שאלה שניה לדתיים

Governor

New member
`אני בקשר שבועי עם הפרופסור...ואני

בטוח שתוכל לגלות, שהוא מעודכן יותר ממך בתחום, מכיוון שהוא מרצה בו` לא. תחום ההתמחות של נתן אביעזר הוא Magnetoresistance (אתה יודע מה זה?), ולא קוסמולוגיה, או אנרגיות גבוהות. התאור שלו את הרגעים הראשונים של ה- Big Bang הוא שגוי, ובכל מקרה, מעיד כי הוא מקבל את ה- Big Bang ללא עוררין, ואך מנסה להציג פרשנות נפתלת למעשית בראשית כך שניתן יהיה להציגה כעולה בקנה אחד עם התאוריה משמע, הוא יודע מי צריך להתישר עם מי, עיני מי נשואות אל מי, מי העקר ומי הטפל, ולמי אין זכות קיום אלא אם כן יצליח להציג עצמו כתואם לתאוריה הוא גם מסתכן. מה יקרה אם יתברר שהתאוריה שגויה? הרי כבר `הוכיח` שמעשית הבריאה `תואמת` את התאוריה... ______________________________________________________________ 0284392570

אתה חושב שאני לא יודע את זה ?

לא. תחום ההתמחות של נתן אביעזר הוא Magnetoresistance (אתה יודע מה זה?) תגובה: שינוי בהתנגדות החשמלית של חומר הנתון להשפעת שדה מגנטי, אך אני עדיין רחוק מלעסוק בתחום. ************************************************************* ולא קוסמולוגיה, או אנרגיות גבוהות. תגובה: המדובר הוא עדיין באדם הנושא תואר פרופסור, ובפיסיקה, והמכיר, והמתעדכן בתחום תיאוריית המפץ וכל הפרופסורים העוסקים בו. אילו היית אפילו מרפרף בספרו, בראשית ברא, היית מגלה מייד כי הפרופסור אך ורק מצטט ומשווה נתונים. הוא לא מציע רעיונות ומשוואות חדשות לתיאוריה הקיימת אלא מצטט פרופסורים העוסקים בה ושסיכמו כבר את מסקנותיהם. התואר "פרופסור לפיסיקה" של נתן איבעזר נותן לו את הגושפנקה לקבל את דבריו, כמכיר את התחום, ואת הציטוטים שאותם הוא מעלה. ************************************************************ התאור שלו את הרגעים הראשונים של ה- Big Bang הוא שגוי, תגובה: כבר הוסבר כי הוא מקבל קהל. תוכל להעלות בפניו את טענותיך, אחת אחת. ומלבד זאת, אפשר לקבל את הרעיון הכללי שבו הבורא הוא שהביא למפץ הגדול, והוכח בספרו כי התיאוריה אינה סותרת את דברי התורה ואולי אפילו להיפך. דברי התורה משלימים את התיאוריה. *********************************************************** ובכל מקרה, מעיד כי הוא מקבל את ה- Big Bang ללא עוררין, ואך מנסה להציג פרשנות נפתלת למעשית בראשית כך שניתן יהיה להציגה כעולה בקנה אחד עם התאוריה תגובה: לוגית, לא ניתן לקבל את התיאוריה בלא מעורבות גורם אינטליגנטי. *********************************************************** משמע, הוא יודע מי צריך להתישר עם מי, עיני מי נשואות אל מי, מי העקר ומי הטפל, ולמי אין זכות קיום אלא אם כן יצליח להציג עצמו כתואם לתאוריה תגובה: הצחקת אותי. התורה ניצבה בביטחון גמור גם כאשר רוב העולם האמין שהעולם קדמון. ********************************************************** הוא גם מסתכן. מה יקרה אם יתברר שהתאוריה שגויה? הרי כבר `הוכיח` שמעשית הבריאה `תואמת` את התאוריה... תגובה: הוא הציע רעיון, ולא הסבר אבסולוטי. אתה יודע כמה מפרשים קיימים לפרק הראשון של חומש בראשית? בכבוד רב, מנהל הפורום:

Governor

New member
`שינוי בהתנגדות החשמלית של חומר

הנתון להשפעת שדה מגנטי` ספרו לך זאת רק לאחרונה, אולם טוב שקלטת זאת. זה הוסיף לך משהו שאינו קיים בכתבי הקדש `המדובר הוא עדיין באדם הנושא תואר פרופסור, ובפיסיקה, והמכיר, והמתעדכן בתחום תיאוריית המפץ וכל הפרופסורים העוסקים בו...` לא. המדובר במומחה ל- Magnetoresistance, חסר ידע מדויק בקוסמולוגיה או באנרגית גבוהות `כבר הוסבר כי הוא מקבל קהל. תוכל להעלות בפניו את טענותיך, אחת אחת` לא. עליו להופיע כאן ולהגן על טענותיו. פומביות הדיון היא נשמת הפורום. לא אתכתב עם איש באפן פרטי במקום דיון פומבי `...אפשר לקבל את הרעיון הכללי שבו הבורא הוא שהביא למפץ הגדול, והוכח בספרו כי התיאוריה לוגית` עניני טבע אינם נחקרים לוגית, אלא אמפירית `לא ניתן לקבל את התיאוריה בלא מעורבות גורם אינטליגנטי` לא. תאורית ה- Big Bang אינה מצריכה גורם הזוי או "אינטליגנטי" מסוג כלשהו `הצחקת אותי` יפה, צחק, הצחוק יפה לבריאות `התורה ניצבה בביטחון גמור גם כאשר רוב העולם האמין שהעולם קדמון` וכעת מתברר שהמודל שלה בקשר ליקום הוא מופרך `הוא הציע רעיון, ולא הסבר אבסולוטי. אתה יודע כמה מפרשים קיימים לפרק הראשון של חומש בראשית?` לא. הוא נסה להראות שמעשית הבריאה ניתנת להתגה כעולה בקנה אחד עם תרואיה שהוא מחשיב... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

אתה מנסה לפגוע ברגשותיי, על שום מה?

