שאלה שניה לדתיים

vizini

New member
כלל לא ענית על השאלה.

אם כל האנשים וכל הנשים היו דומים, ברור שלא היה איכפת לי אם "אישתי" היתה עם מישהו אחר שדומה לי, כי לא היתה כל משמעות ל"אישתי". אבל לא זאת היתה השאלה. השאלה היתה למה פלוני כזה ואלמוני כזה. אפשר להבדיל בין פרטים באלפי דרכים, שחלקם משמעותיות לגורלו של פלוני, וחלקם לא. אם נולדת יהודי או אמריקאי, למשל, יהיה מהותי לגורלך. לעומת זאת, אם נולדת עם שיער שחור או בהיר, לא יהיה מהותי לגורלך. אז למה יש הבחנות מהותיות, וכיצד הם נקבעות? אני מקווה שעכשיו הבנת את השאלה.

נסתרות הן דרכי הבורא

ולכן הקב"ה לא דורש ממך להיות שמלה המלך, ולא משה רבינו, ולא רבי עקיבא. הקב"ה לא בא בטרוניה עם בריותיו. מה שכן נדרש מכל אדם זה לעשות את המקסימום בכלים שניתנו לו לעבודת הבורא. השאלה שלך נוקבת ואין עליה תשובה מושלמת, גם אני שאלתי את אותה השאלה והאין תשובה מוחלטת מאד לא התאימה לעומק החקירה שאני נוהג לחקור דברים. אבל יש דבר כזה שנקרא "השלמה", עם כל הקושי הכרוך בכך. ראה שיש הרבה דברים שאנו צריכם להשלים עימם גם אם אינם מוצאים חן בעינינו. למשל מוות, ככה זה הקב"ה קבע וזהו, שלמה יהיה מלך, משה יהיה נביא, אברהם יהיה אבי האומה, ואתה היה אתה. חוסר ההבנה שלנו את הנהגת הבורא היא לא דבר שאמור לגרום לנו להיות לא מאמינים, אנו צריכים להפנים את עובדת היותינו מוגבלים בהבנה של דברים הנשגבים מבינתינו ולתלות את הספקות בחוסר הבנה זה ולא בהנהגה המושלמת של הקב"ה. אני לא רוצה להאריך יותר מדי (כבר הארכתי מספיק) אבל יריעת ההסבר היא ארוכה מאד ורחבה מאד, צריך לקרוא הרבה חומר ולהפנים אותו היטב כדי לתמצת תשובה לשאלה כזו בפורום, ובסוף לצאת בהרגשה לא נוחה של "אין לי תשובה לשאלה". צר לי.

vizini

New member
נהדר. חיכיתי למשפט הזה.

"נסתרות הן דרכי הבורא". והמשמעות? המשמעות היא שאין לדת תשובה לשאלה. אז לפחות שתהיה לכם הכנות להודות בכך ולא לבוא ולטעון כי יש בדת תשובה לכל שאלה. אבל המצב עוד יותר גרוע מכך. משאלה זו עולות תהיות נוספות: תכונותיו של אדם משפיעות במידה רבה על מעשיו. לפי הדת, מעשיו של האדם קובעים את גורלו לשבט או לחסד. אבל תכונותיו של האדם אינם בחירתו, אלא הוא נולד איתם. מדוע אם כן ישפט אדם על מעשים הנובעים מתכונותיו הנובעות מבחירה של הבורא?

באהבה1

New member
../images/Emo70.gifע"פ היהדות שלמה לא יותר טוב ממך!

כתוב בגמרא שיום אחד אלוקים יאמר: "מי שעסק בתורה יבוא ויקבל שכר" וכל הגויים באים! ובראש רומא! וטענתם: "בנינו מבנים אדירים וכו' כדי שהיהודים ישתמשו לתורה! ה' עונה: "שוטים! בניתם לעצמכם!" שואל ר' נויגרשל: "שוטים? אולי שקרנים!" ומתרץ: "אם יבוא באולימפיאדה חצי שעה אחר המירוץ נכה ויגיד: מגיע לי המדליה! אני 'התאמצתי' יותר מכולם! יענו לו: זה לא קשור! אותנו מעניינת התוצאה הסופית! זו כוונת רומא- 'בנינו לעצמנו! אבל! התוצאה הסופית! היתה שהיהודים השתמשו! עונה ה': שוטים!!! ע"פ היהדות המאמץ חשוב ולא התוצאה!" הוא הדין פה! שלמה לא יותר טוב ממך! אם אתה תעשה המקסימום שלך והוא לא אז אתה יותר טוב ממנו!!!

vizini

New member
לא מדובר על כך שהוא יותר טוב ממני,

אלא שקל לו יותר ממני. למה לו קל ולי קשה?

