שאלה על מיסחור

EnchantedS

New member
שאלה על מיסחור

קראתי את השירשור על הפופ ומסחריות שבטאגליינס, אבל ברור שאני לא יגיב על נושא מלפני שנה, אז פתחתי נושא חדש כי יש לי שאלה: אז מסחריות (בין השאר) זה אם זמר\להקה עושים מוזיקה שהקהל הגדול אוהב וכל זה. אבל אם זו באמת המוזיקה האהובה עליו? אם הוא לא חושב על הכסף בזה? אני יביא דוגמא קיצונית: המוזיקה האהובה על אחותי, למשל, זה פופ (ולא סתם: מקסיקני... שוב תודה למי שהמציא את האוזניות....). אז ברור שאם היא הייתה רוצה לעשות מוזיקה (והיא לא, לא לפחד:) ), היא הייתה רוצה לעשות פופ, נכון? (אני לא מתכוונת לפופ במובן של פופולארי, אלא במובן של בריטני וכל אלו...).. ואין לה שום סיבה להתחיל לעשות כל מיני סוגי מוזיקה שלא במיינסטרים כי זה לא מה שהיא אוהבת. זמר כזה תחשיבו לממוסחר? (בהנחה שממוסחר זה לא נחשב פשוט להוציא דיסק, ובהנחה שהיא לא תתחיל לנצל את זה ולעשות פירסומות לשוקו וטיטולים D: )

מיסחור זה שאתה חושב על הכסף במקום

על המוזיקה. ונעזר במרצ'ינדייז ושטויות כאלה כדי לקדם את הלהקה ולעשות יותר כסף.

EnchantedS

New member
אבל כאן ובכל מקום יאמרו על זמר כזה

שהוא ממוסחר. פשוט לפי הסטיגמות..: הוא עושה מוזיקה פופולארית, באמטיוי וזה, אז זה אומר שהוא ממוסחר. לא יתחילו לבדוק מה המניעים שלו: אם זה רק לעשות כסף או שהוא באמת אוהב את הסגנון...

zoe80

New member
אוקי,

מה הכוונה "אוהב את הסגנון"? תראי, מסחור זה שמאבדים את היצירתיות, מאבדים את האמת הפנימית בשביל לעשות מוסיקה שפונה לקהל הרחב ביותר שניתן. בשביל לומר שלהקה התמסחרה, היא צריכה לפעול מחוץ למיינסטים לפני כן. בד"כ כשלהקה שחתומה נאמר בחברת תקליטים עצמאית וקטנה ופתאום משמיעים אותה ברדיו או איפה שזה לא יהיה והיא מתפרסמת ועוברת לחברת תקליטים ענקית, אז פתאום חברי הלהקה מתחילים לחשוב (או שחושבים עבורם) על התאמה לקהל היעד (שעליו מחליטות חברות התקליטים), ומשם הכל מדרדר מבחינה אמנותית, אך לא מבחינת כסף, כסף, כסף. כמובן שזה לא קורה לכל הלהקות. אין מניע של רק כסף, ברור שצריך לאהוב את מה שעושים. העניין הוא לאחר המסחור- האם באמת שלמים עם מה שעושים?

EnchantedS

New member
זה פשוט ניראה שכל להקה שיוצאת בזמן

האחרון, אומרים עליה שהיא ממוסחרת... ואני לא התכוונתי ללהקה שבאמת מתחילה טוב, ואחרי זה היא מתחילה להשתנות במיוחד כדי להתאים את עצמה. אלא להקה שכבר בהתחלה קצת תואמת לזה, כי מה לעשות שיש אנשים שבאמת אוהבים את זה... הממ בטח יש איזשהו מקום אפילו בפופ ליצירתיות

אף אחד לא אמר שפופ לא יצירתי.

תלוי אבל לאיזה פופ אתה מתייחס. כשלהקה משתנה כדי למכור יותר דיסקים זה רע וזה לא יצירתי, ולדעתי להקות כאלה מאבדות את הערך שלהן.

UnderTown

New member
כן..

להתמחסר, לדעתי, זה לעבור לסיגנון אחר, לוותר על הערכים והמסרים שלך, רק בשביל שיהיו יותר מעריצים ויותר כסף. לעומת זאת, אם יש אומן מטאל שמחליט לעשות פופ כי הוא אוהב את זה, אז זה לא נקרא התמסחרות, לדעתי..

fire witch

New member
לדעתי האישית בלבד...

מסחור זה לתפוס בחורה ברחוב , להוריד לה 30 קילו , לחמצן ולהוסיף גוונים , להסיר שיער , ליישר שיניים למרוח עליה 30 קילו מייקאפ (צריך איך שהוא להשלים את מה שירד) להלביש אותה בבגדים חושפניים , צמודים ומבריקים , למצוא מישהו שיכתוב לה להיטים בטוחים על אהבה ואכזבה, למצוא מישהו שיכתוב לחנים למילים שלא היא כתבה , אולי גם מישהי שתשיר במקומה כי הקול שלה לא משהו , לשלוח אותה לעולם בעטיפה נוצצת של הדבר החם הבא ולהשתמש בה כדי לגרום לעשרות אלפי נערות אחרות לקנות כל עיתון שהיא מרוחה על השער שלו , לקנות כרטיסים להופעות שלה במחירים מופקעים לקנות את הבושם , ליין הבגדים והאיפור והצבע לשיער שהיא מפרסמת , וגם לקנות את האלבומים שלה זה גם לארגן אודישנים לחמישה בנים שלא יודעים לשיר / לנגן להצמיד אותם אחד לשני ככה שיראו כמו החברים הכי טובים בעולם , להלביש אותם בבגדים צמודים ולשים להם ג'ל בשיער וגם קצת לחמצןושוב לשלוח לעולם כדי שעשרות אלפי נערות יוכלו להתחרפן בצרחות בכל פעם שרואים אותם בטלוויזיה ושוב - לקנות את כל הבולשיט הנוצץ שמקושר אליהם זה מסחור!

