שאלה על מיסחור

epitaph

New member
אוקיי...

הסקס פיסטולס הכניסו את הפאנק לתודעה והפכו את העסק לטרנד, עד כאן תסכים איתי (היה להם שיר או שניים במקום הראשון במצעד, נכון? הופיעו בטוק שואוז, נכון?) הביטלס ואלביס לפניהם הכניסו את הרוק לתודעה, הם גרועים בעינך? כנ"ל לגבי נירוונה... (טוב, הם גרועים)

Sum41xGiRL

New member
יש הבדל בין להכניס לתודעה

לבין להיות ממוסחר עד כמה שיש בלגן והמון פוזה בסקס-פיסטולז הם לא חיפשו את הכסף. ואם אתה מעוניין לדעת, יש עוד להקות פאנק 77 מלבד הסקס פיסטולז. להגיד על כל הפאנק שהוא היה טרנד זה הכללה. אחרי הכל, הפאנק הוא כבר סצינה גדולה. הפאנק הוא תרבות. למשל סצינת ההארדקור ממש לא קרובה להיות "טרנד" ואילו סצינת הסקא כן. קוואמי שם את השיר הורה 5# של Yidcore שזה השיר הכי נחמד שלהם ששמעתי, לפני שנתיים. חבל שהיהודים האלה באים לארץ

epitaph

New member
טרנד זה לא מיסחור...

לא בהכרח. טרנד זה משהו שקיים בתודעה, אופנה אם תרצה שקשורה לשנים מסוימות, כשתחשוב על השנים האלה אז תחשוב על המוזיקה הספציפית הזאת שליוותה את אותה תקופה. אם בשנות השישים זו פסיכודליה, אמצע שנות השבעים זה כל הפרוג, רוק אצטדיונים רוק כבד, סוף שנות השבעים פאנק, שנות השמונים חרא מוזיקה ותחילת שנות התשעים עם הגראנג'...זה לפחות לדעתי המושג של טרנד.

Sum41xGiRL

New member
טרנד זה לא מיסחור

אבל בשביל משהו צריך להיות טרנד זה צריך להיות יותר מכמה פאנקיסטים בסוף ה70, 80

Sum41xGiRL

New member
נכון, אתה צודק.

אחרי שציטטתי את THE FREEZE בהודעה הקודמת שלי לzoe666 אני אצטט את NOFX ואגיד "When did the punk rock become so scene?"

dirty boots

New member
מחזק את עדי,

מה הרעיון? גם פאנק, וגם רוק, וגם פרוג, היו "טרנד" [ז"א, פופולריים].

Sum41xGiRL

New member
טרנד זה יותר מלהיות פופולרי

לא כל מה שפופולרי הוא טרנד... בטח שהפאנק והפרוג לא היו מספיק פופולרים כדי להיות "טרנד" למשל, "דני מלך הכיתה" זה פופלריות וגם טרנד

epitaph

New member
אולי זה נכון...

אבל עדיין לומר שכל דבר שהוא טרנד זה רע זה די מפגר (ביטלס, רולינג סטונס, אלוויס...)

Sum41xGiRL

New member
כן, כל טרנד זה רע.

אני חושב שהאתר Interpunk הוא אתר מסריח. כן, אני אוהב פאנק, והמון להקות שהמארצ'נדיז שלהם נמצא שם אני גם אוהב. ונכון שהם מלמדים איך לעמיד מוהיקן שחבל על הזמן. אבל עדיין אתר מסריח שמציג את הפאנק בתור סוג של טרנד. להגיד ש"הפאנק מת" זה טרנד.

sharzoe

New member
תראה, טרנדים אף פעם לא טובים.

למה? כי אופנות משתנות. מה שכן, רק הזמן יכול להוות אינדיקציה. אם הלהקה טובה, היא תזכר בתודעה גם לאחר שהטרנד יחלוף. כמו כן, מה יכול להיות טוב בדבר שאינו אותנטי? שאין לו אמירה יחודית? (אא"כ אין ללהקה יומרות כלשהן). אבל לגבי MCR שתמיד אומרים שהם הכי טובים, והקליפים שלהם הכי טובים שאי פעם נוצרו, זה נראה לך לעניין? טרנדים משפיעים על הנוער, ו"מכתיבים" לו מה לשמוע, מה ללבוש, איך להתנהג, והוא מאבד מהאינדיבידואליות שלו, והולך אחרי העדר. איזה טוב יכול לצאת מזה, תגיד לי...

