שאלה לבעלי דו"פים

motorr1

New member
תודה רבה לכולם.

הבנתי,החכמתי,ונהנתי לקרוא את ההערות וההארות.

PRORIDING

New member
אם יורשה לי לחזור לרגע לשאלתך המקורית

אמרת שאהבת את ה- XR-ים ההם. אם כך הדבר, שווה לך לשקול לצאת לסיבוב יפה של שעתיים+ עם CRF450X כשהחרטום מופנה למרחבים שבהם ההילוכים 1-2-3 הם פשוט משהו שעוברים דרכו בכל פעם שעוצרים לסיגריה.
כי לפני שתתן לקידמה (קידמת העדר..) לדרוס אותך לכיוון אינדורו/ הארד/ סירטונים ביוטיוב בסלואו מואושן ועוד פעילויות מול המחשב - אתה עלול לגלות מה האבולוציה עשתה ל- XR-ים תוך 20 שנה בלבד ועלול אפילו לאהוב את זה.
תמיד תוכל להגיד שנמאס לך להסתכן, לקנות משהו "כמו שצריך" ולחפש בפורומים את יחס ההעברה המושלם שיעזור לך להחליט אם בקטע הזה כדאי ראשון או שני.
&nbsp
וזה נאמר בלי שום קשר בכלל למה אני אוהב באופן אישי לעשות כשאני רוכב, לדעתי זה לא רלוונטי, אם אתה מבין אותי.

המחשמל 64

New member
מנהל
התשובה טובה לגבי הCRF450X אבל הוא לעולם ישאר אופנוע

אינדורו בכל רמ"ח איביריו כנאמר .מכונה מצויינת- יפנית ,אבל עם מרווח טיפול צפוף ובעלות גבוה של כמעט כ- 20K ממה שדעתי גורסת. אני בכלל גורס שבטח ש-2 פעימות יתאים הרבה פחות לצרכיו ויחד עם זאת לדעתי שילך לכיון 4 פעימות בדמות הDRZ400 .
אני חושב שזו המכונה שהיא מיטבית תתאים לו. תרוץ יפה בשטח, מנוע מכובד ,מרווח טיפול של כל 6K ק"מ לא יאכזב בתוואים הנדונים לתאורו.
דעתך
?

a c t i v e X

New member
וואלה מחשמל, נראה לי קיבלת מכת חשמל או משהו...

מאיפה הגעת לDRZ? הבחור רשם שהוא רוצה לחזור לרכב בשטח, טיולים אמנם, אבל מחפש יותר אקשן וריגוש עם כלי קליל יותר מהXRים שהיו לו בעבר
למה אתה שולח אותו לDRZ? הוא מחפש ליסוע איתו ביומיום?
תראה את חבורת הטיולים של שימרון, נותנים אכבר טיולים על כלי אנדורו 450ים תענוג
ההמלצה ל450X מצויינת, אפשר אפילו 690 אנדורו אם מחפשים יותר כח...
ואם תסביר את ה20K הבדל במחירי הDRZ וה450X?
(ד"א, אין פה פירוט על מגבלת תקציב, למה להחליט בשבילו שזה לא שווה? אולי הוא קובר את כולנו בערימות של כסף?)
&nbsp

המחשמל 64

New member
מנהל
למה מכת חשמל כל היום יש לי חשמל בעינים
. הסיבות

שלדעתי הדרוזי יכול כאופציה נוספת להתאים לו הם:
  • הגדרתו את רכיבתו:"אם אני רוכב שבילים פתוחים לאורך קילומטרים רבים (פחות טכני וסלעים)".
  • "בכוונתי לחזור לשטח לאחר שנים של היעדרות".
מסכים איתך ששימרון וחבורתו רוכבים על "גרזנים" וכלים מצויינים בהחלט.יחד עם זאת ,צריך באותה נשימה לתזכר שבעבר היה בחבורתם קטמ LC4 וגם הוסקוורנה 610 אאל"ט של שימרון בעצמו .לא כלים הכי "גרזנים חדים" שבעולם.
הדרוזי נאמר ,כהבעת דעה בלבד וברור שאין מה להשוות כביכול מדוע ההונדה יקר מהדרוזי למעט העובדה שהוא יותר יקר שכן זה עולם אחר ברור לחלוטין.הוא יחשוב בהיבט השימוש עבורו אם זה משתלם כחבילה.
יתכן ובמידה והשימוש הוא ליום יום(קילומטרים רבים כפי שציין) בנוסף אזי ההצעה של הדרוזי טובה ואם לא יראה לו אז לא.
אגב, אני לא החלטתי בשבילו שזה לא שווה!! כתבתי את דעתי ואת מה שאני גורס לפי תפיסת עולמי. ולי זה בסדר גמור גם אם שלך שונה משלי ,אני אפילו שמח על כך ולגיטימי לחלוטין. אבל אתה יודע ,אני לא אומר או רומז שאתה או מי מהמגיבים מחליט בשבילו.

