שאלה לחילונים

saar7650

New member
ויזיני- אני מבקש ממך לא להתבטאות כך

מובן???!!! יפה. ואגב, לגבי הודעתך-"וכמו שכל אחד יכול לראות מהשרשור - הכל נכון..." וואללה ה-כ-ל נכון! כל מה שאני כתבתי נכון... אגב, לקחת את ההצעה שלי לשתות מים עם תרופות להרגעה?... אני רואה שאתה מתחיל טיפטיפה להירגע נראה לכמה זמן זה יימשך!

מתנדב

New member
יצחקי, כעיקרון אתה צודק.....

וזו שאלה ששדאלתי לא מזמן בפורום רק בצורה אחרת זה נשאלה.... השאלה כרגע האם יש דרך וכיוון כלשהו שאפשר לתקן את זה?, כי קשה לי גם להאמין כפי שהגיבו כאן גולשים אחרים, שאכן התקשורת לא מציגה את זה בצורה חיובית אלא רק בצורה שלילית, ומצד שני יויו גם צודקת שגם בחברה החילונית ישנם כאלו שתורמים ומתנדבים, האם זה לא מודע לתקשורת, שהתקשורת מעדיפה להציג את הדברים השלילים דווקא לטענתם?....

Vdrums

New member
אני אחזור ואמר שהעולם החרדי לא

כזה אוטופי וורוד, גם שם יש חרא. יצחקי תסתכל על העולם שלך גם ואל תגיד לי שאצלך אין דברים כאלה. פשוט החברה החרדית פחות חשופה לתקשורת ויודעת לטאטא דברים מתחת לשטיח.

yoyo10

New member
../images/Emo45.gif תומר הפעם אני מסכימה איתך

ב 100% צריך לעשות כל אחד בדק בית

י צ ח ק י

New member
תומר אתה לא יכול לסבול שמדברים

על עולם החילוני? מתנדב הזכיר כאן שלא לערב דברים בין השרשורים אתה לא יכול לסבול את זה שמדברים על חילונים אהה? עכשיו גם אצל הציבור החרדי יש דברים כאלו ותאמין לי שהתקשורת מציגה את זה והיא אומרת כל מה שקורה בציבור החרדי האם ראית משהו שהיה בציבור החרדי והתקשורת לא הביאה את זה? ואולי התקשורת בכלל מעותת את מה שהיא מביאה על הציבור החרדי כפי שויזיני כתב? או שמה שאומרים על הציבור החרדי זה לא מעותת וזה אמת לאמיתה? ורק מה שאומרים על הציבור החילוני זה מעותת?

גוססי

New member
מאד פשוט לתקן את זה

כל מה שצריך הוא לשכנע את התקשורת לפרסם ידיעות בסגנון "היום 99.99% מהאוכלוסיה לא ביצעו כל עבירה". נכון שאז לא נדע אילו פשעים כן בוצעו ומי חשוד בהם, אבל לפחות נוכל להתהדר בתקשורת חיובית.

דרמה, דרמה, דרמה

וזה אכן אופי התקשורת. יצחקי, תבין - זה לא כל מה שהחילונין עושים. פשוט על הדברים הטובים אין כ"כ מה לדווח. מה דעתך על מאבטח חילוני שמנע פיגוע? זה מעשה טוב מאד, נכון? על חילוני שעזר למישהו שנפגע בתאונת דרכים? או, מנגד - מה דעתך על הכתבות שמתפרסמות על אונס שמתבצע ע"י רבנים מסויימים? או על שוחד כספי ע"י אישי ציבור דתיים?... יש ויש. העיתונות תפקידה להעביר את הדברים. אמנם לא את כולם אלא רק את מה שנוח לה, שיזכה לאהדה מהקהל (גם אהדה שלילית - העיקר שידברו על העיתון שלהם). זה לא מה ששומעים מהחילונים ואני מוחה בכל תוקף. יש גם! אבל אתה חושב שזה הכל כי זה מה שמפרסמים לך. תאמין לי שגם על אירגוני החסד של החרדים לא טורחים לפרסם כי את מי זה בכלל מעניין?... רק דרמות.
אל תאמין לכל מה שאתה קורא, זה גם עלול להיות סילוף מקצועי.

י צ ח ק י

New member
מלאכית את לא הבנת אותי

אני לא שללתי שבציבור החרדי אין דבר כזה כרגע אנחנו מנסים לפתור בשרשור הזה את הבעיה הרציני ואת הפשע הקים בציבור החילוני ואני גם אמרתי ליויו שיש בציבור החילוני גם טוב אבל זה מיעוט שבמיעוט וכששומר חילוני מונע פיגוע התקשורת מציגה את זה באבו אבו היא מציגה את זה ואני לא רוצה להאמין שכל מה שהתקשורת מציגה זה אכן ככה

Vdrums

New member
אההה הצדיק יצחקי מנסה לפתור את

בעית הפשע בעולם החילוני... הבנתי אותך. תקשיב אין לי בעיה שתדבר על מה שאתה רוצה אבל קודם תסתכל על עצמך. אתה לא יכול לקבוע לפי התקשורת שיש יותר רע מטוב. זה לא מדד בכלל מכיוון שלא מציגים הכל בצורה שווה. אז מאיפה לך הנתון הזה?