אענה לך על שתי שאלותיך,

תכונותיו של אדם משפיעות במידה רבה על מעשיו. לפי הדת, מעשיו של האדם קובעים את גורלו לשבט או לחסד. אבל תכונותיו של האדם אינם בחירתו, אלא הוא נולד איתם. מדוע אם כן ישפט אדם על מעשים הנובעים מתכונותיו הנובעות מבחירה של הבורא? - האם תכונותיו של אדם אינם נתונים לשליטתו? מה למשל? - האם בנ"א נולד עם תכונה לגנוב? ולא ניתנו לו הכוחות להתגבר עליה? לך קשה כי אתה לא מוכן להתאמץ. משל לאדם שאמור לרוץ אבל הוא מעולם לא רץ, פשוט שבתחילה יהיה לו קשה ועם האימונים בא הגובה. גם לשלמה היה קשה וגם לו היו חטאים עד כדי כך שחז"ל חישבו לגזור עליו להוציאו מחיי העולם הבא (הקב"ה הטיל וטו משיקולים שלו). גם למשה רבינו היה קשה, לחיות במדרגת קדושה של קשר מתמיד עם הקב"ה אינו דבר קל. כדי להיות רבי עקיבא היה צריך לעמול על התורה 24 שנים, זה קל זה? אתה רוצה להשיג משהו תתאמץ!!! לא תהיה לוחם טוב אם לא תדע לרוץ מהר על הגבעות ולעשות פזצטו"ת.

vizini

New member
האם בן אדם נולד עם תכונה לגנוב? כן.

ניקח דוגמא אחרת - האם בן אדם נולד הומוסקסואל? כנראה שכן. בכל אופן - להומוסקסואל קיום יחסים הטרוסקסואלים הוא כמו קיום יחסים הומוסקסואליים להטרוסקסואל. לכן, לקיים את איסור משכב זכר או את מצוות פרו ורבו הוא טריוויאלי להטרוסקסואל, וקשה מנשוא להומוסקסואל. למה זה כך?