ספרו לך זאת רק לאחרונה, אולם טוב שקלטת זאת. זה הוסיף לך משהו שאינו קיים בכתבי הקדש תגובה: אתה מנסה לפגוע ברגשותיי, על שום מה? האם זה משום שדעותינו אינן חופפות? (שאם לא היית רואה בי "יריב" לדיונים, לא היית דן עימי). אם כן, אבקש ממך לחדול מכך. שנינו יודעים שכתבי הקודש לא נועדו לתת לנו ידע במדעי הטבע אלא הנהגה. אז על שום מה ההערה העוקצנית, אם כן? האם אתה מאמין שבדרך זו תוכל להתנשא מעליי ולהעלות את שימך לעיני הקוראים? ******************************************************** "המדובר הוא עדיין באדם הנושא תואר פרופסור, ובפיסיקה, והמכיר, והמתעדכן בתחום תיאוריית המפץ וכל הפרופסורים העוסקים בו." המדובר במומחה ל- Magnetoresistance, חסר ידע מדויק בקוסמולוגיה או באנרגית גבוהות תגובה: מדוע אתה חוזר על דבריך, לאחר שכבר עניתי תשובה ברורה ועניינית (שנמצאת בהמשך דבריי, שמשום מה, לא ציטטת אותם...). אעתיק את המשך הדברים לכאן, לנוחיותך: "אילו היית אפילו מרפרף בספרו, בראשית ברא, היית מגלה מייד כי הפרופסור אך ורק מצטט ומשווה נתונים. הוא לא מציע רעיונות ומשוואות חדשות לתיאוריה הקיימת אלא מצטט פרופסורים העוסקים בה ושסיכמו כבר את מסקנותיהם. התואר "פרופסור לפיסיקה" של נתן איבעזר נותן לו את הגושפנקה לקבל את דבריו, כמכיר את התחום, ואת הציטוטים שאותם הוא מעלה." פרט לכך, אוסיף, שהפרופ' מרצה בתחום, ומתעדכן בו ומכיר אותו לפחות כאדם העוסק בתחום. ********************************************************** `כבר הוסבר כי הוא מקבל קהל. תוכל להעלות בפניו את טענותיך, אחת אחת` לא. עליו להופיע כאן ולהגן על טענותיו. פומביות הדיון היא נשמת הפורום. לא אתכתב עם איש באפן פרטי במקום דיון פומבי תגובה: הפרופ' אינו מתעסק באינטרנט, ואין לו חובה להגן על טענותיו מפני כמה טענות של אדם חסוי בשם בדוי הכותב מידי פעם בפורום המונה עשרים איש. פרט לזאת, הפרופ' לא יסכים לדון עימך או לדבר איתך טלפונית לפני שיפגש עימך באוניברסיטה וידע מי אתה ומהן כוונותיך. אתה אדם מתנשא ומאמין שכל העולם חב לך. התבגר, והפסק להסתתר מאחורי מקלדת באנגלית ומסך. הכר אנשים, והשווה בין האמיתות. כמעט כל חודש, אני מתווכח לפחות פעם אחת עם פרופ' אחר בנושאי התיאוריות השונות שבמדעי הטבע (והם לרוב מסכימים שהתיאוריות שלנו שקולות). ואם נדרש, אני מוכן אף להיפגש עימם בנושאים אלה, פנים מול פנים, פעם אחר פעם, ולהשוות את האמיתות שמצאנו לנכון. אני לא חושש לגלות את האמת, ואתה? ********************************************************* עניני טבע אינם נחקרים לוגית, אלא אמפירית תגובה: על שום מה הקושי בהבנת דבריי? על שום מה אני אומר א' ואתה מגיב על ת' ? האם אמרתי שענייני טבע אינם נחקרים אמפירית? כל שטענתי הוא שקבלת המסקנות (לאחר ניתוח הראיות הקיימות) היא לוגית (ואז כבר לא ניתן להתעלם ממעורבותו של גורם אינטליגנטי בבריאת העולם ומגוון החי). או כפי שהעליתי זאת: "לוגית, לא ניתן לקבל את התיאוריה בלא מעורבות גורם אינטליגנטי." אמפירית, וואדי שהתיאוריה קיימת, והגיעו למציאותה מתוך ראיות אמפיריות. הניתוח הקיים כעת של התיאוריה, באם לקבלה, ובאם לקבלה כפי שהיא, הוא לוגי. *********************************************************** `התורה ניצבה בביטחון גמור גם כאשר רוב העולם האמין שהעולם קדמון` וכעת מתברר שהמודל שלה בקשר ליקום הוא מופרך תגובה: שוב אני מדבר על א' ואתה עונה על ת'. אני רואה שאין המדובר בצירופי מקרים או הסחה זמנית. האם אתה סובל מקשיים בהבנת הנקרא? אחזור בקצרה, להבנתך, לפי סעיפים להלן, כדי להראות את קשייך בהבנת הדברים: 1. הדיון שהתרחש בינינו היה בנוגע לכך שדברי התורה יכולים להתיישב עם התיאוריה המקובלת. 2. אתה טענת כי התורה שלנו "טפלה" ולכן צריכה "להתיישב" עם התיאוריה המקובלת. 3. הסברתי שהתורה שלנו יכולה להיות מפורשת במספר דרכים, ועם זאת, תישאר תמיד במתכונתה, גם אילו התיאוריה המקובלת תסתור אותה בעליל. 4. הבאתי דוגמה לכך מן העבר, שאכן התורה הייתה נסתרת לפי התיאוריה המקובלת דאז שהיא תיאורית העולם הקדמון. (*) אתה סטית מכאן לנושא אחר, שכבר דנו עליו, וטענת כי דברי התורה "הופרכו". כאן אתה סותר את עצמך לנוכח דבריך הקודמים, שבהם אמרת כי התורה שלנו חופפת עצמה לתיאוריה המקובלת ואפילו שאלת מה יקרה אם בעתיד התיאוריה תיפול. דהיינו, קיבלת שניתן לפרש את דברי התורה באופן זה. (**) מכאן אני מסיק כי יש לך קשיים בהבנת הנקרא ועקביות אחר הכתוב, אפילו הכתוב שלך. בברכה, מנהל הפורום:

Governor

New member
`שנינו יודעים שכתבי הקודש לא נועדו

לתת לנו ידע במדעי הטבע אלא הנהגה` אם אין מעשית בראשית מתארת את התהוות היקום - מה ראה אביעזר לתרצה `מדוע אתה חוזר על דבריך, לאחר...` נדגיש שוב. אביעזר מומחה ל- Magnetoresistance. לא לקוסמולוגיה. לא לאנרגיות גבוהות, ומאמרו שזור שגיאות `הפרופ' אינו מתעסק באינטרנט, ואין לו חובה להגן על טענותיו מפני...` אזי נשאיר את הענינים כפי שהם, היינו, הצבעתי על מאמר המפרט את שגיאותיו `כל שטענתי הוא שקבלת המסקנות (לאחר ניתוח הראיות הקיימות) היא לוגית` לא. עניני טבע אינם נחקרים ספקולטיבית מתוך כורסא נוחה, אלא מתוך תצפית לחלל העמוק, וממעבדות מחקר. היינו, החקירה היא אמפירית. הראיתי שלוגית אין שום ראיה ולו קלושה לקיום ההזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית (ולהלן הנפא"כ, AKA יהוה) במקום כלשהו, לבד מן ה- foggy domain אשר בין שתי אזני המאמין `שוב אני מדבר על א' ואתה עונה על ת'. אני רואה...` לא. דברנו על ספרו של אביעזר בו הוא בפרוש מנסה להציג את מעשית הבריאה כעולה בקנה אחד עם תאוריה מקובלת. זה אומר שהתורה חיבת להתישר עם התאוריה, לפחות בעיניו של אביעזר. משמע, הוא יודע מי צריך להתישר עם מי, עיני מי נשואות אל מי, מי העקר ומי הטפל, ולמי אין זכות קיום אלא אם כן יצליח להציג עצמו כתואם לתאוריה הוא גם מסתכן. מה יקרה אם יתברר שהתאוריה שגויה? הרי כבר `הוכיח` שמעשית הבריאה `תואמת` את התאוריה... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