EnchantedS

New member
שום טרנד לא מכתיב לנוער מה לשמוע

וכל זה. טרנד לא יכול ככה להשפיע על בן אדם בלי שהוא ירצה. אם הוא אוהב את המוזיקה- הוא ישמע אותה. אם הוא אוהב את ה-איך להתלבש הזה- הוא יתלבש ככה. אנשים שעושים משהו רק כי זה אופנה, הם מפגרים. אבל זה קשור לכל אופנה ולא רק לכאן. תשמע, אני אוהבת את השירים של mcr ושאני התחלתי לאהוב את זה, לא הכרתי אף אחד אחר שמכיר אותם- אז אתה חושב שמישהו השפיע עליי?... וכן, אני באמת אוהבת את הקליפים שלהם, כי הם באמת יצירתיים, לא כמו רוב הלהקות שפשוט מנגנות בתוך חדר מסכן.

dirty boots

New member
אבל מה כל כך טרנד בהם?

איזה יומרות בדיוק יש להם? הסולן שלהם שם די הרבה איפור והם פופולריים למדי לאחרונה, אבל למה זה אומר שלא יאהבו אותם גם אחרי שההייפ יעבור?

EnchantedS

New member
נכון. והוא גם אמר שהוא מתאפר מגיל

16, בלי שום קשר ללהקה. בלי קשר לאופנות. ואם השירים ימשיכו להיות טובים, אז ימשיכו לאהוב אותם.

sharzoe

New member
זה לא מדויק,

פאנק מעולם לא היה טרנד, אולם בתוך הסצנה עצמה כן יכולים להיות טרנדים: כשסקס פיסטולס הגיעו לאור הזרקורים, היה ניסיון (שהצליח) להפוך את סגנון הפאנק ואת המחאה האותנטית שבו לטרנד (ואני מדברת על להקות שבאמת הייתה להם מחאה אותנטית), וכל הפאנק סבל מזה. חברות בגדים החלו ליצר "בגדי פאנק" והתחילו לשווק מוצרי שיער פאנקיסטיים וכו'. הטרנד הזה בא מתותחים בתעשייה/מאנשי עסקים ולא מהאומנים עצמם. בתכלס, מה שקרא שניסו (באופן מודע) לגרום להאחדה של המוסיקה, ולהכניס תפאנק למיינסטרים, על מנת לנפץ כל שביב מחאתי. וזה הצליח. זו הייתה תקופה רעה לפאנק, והיא מתה. באופן כללי, פאנק אף פעם לא היה במיינסטרים. ובקשר לאימו, SDRE הכניסו אותו למיינסטרים (יותר נכון חברת התקליטים שלהם הכניסה אותו...), לפני כן הוא פעל מחוץ למיינסטרים כיאה לפאנק. היום, להקות בוחרות בעצמם לפעול בתוך המיינסטרים ולחקות באופן גס להקות אחרות, כך שהכל נראה ונשמע אותו הדבר. כבר לא צריכים חברת תקליטים ש"תשב לאומנים היצירתיים על הראש"......

epitaph

New member
ממש תאורית קונספירציה...

לא חשבת אף פעם שאולי הם מיסחרו את הפאנק כי הם ראו בזה פוטנציאל כלכלי. למה ללכת כל כך רחוק כשהברור מאליו נמצא מולך?

sharzoe

New member
חמודי, זה ממש לא ללכת רחוק,

אולי בשבילך.... הפוטנציאל הכלכלי זה האובייס.... בעידן הפוסט-מודרני קשה ליצור יצירה אותנטית בשל הסיבות שמניתי (על קצה המזלג). זו ממש לא קונספירציה, אבל העניין הוא שאתה לא יכול לראות דברים מנקודת מבט אחרת, לא הברורה מאליו. בלימודי הסוציולוגיה שלי למדתי כמה קורס נפלא על תולדות הרוק, שהעניין הנ"ל בא לידי ביטוי מרכזי בו.

Sum41xGiRL

New member
SDRE

להקה מעפנה. THEY HIT ME AND BLOODY SAID " YOU KNOW PUNK IS DEAD" AND THEN THEY SAID " WHAT YOU HAVE TO SAY ABOUT THAT"? "FUCK OFF" WAS ALL I SAID

למעלה