תשובות, רבותיי, תשובות !../images/Emo92.gif../images/Emo45.gif

ראשית, אדון ויזיני יקירי, על מה המאומה? על מדוע ולמה כל זאת? האם שאלות אלו הן שישלימו את השברים שבאמונתך באל יוצר שמיים וארץ נותן התורה, או שהן "סתם נועדו בשביל הכיף".. ממש כשם שנער בריון מציק לחבריו וצועק לכל וכל "אני השולט ואף אחד לא יכול עלי.." או שמא בזבוז זמנך בדרך זו מעיד על חיסרון שהינך מרגיש בהשקפתך המטריאליסטית? האם אתה חושב "שחסרונות" או "ליקויים" אלה שהינך מוצא בהשקפה התאיסטית תרומם את שלך? אסבר את אזניך ואומר לך מדוע לא כך הדבר: א', ההשקפה שלנו מטילה את כל הבריאה על אל אחד, יוצר הכל ובורא הכל. דבר שלא ניתן, ככל הנראה עד היום, להפריך. זאת מכיוון שלעולם לא תוכל לדעת בוודאות מה התרחש בעבר. ב', אני אך ורק מבקר כאן ועונה לשאלות בפורום שלי מידי כמה ימים. אך עליך להבין שהאנשים הרבים הכותבים כאן הם לרוב בני-טיפש-עשרה המנסים את מזלם וידיעותיהם ואינם מוכשרים לנושא רגיש זה של "אמונה". על כן ובהתאם לזאת, אי-מענה ל"שאלותיך"/"תירוציך" לאי-אמונה-באל, אינם רלוונטיים בעליל במקום זה, כך שאין זה המקום לגבר מתקרח בשנות ה-40+ לחייו. ג', עליך לפנות לאנשים העוסקים בתחום, והרחוקים מפורומים כגון אלה המעלימים כל שמץ של צנזורה והמתירים לרמוס, איש את כבודו של האחר. ו-ד', כל שאלותיך יכולות להיתרץ בפשטות מכאיבה כגון זאת: "אנו מאמינים באלוקים מכיוון שזו הדרך הטובה ביותר לדעתנו להסביר את המורכבות והחוכמה הנגלים בבריאה, בין בדומם ובין בחיים. על זאת הדרך, מדוע ברא זה ולא אחר? סיבותיו הן ואל לנו לעסוק בהן. אנו יכולים אך לנסות להבין מדוע אלוקים עשה זאת ולא אחרת אך וואדי שאין הדבר מפיל את קיומו". *********************************************** על כל זאת ועוד, שאלותיך תורצו ואינן רלוונטיות עוד עבורנו. ובכל זאת אנסה לסבר את אזניך בעזרת דעותיי הסובייקטיביות לנושאים אלו: תירוץ ראשון: "מדוע אלוקים ברא חיות?" תשובתי: סוסים שמשו דאז לרכיבה ממש כמו מכוניות בימינו והדהירה עליהם מהנה עד היום, גמלים נועדו לנסיעות במדבר ועד היום משתמשים בהם בדויים למסעות ממקום למקום, פרות נותנות לנו חלב למוצרי חלב ולקפה ההפוך שאני שותה מידי בוקר, וכך כל חיה עונה על צרכים מסויימים. חיות טורפות יכולות להיות כדי "לדלל" את הצמחוניות כדי שלא ירבו מידי על פני כדור הארץ. חיות אחרות כגון זברות או פינגווינים נועדו כדי שנתפעל מכשרונותיהם ומהכלים שהבורא השאיר באמתחתם כדי להתקיים במקומותיהם. חרקים ובעיקר חיפושיות, יפות למראה, ומורכבות למשעי, וחוקרים אותן באוניברסיטאות ומתפעלים מהן. חיידקים ווירוסים נועדו אף הם, לדלל את שכבות בני האדם, או לסירוגין אם מקבלים את תורת הסוד - כעונש בעולם זה, בין על גלגולים קודמים, בין על גלגול זה. חיות אף שימשו מעולם למשלים ולמטפורות שונות, דוגמה: "חזק כארי לעשות רצון אביך שבשמיים". וחוץ מזה, העולם היה נהיה משעמם בלי כל היצורים החיים הקיימים בו. או לדעתי: אני משתמש ביצורים החיים כדי להוכיח את מציאות הבורא ולהפריך תיאוריות שמנגד. **************************************************** תירוץ שני לאי-אמונה בבורא: על מה כל היקומים והגלקסיות? תשובתי: אקווה לא לאכזב אותך כאשר אביא לפניך תשובה מדעית שבה אני אחזתי, והיא הדרך של הבורא להביא למפץ גדול, מחושב ומסודר. ראה כאן: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=714071 אך התשובות שמנגד, בין השאר, הן: א', שימש ככל