Governor,

אם אין מעשית בראשית מתארת את התהוות היקום - מה ראה אביעזר לתרצה תגובה: התורה לא נועדה לתת לנו ידע במדעי הטבע, ועם זאת פרופ' אביעזר פירש כי התורה אינה סותרת את מדעי הטבע. נדגיש שוב. אביעזר מומחה ל- Magnetoresistance. לא לקוסמולוגיה. לא לאנרגיות גבוהות, ומאמרו שזור שגיאות תגובה: אני מבין שכאשר אין באמתחתך תגובה, אזי אתה חוזר על דבריך שמקודם? אני חוזר ומעתיק בשנית את התשובה (שימו לב, זוהי העתקה שניה של אותה תגובה בדיוק לאותה שאלה): אילו היית אפילו מרפרף בספרו, בראשית ברא, היית מגלה מייד כי הפרופסור אך ורק מצטט ומשווה נתונים. הוא לא מציע רעיונות ומשוואות חדשות לתיאוריה הקיימת אלא מצטט פרופסורים העוסקים בה ושסיכמו כבר את מסקנותיהם. התואר "פרופסור לפיסיקה" של נתן איבעזר נותן לו את הגושפנקה לקבל את דבריו, כמכיר את התחום, ואת הציטוטים שאותם הוא מעלה." פרט לכך, אוסיף, שהפרופ' מרצה בתחום, ומתעדכן בו ומכיר אותו לפחות כאדם העוסק בתחום. אזי נשאיר את הענינים כפי שהם, היינו, הצבעתי על מאמר המפרט את שגיאותיו תגובה: אם אתה חושש לדבר עם הפרופ'... ולגלות בפניו את שגיאותיו או שגיאותיך... (אגב, מהיכרות ארוכה עם הפרופ', עולה לעיתים כי באמתחתו עדכונים שלא יצאו בשום מהדורה של ספרו "בראשית ברא"). בטוח אני שלאחר שיחה עימו, לא תצביע עוד על "שגיאותיו"... ************************************************************** `כל שטענתי הוא שקבלת המסקנות (לאחר ניתוח הראיות הקיימות) היא לוגית` לא. עניני טבע אינם נחקרים ספקולטיבית מתוך כורסא נוחה, אלא מתוך תצפית לחלל העמוק, וממעבדות מחקר. היינו, החקירה היא אמפירית. תגובה: בעיותיך בהבנת הנקרא כבר מזמן עברו את גבול הטעם הטוב. לא יפה הדבר לצטט רק חלקי דיבר מדבריי ולהתייחס -רק- אליהם כאילו לא עניתי תשובה מפורטת, ועל כן לחזור על שאלתך במילים אחרות. אני חוזר על דבריי, קרא טוב והפנם את הדברים לבל תחזור על שאלתך: "האם אמרתי שענייני טבע אינם נחקרים אמפירית? כל שטענתי הוא שקבלת המסקנות (לאחר ניתוח הראיות הקיימות) היא לוגית (ואז כבר לא ניתן להתעלם ממעורבותו של גורם אינטליגנטי בבריאת העולם ומגוון החי). או כפי שהעליתי זאת: "לוגית, לא ניתן לקבל את התיאוריה בלא מעורבות גורם אינטליגנטי." אמפירית, וואדי שהתיאוריה קיימת, והגיעו למציאותה מתוך ראיות אמפיריות. הניתוח הקיים כעת של התיאוריה, באם לקבלה, ובאם לקבלה כפי שהיא, הוא לוגי." הראיתי שלוגית אין שום ראיה ולו קלושה לקיום ההזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית (ולהלן הנפא"כ, AKA יהוה) במקום כלשהו, לבד מן ה- foggy domain אשר בין שתי אזני המאמין תגובה: ראשית, אתקן את שגיאתך החמורה שמורה על בורות גדולה ברמת ההשכלה שלך. אין שמץ של קשר בין הזיות נוירופסיכואלקטרוכימית ובין קבלת מציאות הבורא. ראה סעיף מספר אחד בקישור הבא המסביר שגיאה חמורה זו: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=712074 אבסורד לא קטן הוא הזה המנסה להוכיח לכל כי הוא "חכם", ולבסוף "בחוכמתו" התגלה ההיפך. דברנו על ספרו של אביעזר בו הוא בפרוש מנסה להציג את מעשית הבריאה כעולה בקנה אחד עם תאוריה מקובלת. תגובה: לא. רק הוזכר ספרו של הפרופ' בהקשר שבו ניתן לפרש את התורה לפי תיאוריה מקובלת. במקור, העליתי את התיאוריה של הפרופ' בנוגע למספר הכוכבים אשר ביקום. זה אומר שהתורה חיבת להתישר עם התאוריה, לפחות בעיניו של אביעזר. משמע, הוא יודע מי צריך להתישר עם מי, עיני מי נשואות אל מי, מי העקר ומי הטפל, ולמי אין זכות קיום אלא אם כן יצליח להציג עצמו כתואם לתאוריה תגובה: מדוע אתה חוזר על דבריך? הרי כבר כתבת את דעתך הסובייקטיבית הזו מקודם. הוא גם מסתכן. מה יקרה אם יתברר שהתאוריה שגויה? הרי כבר `הוכיח` שמעשית הבריאה `תואמת` את התאוריה... תגובה: אתה שוב חוזר על משפט שנענה. מה הבעיה איתך (שימו לב, מועתק בשנית תשובה על אותה השאלה בדיוק): "הוא הציע רעיון, ולא הסבר אבסולוטי. אתה יודע כמה מפרשים קיימים לפרק הראשון של חומש בראשית?" מנהל הפורום:

Governor

New member
`התורה לא נועדה לתת לנו ידע במדעי

הטבע, ועם זאת פרופ' אביעזר פירש כי התורה אינה סותרת את מדעי הטבע` אני מבין שכאשר אין באמתחתך תגובה, אזי אתה חוזר על דבריך הקודמים. אם אין מעשית בראשית מתארת את התהוות היקום - מה ראה אביעזר לתרצה? `התואר "פרופסור לפיסיקה" של נתן איבעזר נותן לו את הגושפנקה לקבל את דבריו, כמכיר את התחום, ואת הציטוטים שאותם הוא מעלה. פרט לכך, אוסיף, שהפרופ' מרצה בתחום, ומתעדכן בו ומכיר אותו לפחות כאדם העוסק בתחום` אני מבין שכאשר אין באמתחתך תגובה, אזי אתה חוזר על דבריך הקודמים. נדגיש שוב. אביעזר מומחה ל- Magnetoresistance. לא לקוסמולוגיה. לא לאנרגיות גבוהות, ומאמרו שזור שגיאות `אם אתה חושש לדבר עם הפרופ'... ולגלות בפניו את שגיאותיו או שגיאותיך...` אין בי חשש מדבר. יגיע נא לפורומנו, נשאל שאלות, _פומבית_, ונראה מה יענה. אינו רוצה? לא צריך. אין איש מכוון אקדח טעון, דרוך, לא נצור, אל רקתו. נשאיר את הענינים כפי שהם, היינו, הצבעתי על מאמר המפרט את שגיאותיו `כל שטענתי הוא שקבלת המסקנות (לאחר ניתוח הראיות הקיימות) היא לוגית...` לא. עניני טבע אינם נחקרים ספקולטיבית מתוך כורסא נוחה, אלא מתוך תצפית לחלל העמוק, וממעבדות מחקר. היינו, החקירה היא אמפירית. `הניתוח הקיים כעת של התיאוריה, באם לקבלה, ובאם לקבלה כפי שהיא, הוא לוגי` לא. מבחנה של תאוריה הוא הצעת הסבר פשוט לאשר אנו רואים ונבוי תוצאות נסויים עתידיים. שום לוגיקה `אני מבין שכאשר אין באמתחתך תגובה, אזי אתה חוזר על דבריך הקודמים` ממש הוצאת מלים מפי `ראה סעיף מספר אחד בקישור הבא המסביר שגיאה חמורה זו: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=712074 ` נו, וסעיף מספר אחד שם אומר: `והרי מובן שעלינו לדבוק בתיאוריה הנותנת מאקסימום הסברים במינימום פערים. תיאורית הבורא מתיישבת לוגית עם כל ממצא קיים, לא סותרת שום ממצא, ומסתדרת בכל פרט בעולם החי והדומם (ולעיתים נדירות, נשאל לגבי פרט שנדמה כי הוא אינו שימושי)` לא. צ"ל מכסימום הסברים במינימום נעלמים. `בורא ברא` אינו מסביר מה ארע, אולם מוסיף נעלם ומגדיל את רמת הסבוכיות, מה גם ש`בורא ברא` אינו נחוץ, נכח מודל (Big Bang), העומד בהתאמה מצוינת לתצפיות, ואינו מתענין כלל בהזית ה`בורא` `רק הוזכר ספרו של הפרופ' בהקשר שבו ניתן לפרש את התורה לפי תיאוריה מקובלת` אולם טענת שהתורה אינה מתימרת להסביר כיצד נתהווה היקום. אינך עקבי `במקור, העליתי את התיאוריה של הפרופ' בנוגע למספר הכוכבים אשר ביקום` איזה מספר נקב `מדוע אתה חוזר על דבריך? הרי כבר כתבת את דעתך הסובייקטיבית הזו מקודם` אני מבין שכאשר אין באמתחתך תגובה, אזי אתה חוזר על דבריך הקודמים `הוא הציע רעיון, ולא הסבר אבסולוטי. אתה יודע כמה מפרשים קיימים לפרק הראשון של חומש בראשית?` זה אומר שהוא יודע שהתורה חיבת להתישר עם התאוריה. משמע, הוא יודע מי צריך להתישר עם מי, עיני מי נשואות אל מי, מי העקר ומי הטפל, ולמי אין זכות קיום אלא אם כן יצליח להציג עצמו כתואם לתאוריה. הוא גם מסתכן. מה יקרה אם יתברר שהתאוריה שגויה? הרי כבר `הוכיח` שמעשית הבריאה `תואמת` את התאוריה... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

