק, ולהבדיל, פרוזאק. הם אולי לא שולטים בעולם, אלו שהמציאו אותם, אבל כסף לא חסר להם.

dafnaleh

New member
ובכן,

למה אלוהים ברא את היקום במתכונת הזאת אם זה מעורר כל כך הרבה שאלות שמערערות את האמונה? "איזה פעולות כימיות גורמות לאדם להרגיש אושר או עצב או השתתפות בשמחתו או בצערו של השני?" לצערי, איני בקיאה בתורת המוח עדיין. אני בתהליכי קריאה של ספר של סטיבן פינקר, על המוח. אהיה יותר חכמה אחרי שאקרא אותו. "גם אני לא "מאמין" שהוא קיים באמת באמת אני פשוט לא "מאמין" שבורא עולם קיים!!! " מה?

אתה טועה מכיוון שאינך מבין מהי נשמה

מהי נשמה? http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=773012

neko

New member
מה הקשר? "נשמה" היא מילה שבאה

לתאר את החלק ביצור חי שמתקפד ב"מודעות עצמית". כל טענה כאילו "נשמה" קיימת מחוץ למוחך זהה לטענה כאילו "בורא" או הכליות שלך קיימות אי שם בהודו או בהונג-קונג.

אני רואה שלא קראת את הקישור שנתתי

למעלה, שאם כן. לא היית מגיב משפט כגון: "כאילו נשמה קיימת מחוץ למוחך"

neko

New member
אני יכול לכתוב לך סיפור אגדה נפלא

על כליותיך המסתובבות בהודו, זה אומר שזה נכון?

Governor

New member
`אני רואה שלא קראת את הקישור שנתתי

למעלה, שאם כן. לא היית מגיב משפט כגון: "כאילו נשמה קיימת מחוץ למוחך"` also known as ,daniLAMA דניאל בלס, מה השטויות הללו על נשמה על פי המקורות המיתולוגיים האיזראליטיים? הרי הנסוי של Penfield אינו מוכיח כלל מה שאתה טוען. כבר Galvani הראה שניתן להפעיל שריר בגרוי חשמלי ישיר, ואפילו ללא מח ומה ההבלים על חבל שלטענתך `אכן קיים למראית עין והוא כסוף/לבן`? קים, או לא קים. מישהו ראהו אי-פעם? `ובכל זאת, לסיום אוסיף ואומר כי אני מקבל את קיום הנשמה(*3) בהכרח מהצד הלוגי` איך. הראה לנו את הלוגיקה שבהכרעתך `הן מכיוון שאפשרות הבחירה הקיימת באדם לא יכולה לעולם להיות מוסברת לפי האמונה המטריאליסטית והשלכותיה` אינך נמנע מהתנבא, מה? `הפן השני המביא אותי לקבל את קיום הנשמה הוא מתוך השוואת דיווחים של אנשים על חווית סף המוות` המונח NDE הוטבע (coined) ע"י Raymond Moody. המונח אינו רפואי קליני, ומתאר חוויות אישיות של אנשים שהיו בהלם טראומטי או דום לב והעדר נשימה למשך כשש דקות לכל היותר, והוחיו בהצלחה. שום מחקר מבוקר לא נערך בענין עד לרגע זה, והחויות אינן נפוצות ואינן יותר מאנקדוטליות, נסח `עובדה, חלמתי!` נוסיף גם כי אין שום דרך בעולם ליצור תמונה ללא עדשה ומשטח קולטנים מאחוריה, במשור הפוקלי, ונבין כי ההזיות הן תוצאת מצוקת חמצן מוחית לענין משל הנהג והמכונית: משלים ללא הרשל'ה - לא יתקבלו `אני מקבל את קיום הנשמה מתוך התבוננות עצמית בנפשי וקבלת דברי אלוקים חיים מתוך התורה הקדושה: ויפח באפיו נשמת חיים` אנו רושמים לפנינו שקבלת `את התורה אני מקבל מתוך סיבות לוגיות רבות שאותן ניתן לראות בלינק שבסוף תגובה זו` הקשור מצביע לגבוב שטויות המוגדר כתקנון של פורום שכוח-אל ב- HydePark... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

Governor,

כבר Galvani הראה שניתן להפעיל שריר בגרוי חשמלי ישיר, ואפילו ללא מח תגובה: הסברתי במאמר שלי עצמו, שם בקישור, כי הנושא פתוח לפירושים. הצגתי את הפירוש היהודי. מה ההבלים על חבל שלטענתך `אכן קיים למראית עין והוא כסוף/לבן`? תגובה: אנשים שונים ממקומות שונים סיפרו שראו חוט זה כאשר חוו את חווית סף המוות. המונח אינו רפואי קליני, ומתאר חוויות אישיות של אנשים שהיו בהלם טראומטי או דום לב והעדר נשימה למשך כשש דקות לכל היותר, והוחיו בהצלחה תגובה: ישנם מקרים רבים שבהם אנשים "נותרו מתים" אפילו לשש שעות וחזרו לחיים, אם כי מקרים אלה נדירים יותר. נסח `עובדה, חלמתי!` תגובה: לו היו אנשים שונים ממקומות שונים בעולם, נניח: 30 מיליון איש, מספרים על אותו "חלום" שחוו באותו "מצב" (נניח, בשינה בשדה מסוים), הייתי מסיק מיד, לוגית, כי אין מדובר כאן בצירופי מקרים. בין אם ניתן לתת כאן פירוש טבעי או שאינו טבעי. נוסיף גם כי אין שום דרך בעולם ליצור תמונה ללא עדשה ומשטח קולטנים מאחוריה, במשור הפוקלי, ונבין כי ההזיות הן תוצאת מצוקת חמצן מוחית תגובה: אל תהיה כל כך בטוח בכך. בחוויות סף המוות, אין ספור מהם, מדווחים על מראות מחוץ לגוף, ומעליו, ואפילו בחדרים סמוכים, או באיזור, וברבים מהמקרים הושוו הדיווחים לאחר מכן עם תיאורי הרופאים ואומתו. זאת בידיעה שהמוח לא היה פעיל בזמן זה, ולא היה יכול לשדר תמונות למוח שאינו פעיל, ובהתחשב בעובדה שסוגרים את עפעפי המנותח בזמן הניתוח, ברוב המוחלט. הקשור מצביע לגבוב שטויות המוגדר כתקנון של פורום שכוח-אל ב- HydePark... תגובה: בחרת להיכנס לקישור הלא נכון, בדוק שוב את הקישור להלן: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=773012 בכבוד רב, דניאל. בלס