הנראה מאז ומעולם באסטרולוגיה וכיום נלמד הרבה מתוך כל אלה בחקר האסטרונומיה. ב', דרך מצויינת שדרכה נלמד על עצמותו של הבורא ונהייה יראים מפניו. ג', שתבין איזו ברייה קטנה אתה ואת חשיבותו של הבורא שבכלל מוכן לשים אליך לב. ד', לנסות להבין בקיבולת הקטנה שלנו על גודלו ועצמותו של הבורא. ה', לדעת שהתבל הפיסי תמיד יהיה נסתר מאיתנו ולעולם לא נדע הכל (משהו שיודע כל מי שמכיר את "החומר האפל" שתופס את מרבית הייקום). ו', מכאן נסיק על הגדולה שבעולמות נשגבים יותר, מתוך כוחו של הבורא. ז', לקיים איזו תיאורייה בעתיד שתנסה להסתדר בלי בורא, ועל כן ישארו אתאיסטים במאה העשרים +, והאפיקורסות והבחירה ישארו בעולם. ח', כדי שאיזה ויזיני אחד ישאל שאלת "למה" שכזו ולאדם אחר מישראל תהיה בחירה לבחור בחיים או במוות, בטוב או ברע. ******************************************************* תירוץ שלישי: ניקח דוגמא אחרת - האם בן אדם נולד הומוסקסואל? כנראה שכן. בכל אופן - להומוסקסואל קיום יחסים הטרוסקסואלים הוא כמו קיום יחסים הומוסקסואליים להטרוסקסואל. לכן, לקיים את איסור משכב זכר או את מצוות פרו ורבו הוא טריוויאלי להטרוסקסואל, וקשה מנשוא להומוסקסואל. למה זה כך? תשובה: ראשית, למה זה כך? - כי כך אלוקים החליט. הוא נשגב מבינתינו. ותשובותיי: א', תורת הסוד מלמדת אותנו שכל שקיים משכבי זכר בגלגולו הקודם מרצונו (דהיינו, "רציתי לנסות, סתם בשביל הקטע, לראות איך זה..") - יחזור בגלגול חדש כאשר הפעם באמת קיים בו הרצון לקיים משכבי זכר. זהו עונש. ב', התורה מלמדת שניתן להתגבר על ייצר זה! (הוכחות: "אלוקים אמר שהוא לעולם לא נותן לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו" ועצם קיום מצווה זו "איסור משכבי זכר" מלמדת שניתן להתגבר על רצון זה שאם לא, אלוקים לא היה מחייב מצווה שכזו). ג', זהו עונש שקיים בעולם לא פחות ממגיפות או וירוסים, או בלשוני "עקרות" לשמה. האדם שנולד בדרך זו יוכל להמשיך לחיות את חייו כעקר ולא לממש את רצונו "לשכב משכבי זכר" כדי לעמוד בניסיונו. פרט לזאת, ישנו אתר מצויין הנקרא "עצת נפש" (http://www.atzat-nefesh.org/an/default.asp) המלמד כי ניתן לשנות את הייצר, ולא רק להקים משפחה כשרה בישראל, אלא אף לחשוק באשה כאנשים נורמאליים. ד', כדי שאיזה ויזיני אחד יוכל לשאול את השאלה הזאת ולאפשר בחירה חופשית לאדם אחר שראה אותה לבחור אף ברע, במוות, ולא רק בחיים. ועכשיו אתקן טעות שכתבת: "האם בן אדם נולד הומוסקסואל? כנראה שכן" ותגובתי: שום מחקר לא הראה עדיין כי אדם נולד בעל נטיות הפוכות (-הומוסקסואל) בגלל הרכב זה או אחר תורשתי בגופו. לא נשמעו עדיין על "הגנים שגורמים לגבר לבחור באשה ולא בבן מינו". הרוב המוחלט של בעלי הנטיות ההפוכות נולדים למשפחות נורמליות ואף להיפך, בן של הומוסקסואל יהיה ברוב מוחלט נורמלי לכל דבר. דעתי הסובייקטיבית היא שהנטייה של אדם לבן מינו, לא שונה בהרבה מנטייה של גבר לילד (פידופיליה), ונרכשת פסיכולוגית. ההוכחה הניצחת לכך, לעניות דעתי היא המקרה הידוע של אדם בעל נטיות הפוכות שרכש זאת ממקרה אונס מיני שהתרחש בגופו כאשר היה ילד או נער. הדבר השפיע עליו באופן כזה, שגרם לו להאמין בתת-המודע שלו שגופו חביב על גברים יותר משעל נשים וזוהי דרך רבייתו. אני אף שמעתי על מקרים מזעזעים של אנשים בני 40+ שנתקלו לראשונה באינטרנט בתמונות פורנוגרפיות המציגות "משכבי זכר", והדבר גרם להם להיהפך בעלי נטיות הפוכות. עד כאן להיום. בברכה, דניאל בלס, מנהל הפורום:

L7

New member
אהה. ההסבר להכל הוא ה' הנשגב.

הלא מובן. סף סוף הבנו. הלא מובן הוא ההסבר המובן. הסברך האלוהי מטומטם לחלוטין.

אדון L7 היקר, הלא מובן...

מסתבר שאדון L7 היקר לא שם לב כי אשכול זה יצא מנקודת הנחה, זמנית, ואולי אפילו היפותטית, שאלוקים קיים ואכן יצר שמיים וארץ ואף מתערב בחיי בני האדם וקובע כל דבר המתרחש בעולם. כאשר יוצאים מנקודת הנחה שכזו, ניתן לשאול "מדוע אלוקים עשה כך ולא אחרת?" אם שאלותיך בסיסיות הרבה יותר, דהיינו "מאין לי שיש אלוקים? או מדוע לי להאמין בו?" תוכל לבקר בפורום שלי החתום בסוף הודעה זו ולקבל את תשובותיך, או לסירוגין לבקש שיחה טלפונית עימי שבה אבהיר לך את הדברים. בברכה, מנהל הפורום:

vizini

New member
מרוב מילים לא רואים את התשובות

אבל אם מסננים את כל המילים הלא רלוונטיות, נותרים עם כלום. אין תשובות. ראשית, אם לא הבנת, מטרת הפתיל כולו והשאלות המופיעות בו, שהם רק קצה קצה של רשימת שאלות אינסופית, הוא להראות כי טענת הדת, כאילו היא מספקת "תשובות" לכל השאלות (בניגוד אולי לדרכים אחרות) היא עורבא פרח. בסופו של דבר מסתכמות תשובות הדת ל"נפלאות הם דרכי האלוהים". כך גם ה"תשובות" שאתה נותן. למשל, בעניין החיות: סוסים שמשו דאז לרכיבה ממש כמו מכוניות בימינו והדהירה עליהם מהנה עד היום, גמלים נועדו לנסיעות במדבר ועד היום משתמשים בהם בדויים למסעות ממקום למקום, פרות נותנות לנו חלב למוצרי חלב ולקפה ההפוך שאני שותה מידי בוקר, וכך כל חיה עונה על צרכים מסויימים. חיות טורפות יכולות להיות כדי "לדלל" את הצמחוניות כדי שלא ירבו מידי על פני כדור הארץ. חיות אחרות כגון זברות או פינגווינים נועדו כדי שנתפעל מכשרונותיהם ומהכלים שהבורא השאיר באמתחתם כדי להתקיים במקומותיהם. חרקים ובעיקר חיפושיות, יפות למראה, ומורכבות למשעי, וחוקרים אותן באוניברסיטאות ומתפעלים מהן. חיידקים ווירוסים נועדו אף הם, לדלל את שכבות בני האדם, או לסירוגין אם מקבלים את תורת הסוד - כעונש בעולם זה, בין על גלגולים קודמים, בין על גלגול זה. חיות אף שימשו מעולם למשלים ולמטפורות שונות, דוגמה: "חזק כארי לעשות רצון אביך שבשמיים". זו נראית לך תשובה? סוסים לרכיבה? אפשר במקומם מכוניות ובכלל, מתי בפעם האחרונה רכבת על סוס? נסיעות במדבר? כנ"ל (בכלל, בשביל מה יש מדבר? עוד שאלה...). חלב ומוצריו? יש תחליפים צמחיים. בוודאי לא היה נפלא מאלוהים לעשותם בדיוק כמו חלב, אם בני אדם מסוגלים לכך. להתפעל מכשרונות הבורא לא צריך בכלל חיות (וכי לא היית מתפעל מכשרונו אלמלא היו חיות?) ולמשלים ומטאפורות בוודאי שלא צריך חיות (דרקונים וחימרות, שכלל לא קיימים, משמשים יפה מאוד במשלים ומטאפורות). בקיצור - הרבה מילים ואין שום תשובה. נעבור ל"תשובות" לשאלה השניה בעניין הגלקסיות: אקווה לא לאכזב אותך כאשר אביא לפניך תשובה מדעית שבה אני אחזתי, והיא הדרך של הבורא להביא למפץ גדול, מחושב ומסודר. ראה כאן: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=714071 אך התשובות שמנגד, בין השאר, הן: א', שימש ככל הנראה מאז ומעולם באסטרולוגיה וכיום נלמד הרבה מתוך כל אלה בחקר האסטרונומיה. ב', דרך מצויינת שדרכה נלמד על עצמותו של הבורא ונהייה יראים מפניו. ג', שתבין איזו ברייה קטנה אתה ואת חשיבותו של הבורא שבכלל מוכן לשים אליך לב. ד', לנסות להבין בקיבולת הקטנה שלנו על גודלו ועצמותו של הבורא. ה', לדעת שהתבל הפיסי תמיד יהיה נסתר מאיתנו ולעולם לא נדע הכל (משהו שיודע כל מי שמכיר את "החומר האפל" שתופס את מרבית הייקום). ו', מכאן נסיק על הגדולה שבעולמות נשגבים יותר, מתוך כוחו של הבורא. ז', לקיים איזו תיאורייה בעתיד שתנסה להסתדר בלי בורא, ועל כן ישארו אתאיסטים במאה העשרים +, והאפיקורסות והבחירה ישארו בעולם. ח', כדי שאיזה ויזיני אחד ישאל שאלת "למה" שכזו ולאדם אחר מישראל תהיה בחירה לבחור בחיים או במוות, בטוב או ברע. ובכן, בתיאוריית המפץ הגדול, למיטב ידיעתי, לא מופיע "בורא". אסטרולוגיה? אכן, שימוש נאות לגלקסיות... האין האסטרולוגיה אסורה בתורה? מלבד זאת, באסטרולוגיה "מככבים" כוכבים, לא גלקסיות (אולי אינך יודע את ההבדל?) ללמוד את עוצמתו של הבורא? הלא לשם כך די בגלקסיה אחת. וכי ראו הקדמונים גלקסיות? וכנ"ל גם להבין איזו בריה קטנה אנחנו. גם לשם כך די בגלקסיה אחת. אם כבר, דווקא הדתיים לא מבינים איזו בריה קטנה הם, בחשבם שכל זה "נברא" בשבילם... במיוחד אהבתי את התשובה האחרונה שלך בדבר אותו ויזיני אחד, אבל שכחת את סופה: וכדי שלדניאל בלס אחד לא תהיה תשובה לשאלותיו של אותו ויזיני למרות כל התימרויותיו... לגבי "תשובותיך" על נושא ההומוסקסואליות, הם מראות מידה כה גדולה של דעות קדומות ופרימיטיביות, שחבל בכלל להתייחס אליהם. אם אתה חושב שהומוסקסואליות היא עניין של חינוך, שאל את עצמך שאלה פשוטה: האם אתה (בהנחה שאתה הטרוסקסואל) מסוגל לקיים יחסים הומוסקסואליים? האם יש חינוך שיכול לגרום לך לעשות זאת מרצונך ועוד לאהוב את זה?

Governor

New member
דניאל בלס הוא אימבציל חסר-תקנה!

