שאלה קולינרית.

michal@gal

Active member
מנהל
כן, ראיתי ביוטיוב סרטון שבו מכינים עם עוף.
זה היה החלק של הירך של העוף בלי השוק וגם את זה הם חילקו לשניים.
אחרי זה הכניסו לתוך הסיר פלפלים גמבה ועגבניות ובהמשך גם אורז וזה נהיה "סלט" שהוציא לי כבר את החשק.
העניין הוא שאנחנו שלוש נפשות בבית וסיר ענק כזה, כמה שלא אצמצם את כמות המצרכים תמיד בסוף יצא שבישלתי לגדוד.
אני מכינה ל-4 נפשות עם 3 כוסות אורז. יום למחרת יש מלחמה בבית מי יזכה לאכול את האורז שנשאר.
למשפחה קטנה יותר אפשר לעשות חצי כמות.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני מכינה ל-4 נפשות עם 3 כוסות אורז. יום למחרת יש מלחמה בבית מי יזכה לאכול את האורז שנשאר.
למשפחה קטנה יותר אפשר לעשות חצי כמות.
אז אם כך אני באמת מתכונן להכין כזה, רק שאני כנראה אכין עם דגים. |דג|
אלא אם כן יסתובב לי לפתע ה"פרופלור" ואכין בסוף דג חריימה, שאת זה אני מכין טוב וכולם בבית מרוצים.

SupermanZW

Well-known member
זה תבשיל טיפוסי, כמעט חובה בימי ראשון בספרד.
את התבשיל מבשלת זוגתי, היא ספצית בזה.
התבשיל מורכב בעיקרו מאורז ו ..........................
פירות ים.
או ....
בשר בקר, או בשר חזיר או תערובת של הבשרים עם בשר ארנבת, והרבה בצל וכמובן אותו זעפרן אשר נותר את הטעם והצבע המיוחדים.
הטבעוניים מכינים פאיללה טבעונית.
בהזדמנות אבקש מזוגתי לתת לי את המתכון, מתכון זה אינו נמצא אצלי במחשב הוא נמצא בדיסק הקשיח של זוגתי בראש. חחחחחחחחחחח
בספרד מכינים את הפאיללה בכלי מיוחד שנקרא פאיג'רה יש גדלים שונים ל 4, 6, 8 ויותר מנות.
ויש גם מבערים מיוחדים לכל גודל של פאיללג'רה. בספרד זה כמעט טכס בימי ראשון שאז כל מסעדה המכבדת את עצמה מגישה פאיללה.
Paella - בספרדית.
סוגי פאיללרה Paellera שונים בקישור הבא. https://www.google.com/search?q=pae...44mAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWewAQA&sclient=img
אני תוהה מדוע אתה קורא למאכל פאיללה בעוד בספרד קוראים לו פאייה ובדרום אמריקה פאז'ה. LL זו אות בפני עצמה בספרדית עם הצליל י (עיצורית) בספרד ובפוארטו ריקו, ז' בדרום אמריקה למעט מרכז ארגנטינה וש' במרכז ארגנטינה, אבל אף פעם לא L כפולה.

אבי בן 1231

Well-known member
אני תוהה מדוע אתה קורא למאכל פאיללה בעוד בספרד קוראים לו פאייה ובדרום אמריקה פאז'ה. LL זו אות בפני עצמה בספרדית עם הצליל י (עיצורית) בספרד ובפוארטו ריקו, ז' בדרום אמריקה למעט מרכז ארגנטינה וש' במרכז ארגנטינה, אבל אף פעם לא L כפולה.
קצת קשה לכתוב את השם הזה בעברית.
בספרדית הוא נכתב עם שתי אותיות LL, כאשר שתי אותיות ה- LL הן בעצם אות אחת בספרדית שנקראת אֶלְיֶה ובכל מקום מבטאים אותה אחרת.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ממש לא צריך להיות רוטשילד, אתן לך דוגמית בכמה זעפרן משמשים לבישול מאיללה.
על פאיללה של 4 כוסות אורז, שמקובל לחשב שהיא ל 4 מנות מוסיפים בין 3-5 מקלות זעירות של זעפרן.
המחיר הוא מזערי.
הבעיה היא שיש בשוק זעפרן מזוייף.
הרי כל דבר ששווה ערך מיד מזייפים אותו.
עכשיו אני לא מבין גדול בזעפרן למרות שאמי ז"ל בישלה הרבה עם התבלין הזה.
אני חושש לשלם מחיר יקר ובסוף יסתבר שקניתי מזוייף
אני רק זוכר כשאמי שמה זעפרן באוכל, היה לאוכל ניחוח משגע שהיה מתפשט בכל השכונה.

מקסים 45

Well-known member
מישהו יכול להסביר לי למה רוב התבשילים באותו יום שבו הוכנו הם מלאי טעם ואפילו הריח שלהם נפלא. |שף|
ואילו אחרי רק יום אחד של מנוחה במקרר כשמוציאים אותם ומחממים, זה כבר שונה. אפילו מגעיל (סליחה שאני אומר על אוכל מגעיל)

הכנתי אתמול תבשיל קלחי שומר עם בצל מקורמל ושוקיים עוף בתבלון כורכום, פלפל שחור, מלח.
אתמול זה היה מעדן נימוח וטעים שהבטחתי לעצמי שאני אכין אותו למשיח כשיבוא ב"ה.
ואילו היום נשאר קצת במקרר, טעמתי ממנו וחשבתי לעצמי שאפילו לחמור שלו לא הייתי נותן את זה.
אז מה קורה פה בעצם? למה ככה?
בצל, בצל, בצל, אוכלים מהיום להיום.

למעלה