Governor

New member
`הסברתי במאמר שלי עצמו, שם בקישור,

כי הנושא פתוח לפירושים. הצגתי את הפירוש היהודי` לא. אינו פתוח לפרושים. כבר Galvani הראה שניתן להפעיל שריר בגרוי חשמלי ישיר, ואפילו ללא מח `אנשים שונים ממקומות שונים סיפרו שראו חוט זה כאשר חוו את חווית סף המוות` אז ספרו. זו בדיוק הטענה `עובדה, חלמתי!` `ישנם מקרים רבים שבהם אנשים "נותרו מתים" אפילו לשש שעות וחזרו לחיים, אם כי מקרים אלה נדירים יותר` לא. חפותך מידע בפיסיולוגיה בפרט, ובמדעי הטבע בכלל מאפשרים לך לטעון כזאת. לאחר מכסימום שש דקות ללא דפק וללא נשימה - מתרחשים תהליכים בלתי הפיכים במח. משך זמן קריטי זה של כשש דקות עשוי להיות מעט יותר ארוך אם המטופל נפל למי קרח `לו היו אנשים שונים ממקומות שונים בעולם, נניח: 30 מיליון איש, מספרים על אותו "חלום" שחוו באותו "מצב" (נניח, בשינה בשדה מסוים), הייתי מסיק מיד, לוגית, כי אין מדובר כאן בצירופי מקרים. בין אם ניתן לתת כאן פירוש טבעי או שאינו טבעי` מכיוון שכולם בני מין אחד, homo sapiens sapiens, ולכולם מח בעל פיסיולוגיה דומה - יגיבו בארח דומה למצוקת חמצן `בחוויות סף המוות, אין ספור מהם, מדווחים על מראות מחוץ לגוף, ומעליו, ואפילו בחדרים סמוכים, או באיזור, וברבים מהמקרים הושוו הדיווחים לאחר מכן עם תיאורי הרופאים ואומתו. זאת בידיעה שהמוח לא היה פעיל בזמן זה, ולא היה יכול לשדר תמונות למוח שאינו פעיל, ובהתחשב בעובדה שסוגרים את עפעפי המנותח בזמן הניתוח, ברוב המוחלט` התופעה לא נפוצה כל כך, וטרם נערך נסוי _מבוקר_ בנושא זה `בחרת להיכנס לקישור הלא נכון, בדוק שוב את הקישור להלן: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=773012 ` הלכתי שמה, ושם בסוף נכתב כהאי לישנא: את התורה אני מקבל מתוך סיבות לוגיות רבות שאותן ניתן לראות בלינק שבסוף תגובה זו, ואז מופעי הקשור: www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=706004 ... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

מה מה?

חשבתי שתשאלי את השאלה הזו, אני באמת לא מאמין שיש בורא לעולם, אחרי שלמדתי את ספר "חובות הלבבות" ויישמתי את הכתוב בו נשארתי עם ידיעה ברורה שיש בורא לעולם! זה כבר משהו מעבר לאמונה, ידיעה ידיעה ברורה כשמש ביום בהיר.

vizini

New member
שאלה שלישית לדתיים

וזו כבר שאלה קשה יותר (אולי זה קצת "לא פייר" לתת שאלה קשה לפני שהשאלות הקלות נענו, אבל מי אמר שחייבים להיות פייר
) למה יש הבדל בין בני אדם? למה פלוני הוא שלמה המלך ואלמוני הוא שלמי הסנדלר?

אכן שאלה קשה

ייחודיות הבדלה והבחנה תהיה התשובה. מה מיחד אותך? מה מיחד אחרים? האם היית רוצה שכל ההורים יהיו דומים? איך תדע מי הוריך? היית רוצה שכל הילדים יהיו דומים? איך תדע מי ילדיך? איך תבחין מי חבר שלך ומי לא? השאלה שלך מופרכת מתוכה! שוני בין בני אדם הוא צורך מעשי של החיים כדי שנוכל להבחין בינינו. הבחנה לא בהכרח יוצרת בעיות אבל היא בהחלט פותרת אותם. נניח שאתה נשוי ואשתך שדומה לכל הנשים נמצאת כרגע עם מישהו אחר הדומה לך (כי אין הבדלים) איך היית מרגיש? מספקת אותך התשובה או שגם ממנה תתעלם?

למעלה