a c t i v e X

New member
לא מסכים. לחלוטין לא

אין מצב להשוואה בין LC4 ו610 לDRZ
בתור בעלים לשעבר של 620E (אביו של הLC4) , זה כלי חזק וקשוח. אופנוע שטח אמיתי עם יכולת כביש, ממש כמו ה610. הDRZ הוא דו"ש רך, כבד ועצל. מכלולי בולמים נחותים משמעותית, ויכולת שטח מהיר נמוכה בהרבה. ל640 ו610 שלדה יציבה (ארוכה) ומתלים איכותיים בהרבה, מנועים חזקים וגמישים בהרבה. פאן גדול יותר בלי מקום להשוואה
&nbsp
ובכל זאת לא הבנתי איפה ה20K הפרש בין 450X לDRZ
&nbsp

המחשמל 64

New member
מנהל
אני לא משווה בין הדרוזי לשני הכלים הם תוזכרו ככלי עבר

ביחס למה שיש ברשותם כיום,כמי שעמדו במשימות של חבורת שימרון.הדרוזי צוין שוב ,כאופציה שלצרכיו כפי שהגדיר יכולה להיות טובה וזו דעתי.נכון, גם הקטמ 690 יהיה מצוין אני לא יודע אם חשב עליו ולקח אותו בחשבון וזו אכן אופציה. בהחלט יתכן ושני הדוגמאות הללו שונים מהדרוזי ומשמעותית(לא הכי מכיר אותם) כי הוא דו"ש אבל זו לא הנקודה לדעתי.
הוא צוין כאופציה כפי שכתבתי ולמה כתבתי אותו כדוגמא.
ולגבי הדרוזי ספציפית, מחירו 46K כולל אגרות. ההונדה עלותו כ- 64K (הפרש 18K לא עשרים טעות שלי של 10%) וגם זה במידה וההונדה כולל גם את האגרות במחיר הנ"ל.
כאן

a c t i v e X

New member
צודק לגבי המחירים, טעות שלי

היה לי בראש המחיר של ה250X, הנחתי של450 זה עוד 2000 ש"ח... מוזר ההפרש הגדול הזה
&nbsp

היות ושמרתי את ה 640 LC4 שנזכר לעיל , נוסיף מתובנותיי

הדרוזי אופנוע פח זבל, מאיפה שלא תסתכל על זה (מי שמוצא איפה יש שמה מנוע, שיתקשר ליפן). עליו קבע כבוד השופט בנימין הלוי את "הלכת השנים האבודות". העשור האבוד של XDR במילים אחרות.
ה LC4 640 אופנוע המדבר מספר אחד, עד להופעת ה 630 של האסקוורנה. ה 610 היה שקול לו. כל מי שלקח על ה 640 סיבוב רקק נמרצות על ה XR הראשון שעבר בסביבה. אופנוע עם שילדה לעומת אופנוע עם שילדת חוטי ברזל.
היום כשאני רוכב על 350 , תכלס אני משעמם את עצמי. גם סבתא רבא תטפס איתו את מעלה זיק תוך שירת התקווה. אין שום אתגר וגם לא כיף לעבור לתלת ספרתי באופנוע אנדורו באיזה ערוץ מהיר במדבר.

המחשמל 64

New member
מנהל
לדעתי ההשוואה של הדרוזי בהיבט מנוע לקטמ לא נכונה.

הרי מה בין להשוות מנועי 610 או 640 עם סביב 55 כ"ס למנוע 40 כ"ס?
סה"כ הדרוזי אופנוע שרץ יפה בארץ בעבר וירוץ גם בעתיד לדעתי.
אני זוכר סביב 2009 כל מי שרכב מסביבי ולפחות אחד עד היום איתי על הדרוזי היה מבסוט עד הגג. הכל בעיני המתבונן.
הרי יש מי שיאמר וממש לא חסר שהדרוזי אופנוע אולטימתיבי כALL AROUND.
ואגב אני לא רוכב על כזה אז אני לא חשוד בקידומו ביתא שאת.

PRORIDING

New member
התבלבלתי מתגובתך קצת

האם התכוונת לכך שאתה מעדיף את האופנועים הכבדים והיציבים המוזכרים על פני ה- 350 שיש ברשותך היום?
מסכים איתך שעל ה- 250/350 של היום כל סבתא מגיעה לקצה העלייה, האתגר האמיתי הוא לא להזמין אנודייז באיביי...