Governor, אני ממליץ לך בחום לפגוש

פסיכולוג. ואני אומר זאת, שלא מתוך לעג או התנשאות אליך. אתה יודע להשתמש במילים גבוהות ועם זאת, אינך יודע לשבץ אותן נכונה. כמו כן, אתה חוזר על דברים שכבר זכו למענה ומחליף נושאים בלא לדבוק לדברים הנאמרים, ובכך אתה יוצא לרוב מהדיון המקורי. אני רואה שאתה מבין, פחות או יותר את הדברים, משום שאתה נעלב ומנסה לשלח אליי את אותן הטענות שאני מציג כלפיך. לדוגמה, כאשר העליתי כי "חרדי שעובר עבירה- עובר אותה על אף היותו חרדי", ניסית להשתמש באותו ביטוי לגבי החילוני, דבר שבדרך זו מאבד ממשמעותו, וכבר לא נכון. התגובה הבאה שלך, מראה בדרך מצויינת איך אתה: א, חוזר על טענה שטענתי כלפיך בהקשר אחר. ב, חזרת כאן על טענה שכבר נענתה קודם לכן. אני מעתיק את התגובה שלך לדבריי למען יוכלו הקוראים להבין את בעיותיך: ********************************************************** 'התורה לא נועדה לתת לנו ידע במדעי הטבע, ועם זאת פרופ' אביעזר פירש כי התורה אינה סותרת את מדעי הטבע` אני מבין שכאשר אין באמתחתך תגובה, אזי אתה חוזר על דבריך הקודמים. אם אין מעשית בראשית מתארת את התהוות היקום - מה ראה אביעזר לתרצה? ********************************************************** עוד דוגמה לטענה שכבר נענתה ואתה חוזר עליה כחסר תקנה: `כל שטענתי הוא שקבלת המסקנות (לאחר ניתוח הראיות הקיימות) היא לוגית...` לא. עניני טבע אינם נחקרים ספקולטיבית מתוך כורסא נוחה, אלא מתוך תצפית לחלל העמוק, וממעבדות מחקר. היינו, החקירה היא אמפירית. ********************************************************* ראו כיצד Governor חוזר על אותה תגובה באותה הודעה, ממש כאילו היה הוא מדפסת חסרת תקנה שאיבדה את אפשרות עצירתה: `מדוע אתה חוזר על דבריך? הרי כבר כתבת את דעתך הסובייקטיבית הזו מקודם` אני מבין שכאשר אין באמתחתך תגובה, אזי אתה חוזר על דבריך הקודמים ********************************** אין טעם שאמשיך לענות לתגובותיך, שהרי אתה לוקה בחוסר הבנה בסיסי של הדברים. אייעץ לך בשנית, מכל לבי, להיפגש עם בעל הכשרה מקצועי בתחום הפסיכולוגיה שיוכל לייעץ לך מה לעשות בנידון. בברכה, דניאל. בלס

Governor

New member
`אני ממליץ לך בחום לפגוש פסיכולוג.

ואני אומר זאת, שלא מתוך לעג או התנשאות אליך` brainless Daniel, ממש הוצאת מלים מפי, אלא שאני ממליץ לך זאת בקרירות `אתה נעלב ומנסה לשלח אליי את אותן הטענות שאני מציג כלפיך` אינך מעליב. אתה מגוחך `לדוגמה, כאשר העליתי כי "חרדי שעובר עבירה- עובר אותה על אף היותו חרדי", ניסית להשתמש באותו ביטוי לגבי החילוני, דבר שבדרך זו מאבד ממשמעותו, וכבר לא נכון` לא. התכוונתי לכל מלה. חילוני העובר עבירה - עובר אותה חרף היותו חילוני. זה מלא משמעות `התגובה הבאה שלך, מראה בדרך מצויינת איך אתה: א, חוזר על טענה שטענתי כלפיך בהקשר אחר. ב, חזרת כאן על טענה שכבר נענתה קודם לכן. אני מעתיק את התגובה שלך לדבריי למען יוכלו הקוראים להבין את בעיותיך:` נמצאת מלאכתי נעשית בידי אחרים. התכוונתי להציג את ערוותך הכעורה בפרהסיא, והנה עשית זאת בעצמך 'התורה לא נועדה לתת לנו ידע במדעי הטבע, ועם זאת פרופ' אביעזר פירש כי התורה אינה סותרת את מדעי הטבע` אני מבין שכאשר אין באמתחתך תגובה, אזי אתה חוזר על דבריך הקודמים `כל שטענתי הוא שקבלת המסקנות (לאחר ניתוח הראיות הקיימות) היא לוגית...` לא. עניני טבע אינם נחקרים ספקולטיבית מתוך כורסא נוחה, אלא מתוך תצפית לחלל העמוק, וממעבדות מחקר. היינו, החקירה היא אמפירית. `אני מבין שכאשר אין באמתחתך תגובה, אזי אתה חוזר על דבריך הקודמים` ראו כיצד brainless Daniel חוזר על אותה תגובה באותה הודעה, ממש כאילו היה הוא מדפסת חסרת תקנה שאיבדה את אפשרות עצירתה `אין טעם שאמשיך לענות לתגובותיך, שהרי אתה לוקה בחוסר הבנה בסיסי של הדברים. אייעץ לך בשנית, מכל לבי, להיפגש עם בעל הכשרה מקצועי בתחום הפסיכולוגיה שיוכל לייעץ לך מה לעשות בנידון` אז פרשת מובס, אבל וחפוי ראש, וידיך על קדקדך המעופר. אני ממליץ לך בחם לפגוש פסיכולוג. ואני אומר זאת, שלא מתוך לעג או התנשאות עליך, אלא מתוך ראית טובתך... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

vizini

New member
מר בלס הנכבד, הרבית במילים, ועדיין

לא השבת ולו תשובה אחת לשאלות... אולי צריך להזכיר לך מה היו השאלות? אז הנה תזכורת: 1. למה יש חיות? התשובות "בשביל בשר", "בשביל חלב", "בשביל רכיבה" אינם תשובות, מהסיבות שציינתי - לשיטתכם אלוהים יכול לברוא פירות עם תכונות של חלב או בשר. אלוהים יכול לברוא כלי רכב (לא מתכלים) לרכיבה. את כל "תפקודי" החיות אלוהים יכול (לשיטתכם) לברוא ללא חיות. אז עדיין אין תשובה לשאלה. 2. למה יש גלקסיות נוספות על אלה שלנו? התשובה היחידה שסיפקת היא "להתפעל מגדולתו של הבורא". וכי לא די בגלקסיה שלנו לצורך זה? לא ענית עדיין על כך. 3. למה כונות בני האדם שונות? גם על כך עוד לא קיבלנו תשובות. לפני שאתה מנסה בכלל לענות, חשוב היטב וראה שאתה בכלל מבין את השאלות. הן אמנם פשוטות, אך עד עתה לא התייחסת אליהם, אלא ניסית לענות על דברים אחרים... והערות על דבריך - תיאוריה צריכה לספק תחזיות ומבחני הפרכה. האם יש לך מבחן הפרכה לסיפורי המעשיות על הבורא? לגבי הפרופ' אביעזר - אתה רואה אותו על בסיס שבועי? מצויין! שאל אותו אם כבר הספיק לקרוא את הפרק האחרון בספר של ווינברג, העוסק באלפית השניה הראשונה שלאחר המפץ, או לעמוד על טעויותיו. נחמד מצידו שהוא מקבל קהל, אך אני אינני נותן שיעורים פרטיים. לגבי העקרון האנטרופי - ראה למשל בקישור הבא. לגבי פרויד - אתה יכול להסכים עם חלק מדבריו ולחלוק על אחרים, אך אינך יכול להביא כסמכות תומכת בדבריך מישהו שאתה חולק על חלק מדבריו. נסה להבין את זה, זה לא כל כך מסובך...

