שאלה על מיסחור

sharzoe

New member
ובכן,

למדתי גם מבוא לכלכלה, כי זה מה שלומדים בתואר מדעי ההתנהגות, אז..... מכאן, השילוב של כלכלי+חברתי.... צא מזה, בנאדם. אתה לא צודק. ונראה שאולי אתה צריך ללמוד לשרשר, לא?

epitaph

New member
למה?

שרשרתי בדיוק אלייך ואת יודעת את זה אז למה אני זה שצריך ללמוד לשרשר. (אגב, רואים שיפור אצלך, גם בזה לקחת קורס?) אז אם לקחת מבוא לכלכלה את בוודאי מבינה שכל חברה רוצה להרוויח, ככה זה בעולמנו החומרי (בעצם זה משהו שכל אדם מבין גם בלי קורס אבל אני לא יודע איך זה עובד אצלך). בסופו של דבר אני מסכים עם Sum41girl, הלהקות אשמות שהן הסכימו לחתום אצל חברות התקליטים הגדולות, במיוחד כשיש להם הרבה אלטרנטיבות בדמות חברות תקליטים קטנות שחלקן אפילו מתמחות בסוג המוזיקה הספציפית. בסופו של דבר הלהקות שהתמסחרו יכולות להאשים רק את עצמן כי אף אחד לא הצמיד להם אקדח לרקה.

sharzoe

New member
זה נכון ברמת העיקרון, אבל לא

הכל שחור ולבן. בד"כ נציגים מהחברות הגדולות הולכים ברחבי ארה"ב לחפש להקות שחתומות בלייבל קטן ועצמאי. עם כל הכבוד ללהקות, אין ספק שההחלטה לחתום ולעקור ללייבל גדול מפתה, גם אם בהתחלה מסרבים. אולי גם מבטיחים להם שהם ימשיכו לעשות את מה שהם עושים עכשיו, פשוט יותר אנשים יאזינו להם (חלום של כל מוסיקאי, גם אם הוא טוען שלא). אבל זה לא קורה בפועל ומצנזרים אותן (כיוון שאסור להרגיז את ה PTA), וממסחרים אותן וכד'. אז באמת יש אשמה ותחושה של "התמסחרנו". אין פה אשמים ולא אשמים, זה כל המנגנון הזה שרקוב. ככה זה.

Sum41xGiRL

New member
את צודקת

"ציידי הכשרונות" באמת מחפשים כאלה, כאלה שהיו הנירוונה הבאים. אבל שוב, ההצעה אמנם מפתה, אבל ברגע שאתה חותם אתה יודע שישימו אותך בMTV(רוב הסיכויים). כך שגם שהציידים האלו נכנסים לתמונה, ההחלטה לבסוף היא בידי הלהקות..

epitaph

New member
זה לא שולל מה שאמרתי...

למעשה אפילו מחזק את מה שאמרתי. לגבי "המנגנון רקוב", ככה עובדת הכלכלה העולמית והיא רקובה בעוד הרבה מובנים, הלהקות הן אומנם "קורבנות", אבל הן בסופו של דבר אלה שמוכרות את עצמן. לא חסר גם כאלה שלא התפשרו על האמת שלהם והיו כאלה שהגדילו לעשות והקימו חברות משל עצמם כדי שיהיה להם חופש אומנותי מלא ושליטה מלאה על התכנים שלהם.

Sum41xGiRL

New member
לא צריך מבוא לכלכלה להבין את זה

ובמקרה שלך, אני לא בטוח שזה יעזור.. אני לא למדתי כלכלה, בעצם, אני שונא כלכלה.. אבל נפעיל טיפה את המוח, ונחשוב נגיע למסקנה שרשמתי למעלה(לא אחזור עליה שוב, ביחוד כי גם אפיטף רשם את אותה המסקנה במילותיו)

sharzoe

New member
טוב, אתם מסרבים להבין שהגורם

הכלכלי נובע ממשהו גדול יותר, והוא רק התוצאה ולא המקור. whatever תמשיכו לחשוב בקטן, להיות צרי אופקים, זו לא הבעיה שלי.

