שאלה לחילונים

lala897

New member
יואו, איזה פחד.

מצטערתתת לא אמרתי כלוםם. אגב, נחיתיים זה כשבן אדם מרגיש נחות בכל מקום ובכל מצב. לא מכניסה לך מילים לפה לא יודעת איך עושים את זה דרך המחשב. הוספת משהו על הציבור החרדי- וההוספה לא מצאה חן בעניני אז הגבתי. chill out לא באתי להיטפל אליך. סורי. פשיו.. זה היה מפחיד.

Vdrums

New member
וואו איזה תגובות בוגרות

מישהו איים עלייך? מה את מז@#$ את השכל? איזה פחד היה מפחיד, לכי לפורום של גנון עם התגובות האלה.

lala897

New member
הי הי תירגע...

אל תדבר אלי ככה. לא עשיתי לך כלום. מתחתי עליך קצת ביקורת לא מוצא חן בעיניך. סבבה. תענה בצורה שתכבד אותך ואל תצעק. ואל אל תדבר אלי בצורה כזאת מכוערת. איכס..

Vdrums

New member
תראי את באת ואמרת

שאני אמרתי חרדים פראנויידים ונחיתיים, מביא הוכחות מעיתונות... איזה שטויות זה לא נקרא למתוח ביקורת זה לכתוב דברים שלא אמרתי ולא כתבתי בשום מקום. אל תפילי עלי מה שאנשים אחרים כותבים כאן.

lala897

New member
עכשיו אתה עונה לי לענין.

כתבתי בפירוש שם שאולי זה לא היית אתה. נכון? לא התכוונתי להפיל עליך שום דבר. וגם לא לתקוף אותך. וגם לא שתקבל את זה קשה כמו שקיבלת. אז אני מצטערת. חברים?

© Tweety ©

New member
או שמחקו לי את ההודעה או שהמחשב

הטמבל שלי לא שלח אותה. אבל אני אכתוב שוב-החברה החילונית מוציאה דברים החוצה,מדברת עליהם,מתמודדת איתם ומנסה להלחם בהם. החברה החרדית חושבת שאם היא תטאטא מתחת לשטיח את כל מקרי האונס והרצח בה הם פשוט לא יעלמו מה שהוכיח את עצמו כלא נכון. העולם החילוני לא מושלם כמו שהועלם החרדי רחוק משלמות. לפחות העולם החילוני לא מתיימר להיות תמים וכליל השלמות ומתמודד עם הרעות שמתרחשות בו. ומעשה חסד?איזה שטות.אני כחילונית גמורה מתנדבת ואוהבת מאוד לעזור לקהילה,יש מלא עמותות לא רווחיות בציבור החילוני שתורמות לזולת.

saar7650

New member
לסיכום:

בחברה החילונית אחוזי הפשיעה גבוהים הרבה יותר מאשר בחברה החרדית.

Vdrums

New member
עידן אף אחד לא סיכם על זה.

כל עוד אין נתונים סטטיסטיים מגוף מוסמך (לא תקשורת) זה ישאר בגדר השערה בלבד.

saar7650

New member
כל עוד אין נתונים סטטיסטיים מגוף...

אם אני לא טועה, ראיתי שיש נתונים סטטסיסטיים מגוף מוסמך אני אנסה להעביר לך את הנתונים. בכל מקרה, אתה יכול לבדוק בבתי הסוהר כמה חרדים יושבים וכמה חילונים יושבים בכלא... ודבר אחרון- גם אמצעי התקשורת מוכיחים זאת. והראיה שבד"כ כתבות על פשיעה חרדית זוכות לכותרות ענק תוך ציון העובדה שהפושע חרדי. אם הפשיעה הייתה דבר רגיל במגזר החרדי לא היו טורחים לציין זאת בכותרות ענק.

א ו ר בת

New member
לא חושבת שיש נתונים כאלה

בנוסף : אחת הבעיות בהגדרות היא שהחברה החרדית פחות או יותר מוגדרת, לצורך העניין, ואילו החברה החילונית היא "כל השאר". בתוך כל השאר הזה יש לפחות שתי קבוצות – בני מיעוטים ועולים חדשים - שאחוז הפשיעה בהן גבוה הרבה יותר מאחוזם באוכלוסיה (ועל זה ישנם נתונים), מסיבות שונות, אבל במסגרת "כל השאר" הזה גם הן מוגדרות כ"חילוניות" בדיון הזה, לא ? לפחות ככל שזה נוגע לקשר בין חינוך לפשיעה אני לא רואה אותן ככאלה. ואם מדובר על אמונה – זכור לי מחקר (לא מישראל) על היחס של אסירים לדת והסתבר שאחוז האתאיסטים ביניהן נמוך באופן מובהק, יחסית לקבוצות אחרות, מאחוז האתאיסטים באותה חברה.