ברחת מהדיון, וחזרת על תירוציך..

מעניין מדוע... 1. למה יש חיות? התשובות "בשביל בשר", "בשביל חלב", "בשביל רכיבה" אינם (אינן) תשובות, תגובה: כבר הסברתי כי אלו דעותיי הסובייקיטביות, וכי שאלותיך אינן גורעות מאומה מקבלת מציאות הבורא. וכי התשובה הניצחת היא שזהו רצון הבורא. סיפקתי תשובות שונות כדי שתשכיל להבין ששאלה זו היא שאלה סובייקטיבית וכל אדם, ומסקנותיו הוא. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=26166382 **************************************************************** מהסיבות שציינתי - לשיטתכם אלוהים יכול לברוא פירות עם תכונות של חלב או בשר. אלוהים יכול לברוא כלי רכב (לא מתכלים) לרכיבה. את כל "תפקודי" החיות אלוהים יכול (לשיטתכם) לברוא ללא חיות. אז עדיין אין תשובה לשאלה. תגובה: בכנות אומר, שהכעסת אותי עד מאוד. אתה "ברחת", ואני חוזר ואומר זאת בזו הלשון: "ברחת", מתגובותיי האחרונות או ממענה מפורט ומסודר לתשובותיי וחזרת על שאלותיך. אתה שאלת כבר שאלה זאת ועניתי כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=26280424 *********************************************************** 2. למה יש גלקסיות נוספות על אלה שלנו? התשובה היחידה שסיפקת היא "להתפעל מגדולתו של הבורא". תגובה: אינך יודע כמה מתפתה אני לכנותך שקרן. נתתי כאן לפחות 6 (אני ממעיט משום ספק הקוראים, במקור אלו 8 תשובות) סיבות מדוע היקום עצום כל כך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=26166382 לא הגבת, גם לא על 4 תשובות. ************************************************************* 3. למה כונות בני האדם שונות? גם על כך עוד לא קיבלנו תשובות. לפני שאתה מנסה בכלל לענות, חשוב היטב וראה שאתה בכלל מבין את השאלות. הן אמנם פשוטות, אך עד עתה לא התייחסת אליהם, אלא ניסית לענות על דברים אחרים... תגובה: "למה כונות בני האדם שונות?" אתה מוכן לסבר את אזניי, למה הינך מתכוון? האם אתה מדבר על "הנטיות ההפוכות"? אם כן תמצא את כל תשובותיך כאן: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=769343 ************************************************************** ולגבי פרופ' אביעזר, אם אתה לא מעוניין לשוחח עימו, אין זה מחובתי להמשיך ולהמליץ לך להחליף עימו את דעותיך. אני הזכרתי את פרופ' נתן בדיון בינינו בהקשר לתשובה לגבי מספר הכוכבים בעת המפץ הגדול לפי התיאוריה של הפרופ' שבה האו מפרש את התורה לפי התיאוריה. אתה התעלמת מהנקודה הספציפית שבה נגעתי, וגלשת לתכולת ספרו המלא של הפרופ'. אין אני מתווך ואם אתה מעוניין לשוחח עם הפרופ', אוכל רק להפגישכם בהקשר המתאים. בכבוד רב, דניאל. בלס

vizini

New member
איך ברחתי אם אני עוד כאן?

1. למה יש חיות? השאלה איננה סובייקטיבית. לשיטת הדת, תכלית היקום והבריאה היא האדם. כדי לספק את צרכי האדם, אין צורך בחיות. למה אם כן יש חיות? בוא ונראה מה "ענית": סוסים שמשו דאז לרכיבה ממש כמו מכוניות בימינו והדהירה עליהם מהנה עד היום, גמלים נועדו לנסיעות במדבר ועד היום משתמשים בהם בדויים למסעות ממקום למקום, פרות נותנות לנו חלב למוצרי חלב ולקפה ההפוך שאני שותה מידי בוקר, וכך כל חיה עונה על צרכים מסויימים. כלומר בקיצור - צרכי האדם. כבר ראינו שלצרכים אלה לא צריכים חיות. חיות טורפות יכולות להיות כדי "לדלל" את הצמחוניות כדי שלא ירבו מידי על פני כדור הארץ אם אין צורך בחיות צמחוניות, על אחת כמה וכמה שאין צורך בטורפות. חיות אחרות כגון זברות או פינגווינים נועדו כדי שנתפעל מכשרונותיהם ומהכלים שהבורא השאיר באמתחתם כדי להתקיים במקומותיהם. "להתפעל מכשרונותיהם"? אפילו מכשרונך אינני מתפעל. האם אתה נופל מזברה לצורך זה? חרקים ובעיקר חיפושיות, יפות למראה, ומורכבות למשעי, וחוקרים אותן באוניברסיטאות ומתפעלים מהן. לגבי ההתפעלות כבר התייחסתי. לחקור באוניברסיטה? כלומר חיות הם צעצוע שנועד כדי שלא נשתעמם? זו תשובתך? חיידקים ווירוסים נועדו אף הם, לדלל את שכבות בני האדם, או לסירוגין אם מקבלים את תורת הסוד - כעונש בעולם זה, בין על גלגולים קודמים, בין על גלגול זה. וכי לא די באנשים לצורך זה? חיות אף שימשו מעולם למשלים ולמטפורות שונות, דוגמה: "חזק כארי לעשות רצון אביך שבשמיים". כבר התייחסתי לעניין המטאפורות. למטאפורות לא צריך חיות אמיתיות. מהסיבות שציינתי - לשיטתכם אלוהים יכול לברוא פירות עם תכונות של חלב או בשר. אלוהים