fire witch

New member
שכחתי את הפואנטה../images/Emo163.gif

לעבור לעשות מוזיקה שלא עשית עד היום - לא נחשב ! להוציא ספלי קפה עם התמונה שלך - כן לשנות סגנון לבוש/ מראה - לא נחשב! להתחיל עם מראה שכל מה שיש בו זה להראות לבני נוער שהכוכבים מושלמים והם לא - זה כן !

EnchantedS

New member
חחח מה שעצוב זה שזה קורה...

גמני חושבת שזה ככה. אז למה כל להקה חדשה שיוצאת, אנשים שלא מתים עליה מתחילים להגיד שהיא מסריחה וממוסחרת?? (אצל אנשים בתפוז, 2 המילים האלו בדר"כ באות ביחד)

fire witch

New member
כי אנשים אוהבים להכניס דברים למגרות

זה כמו הויכוח העתיק על הגדרת הפופ - לא ייגמר לעולם בגדול נראה לי שזה בגלל שהרבה מהלהקות אכן מתחילות ממקום כזה (לינקין פארק וכאלה) בגלל שעולם המוזיקה כמו שהוא נראה כיום מבוסס על לעשות הרבה כסף ומהר ואחר כך לרוץ לספר לחברה בMTV איך אתה גר בוילה עם 18 ג'קוזים ונוהג בפאקינג לאנד קרוזר שעולה כמו כל הבתים בשכונה שלי ביחד אבל ... עדיין יש הרבה להקות חדשות שמגיעות ממקומות קצת יותר נקיים רק שפחות שומעים עליהן כי הן לא משתתפות בפרסומות לפלאפונים/רכבים/מוצרי טיפוח לשיער רק שלא עולים לי כרגע הרבה שמותשל כאלה להקות אז אני פשוט אחכה שיגיע מישהו וייתן שמות כאלה

itoosh2

New member
אין לי כוח לכתוב את הדעה שלי...

אז אני אשתמש בציטוט מהשיר "הכאפה המצלצלת" של הדג נחש שאני מאוד אוהב ומסכים איתו: "יאנג מוזיקאי אין יותר שלבים בדרך הבחירה שלך להיות יוצר טפל או בעל ערך כי אם יותר אומנים יתחילו ליצור קודם מהלב ולא במטרה שיטחית רק על הרדיו להתחבב אל תחשבו רק על לקנות קופונים לשיר על פלאפונים לבצע חידושים מונוטנים שירי ארוויזיונים ושאר הקלישאות אולי אם תתמיד את השינוי נתחיל לראות" הציטוט טיפה יותר מורחב מרק הדעה על המיסחור וגם גולש לעניין של להשקיע... אבל זה גם חלק מהעניין של המיסחור... אם אתה לא משקיע במוזיקה שלך ומקבל רק אנשים שכותבים לך הכל או שאתה עושה דברים קלים כי אתה יודע שיצליחו זה כבר מיסחור

EnchantedS

New member
המממ אז איך זה שקראתי שאמרו

בפורום פאנק שלמשל my chemical romance ממוסחרים? הם לא עשו שום פרסומות, הם כותבים שירים לעצמם, משקיעים בשירים, וכו וכו... ויש עוד להקות כמוהם אבל בכל זאת אומרים שהם ממוסחרות... למה?...

fire witch

New member
מגירות , מגירות

הרבה אנשים אוהבים לדחוף את כל מה שהם מכירים למגירות קטנות ומסודרות של ז'אנר , מין , סוג , טוב/לא טוב אני אישית מעולם לא שמעתי את my chemical romance , אני ממש לא יודעת איזו מוסיקה הם עושים ואין לי גם שמץ של מושג על איך שהם נראים ככה שאין לי תשובה ברורה בנוגע אני יכולה רק להגיד שפורום פאנק יכולים להגיד מה שמתחשק להם עליהם, אם הם עושים לך טוב באוזן - תמשיכי לשמוע מה שמתחשק לך , הסתמכות על דעות של אחרים במוזיקה בדרך כלל חוסמת בפניכם הרבה הרבה הנאה מכל מיני להקות או זמרים/ות שישמעו לך מצוין ,מה שפופולרי הוא לא בהכרח מה שטוב !

sharzoe

New member
כי mcr הם חלק מהטרנד העכשווי

ואת יודעת מה אומרים- trends are never good!!!!

Sum41xGiRL

New member
לצערי שעות נוספות בעבודה

מונים ממני ללכת להופעה האחרונה של סכ"ל לזמן הקרוב(אולי אפילו לשנה הקרובה).. בכל מקרה, ראיתי אותם המון, ככה שזה לא נורא.. תלוי על איזה פאנק אתה מדבר.. למשל אימו או סקא-פאנק, כן זה היה טרנד.. אבל אפילו פופ-פאנק לא היה כזה טרנד.. (מה שהיה חרא בפאנק היה טרנד)

למעלה