saar7650

New member
לא חושבת שיש נתונים כאלה

"בתוך כל השאר הזה יש לפחות שתי קבוצות – בני מיעוטים ועולים חדשים - שאחוז הפשיעה בהן גבוה הרבה יותר מאחוזם באוכלוסיה (ועל זה ישנם נתונים), מסיבות שונות, אבל במסגרת "כל השאר" הזה גם הן מוגדרות כ"חילוניות" בדיון הזה, לא ?" בוודאי שבני מעוטים ועולים חדשים נחשבים כאתאיסטים אם באמת הם כאלה... כפי שידוע לך יש עולים חדשים ובני מיעטוים גם כן במגזר החרדי! אז עדיין יש הגדרה גם לחברה החילונית. "היחס של אסירים לדת והסתבר שאחוז האתאיסטים ביניהן נמוך באופן מובהק, יחסית לקבוצות אחרות, מאחוז האתאיסטים באותה חברה." לא הבנתי למה התכוונת בדיוק.

א ו ר בת

New member
בני מיעוטים במיגזר החרדי ???

ואם אתה מדבר על היחס לדת אז אכן רוב בני המיעוטים קרובים יותר לחרדים בעניין הזה ולכן יש לשייכם לחברה החרדית, לצורך העניין. ומכאן נסיק שבחברה החרדית הפשיעה גבוהה ביותר. (מסורתי - לא לקפוץ. למה שיצמידו אותם אלינו ?). בעניין העולים החדשים - מדובר על עולים מחבר העמים ושם אין כמעט חרדים. מה לא הבנת ? לא כל מי שחרדי הוא אתאיסט. יש דתיים והרבה מסורתיים או סתם מאמינים. (ואני מהמרת שחלקם בבתי הסוהר ממש ממש לא קטן). המחקר הזה דבר על כך שאחוז האתאיסטים מבין האסירים קטן ביותר.

saar7650

New member
שוב-

"ומכאן נסיק שבחברה החרדית הפשיעה גבוהה ביותר." עוד לא הבנתי איך הסקת את זה?... הרי תסתכלי על אלה שיושבים בכלא כמה מהם באמת חרדים, וכמה?... "בעניין העולים החדשים - מדובר על עולים מחבר העמים ושם אין כמעט חרדים. מה לא הבנת ?" יש גם חרדים שם ואני מכיר הרבה. אבל בכל אופן, אם הם לא חרדים ומגדירים עצמם כאתאיסטים אז הם אתאיסטים לכל דבר! "יש דתיים והרבה מסורתיים או סתם מאמינים. (ואני מהמרת שחלקם בבתי הסוהר ממש ממש לא קטן)." הימור זה לא נתון יקירתי... את מוזמנת לבדוק בעצמך! ואגב- לא כל אחד ששם עליו כיפה נקרא דתי, ולא כל אחד שאומר בע"ה נקרא מסורתי. ובנוסף- כרגע אנו מדברים על החרדים. את הדתיים נשאיר לאח"כ. "המחקר הזה דבר על כך שאחוז האתאיסטים מבין האסירים קטן ביותר." כפי שציינת המחקר נערך בחו"ל, שם כמעט כל אדם נחשב כ"מאמין" הרי הנצרות היא אמונה נטו בלי צורך בסממנים חיצונים או מצוות מסויימות לכן רובם מוגדרים כקרובים לדת. ולכן הנתון לא נכון לגבי החברה היהודית.

א ו ר בת

New member
לא הבנת אותי

אם אתה מדבר על מידת האמונה אז בני המיעוטים אמורים להיות משוייכים הרבה יותר לחברה החרדית, לצורך העניין הזה, מאשר לחברה החילונית. אני לעומת זאת הבנתי אותך : לא כל מי ששם כיפה הוא דתי (בטח. אם הוא פושע יש סיכוי גבוה שהוא חילוני) אבל כל מי שלא חרדי הוא חילוני ! שיטה נהדרת להעלות את אחוז העבריינים החילוניים !

saar7650

New member
לא הבנתי למה בני המיעוטים שייכים

הרבה יותר למגזר החרדי? דבר שני- אני מסכים שלא כל מי שלא חרדי הוא חילוני, אבל מי שחילוני, הוא עדיין חילוני ובכל זאת כל הבתי סוהר מלאים באסירים חילונים! אתאיסטים! ופה- כבר הנתון שלך לגבי הזיקה לדת של האסירים בחו"ל לא נכון עקב מה שאמרתי לך בהודעה הקודמת.

למעלה