יכול לברוא כלי רכב (לא מתכלים) לרכיבה. את כל "תפקודי" החיות אלוהים יכול (לשיטתכם) לברוא ללא חיות. אז עדיין אין תשובה לשאלה. תגובה: בכנות אומר, שהכעסת אותי עד מאוד. אתה "ברחת", ואני חוזר ואומר זאת בזו הלשון: "ברחת", מתגובותיי האחרונות או ממענה מפורט ומסודר לתשובותיי וחזרת על שאלותיך. אתה שאלת כבר שאלה זאת ועניתי כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=26280424 שם אין תשובה. כנראה שלא הבנת את השאלה. אנסח לך אותה שוב: האם אלוהים אינו יכול לברוא פרי שעסיסו זהה בדיוק לחלב, ובשרו זהה בדיוק לבשר? אם אתה חושב שלא, אז אכןהשאלה לא במקומה. אבל לא נראה לי שאתה אכן חושב כך... 2. למה יש גלקסיות נוספות על אלה שלנו? התשובה היחידה שסיפקת היא "להתפעל מגדולתו של הבורא". תגובה: אינך יודע כמה מתפתה אני לכנותך שקרן. נתתי כאן לפחות 6 (אני ממעיט משום ספק הקוראים, במקור אלו 8 תשובות) סיבות מדוע היקום עצום כל כך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=26166382 לא הגבת, גם לא על 4 תשובות. יש דברים שלא תמיד ראויים להתייחסות. מכיוון שכנראה אינך מבין זאת לבד, נראה שאצטרך להסביר לך. הנה ה"סיבות שנתת: תשובתי: אקווה לא לאכזב אותך כאשר אביא לפניך תשובה מדעית שבה אני אחזתי, והיא הדרך של הבורא להביא למפץ גדול, מחושב ומסודר. ראה כאן: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=714071 אך התשובות שמנגד, בין השאר, הן: א', שימש ככל הנראה מאז ומעולם באסטרולוגיה וכיום נלמד הרבה מתוך כל אלה בחקר האסטרונומיה. ב', דרך מצויינת שדרכה נלמד על עצמותו של הבורא ונהייה יראים מפניו. ג', שתבין איזו ברייה קטנה אתה ואת חשיבותו של הבורא שבכלל מוכן לשים אליך לב. ד', לנסות להבין בקיבולת הקטנה שלנו על גודלו ועצמותו של הבורא. ה', לדעת שהתבל הפיסי תמיד יהיה נסתר מאיתנו ולעולם לא נדע הכל (משהו שיודע כל מי שמכיר את "החומר האפל" שתופס את מרבית הייקום). ו', מכאן נסיק על הגדולה שבעולמות נשגבים יותר, מתוך כוחו של הבורא. ז', לקיים איזו תיאורייה בעתיד שתנסה להסתדר בלי בורא, ועל כן ישארו אתאיסטים במאה העשרים +, והאפיקורסות והבחירה ישארו בעולם. ח', כדי שאיזה ויזיני אחד ישאל שאלת "למה" שכזו ולאדם אחר מישראל תהיה בחירה לבחור בחיים או במוות, בטוב או ברע. נעבור עליהם אחת אחת: המפץ הגדול איננה "סיבה". גם איננה קשורה כלל לדת או לבורא (למרות דעתך). א. אסטרולוגיה? כבר הסברתי לך ששאלת על גלקסיות, לא על כוכבים. לאסטרולוגיה אין שום קשר לגלקסיות. ב. עצמותו של הבורא? מלבד העובדה שין קשר בין הבורא לגלקסיות, אין צורך בגלקסיות כדי "לירוא את עצמותו של הבורא", ועובדה היא ש"יראו את עצמותו של הבורא" עוד לפני שנתגלתה ולו גלקסיה אחת. ג. אני מבין איזו בריה קטנה אני. לכן אינני טוען כי כל היקום "נברא" עבורי. נראה כי אתה אינך חושב כך, אז הנה הלכה עוד סיבה... ד. היקום הנראה, על כל גדלו, הוא סופי. גדול ממנו הוא רעיון מתמטי פשוט של ישר רציף... הנה הלכה עוד "סיבה". ה. "לעולם" היא מילה שלעולם לא כדאי לאמרה... מה הקשר בין הגלקסיות לבין החומר האפל? על החומר האפל ניתן ללמוד מהגלקסיה שלנו. (ומה תכליתו של החומר האפל? עוד שאלה שדת תתקשה להשיב עליה...) ו. זו לכאורה התשובה היחידה שאותה מניתי בתגובתי. ז. לקיים איזו תיאוריה בעתיד - לתיאוריות אין צורך בגלקסיות. אם לא תיאוריה זו, אז אחרת. ח. זו איננה תשובה, אלא נסיון עלוב להתחכם. אם היית חושב קצת על תגובותיך, היית עולה על הנקודות שלי בעצמך. כנראה שנתתי לך קרדיט גדול מדי. להבא אפרט יותר את שגיאותיך. 3. טל"ח. התכוונתי תכונות. למה תכונות בני האדם שונות? עוד לא קיבלתי תשובה טובה לשאלה זו. ההומוסקסואליות היתה כמובן רק דוגמא לתכונה. ולא, גם על הדוגמא הזו לא קיבלתי תשובות טובות. עניין העונש, לדוגמא, הוא פשוט מגוחך. בוא ונראה לאן קו טיעון כזה יכול להוביל: אם מישהו חטא באכילת שרצים (רק כדי לנסות) אז בגלגול הבא הוא יוענש ויהפך למבקר מסעדות של שרצים? אם מישהו חטא וחילל שבת (רק כדי לנסות) אז בגלגול הבא הוא יענש ויהפוך לחילוני כדי שיחלל את כל שבתותיו? אתה מבין עד כמה זה מגוחך? לגבי פרופ' אביעזר, אם שמת לב בקישורים שצירפתי, כבר "שוחחתי" עם הפרופ', ולא היו לו תשובות לשאלותי, או שהתשובות שסיפק היו שגויות. התענייתי פשוט אם למד את הנושא יותר לעומק מאז "שוחחנו" לאחרונה ועמד על טעויותיו. אם אין ברצונך לשאלו, ניחא.

