שאלה שניה לדתיים

vizini

New member
שאלה שניה לדתיים

במסגרת השאלות שלדת אין עליהם תשובות, אנחנו עדיין בשאלות הקלות. לשאלה הראשונה, "מדוע יש חיות בעולם", עדיין לא קיבלנו תשובה. הנה עוד שאלה קלה, לחימום: למה יש גלקסיות מחוץ לגלקסיה שלנו?

קבלת תשובה אתה פשוט מתעלם ממנה!

כאן בקישור הזה. על שאלתך הבאה אענה אם תענה לי על השאלה - איזו השפעה יש לריבוי או מיעוט גלקסיות על חינוך הילדים או על שלום בית? לתורה שלנו יש השפעה על דברים מעשיים יומיומיים אלו!

vizini

New member
התייחסתי אליה שם והראיתי שאיננה

תשובה. אני מחכה לתשובה אמיתית, אם יש כזו. מה הקשר בין מה ששאלתי לבין מה שאתה שואל? אולי יש השפעה, ואולי אין. מה שוודאי הוא שאם יש השפעה, ואם יש אלוהים, הוא בוודאי יכול להשיג את ההשפעה בדרך אחרת. לכן לא רלוונטי לתשובה אם יש או אין השפעה. האם אתה מתכונן לענות לשאלות הקלות כדי שנוכל להמשיך לקשות? או שתשבר כבר בשלב הזה?

vizini

New member
אז אין לך תשובות? אם כך לשאלות

הקלות, מה יהיה עם הקשות?

באהבה1

New member
../images/Emo45.gifשאלות יפיפיות!!!

אדוננו דוד המלך שאל שאלה דומה!!! ואני חושב! שהתשובה היא כך: הרי ידוע שתכלית היקום ע"פ התורה היא הגדלת שמו של אלוקים!!! לפי זה! כנראה לכל חיה וחיה יש את התפקיד שלה בהגדלת שמו! באשר לגלקסיות! יש גמרא שאומרת שאלוקים יצרן בגלל אהבתו המפחידה ליהודים!!! אבל שוב! מה בדיוק הכוונה! צריך לברר! ואשתדל לעשות כן! שאלות חזקות!!!

dafnaleh

New member
אינך חושב שזו מחשבה אגוצנטרית משהו?

כל היקום נברא לכבודך? כדי שאלוהים "ישוויץ" בפניך?

dafnaleh

New member
אין לי ספק שזה לא ככה.

אם כל העולם היה נברא לכבודנו, אזי לא היו מקומות ביקום שאין לנו אפשרות להגיע אליהם. ומדוע שנצטרך יקום כזה ענק? הקשר לשוויץ- אהבה1 אומר שאלוהים ברא את היקום במתכונתו כדי להאדיר את שמו. מדוע הוא צריך את זה?

זה דווקא כן ככה, לכבודך,

אזי לא היו מקומות ביקום שאין לנו אפשרות להגיע אליהם. - לא נכון! פעם אי אפשר היה להגיע לירח והיום כן, מגבלות הטכנולוגיה הן שעומדות בעוכרינו. יקום כזה ענק לא גורם לך להתפעלות?! יש הבדל בין שוויץ לבין הגדלת שם. לא נחוץ לקב"ה להגדיל את שמו, נחוץ לנו להפנים את גדלותו! אני חושב שלכך התכוון באהבה1.