י צ ח ק י

New member
אני לא צדיק בכלל

אתה אומר לי עכשיו שאין לך בעיה שאני ידבר על מה שאני רוצה אך לפני שאני מדבר אני יסתכל קודם על עצמי אני שואל אותך האם כשאתה מדבר כאן על הציבור החרדי האם הסתכלת קודם על עצמך ואחרי זה רק ענית כאן תשובות בפורום? אז מה אתה מבלבל לי בשכל? ומאיפא הנתונים האלו? תפתח אתה עיתון ותיכנס לאתרים של ידיעות ומעריב והארץ לכל אתר שאתה רק לא תרצה ותראה את הנתונים הקשים והכואבים שאתה לא אונב לראות את המציאות מול עיניך ואיך אתה מסביר לך שאבא מנסה לאנוס את הבת שלו? ותקרא רק חצי שעה מאתר ידיעות כל יום ותבין מאיפא הנתונים

yoyo10

New member
ואני יכולה להגיד לך

שחברה מאוד טובה שלי היא עורכת דין כרגע היא מייצגת 2 בנות חרדיות שהדוד שלהן אנס אותן המון שנים מאז שהן ילדות באכזריות רבה וברגע שהם התלוננו במשטרה נידו אותן מהישוב החרדי שלהן ומהמשפחה החרדית(הדוד גם חרדי) ורב הישוב מגונן על הדוד. ולי בפמינה שהדרכתי הייתה נערה מקסימה שהגיע מבית חרדי ואבי שהוא סופר סת"ם מכובד מאוד אנס אותה ואת אחותה מאז שהן היו ילדות. אבל אני לא מסיכה מסכנות לגבי כלל הציבור החרדי מהסיפורים האישים שאני מכירה באופן אישי ולא מהתקשורת

מתנדב

New member
יויו, תערכי את ההודעה שלך

ואבי שהוא סופר סת"ם מכובד מאוד אנס אותה, את יודעת איזה חלחלה זה עושה לי?
איך יכולת לטעות בזה? צדיקה את

yoyo10

New member
אני דסלקטית עד הסוף

הכוונה כמובן לאביה ה' אחת עושה הבדל גדול מאוד

כן, גם אני לא הבנתי בהתחלה../images/Emo13.gif

לא נורא, יויו
לכולנו יש טעויות הדפסה... (חברה שלי הייתה אמורה להזמין 20 אנשים לדיון דחוף אצל אחת מעורכות הדין כאן והיא בטעות כתבה במכתב "דיון" עם האות ז' במקום ד'... עד היום זו הבדיחה של המחלקה שלנו)...

לא!!

תומר יקר - ההודעה שלך היא בסיס מצוין להתחלה של וויכוח קשה. יצחקי - אתה יוצא מנקודת הנחה מוטעית (לצערנו לכולם יש אותה) שחרדים הם מושלמים. זה לא כך. ולכן אף אחד כאן לא בא לתקן את הפשע בעולם החילוני כי יש פשע כזה גם בציבור הדתי וגם בחרדי. ועם כל מה שתומר כתב אני מסכימה - לא מציגים הכל בצורה שווה. מבחינה הגיונית צריך להיות יותר פשע בציבור החרדי. כמו שיש יותר ילדים מוגבלים בציבור החרדי. זה פשוט מבחינה הגיונית - נניח שיש שני אזורים שווים בגודלם (ניקח שתי שכונות) באחד מהם יש חרדים ובשני - חילונים. בשתי השכונות יש אותו מס' של משפחות. אבל בציבור החרדי יש יותר ילדים למשפחה (למעשה - 7.5 בממוצע) ולכן יש יותר ילדים מוגבלים (ז"א - יחסית למספר משפחות יש יותר ילדים מוגבלים בציבור החרדי אבל יחסית למספר אנשים - יש שווה בשווה). ואותו הדבר אמור להיות לגבי פשע אבל אין לי שום נתונים על זה... כמעט בטוח שבציבור החרדי יש פחות פשע, כשחושבים על זה. כי הסביבה כן מעודדת. וגם אם חילונים הם אחלה של בני אדם (והם כאלו) לא תמיד הם נמצאים בסביבה שומרת - כמו אצל החרדים שזו סביבה מאד מאד סגורה ומוגדרת. אבל אני מוכנה שתשנו את דעתי

י צ ח ק י

New member
מלאכית לא אמרתי שהחרדים מושלמים

אך תמיד כשמדברים על החילונים סוטים מהנושא ומיד מתנפלים על החרדים כרגע אנחנו מדברים על החילונים וכמובן את צודקת במליון אחוז גם בציבור החרדי יש פשע יש אנסים ויש גניבות ואפילו היה אדם חרדי שחזר בתשובה בבני ברק ושרף בתי כנסיות עם ספרי תורה עם קראת את הכתבה הזאת יש ואני לא אומר שלא ומי שאומר שאין פשע בעולם החרדי הוא שקרן גמור אבל לגבי האזורים מה שאמרת זה פשוט לא נכונים ובפרט שאת אומרת שאין לך נתונים על זה ואני אוחמר לך שזה לא נכון אני לא ראיתי ילד חרדי שאומר לאבא שלו תשתוק עוף ממני לא רוצה לראות את הפרצוף שלך ובציבור החילוני כן זכיתי לראות דברים כאלו אני לא ראיתי ילד חרדי שאומר לאחותו תשתקי יא מניאקית ומניאק מי שהביא אותך לעולם ובציבור החילוני כן זכיתי לשמוע דברים כאלו אני לא ראיתי ילד חרדי שמבקש מאבא שלו כסף ואבא שלו אומר לו אין לי אז הילד לא אומר לאבא תזהר ממני כי אני יקרע אותך ובציבור החילוני כן זכיתי לשמוע דברים כאלו שילד מזהיר את אבא שלו ואומר לו אבא דירבלאק אם אתה לא מביא לי עד הלילה 100 שקל אני יקרע אותך רוצה עוד דוגמאות?

למעלה