ויזיני,

כלומר בקיצור - צרכי האדם. כבר ראינו שלצרכים אלה לא צריכים חיות. תגובה: לא צריכים חיות אלה בהווה -לפי אחת התשובות שנתתי- אלא שהיו צריכים אותם בעבר. כמו כן, לפי היהדות, אנחנו לפני בוא המשיח, ועל כן אין זה משנה אם אין אנו צריכים את אותן חיות בהווה או שאפשר להוסיף תשובה, ולומר שמכאן נלמד על החיות ששמשו אותנו בעבר ועל הדרך שבה דאג לנו הבורא מאז. אם אין צורך בחיות צמחוניות, על אחת כמה וכמה שאין צורך בטורפות. תגובה: כאשר כבר קיימות חיות צמחוניות, אזי קיימות גם הטורפות לדלל, וזכור כי אתה נטפל רק לאחת הסיבות. ****************************************************** חיות אחרות כגון זברות או פינגווינים נועדו כדי שנתפעל מכשרונותיהם ומהכלים שהבורא השאיר באמתחתם כדי להתקיים במקומותיהם. "להתפעל מכשרונותיהם"? אפילו מכשרונך אינני מתפעל. האם אתה נופל מזברה לצורך זה? תגובה: לא ביקשתי להביאך להתפעל מכשרונותיי, שמשום מה, לא שמתי לב באם אני מציגם. זוהי עקיצה ילדותית ביותר לאדם בגילך. בעלי החיים השונים קיימים במטפורות, בחיי היום יום בהקשרים שונים, בספרים רבים עד אין ספור, בספרי מחקר, ואפילו בציורי ילדים. בעלי החיים משרתים אותנו באופנים רבים, ויתכן שאילולא היו קיימות חיות, חייך היו ריקים יותר משכיום, ועולם המושגים שלך, ויד הדמיון, היו מתקצרים. לחקור באוניברסיטה? כלומר חיות הם צעצוע שנועד כדי שלא נשתעמם? זו תשובתך? תגובה: זוהי אחת הסיבות (אני הצגתי שש/שמונה). יצורים רבים נועדו כדי שנחקור אותם/ נתפעל מהם/ נלמד מהם. ואלו דעותיי הסובייקטיביות. אני בטוח שכל אדם היה מסוגל לחשוב על עוד כמה סיבות "למה יש חיות"... ************************************************************* חיידקים ווירוסים נועדו אף הם, לדלל את שכבות בני האדם, או לסירוגין אם מקבלים את תורת הסוד - כעונש בעולם זה, בין על גלגולים קודמים, בין על גלגול זה. וכי לא די באנשים לצורך זה? תגובה: בהחלט לא. כנראה שאינך יודע מהי "מיתה משונה", וארכה במקרים רבים. האם אלוהים אינו יכול לברוא פרי שעסיסו זהה בדיוק לחלב, ובשרו זהה בדיוק לבשר? תגובה: לאגוז הקוקוס, דמוי חלב. ומפירות שונים ניתן לעשות "דמוי בשר", לכן אתה יכול להיתקל במרכול הקרוב לביתך במוצרי "טבעול" בטעם בשר העשויים מסויה ומן הצומח. אלוקים נתן הרבה "בחירה" לאדם לגבי מזונותיו בעידן המודרני. נעבור עליהם אחת אחת: המפץ הגדול איננה "סיבה". גם איננה קשורה כלל לדת או לבורא (למרות דעתך). תגובה: זוהי תיאוריה מקובלת שיכולה לעמוד בקנה אחד עם דברי התורה ואם כן, למספר הכוכבים והגלקסיות תפקיד חשוב. ראה קישור שוב. א. אסטרולוגיה? כבר הסברתי לך ששאלת על גלקסיות, לא על כוכבים. לאסטרולוגיה אין שום קשר לגלקסיות. תגובה: בימים עברו, אסטרולוגיה פעלה לפי מספר הכוכבים הנראים לעין. מאז, עם התפתחות המחקר, נוסד ענף חדש הנקרא "אסטרונומיה" (שמשום מה לא התייחסת לתגובתי זו). ב. עצמותו של הבורא? מלבד העובדה שין קשר בין הבורא לגלקסיות, אין צורך בגלקסיות כדי "לירוא את עצמותו של הבורא", ועובדה היא ש"יראו את עצמותו של הבורא" עוד לפני שנתגלתה ולו גלקסיה אחת. תגובה: כבר הסברתי כי קיים, לפי היהדות, מושג של ירידת הדורות ואנו זקוקים "ליראה" שלא היינו זקוקים לה פעם. ועם זאת, אוסיף ואומר שהמספר הרב והבלתי נספר הזה עוזר לנו גם להבין את מוגבלותינו אפילו ביחס לדברים חומריים, ובהכרח אם נחשוב על הרוחני הנעלה שברא כל אלה. ג. אני מבין איזו בריה קטנה אני. לכן אינני טוען כי כל היקום "נברא" עבורי. נראה כי אתה אינך חושב כך, אז הנה הלכה עוד סיבה... תגובה: לפי היהדות, אתה כן צריך לקבל שכך הדבר ותוכל להיעזר בכך בשמירת המצוות. ד. היקום הנראה, על כל גדלו, הוא סופי. גדול ממנו הוא רעיון מתמטי פשוט של ישר רציף... הנה הלכה עוד "סיבה". תגובה: בעזרת מכשירים שהמצאנו, יכולים אנו למצוא כי ליקום הפיסי יש סוף. ועם זאת, בקיבולתך לא תוכל להבין מספר כמיליארד ולכן תשובותי נותרת בעינה. ה. "לעולם" היא מילה שלעולם לא כדאי לאמרה... מה הקשר בין הגלקסיות לבין החומר האפל? על החומר האפל ניתן ללמוד מהגלקסיה שלנו. (ומה תכליתו של החומר האפל? עוד שאלה שדת תתקשה להשיב עליה...) תגובה: בקיבולת שלך, לא תוכל לדעת אפילו את חצי הדברים שכבר ידועים לאנושות. החומר האפל, שתופס את מרבית היקום, עדיין אינו מוסבר ולפי התשובה שלי - מלמד כי היקום הפיסי יהיה נסתר מאיתנו ומתוך כך אנו יכולים ללמוד על עצמות דברים נעלים יותר. ו. זו לכאורה התשובה היחידה שאותה מניתי בתגובתי. תגובה: ועליה עניתי. ז. לקיים איזו תיאוריה בעתיד - לתיאוריות אין צורך בגלקסיות. אם לא תיאוריה זו, אז אחרת. תגובה: לא נכון. דיון זה, ואפילו ספרו של פרופ' נתן, ותיאוריית המפץ הגדול, קשורים בהכרח ליקום והכוכבים שבו. ח. זו איננה תשובה, אלא נסיון עלוב להתחכם. תגובה: כלל וכלל לא. התשובה: כדי שאיזה ויזיני אחד ישאל שאלת "למה" שכזו ולאדם אחר מישראל תהיה בחירה לבחור בחיים או במוות, בטוב או ברע יכולה להיות אחת הסיבות, מתוך אין ספור, שאלוקים בחר שיהיה ידוע לנו בעידננו על כל כך הרבה כוכבים. התכוונתי תכונות. למה תכונות בני האדם שונות? עוד לא קיבלתי תשובה טובה לשאלה זו. ההומוסקסואליות היתה כמובן רק דוגמא לתכונה. ולא, גם על הדוגמא הזו לא קיבלתי תשובות טובות. תגובה: אני נתתי את התשובות המקובלות לפי היהדות. אין זה משנה לי אם תשובות אלה מקובלות או שאינן מקובלות עליך. עניין העונש, לדוגמא, הוא פשוט מגוחך. בוא ונראה לאן קו טיעון כזה יכול להוביל: אם מישהו חטא באכילת שרצים (רק כדי לנסות) אז בגלגול הבא הוא יוענש ויהפך למבקר מסעדות של שרצים? אם מישהו חטא וחילל שבת (רק כדי לנסות) אז בגלגול הבא הוא יענש ויהפוך לחילוני כדי שיחלל את כל שבתותיו? אתה מבין עד כמה זה מגוחך? תגובה: אבוי על כל הכשלונות הלוגיים המתרוצצים בפורומים אלה! אתה מסיק מסקנה מתוך הפרט אל הכלל. בעניין זה, של הנטיות ההפוכות, הטעם הוא זה שהזכרתי. האם אתה חושב שבכל מקרה אחר, התשובה תישאר זהה וההליכים זהים? לגבי פרופ' אביעזר, אם שמת לב בקישורים שצירפתי, כבר "שוחחתי" עם הפרופ', ולא היו לו תשובות לשאלותי, או שהתשובות שסיפק היו שגויות. תגובה: סלח לי שאינני מאמין לדבריך, משום שגיליתי לנכון שעל אף גילך, אתה אדם ילדותי ביותר ותירוציך הבלותיים. לספקנים, רק אומר, שגם לו היו נכונים דבריך, ואני בטוח שאינם, התורה עדיין יכולה להתפרש בצורה זו או אחרת לפי התיאוריה המקובלת. גם לו הפרופ' טעה בהסברו את התיאוריה, אין הדבר משנה מאומה מהרעיון הכללי שבו הבורא הוא שהביא למפץ הגדול "ויהי אור" ועד לבריאת החומר הראשוני והעולם. בכבוד רב, דניאל. בלס

vizini

New member
מר בלס,

לא חידשת שום דבר, אלא פשוט חזרת על הדברים שכבר הראיתי את טעויותיהם. כנראה שאינך מצוייד בכלים להבין את שגיאותיך, אם כי מומלץ שתקרא שוב את תגובתי הקודמת, ותנסה להבין למה תגובתך זו כלל לא עונה עליה. בקשר לשגיאותיו של פרופ' אביעזר, מומלץ לך לעיין בספר the first three minutes של פרופ' סטיבן ווינברג, ובפרט בפרק העוסק באלפית השניה הראשונה, ממנו עולה בבירור טעותו של אביעזר (אם כי אני מסופק אם תוכל להבין את הכתוב שם). אני ממליץ לך לומר גם לאביעזר, אם תפגוש אותו, שכדאי גם לו לקרוא שוב את הפרק הזה.

