שאלה לבעלי דו"פים

motorr1

New member
שאלה לבעלי דו"פים

שלום
בכוונתי לחזור לשטח לאחר שנים של היעדרות(מהסיבות המוכרות:ילדים,עבודה,חוסר זמן ותקציב).בעבר רכבתי על ה"בהמות" של הונדה xr 600 ו650.
לאחרונה התחלתי לחשוב על כלי דו"פ -הבנתי שהכלי קליל ,קל לרכיבה ובעיקר מהנה.אין לי ניסיון עם דו"פ ולכן שאלתי היא: אומרים שאחד החסרונות שלהם הוא שלא כדאי לרכב למשל עם גז קבוע לאורך זמן. אם אני רוכב שבילים פתוחים לאורך קילומטרים רבים (פחות טכני וסלעים)-אז לרדת מהדו"פ?
תידלוקים -האם יש לסחוב בקבוקון שמן לטיולים ארוכים?
מה צריכת הדלק הממוצעת לדו"פ 250 סמ"ק מודרני?
תודה למגיבים.

ikelner

New member
כן

וזה לא רק בגלל הגז הקבוע, שזה נכון שזה לא מוסיף לו לחיים, אבל עם זה אפשר היה להסתדר. דו"פ פחות יציב במהירויות והחוסר משקל שלו גורם לכל אבן בדרך להקפיץ אותו ולגרום לתחושת חוסר בטחון (ובצדק).

hananlv

New member
ממש לא

ההפרש במשקל כולל הרוכב על ציודו בין דו"פ למרובע הוא זניח ולא זו הסיבה העיקרית לאי יציבות במהירות גבוהה אלא גורמים כמו גאומטריית השלדה והצמיגים
ואלו זהים למדי באופנועי שטח לא משנה מה תצורת המנוע.
ולכן הסיבה היחידה שלא ממולץ לרכוב בגז קבוע לאורך זמן עם מנוע דו פעימתי עם ערבוב של שמן בדלק (בניגוד לדו"פ מוזקר שמן לגל הארכובה) היא חוסר שימון מספיק שהסל"ד גבוה לאורך זמן.

ikelner

New member
אהלן חנן

א. בעניין הגז כאמור, אנחנו מסכימים תיאורטית, למרות ששנינו יודעים שבפועל אף אחד לא שם גז קבוע וטייס אוטומט והולך לישון. בטח לא במרחבים העצומים שבארצנו. רק לפני כמה ימים שיתפתי בפייס לינק של רוכב על האסקי 125 דו"פ בדקאר הנוכחי. מי שלא מוכן לוותר על דו"פ ועדיין שבילים הם מנת חלקו, מוצא את הפתרונות הטכניים, ולמרות שגם לדעתי זה ללכת עם הראש בקיר - יש מי שמצליח גם לשבור את הקיר.
ב. הפרש חלוקת המשקל (קידמי/אחורי) והתנהגות המנוע (בעיקר במצערת סגורה) הם הפרש משמעותי באחיזה במהירויות. במקומות בהם טסתי עם 350 בתחושת ביטחון, אני משמעותית איטי יותר עם ה 300 ובאופן עיקבי - וכמו שאמרת - אותם צמיגים ואותה גיאומטריית שילדה.
מרכז הכובד והשפעת אופן עבודת המנוע עושים את שלהם. אז נכון לומר שלרכיבה טכנית יש פלוסים ומינוסים לכל אחד מהם, אבל לרכיבה שמוגדרת מראש כפחות טכנית, אין לדו"פ אף פלוס.

hananlv

New member
חלוקת המשקל אכן שונה אבל המשקל העיקרי בחבילה

קרי הגוף יכול בקלות רבה לפצות על זה .

