שאלה לי אליכם

כשאדם

משקיע את כל חייו בפרויקט, ברור שהוא יספר לעצמו שהפרויקט היה שווה את זה. פסיכולוגיה פשוטה.

shayCn

New member

Anna begins cc

New member
חבל שאתה כל כך מקובע ולא מסוגל להבין

שיש אנשים שבאמת ובתמים מרגישים וחושבים אחרת ממך.
הזלזול הזה לא לעניין.

Anna begins cc

New member
שוב,

אני לא מזלזלת בהבנה העמוקה שלך,
אתה יודע שאני מעריכה אותך ואת דעתך מאד,
אבל אל תהיה מאלה שבטוחים שהם צודקים ויודעים הכל,
ראינו במו עינינו כמה זה לא מחמיא.

קבל את העובדה שיכול להיות שאתה טועה.
שכמה שאתה מבין את הפסיכולוגיה מאחורי הקלעים,
אתה לא אמא ולעולם לא תהיה.
ויש דברים שהם מעבר להבנתך.

בבקשה, אל תהיה כזה יומרני.
זה לא מתאים לך.

לא אני המקור להבנה העמוקה הזו

באמת שקטונתי. דיברתי על מומחים בתחום שמקדישים את כל חייהם לחקור את הנושא.

זה תירוץ חלש...

מאחר וגם להם יש יותר שאלות מתשובות. וגם תשובותיהם לא תמיד יציבות (פעמים מתבטלות, פעמים משתנות...)

תמיד יש מה עוד לשאול

אבל מתקבלות גם הבנות. ואחת ההבנות היא (שחוזרת שוב ושוב במחקרים), שבניגוד למה שחשבו לפני שהתחילו לחקור את הנושא הזה, היתרון הפסיכולוגי שמעניקים ילדים להורים, הוא די זניח, אך מתוך המערכת הזו, הורים לא מסוגלים לראות את זה (אלא צריך שיבוא מישהו מבחוץ ויחקור בצורה אובייקטיבית את שתי צורות החיים). זה לא אומר שלא צריך לעשות ילדים, זה פשוט אומר שאפשר לחיות כך, ואפשר לחיות כך, לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, וזה לא כל כך משנה מה תבחר.

אין בעיה. רק הבעיה עם המחקרים היא...

שעד לנקודה הזו הם יכולים להגיע. הטבע. מה מעליו...(ומציינים זאת אנה ביג, סום-וומן ושאר חברות) - זה כבר למעלה מכך...

רוב החבר'ה פה...המבינים מה עומד מאחורי הבאת ילד לעולם (על כל הכרוך בכך), לא ירצו לחזור אחורה. יש בזה סוג של עליית מדרגה כאדם (הרגישות עולה, ההתבוננות העצמית עולה, הרגשת האחריות וכו' וכו'...), מעין התבגרות כזו...

נכון, מוצ'אצ'וס?

זה לא סותר

אין סתירה בין כך שרוב ההורים לא רוצים לחזור אחורה, לבין זה שאל-הוריים לא פחות מאושרים מחייהם.

זה דמיון.

הרי מדמיין לעצמו את חיי ההורים וחושב - אני מאושר יותר.

השאלה מה האמת באמת?

אבל לא ככה בודקים את זה

בודקים את רמות האושר/סיפוק/בדידות וכו' של קבוצת הורים, ושל קבוצת אל-הוריים, ואז משווים את התוצאות האחת לשניה. אף אחד לא מתבקש לדמיין איך היה מרגיש אם היה בקבוצה השניה...

נעזוב בצד לרגע את עניין הבדיקה.

שגם הוא בעצמו תולדה של דמיון (ציור בעזרת כח הדמיון. את כל הדברים שבעולמינו אנו תופסים במוחינו בעזרת הדמיון. זוכר?).

מה האמת פה
יש פה אמת בכלל

אז אדם מסויים לא הורה - אז הוא חופשי (כפי שמצייר הוא בדמיונו)...
ונקח אדם אחר שלמד כיצד להיות אבא/אמא, והוא דוגמת מופת מבחינת תכונותיו - אז יאמרו עליו...איזה עול הביא על עצמו בהבאת 10 ילדים לעולם.

ילד זה כזה עולם שלם - החל מרגע ההתחברות של האמא והאבא, עובר בהתעברותה של האמא, גידול וחינוך הילד עד לקבורת אמא ואבא ע"י ילדם שהביאו לעולם. את זה לא הביאו בחשבון במחקר.

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד

זה לא שמבצע המחקר מנסה להגיד משהו על מצבם הפסיכולוגי של ההורים, מתוך ידיעת אורח חייהם. הוא שואל אותם ישירות איך הם מרגישים בחייהם (בכל מיני צורות ישירות ועקיפות, כדי לקבל תשובה מהימנה).

shayCn

New member
זה מראה על כמה החלטות שלקחתי לאחרונה

שקשורות לפורום הזה ואני שמח שאני מיישם אותם.

יצר אימהי

זה צורך כמעט אינסטינקטיבי שטבוע בנו אבולוציונית.
ייתכן וגבר לא יוכל להבין את זה. זה בוער בנו (החל מגיל מסוים) כמו שבוער בך הרצון לקיים יחסי מין.

Anna Vasserman

New member
דניאל

העניין של הגזרה - תסלח לי, אבל זה תירוצים של נשים עצלניות שלא מוכנות לעשות ספורט.

אשה ממוצעת, שלא תרשה לעצמה כמו פרה בהריון ותחזור לפעילות ספורטיבית אחרי לידה - תהיה לה יופי של גזרה.

לי היתה בטן שטוחה 3 חודשים אחרי הלידה.

Anna Vasserman

New member
התפספה לי מילה

שלא תרשה לעצמה כמו פרה = שלא תרשה לעצמה לאכול כמו פרה

Anna Vasserman

New member
שום שינוי

בחייך!
אחוזי שומן??
אחוזי שומן לא משתנים כתוצאה מהריון! הם משתנים כי האשה מרשה לעצמה לאכול יותר (כי היא בהריון/מניקה )ולא עושה ספורט.

וחוץ מזה, ההנקה שורפת המון קלוריות. אני המשכתי לאכול רגיל אחרי הלידה (כלומר לא יותר ממה שאכלתי לפני ההריון), ובהנקה הורדתי 5 ק"ג!!!

למעלה