מדוע כל הפאגאנים כה מפגרים? האם יש הסבר לחק טבע זה? 0284392570

תשובות לויזיני ../images/Emo70.gif../images/Emo92.gif

אבל אם מסננים את כל המילים הלא רלוונטיות, נותרים עם כלום. תגובה: מה אתה אומר... אני מרגיש שכאשר מסננים את כל "שאלותיך", נשארים עם תירוצים מטופשים ביותר, בלבד. ..הוא להראות כי טענת הדת, כאילו היא מספקת "תשובות" לכל השאלות (בניגוד אולי לדרכים אחרות) היא עורבא פרח. בסופו של דבר מסתכמות תשובות הדת ל"נפלאות הם דרכי האלוהים". תגובה: התיאוריה שלנו מספקת את התשובה הניצחת והגיונית ביותר למגוון החי, ומורכבות הדומם הקיימים ביקומנו המופלא. תירוציך הם לא יותר מעקיצות קטנות שכל בן תורה יכול להפריכן ברגע או לפחות להבין כי לא צריכות להיות להן תשובות עקב הבורות הקיימת בהן. זו נראית לך תשובה? סוסים לרכיבה? אפשר במקומם מכוניות ובכלל, מתי בפעם האחרונה רכבת על סוס? נסיעות במדבר? תגובה: הייתי כרגע משתמש באחת מן מילות הגנאי של התקליט-השרוט ההוא, Governor. אך אני מעדיף להיות האחרון שינבל את פיו. בקצרה אך אזכיר כי בעידנים לא רחוקים מאיתנו, לא היו מכוניות, וג'יפים, ותחליפים לחלב (אגב, לעולם הם לא ישתוו לחלב המקורי), או "מוצרי-דמוי-בשר" של חברת טבעול. השאלה הבאה הנשאלת אם כן, (ואני יכול לנחש אותה עולה בכל רגע על דל שפתיך), היא האם אלוקים לא "ידע שבעתיד לא נצטרך את כל אותן החיות"? על כך רק אזכיר בפשטות כי לפי דעת אותה תורה שאתה כרגע מקבל תיאורטית כדי להעלות את אותן שאלות, אנחנו לפני בוא המשיח. ובעניין המטפורות והחיות.. ראשית אותן חיות דמיוניות כגון פגסוס, לדוגמא, הן לרוב שילוב של בעלי חיים קיימים ושכלולם התיאורטי למטרת סיפורים כפי הדימיון הפורה. ועם זאת, אחזור ואזכיר כי אלו הן מסקנותיי הסובייקטיביות וגריעה או הוספה מהן/להן לא תשנה מאומה מברירת המחדל המקבלת את מציאות הבורא, באשר רצונו בעולמו. ובכן, בתיאוריית המפץ הגדול, למיטב ידיעתי, לא מופיע "בורא". תגובה: ובכן, את תיאורית המפץ הגדול, למיטב ידיעתי, לא ניתן לקבל לוגית בלי בורא/גורם אינטליגנטי. הייתי ממליץ לך בחום ללמוד מעט על העיקרון האנטרופי, ובין השאר לקרוא את הספר של פרופ' נתן אביעזר "בראשית ברא". האין האסטרולוגיה אסורה בתורה? תגובה: (חיוך על שום הבורות)... "בינתכם/חוכמתכם לעיני העמים" ללמוד את עוצמתו של הבורא? הלא לשם כך די בגלקסיה אחת. וכי ראו הקדמונים גלקסיות? וכנ"ל גם להבין איזו בריה קטנה אנחנו. גם לשם כך די בגלקסיה אחת. תגובה: וכי אלוקים אינו יודע את העתיד? וכי אותו בורא אינו צריך לדעת כי ידיעו ימים שבהם אכן נכיר את אותן גלקסיות רחוקות ומדהימות בגודלן? במיוחד אהבתי את התשובה האחרונה שלך בדבר אותו ויזיני אחד, אבל שכחת את סופה: וכדי שלדניאל בלס אחד לא תהיה תשובה לשאלותיו של אותו ויזיני למרות כל התימרויותיו... תגובה: לפי קריאה חוזרת של האשכול, מסתבר שאתה הוא זה שהתייחס בחופזה לדברים ולא הגיב, גם לא לחצי מתשובותיי. אף ביארתי כי שאלותיך אינן שאלות ולא משנות מאומה מהסיבה העיקרית שבגינה מקבלים אנו את מציאות הבורא. לגבי "תשובותיך" על נושא ההומוסקסואליות, הם מראות מידה כה גדולה של דעות קדומות ופרימיטיביות, שחבל בכלל להתייחס אליהם. תגובה: לדעתי אתה הוא הזה האוחז בדעות קדומות או לפחות בהפקרות הליברלית לנוכח הגל "הגאוותני" שוטף המוח שמצבץ רבות ברשת. אם אתה חושב שהומוסקסואליות היא עניין של חינוך, שאל את עצמך שאלה פשוטה: האם אתה (בהנחה שאתה הטרוסקסואל) מסוגל לקיים יחסים הומוסקסואליים? האם יש חינוך שיכול לגרום לך לעשות זאת מרצונך ועוד לאהוב את זה? תגובה: הסברתי כי המדובר הוא בתופעה פסיכולוגית, וזוהי דעתי הסובייקטיבית שאינה משנה מאומה מתשובתיי הקודמות בנושא זה. הזכרתי האיך התופעה מתפתחת לנוכח טראומת ילדות. אך אשמח להוסיף את דברי פרויד, כמדומני שהיה הוא זה שאמר כי חוסר חיבה מצד האב במשפחה יכול להביא לתופעה זו. אילו הייתה זו תכונה תורשתית גרידא, שום טראומה שבעולם לא הייתה מביאה אנשים לאחוז ברצון זה. עדיין מחכה לתגובות מסודרות לנוכח תשובותיי, בברכה, דניאל. בלס