DAN TAL

New member
הנה אחד,שגם KX500 לא היה מספיק מהיר בשבילו...

https://www.youtube.com/watch?v=AbeJPhjHsN0

https://www.youtube.com/watch?v=AbeJPhjHsN0

enigo

New member
לא חושב שדו"פ פחות יציב באופן מובנה

גם הבדל המשקל לא כזה דרמטי. אנחנו מדברים על כמה, 10 ק"ג מתוך כ-200 משקל כולל של אופנוע ורוכב?
אם יש הבדל יציבות - ואני לא חולק עליך שיש, אין לי ניסיון משלי בעניין - אני מניח שהוא נובע מהבדלים בגאומטריה או בכיול המתלים.

DAN TAL

New member
אני דווקא חושב,שמה שמשפיע על היציבות,זה משקל החלקים

הנעים במנוע.
ששם ההבדלים משמעותיים בין T2 ו T4.(המודרנים שבהם).
כמו ההבדלים בהתנהגות המתלים באינדורו,בין אופנוע MX עם משקולת מאסיבית על גל התנופה לבין כזה עם גל-התנופה המקורי.

enigo

New member
האם ההבדל במשקל הרכיבים הנעים במנוע באמת כזה משמעותי

ברכיבה במאה קמ"ש או יותר?
נראה לי שבמהירויות הללו האפקט הג'ירוסקופי של הגלגלים כבר הרבה יותר משמעותי משל גלגל התנופה והמגנטו.
יש לך משקלים לדוגמא (לא חייבים להיות מדויקים על הגרם - מספיק סדרי גודל) כדי שאוכל לנסות ולראות אם הנוסחאות תומכות בתחושת הבטן שלי?

enigo

New member
אבל קלנר דיבר על רכיבה במהירות גבוהה, ועל זה הדיון...

enigo

New member
לא, סתם, חשבתי שאולי, לשם שינוי, בא לך להגיב בהתאם לנושא

הדיון. זה יכול להיות שינוי מרענן, לא בא לך לנסות?

enigo

New member
סבבה - רק תבהיר שאתה מסתעף

נגיד משהו בסגנון של "לא יודע לגבי רכיבה מהירה, אבל באנדורו...".
יעזור למי שעומד מולך להבין על מה אתה מדבר.

PRORIDING

New member
ואתה כמובן צודק

ההבדלים העקריים בשמירת הכיוון המובנית בין 2T ל- 4T נובעים הן ממשקל החלקים הנעים על צירם (השפעת היציבות הג'יירוסקופית בהתאמה למשקלו ולסל"ד), והן מחלוקת משקל הנוטה לפרונט קל של ה- 2T באופן יחסי ל- 4T - תכונה המתעדפת זריזות על פני יציבות.
יציבות = ביטחון
ביטחון = מהירות

enigo

New member
אתה באמת חושב שמשקל הרכיבים הנעים במנוע רלבנטי ב-100 קמ"ש?

לא הצבתי עדיין בנוסחאות, אבל יש לי הרגשה שההבדל במשקל בין צמיג קל לכבד יהיה יותר משמעותי מבחינת הבדל ג'ירוסקופי.

PRORIDING

New member
לא באמת חושב, יודע

לא כל דבר חייבים להציב בנוסחאות כדי לקבל כעובדה מוגמרת. בדיוק כמו שלא צריך נוסחא כדי להחליט שהיציבות הכיוונית של 525 משתפרת פלאים (שזה לפי הנוסחאות בערך פי שתיים) כאשר המציאו את אבי אביו של המוס המודרני המשוכלל - ואני מדבר על אותם 32 או 23 (לך תזכור..) כדורי טניס שהיו מצליחים להיכנס לתוך צמיג קדמי. אבל זה דברים שבאמת יותר קל להרגיש כשאתה יודע את ההבדל בין קצב שיחרור הקלאץ' בטרקטור כאשר הוא עם באלה של חציר על העגלה, לבין קצב השיחרור שלו בלעדיה.

מוגש בהומור כמובן, חוץ מהעובדות
&nbsp

למעלה