Sum41xGiRL

New member
הנה דבר שאני אוהב לעשות

באנטרנט, להתווכח. ביחוד עם אנשים צרי-אופקים כמוך.. בחיים לא ראית מקרה כמו שלך, שאני מדבר לנעלי VANS החדשות שלי שגנבתי מהחנות של יוספיקו אני שם לב שהם מבינים יותר טוב ממה שאת מבינה.. The Freeze - Broken bones

sharzoe

New member
להתווכח? איתך?

חבל על הזמן שלי, אתה ממש צר אופקים. ולמה? כי כל פעם שאתה נתקל בדעה שאתה לא מכיר או לא מבין, אתה פולט שטויות בכמויות. אתה לא צריך לרשום שאתה אוהב להתווכח, אתה צריך לרשום שאתה חייב (!) להיות צודק, וחייב לומר תמילה האחרונה. ויש לציין, שיש מצב שאתה או שונא נשים או פוחד מהן או הומו. היית מת לקבל מאית מרמת המשכל שלי ויכולת ההסתכלות על דברים, משהו שגם עוד כמה שנים (שתגיע לגיל 20 או משהו) לא יעזרו לך להגיע אליו. מהמשפטים הדפוקים שלך: "אני מעשן סמים, גונב מחנויות". פאנק אמיתי, לפחד ממש. עלאק. אין לי עצבים לעורר משהו בקופסא הריקה שלך, מה גם שזה לא יעזור.

Sum41xGiRL

New member
"שתגיע לגיל 20"

זה מזכיר לי את הימים של הגן, שהיה לי חבר בכיתה א' שחשב שהוא מגניב אז הוא היה אומר לי "שתגיע לגיל 6" ככה, בדיוק את מתנהגת.. גיל 20 כבר בפתח.. עוד חודש ומלאים לי 20 חורפים ... הלאה, אני לא פוחד מנשים, ואני גם לא הומו. אני פמניסט.. אבל אני לא יכול לעלים עין כאשר אישה טועה כמו שאני לא יכול לעלים עין שגבר טועה. את מקרה גרוע.. את לא שמה שאת בעצם מחזקת את מה שאני ו-EPITAPH רשמנו ועוד אומרת לנו שאנחנו בעקיפין לא צודקים.. את בטוחה שאת באוניברסיטה?? נירא לי שאת יותר בקטע שלהשלים את כל הבגרויות של הבנת ונכשלת על עניין הבנה..

sharzoe

New member
טוב, ניסיון אחרון ודי,

אני לא אמרתי שהגורם הכלכלי לא משחק פה. להיפך, הוא משחק תפקיד מרכזי. אבל אין להתעלם מהעובדה שזה נובע מתפיסת העולם הפוסט מודרני. לפשט את העניין, בעידן הפוסט-מודרני לא ניתן ליצור יצירה אותנטית לא ממוסחרת. ולמה. כי מאמצים בחום אל לב המיינסטרים כל דבר שהוא שונה. ולמה? כדי שלא יהיה משהו שונה, שהכל יהיה אותו דבר. יש האחדה שבמוסיקה, כי כך אפשר לשלוט על הכל, ולקבל סדר חברתי שלא יתרועע בעדין של חופש וכד'. ברור שזה בא לידי ביטוי בכלכלה, אבל כסף הוא לא המקור לכך. אבל אין ספק שזה המניע הגלוי לעין. אולי שלוש שנים של לימודים גרמו לי לראות דברים אחרת, לעומק יותר, ולא להסתכל על המובן מאילוי. אבל יש אנשים שלא יכולים לשנות דפוסי חשיבה ישנים. מה לעשות.... לגבי הפחד מנשים, יש מצב שאני לא טועה. למה? תשים לב שאתה בד"כ מצדד בגברים משום מה.... (אין מה לעשות אני שמה לב לדברים, כזו אני).