vizini

New member
שוב תשובות ללא תשובות

אדון בלס הנכבד, אם אתה חושב ששאלותי אינן שאלות, למה אתה טורח להשיב עליהן? ועוד משיב תשובות הגורמות לעניינך יותר נזק מועלת? התיאוריה שלנו מספקת את התשובה הניצחת והגיונית ביותר למגוון החי, ומורכבות הדומם הקיימים ביקומנו המופלא. תירוציך הם לא יותר מעקיצות קטנות שכל בן תורה יכול להפריכן ברגע או לפחות להבין כי לא צריכות להיות להן תשובות עקב הבורות הקיימת בהן "תיאוריה"? אינך יודע תיאריה מהי. סיפורי המעשיות של הדת אינם תיאוריה, אלא סיפורי מעשיות. וכדאי שתחליט - יש או אין תשובות? הייתי כרגע משתמש באחת מן מילות הגנאי של התקליט-השרוט ההוא, Governor. אך אני מעדיף להיות האחרון שינבל את פיו. בקצרה אך אזכיר כי בעידנים לא רחוקים מאיתנו, לא היו מכוניות, וג'יפים, ותחליפים לחלב (אגב, לעולם הם לא ישתוו לחלב המקורי), או "מוצרי-דמוי-בשר" של חברת טבעול. השאלה הבאה הנשאלת אם כן, (ואני יכול לנחש אותה עולה בכל רגע על דל שפתיך), היא האם אלוקים לא "ידע שבעתיד לא נצטרך את כל אותן החיות"? על כך רק אזכיר בפשטות כי לפי דעת אותה תורה שאתה כרגע מקבל תיאורטית כדי להעלות את אותן שאלות, אנחנו לפני בוא המשיח. ובעניין המטפורות והחיות.. ראשית אותן חיות דמיוניות כגון פגסוס, לדוגמא, הן לרוב שילוב של בעלי חיים קיימים ושכלולם התיאורטי למטרת סיפורים כפי הדימיון הפורה. ועם זאת, אחזור ואזכיר כי אלו הן מסקנותיי הסובייקטיביות וגריעה או הוספה מהן/להן לא תשנה מאומה מברירת המחדל המקבלת את מציאות הבורא, באשר רצונו בעולמו חבל שאתה מנסה לענות על שאלות שאתה בכלל לא מבין. תחליפי חלב הם מעשי ידי אדם. האם אלוהים לא יכול היה לעשותם טוב יותר שטעמם היה ממש כחלב? ואותו דבר לבשר? וזה שלא היו מכוניות, האם זה בגלל אלוהים? מכוניות הם מעשי אדם. אתה חושב שאלוהים לא מסוגל "לברוא" מכוניות, אפילו בימי קדם? אם אתה מנסה לענות, לפחות תנסה לענות לעניין. ובכן, את תיאורית המפץ הגדול, למיטב ידיעתי, לא ניתן לקבל לוגית בלי בורא/גורם אינטליגנטי. הייתי ממליץ לך בחום ללמוד מעט על העיקרון האנטרופי, ובין השאר לקרוא את הספר של פרופ' נתן אביעזר "בראשית ברא". ובכן, מיטב ידיעתך טועה. אתה גם לא מבין את העקרון האנטרופי, כי לא היית מעלה אותו אם היית מבין שהוא מהווה את אחד הטיעונים החזקים נגד בורא. אשר לפרופ' אביעזר, אתקשה ללמוד ממנו משהו שאינני יודע. לו עצמו, בכל אופן, יש עוד מה ללמוד... וכי אלוקים אינו יודע את העתיד? וכי אותו בורא אינו צריך לדעת כי ידיעו ימים שבהם אכן נכיר את אותן גלקסיות רחוקות ומדהימות בגודלן? שוב, אינך מבין כלל על מה מדובר. אם לא היו קיימות הגלקסיות, אלא רק הכוכבים בגלקסייתנו, לא היה הדבר משפיע כהוא זה על כל השתלשלות ההיסטוריה עד לתחילת המאה שעברה. לפי דבריך, עד אז כלל לא היה עלינו להתפעל מגדולתו של הבורא? אפילו לפי הסטנדרטים שלך, מדובר בדברי כפירה חמורים... לפי קריאה חוזרת של האשכול, מסתבר שאתה הוא זה שהתייחס בחופזה לדברים ולא הגיב, גם לא לחצי מתשובותיי. אף ביארתי כי שאלותיך אינן שאלות ולא משנות מאומה מהסיבה העיקרית שבגינה מקבלים אנו את מציאות הבורא. אם שאלותי אינם שאלות, למה אתה טורח להשיב עליהן באריכות? ועוד בתשובות הגורמות לעניינך יותר נזק מתועלת... הסברתי כי המדובר הוא בתופעה פסיכולוגית, וזוהי דעתי הסובייקטיבית שאינה משנה מאומה מתשובתיי הקודמות בנושא זה. הזכרתי האיך התופעה מתפתחת לנוכח טראומת ילדות. אך אשמח להוסיף את דברי פרויד, כמדומני שהיה הוא זה שאמר כי חוסר חיבה מצד האב במשפחה יכול להביא לתופעה זו. אילו הייתה זו תכונה תורשתית גרידא, שום טראומה שבעולם לא הייתה מביאה אנשים לאחוז ברצון זה. שטויות במיץ. אי אפשר לקשור הומוסקסואליות ל"טראומת ילדות". ולגבי פרויד, הוא אמר שהדת היא מין הפרעה אובססיבית קומפולסיבית קבוצתית. האם אתה מסכים לדבריו?

