שאלה קולינרית.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
הפתרון הוא להזמין אנשים שיצטרפו אליך ביום הראשון שהמאכל מוכן וביחד תגמרו את הכל בכיף :). כך דפקתם גם את המקרר וגם את אגד.
כן, על פי רוב אני באמת משתדל לעשות כך
אבל לא תמיד זה יוצא לנו לסיים הכל באותו יום.
יש לי סוג של שריטה, אם צריך לשים תפו"א אחד בסיר, אני תמיד שם שלושה.
ועדיין תמיד נראה לי שהסיר "ריק" מדי.
שריטה. :)

michal@gal

Active member
מנהל
מישהו יכול להסביר לי למה רוב התבשילים באותו יום שבו הוכנו הם מלאי טעם ואפילו הריח שלהם נפלא. |שף|
ואילו אחרי רק יום אחד של מנוחה במקרר כשמוציאים אותם ומחממים, זה כבר שונה. אפילו מגעיל (סליחה שאני אומר על אוכל מגעיל)

הכנתי אתמול תבשיל קלחי שומר עם בצל מקורמל ושוקיים עוף בתבלון כורכום, פלפל שחור, מלח.
אתמול זה היה מעדן נימוח וטעים שהבטחתי לעצמי שאני אכין אותו למשיח כשיבוא ב"ה.
ואילו היום נשאר קצת במקרר, טעמתי ממנו וחשבתי לעצמי שאפילו לחמור שלו לא הייתי נותן את זה.
אז מה קורה פה בעצם? למה ככה?
רק הרגל. האוכל טעים גם יום אחר כך (אולי לא בדיוק באותה רמה, אבל לגמרי אכיל) אבל חינכו אותך מילדות לאכול אוכל טרי.
בעיה נפוצה.

michal@gal

Active member
מנהל
הבצל הוא מגנט עצום לבקטריה, במיוחד בצל לא מבושל. הבצל כבר נגוע דיו מעצם החיתוך ויכול להיות מסוכן.
לא שונה מכל מאכל אחר. אם אתה שוטף את הבצל לפני החיתוך, חותך בסכין נקייה ומאחסן שאריות בצל טרי במקרר, זה לא יותר מסוכן מכל מאכל טרי אחר שאתה שומר במקרר.
ברור שכשמדובר בבצל מבושל, גם אם היה משהו בבצל, הוא יהרס בחום הבישול כמו ביתר רכיבי התבשיל.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
רק הרגל. האוכל טעים גם יום אחר כך (אולי לא בדיוק באותה רמה, אבל לגמרי אכיל) אבל חינכו אותך מילדות לאכול אוכל טרי.
בעיה נפוצה.
לאאאא, אי אפשר לעבוד על בלוטות הטעם שלי.
לא רק שלא בדיוק באותה רמה אלא אין מה להשוות בכלל.
לגבי החינוך מילדות, אני כבר בגיל כזה ששכחתי את כל מה שחונכתי. |אליהו|

Ahava42

Active member
הבצל
מישהו יכול להסביר לי למה רוב התבשילים באותו יום שבו הוכנו הם מלאי טעם ואפילו הריח שלהם נפלא. |שף|
ואילו אחרי רק יום אחד של מנוחה במקרר כשמוציאים אותם ומחממים, זה כבר שונה. אפילו מגעיל (סליחה שאני אומר על אוכל מגעיל)

הכנתי אתמול תבשיל קלחי שומר עם בצל מקורמל ושוקיים עוף בתבלון כורכום, פלפל שחור, מלח.
ואילו היום נשאר קצת במקרר, טעמתי ממנו וחשבתי לעצמי שאפילו לחמור שלו לא הייתי נותן את זה.
פגע בטיב האוכל.

אבי בן 1231

Well-known member
חחחחח, דובר כאן על בישול ללא תבלינים ואחרי זה הגענו לבישול ללא בצל.
דיי נו, אצלי בישול ללא בצל ו/או שום , אז עדיף לא לבשל בכלל.
בצל נותן אצלי את הטון.
לא ראיתי שמישהו דיבר אל בישול ללא תבלינים,
ד.א. הסינים, במקור בסין, מבשלים ללא תבלינים, האורז אצלהם ממש מכובס.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לא ראיתי שמישהו דיבר אל בישול ללא תבלינים,
ד.א. הסינים, במקור בסין, מבשלים ללא תבלינים, האורז אצלהם ממש מכובס.
נכון, אך אל תשכח שהבישול הסיני הוא ברובו מוקפץ על ווק לוהט
שזה נותן את הצריבה של המוצרים שבתוך הווק וגם מוציא להם את המיץ.
בנוסף הם מוסיפים טיפה רוטב סויה כהה לפעמים פלפל לבן אחרי הבישול המוקפץ.
כן גם אני מעדיף אורז מכובס ולא את הגרסה המקושקשת עם ביצים בצל וכל מיני דברים.

פנינה10כחולה

Well-known member

סבוש, בצל הורס אוכל.

למעלה