Sum41xGiRL

New member
אני אוה לצדד יותר בבנות

אבל לא בבנות-נעל!! בעיקר בבנות ובארקדי גוידמגדגיעכחדל'ק

sharzoe

New member
i rest my case

אתה רק מוכיח ושוב שכל מה שרשמתי נכון. כשאין לך מה לומר, אתה פולט שטויות, ומנסה שזה יהיה בוטה ומזעזע ככל הניתן, ע"מ לכסות על כך שאין לך בעצם פואנטה רלוונטית. מצער. אם נרד לרמתך (מנסה להתאים ת'צמי אל קהל היעד, שהוא אתה)- טיפשים לא מתים, הם רק חוטפים מכות. אולי אתה צריך פשוט לקבל נעל לפנים....?

EnchantedS

New member
אולי את צודקת קצת:)

את רשמת שהלהקות עוברות מחברת תקליטים קטנה לגדולה ואז מתחילות להתמסחר וכל הבלה בלה... אז את אמרת שיש כאלה שלא הסכימו ועשו חברת תקליטים משלהם או שיש הרבה חברות תקליטים קטנות שמתמחות בזה. פעם היית חברה בלהקה שמנסה להשיג חוזה הקלטות? כי זה לא נשמע ככה:) את חושבת שיש להם כסף? הם מנסים כל חברה שהם יכולים וזה... אז כסף להקים חברת תקליטים? כן, אם יש לאחד מהם אבא ממש עשיר. אבל בדר"כ זה לא ככה. וחברות תקליטים קטנות? אז יש להקות שמחפשות מלאאא זמן חברות תקליטים, אז להיות בררנים זה לא הכי אפשרי...

epitaph

New member
העולם קשה...

מה אתה רוצה? שיחזיקו לך את היד עד שתצליח להוציא אלבום? החיים קשים וגם ללהקות יש חיים לא קלים אבל עדיין הבחירה (לפחות לפני החתימה) נמצאת בידיהם, אם הם מוכרים את עצמם או לא. לגבי זה שאין להם כסף, ידוע, אבל אני אתן לך דוגמא ואספר לך על להקה קטנה אבל מאוד שונה בנוף הישראלי, החבר'ה האלה מקליטים את החומר בבית של אחד מהם, הם אלה שגם עורכים את החומר וגם אלה שמפיצים אותו בהופעות שלהם (ונראה לי שהם כבר הופיעו בכל הארץ כמה פעמים) או מוכרות ישירות לחנויות שמעוניינות (כמו גריפון וקצת אחרת בארצנו), שלושתם גם עובדים בעבודות אחרות כדי לממן את עצמם כי הם יודעים שבינתיים הנגינה זה לא מה שיפרנס אותם. לחבר'ה האלה קוראים גולדולינס, הבאתי את הדוגמא שלהם כי אני מכיר את הנפשות הפועלות מקרוב, את ההופעות שלהם הם מפרסמים באינטרנט ולפני כמה חודשים הם כבר הוציאו את האלבום השני שלהם ואפילו זכו להתייחסות מ AMG. הנה לך דוגמא איך אפשר להישאר נאמן למוזיקה שאתה אוהב לעשות בלי למכור את עצמך לחברות התקליטים.

EnchantedS

New member
לא אמרתי שצריך למכור את עצמך,

ולהתמסחר, רק שמה שהיא אמרה זה לא כל כך פיתרון

EnchantedS

New member
תיכנסו בבקשה.

שמתי לב עכשיו שאני מהסכמתי עם כולם הרבה חח... אז עכשיו הבנתי- אני לא צריכה להגן על אף אחד!! שכל אחד ישמע מה שבא לא, ולאף אחד ממכם אין שום זכות להגיד מה זו מוזיקה טובה ומה זה לא, כי זה עיניין של טעם. אז להפסיק עם כל החרא הזה של: אוו זה מסריח וממוסחר... וזו ההגדה של ממוסחר וזה לא. ולהפסיק לדחוף את הכל לתוך מגירות, כי מה יישאר ממוזיקה אם תקטלגו אותה למוות?? נמאס כבר. תחזרו לפלייליסט שלכם ולא להתערב לאחרים.

למעלה