שוב תירוצים, ולא שאלות

אדון בלס הנכבד, אם אתה חושב ששאלותי אינן שאלות, למה אתה טורח להשיב עליהן? ועוד משיב תשובות הגורמות לעניינך יותר נזק מועלת? תגובה: אני משיב על "שאלותיך" המדומות מכיוון שאני רואה כי אנשים באמת מרגישים צורך להגיב על תירוצים אלה. תפקידי פה היה להציג את האמת, והיא שאין הדבר משנה מאומה מקבלת מציאות האלוקים, ותשובות רציונאליות - כל אדם יכול לספר לאחר מחשבה קצרה. "תיאוריה"? אינך יודע תיאריה מהי. סיפורי המעשיות של הדת אינם תיאוריה, אלא סיפורי מעשיות. וכדאי שתחליט - יש או אין תשובות? תגובה: תיאוריה היא סברה/ הנחה/ השערה, ולענייננו היא כזו שיש לה סימוכין לוגיים. בקר בפורום שלי פעם. חבל שאתה מנסה לענות על שאלות שאתה בכלל לא מבין. תגובה: הרשה לי לא להגיב... תחליפי חלב הם מעשי ידי אדם. האם אלוהים לא יכול היה לעשותם טוב יותר שטעמם היה ממש כחלב? תגובה: ולמה שיהיה כך? הרי חוט של עכביש יישאר החוט הקשה ביותר בכל העולם כולו וחלב אם לעולם לא ישתווה לחלב המחקה את המקורי. האם שאלתך היא, מדוע אלוקים לא נתן לאדם שכל או כלים ליצור חלב מלאכותי שיתווה לחלב המקורי? אם כן, אני חושב שהסיבה ברורה. וזה שלא היו מכוניות, האם זה בגלל אלוהים? מכוניות הם מעשי אדם. אתה חושב שאלוהים לא מסוגל "לברוא" מכוניות, אפילו בימי קדם? תגובה: לא האמנתי שאאלץ לענות על "כאלו" תירוצים מתוקף תפקידי, אי פעם.. אך בחיים ישנן גם הפתעות. בעלי חיים, בין למדבר, בין לעיר "משכפלים" את עצמם ברבייה, בלי עזרת אדם, או תחת גידולו. לו אלוקים היה "זורק" לבני האדם מספר מכוניות, היו הן מתכלות, ולו אלוקים היה עוסק בניסים בכל דור לקיים מכוניות, לא הייתה בחירה חופשית לשלול את מציאותו. אם אתה מנסה לענות, לפחות תנסה לענות לעניין. תגובה: לו היית שומע את הצחוק שלי עכשיו, היית נעלב. ובכן, מיטב ידיעתך טועה. אתה גם לא מבין את העקרון האנטרופי, כי לא היית מעלה אותו אם היית מבין שהוא מהווה את אחד הטיעונים החזקים נגד בורא. תגובה: הייתי שמח לשמוע מה יש לך לומר בנידון. אשר לפרופ' אביעזר, אתקשה ללמוד ממנו משהו שאינני יודע. לו עצמו, בכל אופן, יש עוד מה ללמוד... תגובה: פרופ' נתן הציע השוואה מעולה בין תיאוריית המפץ הגדול, לבין מעשה בראשית והשווה בין השניים והעלה תיאוריה חדשה הסוברת איך התרחש מעשה בראשית. אני בקשר שבועי עם הפרופסור, ואם יש לך שאלות אליו. אתה מוזמן להעלותן. הוא מקבל קהל באוניברסיטה ואני בטוח שתוכל לגלות, שהוא מעודכן יותר ממך בתחום, מכיוון שהוא מרצה בו. לפי דבריך, עד אז כלל לא היה עלינו להתפעל מגדולתו של הבורא? אפילו לפי הסטנדרטים שלך, מדובר בדברי כפירה חמורים... תגובה: לא שמעת על ירידת הדורות? כיום אנו זקוקים להרבה יותר התפעלות מאשר בימים עברו. ואתה הגמל האחרון שצריך לדבר איתי על דבשת הכפירה, ויזיני. אם שאלותי אינם (אינן) שאלות, למה אתה טורח להשיב עליהן באריכות? ועוד בתשובות הגורמות לעניינך יותר נזק מתועלת... תגובה: למה אתה חוזר על דבריך כפטיפון שבור? ראה תשובתי לעיל. תגובה לקטע ראשון. שטויות במיץ. (לגבי דבריי על הנטיות ההפוכות) תגובה: טוב, אם אתה אמרת... אי אפשר לקשור הומוסקסואליות ל"טראומת ילדות". תגובה: טוב, אם ויזיני אמר זאת... ולגבי פרויד, הוא אמר שהדת היא מין הפרעה אובססיבית קומפולסיבית קבוצתית. האם אתה מסכים לדבריו? תגובה: לא מצאתי, גם לו אדם אחד, מלבדך, שמסוגל להעלות כשלים לוגיים איומים כל כך... פרט אולי ל-Governor בטיעון כת ה-"Creationist" שלו... אם אני מקבל דבריו של אדם בנקודה מסויימת, אזי אני מקבל את כל דבריו? נניח שאסכים על נקודה בנושא הברירה הטבעית שהעלה דוקינס, האם הדבר אומר כי קיבלתי את כל תיאוריית האבולוציה בלא עוררין? אתה צריך להתבייש בעצמך, אדם בגילך, להעלות כאלו טיעונים... למה שלא תיתן לאיזו שיחה טלפונית בינינו ליישב את העניינים ולהגיע למוסכמות כלשהן. בברכה, דניאל בלס

למעלה