שאלה לחילונים

vizini

New member
אחוז הפושעים שהורשעו בדין

ממדזר מסויים מעיד רק על הקושי להרשיע או אפילו להעמיד לדין פושעים ממגזר זה. ויש סיבות רבות לקושי להעמיד לדין ולהשיע עבריינים במגזר החרדי. על מקצת מן הסיבות ניתן לקרוא בקישור המצורף.

lala897

New member
אההה!!! בעעע!!

איזה פחד!! אנשים מושחתים!! אני מכירה אישית סיפור על אבא שאנס את ביתו, ההורים התגרשו והרב'ע שלהם אמר להם לא לספר. אני לא יכולה להבין את זה, זאת פשוט שחיתות!! זה עושה לי חורים בבטן!! יאק!!

saar7650

New member
ויזיני- יקירי!

"טאטוא מתחת לשטיח" הוא מחלה של כל חברה לא רק של המגזר החרדי! לדוגמא- בתי ספר רבים (חילוני) לא מוציאים מעשי אלימות, סמים וכיו"ב החוצה כדי "לא לפגוע בשם הטוב של בית הספר"... לכן הקושי להרשיע פושעים הוא מנת חלקן של שתי החברות...

מתנדב

New member
גוססי, זה בדוק וידוע?

מי בדק את זה? מר גוססי? מי יודי מזה? מר גוססי?

א ו ר בת

New member
מי שבדק וקבע ש

"וסתם ככה זה ידוע ובדוק שהפשע קיים יותר בחברה החילונית מאשר בחברה הדתית."

פלסטיק

New member
זו הודעה סטנדרטית שחוזרת על עצמה

בהודעה מסוג זה ה"שואל" כבר קבע את דעתו שהחברה החילונית היא חברה פושעת ומתכונן להסביר את עליונות החברה החרדית אין כאן שום שאלה אלא הכותב מתכונן לתת הטפה נכון?

lala897

New member
לא נכון!! מספיק עם זה!../images/Emo123.gif

החברה החילונית היא לא חברה פושעת. יש בה גם פשע,לא? אז תרדו מהענין עם החרדים ופעם אחת אל תזכירו אותם. נמאס. זה נהיה גרוע מרגע לרגע.

פלסטיק

New member
שמת לב למה שרשמתי?

לא אמרתי שהיא פחות פושעת או יותר פושעת מחברה אחרת אמרתי שמטרת השואל היא להראות לנו את עליונות החברה החרדית הרי גם אם אכתוב לו על המוני אירגונים של מתנדבים חילונים (למשל במשטרת ישראל יש יותר מתנדבים מאשר שוטרים או את כמות המתנדבים במד"א) זה לא יעזור, אי אפשר לבלבל את הדעה שלו עם העובדות.

lala897

New member
לא הבנת מה שרשמתי.

ה'לא נכון' התייחס לזה מטרת השואל היתה להראות את עליונות החברה החרדית. לא נראה לי שזה היתה מטרתו.

פלסטיק

New member
תקראי את השרשור ותראי בעצמך

שום תשובה שלא עולה בקנה אחד עם עליונות החברה החרדית לא יספק אותו. גם כשמסבירים לו שתקשורת דרכה להבליט את הרע ויוצא הדופן הוא לא מקבל. לא בגלל שזה דבר ידוע (כל עיתונאי מתחיל יגיד לו את זה), אלא בגלל שאז הוא לא יוכל להגיע למסקנה שהחברה החילונית רעה והחרדית טובה.

י צ ח ק י

New member
פלסטיק אתה חושב רחוק מאוד

כשמציגים שאלות על הציבור החילוני אתה ישר מטאטא את זה מתחת לשטיח במקום שתגיב לענין אתה חושב שמטרת השאלה שלי היתה להראות את הכוח של הציבור החרדי ככה זה כשאין מה לענות

Vdrums

New member
יצחקי, אין לך נתונים סטטיסטים על

רמת הפשע במגזר החילוני מול החרדי, התקשרות זה לא מדד כבר אמרתי את זה קודם. מן הסתם ברור שאני יעלה פה את עניין החרדים והדתיים מול מה שאמרת כי זה פורום דתיים וחילונים ואם פיספסת אז תסתכל בראש הדף. אתה טוען שלא עונים לך ומטאטאים הכל מתחת לשטיח? ענינו לך בכך שאתה אומר דברים ללא ביסוס. אתה מסתמך על תיקשורת שמטרתה היא רייטינג ומכירות. וכמו שמישהו פותח שירשור על חרדים ותמיד יבוא מישהו שיגיד שהוא מתנפל על החרדים אז אתה מתפלא שאנשים יחשבו שאתה מנסה להראות פה עליונות של המגזר הדתי? עוד לא הבנתי מה אתה מנסה לומר בשירשור הזה, מה הפואנטה?

