שאלה לחילונים

yoyo10

New member
אתה רק מחזק את מה שאני אמרתי

בנושא המנטליות המנטליות שונה והרטוריקה גם שונה הטבע של האדם הוא לא רק טוב אם לא היה רע אז לא היה טוב וזה נכון לכל החברות והמגזרים

lala897

New member
הי הי תומר זה כבר מגעיל

הוא מנסה לפתור את בעית הפשע החילוני בדיוק כמו שאתה וויזיני וכו' רציתם לפתור את בעית הפשע החרדי. וסתם ככה זה ידוע ובדוק שהפשע קיים יותר בחברה החילונית מאשר בחברה הדתית. וחוץ מזה הוא העלה נושא (אולי אתה לא אוהב אותו ) הנושא הוא הפשע בחברה החלונית אם אין לך מה להוסיף אל תוסיף אבל מה אתה מתנפל?? לא דיברנו פה עכשיו על חרדים(פשיו.. סוף סוף) אז תרגע. טוב?

גוססי

New member
"ידוע ובדוק" ../images/Emo67.gif

בדיוק להיפך! ידוע ובדוק שהחברה החרדית נגועה בפשיעה בלתי פוסקת, הרבה יותר מכל מגזר אחר בארץ.

lala897

New member
מה אתה רוצה?

שאני יביא לך נתונים מהלמ"ס? אני לא כמוך מסתובבת שעות במחשב ומנסה להשיג כל מיני נתונים סטיסטיים. את זה אני משאירה לך. אתה יכול לבדוק את זה. אם תביא לי נתונים סותרים ממקום מוסמך(לא דעת אמת) אז אני יתחיל להאמין שזה ההיפך.

גוססי

New member
"שאני יביא לך נתונים מהלמ"ס?"

למה לא, בעצם? תראי באיזו קלות זרקת הצהרה קשה בלא שיהיה בידיך אפילו נתון אחד שיאשש אותה. ככה סתם, "בדוק וידוע". מי בדק? מי יודע? על סמך מה? האם יש בדבריך משהו שהוא קצת יותר מלשון הרע?

masorti

New member
אדרבא, נראה אותך...

תביא נתונים על אחוזי הפשיעה האלימה בציבור החילוני מול החרדי. כמו כן, תביא נתונים על אחוז האסירים הדתיים בבתי הסוהר בישראל (ותקפיד להפריד בין אלה שפשעו כדתיים ובין אלה שחזרו בתשובה בזמן המשפט או המאסר). איכשהו, אני בספק האם תצליח להוכיח שאחוז הרוצחים, שודדים, אנסים, וסתם גברתנים אלימים שהורשעו בדין מתוך הציבור החרדי והדתי גדול מאחוזם באוכלוסיה.

גוססי

New member
אין לי נתונים מהסוג הזה

ולכן מעולם לא התיימרתי לדעת באיזה מגזר יש יותר פשיעה.

masorti

New member
אז באיזו חוצפה פסלת את דבריה..

של ללה? לפי הטון האסרטיבי שלך היה אפשר לחשוב שידוע לך שטענתה אינה נכונה. עכשיו מתברר שאין לך שום נתון שמפריך את דבריה. עכשיו גם ברור שההודעה הזו שלך הינה הוצאת לשון הרע על החרדים בלי שום בדל של עובדה שתתמוך בטענותיך. אני מציע שתפרסם התנצלות פומבית בפורום, ותודיע שאתה נסוג מהאשמותיך הבזויות.

masorti

New member
נ.ב. בניגוד לטענתך...

שמעולם לא התיימרת לטעון באיזה מגזר יש יותר פשיעה, ההודעה שלך שציטטתי לעיל מכילה בדיוק התיימרות כזו. הייתי אומר שנתפסת ב"אי דיוק" קל בדבריך, שמרחקו מדרגת שקר גס הינו כחוט השערה.

גוססי

New member
לא אמרתי שטענתה אינה נכונה

אלא שאין בידיה שום מידע שיתמוך בה.

lala897

New member
אתה יודע מה?

אני סומכת עליך שאם זה היה ההיפך היה לך את הנתונים האלו. (אני אפילו יכולה להביא את זה בתור הוכחה
)

גוססי

New member
אל תסמכי עלי בכך

משום שאין לי מושג אם בכלל קיימים נתונים כאלה. בכל מקרה, הטיעון אינו רלוונטי משום שהוא אינו מוכיח דבר. נניח, רק לצורך הדיון, שבחברה החילונית יש יותר פשיעה. מה זה אומר?

lala897

New member
כלום. שבחברה החילונית יש יותר פשיעה

כנראה הסיבה היא כי היא פחות שמרנית.

גוססי

New member
כאמור, איני יודע היכן יש יותר פשיעה

יתכן שהאינטואיציה אומרת שבחברה חפשית, פתוחה ומתירנית אחוזי הפשיעה גבוהים יותר מאשר בחברות שמרניות וסגורות, אבל לא ידוע לי על נתונים המוכיחים זאת. אותה אינטואיציה אומרת גם שחברה הטרוגנית ודינמית תפיק מקרבה יותר עבריינים מחברה הומוגנית בהרכבה, ויתכן שלכך ניתן למצוא סימוכין כלשהם. אולי אמצא משהו, מתישהו.

masorti

New member
אם בחברה החילונית יש יותר פשיעה...

ראוי לעיין בשאלה האם החינוך הדתי/חרדי לא עדיף. אם הדתיים מבצעים פחות פשעים, אולי חינוכם ותפישת עולמם מתאימים יותר כדי לייצר אזרחים הגונים?

lala897

New member
חחח בדיוק באתי להגיד את זה

עוד מעט נקבל שטיפה רצינית..

למעלה