Governor

New member
`אדון ויזיני יקירי, על מה המאומה?`

מהומה, brainless Daniel, מהומה `א', ההשקפה שלנו מטילה את כל הבריאה על אל אחד, יוצר הכל ובורא הכל. דבר שלא ניתן, ככל הנראה עד היום, להפריך` אין צרך כלל להפריך טענה אימטריאלית כזו השוכנת חבויה במחוזות הנדחים ביותר של עולם הלימבו שלך `זאת מכיוון שלעולם לא תוכל לדעת בוודאות מה התרחש בעבר` נכון שחקירת ארועים חד פעמיים שארעו בעבר הרחוק מאד היא בעייתית, לעומת נסוי שאפשר לחזור עליו כרצוננו במערכת מבוקרת. אין זה מחזק כהוא זה את יהוה ההזוי `ב', אני אך ורק מבקר כאן ועונה לשאלות בפורום שלי מידי כמה ימים. אך עליך להבין שהאנשים הרבים הכותבים כאן הם לרוב בני-טיפש-עשרה המנסים את מזלם וידיעותיהם ואינם מוכשרים לנושא רגיש זה של "אמונה". על כן ובהתאם לזאת, אי-מענה ל"שאלותיך"/"תירוציך" לאי-אמונה-באל, אינם רלוונטיים בעליל במקום זה, כך שאין זה המקום לגבר מתקרח בשנות ה-40+ לחייו` אכן רב (רוב) החרדים כאן עושים רשם של משקעים דלוחים ביותר בקרקעית הכור החברתי, אפילו למטה מפתח נקוז הבוצה. מנין `40+` ו`מתקרח`? מן הכרטיס האישי? brainless, הצחקתנו `ג', עליך לפנות לאנשים העוסקים בתחום, והרחוקים מפורומים כגון אלה המעלימים כל שמץ של צנזורה והמתירים לרמוס, איש את כבודו של האחר` אף אחד לא יסור אל פורומך, brainless, הכבד ושב שם וארב לזבובים בפה פעור `ו-ד', כל שאלותיך יכולות להיתרץ בפשטות מכאיבה כגון זאת: "אנו מאמינים באלוקים מכיוון שזו הדרך הטובה ביותר לדעתנו להסביר את המורכבות והחוכמה הנגלים בבריאה, בין בדומם ובין בחיים. על זאת הדרך, מדוע ברא זה ולא אחר? סיבותיו הן ואל לנו לעסוק בהן` `לדעתנו`? `סיבותיו הן ואל לנו לעסוק בהן`? נו, תרצת הכל, ובאפן מכאיב, אולם לא לנו, אלא לכם, עגלים חסרי מח. `אך וואדי שאין הדבר מפיל את קיומו` מה זה `וואדי`? `שאלותיך תורצו` היכן? `...לדעתי: אני משתמש ביצורים החיים כדי להוכיח את מציאות הבורא ולהפריך תיאוריות שמנגד` לדעתך? OK, אי אפשר לומר הרבה על דעתך (דומה שהיא הקבוצה הריקה), ומכל מקום, אתה רשאי להחזיק באמונות הבל כאלה. זו זכות קונסטיטוציונית שאני מכבד, אף על פי שאתם מתנגדים לחוקה `אקווה לא לאכזב אותך כאשר אביא לפניך תשובה מדעית שבה אני אחזתי, והיא הדרך של הבורא להביא למפץ גדול, מחושב ומסודר. ראה כאן: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=714071 ` צטוט כמה ממצאים קוסמולוגיים והדבקת הסבר שהוא אנתרופוצנטרי - אינו `תשובה מדעית` שכן העקרון האנתרופי הופרך `ז', לקיים איזו תיאורייה בעתיד שתנסה להסתדר בלי בורא, ועל כן ישארו אתאיסטים במאה העשרים +, והאפיקורסות והבחירה ישארו בעולם` כן, כבר עמדתי על כך שהנמוק `כדי שתהיה בחירה` הוא נמוק משלים לספקטרום הנמוקים האויליים. הטענה של הריאליסטים היא שיהוה הוא הזיה בלתי מוחשית. המאמינים מנסים בכל כוחם להציג `ראיות` שטותיות ו`הוכחות` למיניהן לקיום ההזיה, אולם אם הם נכשלים הם טוענים `זה בשביל הבחירה`. משמע - `בחירה` היא אלמנט משלים חשוב ל`הוכחות` ו`ראיות` לקיום ההזיה `ח', כדי שאיזה ויזיני אחד ישאל שאלת "למה" שכזו ולאדם אחר מישראל תהיה בחירה לבחור בחיים או במוות, בטוב או ברע` תנא דמסייע. שוב הדגמת השמוש הנכון בנמוק `כדי שתהיה בחירה` `תשובה: ראשית, למה זה כך? - כי כך אלוקים החליט. הוא נשגב מבינתינו` תשובה טובה היפה לכל תמיהה. באמת, מדוע להוציא מליארדים על תקציבי מחקר בתחומים שונים, כאשר התשובה המלאה מונחת לה ממש מתחת לחטמנו ומצפה שנקח ונאכלנה בכפית? `דעתי הסובייקטיבית היא שהנטייה של אדם לבן מינו, לא שונה בהרבה מנטייה של גבר לילד (פידופיליה), ונרכשת פסיכולוגית` זכותך, כמובן, לדעה רדודה. כל ההעדפות המיניות ה`חריגות` מסווגות אצלך בטור יחיד `ההוכחה הניצחת לכך, לעניות דעתי היא המקרה הידוע של אדם בעל נטיות...` עלוב. בן כמה אתה, חמודי? `עד כאן להיום` מה פרוש? הרי טרם שמענו ממך משהו קוהרנטי שהצדיק את בזבוז זמננו היקר `בברכה, דניאל בלס, מנהל הפורום` אני ממליץ לך בחם גבוה, brainless, למתן את הפומפוזיות. הפורום שלך הוא לא יותר מלוח מודעות אלקטרוני, read-only, לשם אתה מעתיק טענות שאתה סבור כי נפית ולטשת... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

אני מסכם,

1, אין זה המקום, לאנשים בוגרים לכתוב בו. 2, אשאיר מקום זה לבני-הטיפש-עשרה, ואבקר לעיתים כדי לעמוד על טעויות הזולת. 3, ויזיני סיים את טיעוניו. 4, אין לי שום סיבה שבעולם לענות לGovernor עקב שפתו הזולה והילדותיות הרבה שהוא מפגין בחזרה על תגובותיו שנענו, והדבקת שמות גנאי למשתתפים. (אצפה עכשיו למשפט החוזר בשלישית של Governor, בסגנון "ברח לו אבל וכפוי ראש, המעופר"). ילדותיות לשמה. 5, לא מצאתי פורום טוב מזה כדי להראות את השלכותיה של הכפירה החילונית בין אנשים בוגרים יחסית לשאר הכותבים בפורום. 6, אמליץ לכל שאר בני-הטיפש-עשרה שלא לרדת לרמתם של הכופרים השונים בפורום, ולנבל את פיהם, כמותם. בברכה שפורום זה יתנקה מזוהמת הכותבים הכופרים במציאות האלוקים, דניאל. בלס

Governor

New member
...It's not over, until I say so

`1, אין זה המקום, לאנשים בוגרים לכתוב בו` לא. אין זה המקום לחסרי מח לכתוב בו `2, אשאיר מקום זה לבני-הטיפש-עשרה, ואבקר לעיתים כדי לעמוד על טעויות הזולת` אני ממליץ לך בחם לא לנוס. אנו זקוקים לשק חבטות `3, ויזיני סיים את טיעוניו` לא התרשמתי כך, אולם, על כך יגיב vizini בעצמו `4, אין לי שום סיבה שבעולם לענות לGovernor עקב שפתו הזולה והילדותיות הרבה שהוא מפגין בחזרה על תגובותיו שנענו, והדבקת שמות גנאי למשתתפים. (אצפה עכשיו למשפט החוזר בשלישית של Governor, בסגנון "ברח לו אבל וכפוי ראש, המעופר"). ילדותיות לשמה` `חפוי`, לא `כפוי`. בתחכומי, אני מרשה לעצמי להשתעשע בנינוחות, אגביות, חסר פורמליות, ונקי מפומפוזיות. אתה בדיוק מנוגד - אימבציל, מתוח, חסר אסרטיביות, פומפוזי וממליץ כל שטות בחם `5, לא מצאתי פורום טוב מזה כדי להראות את השלכותיה של הכפירה החילונית בין אנשים בוגרים יחסית לשאר הכותבים בפורום` הפורום מעולה ומצויים בו כמה אתאיסטים שאינם קוטלי קנים כלל, ואסף חרדים פאגאנים עלגים עלובים ששוקיהם מתקפחות חדשות לבקרים, ומוצגים במלא מערומיהם, לבזוי התורה וזילותה. אתה מתוסכל ואכול חרון אין-אונים, כיוון שאנו דוחים בלעג את הפרקמטיא הפגומה שלך `6, אמליץ לכל שאר בני-הטיפש-עשרה שלא לרדת לרמתם של הכופרים השונים בפורום, ולנבל את פיהם, כמותם` לא המלצת בחם, אז לא קונים `בברכה שפורום זה יתנקה מזוהמת הכותבים הכופרים במציאות האלוקים` אתה נובח והפורום ממשיך. כלך לך למאורתך, שב שם בפה פעור וארב לזבובים דניאל הובס ונס... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

גניבה ומשכב זכור הם תוצאה של חינוך

ולא תוצאה של תכונה מולדת. את זה אתה תבין אם ח"ו ילד שלך יקלע למקרה של גניבה מה תגיד שזו תכונה מולדת ובכך תפתור את עצמך מאחריות. הבריחה מאחריות היא היא התכונה המולדת הקשה ביותר ממנה סובל הבן-אדם. ברח ברח ברח זו המלצתי לך אבל זכור זו אינה אחריות!!!!

למעלה