לטיול זולו האחרון באתי עם 640 ועם 350

כי לא מצליח להחליט ביניהם...
עם ה 350 אפשר "לסוע" כל היום בלי להתעייף, אפשר לדלג מעל כל חצץ, לטפס כל דבר, אופנוע רמאות כהי לישנא.
עם ה 640 רוכבים. כל הגוף עובד. כשצוללים לתוך בור, מרגישים איך 150 קילו מתקרבים לאדמה ואז מתרחקים ממנה. כשנוסעים בחצציה ארוכה וישרה, מרגישים על פסי ברזל. אין תזזיותיות, יש רק 55 כוחות סוס.
הדרוזי עשה את שלו. כולם קנו אותו. כולם מכרו אותו. לא הותיר חותמו.

המחשמל 64

New member
מנהל
אהבתי את ההבדל בתחושות על ה 640 וה-350

תאור שלא משאיר מקום לחוסר תרגום ו/או הבנה .כי אין תחום "אפור" הכל ברור.אהבתי!

למשל, האמבטיה של הר חמרן או המעלה של הר קומות

עם ה 640 תכאב לך הבטן רק כשתזהה מרחוק את המעלה.
תצטרך לבוא עם הרבה תנופה.
מן הסתם תעלה קודם ברגל, לתכנן את קו ההתקדמות.
ידוע תדע, כי בכל מצב שתעצור באמצע, לא תוכל לחדש את המתקפה, ותיאלץ לסוב על עקביך למתקפה נוספת.
אבל בסוף ייצא ממך רוכב, לא איזה גמבה סינטתית.

לעומת זאת, עם ה 350 הדילמות יהיו:

לשבת או לעמוד? זה לא ממש משנה. יעלה בכל מקרה, ורק אצל זיו כרמי מקבלים ניקוד על סגנון

enigo

New member
אשכרה, האופנועים המודרניים גורמים לדור של ה-620/640 להרגיש

כמו סוסי פרא שדרשו יד חזקה על המושכות כדי ללכת לאן שאתה רוצה.
עם הגסגס 450 היה כמעט בכל רכיבה לפחות מקרה אחד שגרם לי לחשוב "עם ה-TT/620 אין מצב שהייתי עובר" או לחלופין "איך אני עדיין על הגלגלים?!".
כנראה שפשוט צריך להרים את משוכת האתגר.

PRORIDING

New member
בעלות טיפולים כפולה

מקבלים הרבה פאן ואיכות שאין ב DRZ עם כל הכבוד ויש כבוד.
נכון שגם הרכישה יקרה משמעותית ואת זה לא הבאתי בחשבון ולא היתי מודע לפער המכובד.
אבל אם העלות איננה פקטור משמעותי, מקבלים ממש הרבה יותר מהכל.
זה אופנוע שמח.
נכון שלא מחזיקים כזה כלי בשביל לעשות 30 ק"מ כל כיוון כל יום לעבודה, כי הוא בנוי לתפריט רכיבות אחר, למשל,
פעם בשבוע צריך לעשות סידורים בסביבה הקרובה, גג פעמיים בשבוע.
טיול על בסיס שבועי שכולל לפעמים גם 100 ק"מ לכל כיוון על הכביש כדי לשרוף קצת שבילים באזורים שאתה פחות מכיר.
אופנוע כזה עושה כ- 1000 ק"מ בחודש ושורד כמה שנים כמו חדש בתחזוקה שכפי שציינתי כפולה מלהחזיק DRZ לאותם שימושים. בקילומטרז' הנמוך הזה לא מדובר במועקה. עדיין מבקרים במוסך באותה התדירות אם לא איפלו פחות מאשר פרופיל השימוש הוא רכיבת סופ"ש חזקה אחת לשבוע, פלוס אימון אמצ"ש קצר כי צריך לחזק את הכושר באינדורו.
&nbsp

enigo

New member
השאלה הזו עולה תמיד, גם אם בשינויים קלים

כמה יותר שווה לשלם בשביל לקבל יותר. או כמה יותר מקבלים בתמורה לכמה יותר משלמים.
זה נכון לאופניים, מכוניות, אופנועים - ובטח גם לסירות ומטוסים (או טלוויזיות, לצורך העניין), ולכל אחד נקודת השיוויון נמצאת במקום אחר, אם משיקולים כלכליים ואם בגלל דרישות שונות.
שמתם לבחור את האופציות על השולחן, מהזול (יחסית) עד השפיץ המחודד. עכשיו שיחליט (או שישאל עוד שאלות אם משהו לא ברור).

למעלה