dafnaleh

New member
ובכן,

לי ולך ולקודמינו בעולם לא היתה קיימת האפשרות לראות את כל חלקי היקום- וזה גם לא יקרה בתקופת חיי ילדינו. אם כן, זה לא יכול להיות לכבודי. וגם בתקופת נינינו ובניהם האנושות לא תצליח עדיין להגיע לכל חלקי היקום. אם אלוהים כל כך טורח לבנות יקום כל כך גדול- למה הוא לא גורם לנו *לדעת* שהוא קיים -ודי. הרי אין שום *הוכחה* שהוא קיים, וישנם אנשים שמטבעם לא מסוגלים להאמין בדבר שהם לא *רואים*. אם תזכיר עכשיו את "זכות הבחירה"- אזכיר לך את מה שכתבתי בעבר: "ומה עם מעמד הר סיני? כשכולם ראו את אלוהים והיו בטוחים בקיומו לא "מתבטלת זכות הבחירה" שלהם? אני לא מסכימה איתך בעניין זכות הבחירה. כשניתנת לך זכות בחירה אתה צריך לדעת את כל הנתונים במקרה, ואז לבחור. אם אני חושבת שאין אלוהים, אני לא יכולה לבחור אם לעבוד אותו או לא, כי מבחינתי אין כאן בכלל שאלה. לעומת זאת, אם הוא קיים, ויכול להוכיח שהוא קיים- ויש אנשים שמחפשים ומחפשים ומוצאים שאין- אז מדוע אין הוא עושה זאת? ה"בחירה היתה בידי" רק במקרה שהייתי יודעת שאלוהים קיים- אזי הבחירה היתה האם לעבוד אותו, ולהיות דתית, או לעשות כרצוני."

דווקא כן לכבודך,

אם אלוהים כל כך טורח לבנות יקום כל כך גדול- למה הוא לא גורם לנו *לדעת* שהוא קיים -ודי. - האין זו הוכחה מספקת? וישנם אנשים שמטבעם לא מסוגלים להאמין בדבר שהם לא *רואים*. - אני מאמין שיש לך מה שמוגדר כשכל למרות שאני לא רואה אותו! "ומה עם מעמד הר סיני? כשכולם ראו את אלוהים והיו בטוחים בקיומו לא "מתבטלת זכות הבחירה" שלהם? - יש דבר כזה שנקרא איזון, Balance, הקב"ה ברא זה כנגד זה. מפרשת השבוע שלנו - "ואני אחזק את-ליבו, ולא ישלח את-העם. הקב"ה מודיע לנו כי יוסיף לפרעה כוחות לאזן את כח הבחירה. כי לכאורה אחרי 2 - 3 ממכות מצרים הבין פרעה שחבל לו על הזמן אז הקב"ה הוסיף לו כוחות כדי לאזן אותו ולתת אפשרות לבחור. אם אני חושבת שאין אלוהים - האם את גם מרגישה כך, בלב פנימה? רק במקרה שהייתי יודעת שאלוהים קיים- אזי הבחירה היתה האם לעבוד אותו, ולהיות דתית, או לעשות כרצוני - בהנחה שהוא היה מוכיח שהוא קיים היית עובדת אותו, ובשמחה?

Piren

New member
was wondering

If god makes sure there is Balance... why does religon dictate that all must worship god? Israel was always punished because it has sinned .. some people worshiped other gods ... Isnt that a part of the balance? And if it is... Why does god do that? He made them sin inorder to punish the righteous ? You didnt interpet the Pheroe thing correctly... Remembering the bible studies i had.. that isnt the true case... Pheroe.. has already made a choice (to release israel) God cancled that and made him refuse to release him (what choice is that? he told him to do against his own wish) for a single reason - and i can clearly remember reading about it ... Moses (speaking for god) promised Pheroe a punishment for his doings ... God was not satisfied with only 2-3 strikes.. he wanted the whole 10 (Maybe as much as the Dibrot) ... He did not give Pheroe the option to make a choice.. He made the choice for him .. And i think you didnt understand her... or maybe i did From what i understand.. She meant that god isnt giving her a choice either.. She doesnt know if he exists or not .. If she did know.. She would then have a choice - to worship him or not Without knowing .. there's no choice.. There's guessing

Because

I am not familiar with this language ברמת שפת אם. אז אולי בבקשה ממך תואיל להשתמש בעברית? משום מה הבנתי שעברית משמשת אותך לא פחות מאנגלית.

למעלה