שאלה לי אליכם

כן, אבל

לפעמים לנשים קשה מאוד לרדת את המשקל שהוסיפו בלידה, במיוחד נשים שנאבקות עם המשקל כל חייהן.

לגבי השדיים, הם הרבה פעמים מאבדים נפח בעקבות ההנקות.

יש לך מזל וכנראה גם גנטיקה טובה וכוח רצון, זה הכל ביחד. ואל תשכחי שעברת רק הריון אחד בינתיים..

Anna Vasserman

New member
גנטיקה

זה נכון שגנטיקה משחקת תפקיד ומקשה / מקלה על הירידה במשקל, אבל, זה לא קשור להריון.

נשים שיש להן בעית משקל - יש להן את הבעיה הזו גם בלי ההריון. זה לא קשור. הן ישמינו עם הגיל גם אם לא יעברו אף הריון.

מה שקורה זה שהרבה נשים עושות לעצמן הנחות, ובהריון טוענות שהן אוכלות בשביל שניים - ולבסוף הן באמת נראות כמו שניים...)

אני יכולה להעיד על עצמי שהחל מחודש רביעי הייתי מתעוררת בלילה כל לילה מורעבת כאילו לא אכלתי שבוע.
אבל ידעתי להחזיק את עצמי ולא לאכול. הייתי שותה מלא מים כדי למלא את הקיבה, ואם זה לא היה עוזר הייתי אוכל יוגורט או פרי.

יום אחרי הלידה עליתי על משקל. שקלתי קילוגרם אחד בלבד יותר ממה שהייתי לפני שנכנסתי להריון.

goldy

New member
כל שאר הנשים בתגובה:

"אני אסביר לך למה זה פשוט לא יעבוד".

dori78

New member

ההנקה עוזרת לחזרה לגזרה גם בכיווצי רחם.

dori78

New member
את שוכחת

שיש מקום גדול גם לגנטיקה, מעבר לספורט ואכילה נכונה.
סימני מתיחה, עליה במשקל וחזרה לגזרה שלפני - מושפעות מאוד מהגנטיקה.
אשרייך שהתברכת, אבל לא לכולן זה כל כך קל.

Anna Vasserman

New member
לא שוכחת

סימני מתיחה - כן. זו אכן בעיה. ואין מנוס. למי שזה בגנים זה יקרה. ומי שלא - התברכה.

אבל לגבי החזרה לגזרה - לא מסכימה.

תראי מה עניתי לדניאל תחת הכותרת "גנטיקה".

dori78

New member
ראיתי.

אני מכירה נשים שהיו רזות מאוד עד הלידה הראשונה, הקפידו על אוכל ועל פעילות גופנית.
חלקן סיימו את ההיריון עם עודף של 4-5 ק"ג, שירדו תוך 3 חודשים של הנקה מעצמם.
חלקן לא חזרו לעצמן אף פעם, בין השאר כי העייפות שנבעה מהטיפול בתינוק לא אפשרה להן לחזור לפעילות גופנית.
אני כבר לא מדברת על עלייה במשקל שנגרמת ממחסור בשעות שינה, שהרבה פעמים מאפיין אמהות צעירות.

סליחה שאני שואלת ואת לא חייבת לענות - היה מישהו שעזר לך בטיפול בילד בחודשים הראשונים אחרי הלידה?

Anna Vasserman

New member
לא

לא רק שלא היה אף אחד שעזר לי, היינו לגמרי לבד.

גרנו בבאר שבע, כשההורים של שנינו בעפולה.

וגם הילד שלי לא ישן בכלל כשהיה תינוק - לא ביום ולא בלילה.

אבל כשבעלי היה חוזר מהעבודה, הייתי זורקת עליו את הילד לחצי שעה - ובחצי שעה הזו הייתי עושה פילאטיס מקלטת שקניתי בערוץ הקניות

חצי שעה ביום. זה לא כזה הרבה.

ונכון שזה נורא קשה כשמתים מעייפות. אבל איך אומרים ברוסית : יופי דורש הקרבה....