מתנדב

New member
תומר, אני מאמין שיצחקי פתח את

בכדי לשאול אותכם, מה יש לכם להגיב על הדברים שקורים מדי יום ביומו, אז במקום שתגיבו לעניין, אני רק רואה שאתם מגיבים כאן אבל גם החרדים הם כאלו וכאלו, ואני זוכר היטב (נראה לי שפלסטיק כתב את זה אם אינני טועה), שהוא כתב כאן באחת ההודעות לפני כשבועיים שלוש, שתמיד שכותבים על הציבור החרדי, החרדים טוענים שגם החילונים לא בסדר, והוא ביקש שידונו על החרדים מבלי לערב את החילונים, אז אני כמנהל פורום אימצתי את הרעיון החזק הזה, ומאז אני משתדל להקפיד על הודעות כאלו, שלא לערב נושא בתוך נושא, כך שכאן יצחקי העלה הודעה לגבי החילונים, ולא צריך בשרשור כזה לערב גם את החרדים, ובפרט שמאחד ההודעות של יצחקי הוא כתב גם, שגם בציבור החרדי יש פשע, ולא רק אצל החילונים... דבר שני, בהחלט מותר לפתוח שרשורים שדנים גם על הציבור החילוני, ולא רק על הציבור החרדי, שבזה עסק הפורום בזמן האחרון, מותר לי ולכל אדם אחר כדתי / חרדי לדון גם בנושא שלכם...

Vdrums

New member
אז אמרנו שמה שמוצג בתקשורת

זה מעוות ולא משקף את המציאות. מה עוד? הרי על זה הוא מסתמך וזה לא פרמטר למדידת רמת פשיעה.

lala897

New member
תומר- זה פשוט מצחיק אותי

לא שאכפת לי חתיכה מהפשע או לא הפשע ומה התקשורת אומרת או לא. אבל ברגע שמישהו פה התחיל לומר משהו קטנטן על הפשע החילוני אוי!! לא מבין את הפואנטה. למה? כשמדברים על הפשע החרדי אז אתה כן מבין את הפואנטה? כשמדברים על הפתיחות של החברה החילונית מול צמצום השכל של החברה החרדית אז לא מנסים להראות עליונות? אז כן. כמו שהחברה החילונית יותר פתוחה מהחברה הדתית אז בחברה הדתית יש פחות פשע בגלל השמרנות. זה עובדה ידועה. אבל היא לא משנה כלום. רק משנה העובדה שפתאום התחלת לקפוץ לגבהים.. וואו. מה קרה? רק לך מותר?

Vdrums

New member
right back at you

בהודעתי האחרונה רשמתי שענינו ליצחקי בכך שהתקשורת זה לא פרמטר לבדיקה של הנושא המדובר ולכן זה לא לעניין. וזו התשובה מבחינתי למה שהוא העלה כאן וזה בלי קשר לכל עניין הכנסת החרדים. הבנת? וגם אתם קופצים פה על כל שירשור שפותחים על חרדים נו אז? וואו רק לכם מותר?

lala897

New member
../images/Emo13.gifלא אכפת לי שתקפוץ אבל אל תתלונן

אח"כ ותגיד שאנחנו פרנואידים, נחיתיים וכו'(או אולי זה לא היה אתה?) ואה, אתם לא הבאתם כל מיני הוכחות מהתקשורת? כי לא נראה לי שאתם מכירים אישית את הציבור.

Vdrums

New member
להלה, תביאי הודעה אחת שלי שאני

טוען משהו ומסתמך על תקשורת. מה את נטפלת אלי? איפה אמרתי שאתם פראנואידים? נחיתיים? (מה זה לעזאזל נחיתיים???) אל תכניסי לי מילים לפה. אני עניתי ליצחקי וגם הוספתי את עניין הציבור החרדי וזהו. אז זה לקח את השירשור הצידה. סבבה. רשמתי פעמיים כבר הודעות בלי קשר לחרדים אלא תגובה בלבד לטענה של יצחקי, ואת ממשיכה להכניס את עניין הציבור הדתי חרדי. אולי תתייחסי את פעם אחת למה שיצחקי רשם בהודעתו הראשונה???

למעלה