אביeג7

New member
כן,את ניראת מעולה, אבל

מה שכתבת דיי מתנשא... כנראה שבנוסף לכוח רצון שלך <שכל הכבוד לך על זה,ואני לא לוקחת ממך את זה..> בורכת בגנים טובים.
לא כולם בורכו בגנים כאלה..
ואני לגמרי מבינה נשים שעסוקות מעל הראש עם הילדים והבית ולא מצליחות למצוא זמן להתאמן.
שלא תביני לא נכון,אני ממש לא בעד הזנחה כזו או אחרת
ממש ממש לא.

אבל להגיד,כל מי שלא חוזרת לגזרה שלה היא עצלנית ופרה
קצת צרם לי

אולי אנה ווסרמן תסכים

לספר לנו מהי שיגרת השמירה על משקל היומית שלה: כמה היא מקפידה ושומרת על תזונה (מכינה לעצמה ארוחות, שומרת מלגעת במזונות בעייתיים וכו'), כמה היא עושה ספורט ואילו סוגים, כדי שנבין עד כמה היא צריכה להשקיע בההתמודדות עם המשקל.

במידה ואנה לא עושה כמעט כלום כדי לתחזק את עצמה, אז באמת יהיה קשה לקחת אותה בתור דוגמא.

אביeג7

New member
אם לשפוט על פי התמונות

אז לא חושבת שלאנה יש או הייתה בעיה מסויימת עם המשקל.
אדם שאין לו נטיה להשמנה לא יבין אף פעם, לעולם, איך זה.

Anna Vasserman

New member
תסכים, למה לא?

אני מקפידה על 3 ארוחות ביום, כאשר הארוחה השלישית היא לא יאוחר מ-7 בערב, ואחרי 7 בערב אני לא אוכלת כלום. כלום. רק שותה מים.

אני לא אוכלת כל מיני מאפי בצק עלים - בורקסים, מלאווח, ג'חנון וכו' - באירועים נדירים ביותר. ממש משתדלת שלא.

משתדלת לאכול יותר דגים ופחות בשר בקר.

לא אוכלת המבורגרים.

אוכל המון סושי

מלבד זאת, אני עוסקת בפעילות ספורטיבית. כל פעם זה משהו אחר - כי נמאס לי מהר.
אז כמו שכבר סיפרתי, בהתחלה בהתחלה זה הסתכם באימון פילאטיס בבית למשך 30 דקות כל יום. אחר כך, כשנמאס לי מהפילאטיס והיתה לי אפשרות כבר לצאת מהבית, הייתי שוחה - אחרי שהשתעממתי למוות לעשות בריכות הלוך ושוב בדממה (הייתי מגיעה ב-9 בערב אחרי שהילד היה נרדם, וכבר לא היה כמעט אף אחד), התחלתי לרוץ. הייתי רצה פעמיים בשבוע 7 ק"מ. אחרי זה שידרגתי את עצמי ועברתי לחדר כושר. שם הייתי גם רצה על הליכון וגם עושה משקולות. ואחרי זה - הספורט שאהבתי יותר מכל. זה יישמע לכם מוזר, וחלקכם בטח תרימו גבה, אבל הלכתי לסטודיו ריקוד על עמוד. ולא, לא בשביל חשפנות. זה ספורט מאד קשה שמפעיל את כל השרירים בגוף. שרירים שאפילו לא ידעתם שקיימים בגופכם. זה גם אירובי וגם אנאירובי. וחוץ מזה, זה פשוט כיף!!!

וכדי להמחיש לכם, אצרף סרטון. אל דאגה, מותר לראות בכל הגילאים...
אימון ריקוד על עמוד

אחרי זה התחלתי ללכת לחדר כושר.

Anna Vasserman

New member
הייתי מתה....

לא לא. זו זוריה ג'וד ה-מ-ד-ה-י-מ-ה...

אני לא מתקרבת בכלל לרמה שלה.

לי אין סרטונים בינתיים

למעלה