שאלה לבעלי דו"פים

המחשמל 64

New member
מנהל
דווקא לי להבנתי לפי הסרטון המצוין שהעלה גז ונעלם ,יש הגיון

בשאלה של אניגו. הרי הסרטון מראה יפה את האפקט הגיי'רוסקופי של חלקים מסתובבים . לכל חלק כזה יש גם מסה כלפי המרחב.
השאלה של אניגו יש בה מן ההגיון בהחלט בהקשר לדיון. הרי כלל הדברים המסתובבים יוצרים יחד את אפקט היציבות הכיוונית בדיוק כפי שכתב ונכון גז ונעלם.
אז השאלה במקומה לדעתי גם במוחי היא חלפה אגב(הגלגל עורר בי מחשבה ולא רק המנוע). סה"כ כולנו מנסים להבין את נאמר, מידת ההשפעה של כלל החלקים הנ" ל (בכלל האופנוע בדגם זה או אחר) על אותה יציבות שתזכר כבר מלכתחילה ikelner. כך אני רואה את פני הדברים בכל אופן. הדיון מצוין לכל מי מאיתנו.

enigo

New member
איפה ראית את זה בדיון האחרון, או בכלל?

הרי אמרתי במפורש - לא מתווכח עם התחושה. אני תוהה - אני חושב שזה עניין די בריא, לתהות, וגם סותר את הטענות שלך לגבי - אם הסיבה היא מה שחושבים שהיא. מניסיוני, ואתה דוגמא טובה לזה, לא פעם אנשים תולים את ה"אשמה" בתופעה מסוימת בגורמים הלא נכונים. כמו שהרבה מאוד אנשים, כולל אני, היו בטוחים שהסיבה שמנועי דיזל עובדים בסל"ד נמוך היא רכיבים כבדים שנדרשים בגלל יחסי הדחיסה הגבוהים. עניין שהתברר כטעות.
לכן אני נוטה לבדוק קביעות שנאמרות על סמך "תחושות" כדי לראות אם הן מסתדרות עם הידע שהאנושות צברה. וכן, זה ידע כתוב - ככה מעבירים ידע מאדם לאדם בעידן המודרני.
אם התחושות והידע התאורטי מסתדרים - נהדר. אם לא, אני מנסה לבדוק למה זה לא מתאים. בדרך כלל זה מוביל להבנה טובה יותר של המציאות. לדעתי זה דבר חיובי - אפילו אם זה מתנגש עם מה שאנשים בטוחים שהם יודעים ומעצבן אותם.

ההנחה הבסיסית שלך אינה נכונה

המשקל של גל ארכובה וגלגל תנופה הוא משקל גבוה גם ביחס לגלגלים
מעבר לכך המהירות בה הם מסתובבים גבוהה לאין ערוך מהמהירות שבה מסתובבים הגלגלים

מעבר לכך, הרכיבים הללו ממוקמים במרכז המסה של האופנוע.

enigo

New member
כמה שוקל גל ארכובה וגלגל תנופה?

למיקום שלהם במרכז המאסה אני לא רואה חשיבות מבחינת אפקט היצוב הג'ירוסקופי. למה זה חשוב לדעתך?
וזכור, מה שמעניין אותנו הוא ההבדל בין משקל גלגל התנופה בדו"פ מול מרובע, לא המוחלט.

DAN TAL

New member
הרגשת פעם ,איך משקולת מדבקה של 15g,גורמת לגלגל של אופנוע

לצאת מאיזון ולגרום לכידון להשתולל?

enigo

New member
זה איזון. מה הקשר?

באותה מידה אפשר לשאול "הרגשת פעם איך קליע במשקל חמישה גרם מפיל רוכב מאופנוע?"

DAN TAL

New member
אתה עושה את עצמך? היית אמור להבין.הכוונה,היא שגם 15g,

שמסתבסב על צירו במהירות גבוהה מפיק אנרגיה\כוח רב מאוד,הרבה מעבר למה
שניתן לחשווב.
כך שגם אם יש הבדל קל במשקלים של המכולים השונים ב 4T ו 2T,זה מקבל משמעות גדולה כשזה מסתובב מהר.

סתם כדי להמחיש את הענין בפשוט שכולנו מכירים.

בלי נוסחאות!

enigo

New member
אבל אין קשר בין רעידות לבין אפקט ג'ירוסקופי, שעליו אנחנו

מדברים. אותו אלמנט לא מאוזן, למשל, יתן את אותו אפקט ג'ירוסקופי כמו גלגל שבו אותם 15 גרם מפוזרים בצורה שווה בהיקף.
הבעיה עם דוגמאות כאלו שהרבה פעמים "פיזיקת בטן" מובילה לתוצאות שגויות לחלוטין.
תראה למשל את הדיון הזה - כולנו מדברים על ההבדל במשקל הרכיבים המסתובבים ב-250 לעומת 450 וכמה זה משפיע על האפקט הג'ירוסקופי המייצב - ושכחנו לגמרי שמנוע 250 מסתובב הרבה יותר מהר במהירות נסיעה נתונה. כך שלמעשה, יכול מאוד להיות שהאפקט הג'ירוסקופי של מנוע 250 סמ"ק ב-100 קמ"ש, למעשה יותר גדול משל מנוע 450 באותה מהירות.
עכשיו חבר את זה לאמירה שלך ושל פרו על כך שה-250 פחות יציב - וקיבלת משהו מוזר.
לא אתה אמרת שחשוב מאוד לשאול שאלות ולהעלות תהיות - ואז לנסות לרדת לחקר העניין? או שזה נכון רק כשאתה זה שמעלה את השאלות, בעוד אחרים אמורים לקבל את מה שאתה אומר כאמת משמיים ולא לתהות?

DAN TAL

New member
קודם כל,אני דיברתי על מהירויות של טכני,עד סינגלים.

ושנית,זו לא פיזיקת בטן.
ההבדל בהתנהגות האופנועים מורגש ואני לא צריך להסביר בענין יותר מדי.
שלישית,כאן נמצא הפער שעליו אני מדבר ולא מתכוון להעביר פינג-פונג אין סופי,כדי שנסטה לגמרי מהענין הפשוט ,הבסיסי והנכון.
אופנועים עם מכלולי שילדה זהים ומנועים בנפחים שונים,מתנהגים שונה וזה בגלל המשקל של החלקים הנעים.ואפקט האינרציה שהם יוצרים(החלקים הנעים אפילו ממוקמים באותם מקומות ויותר מכך,הם נמצאים רק בחלקו התחתון של המנוע).

יותר מזה.
אופנועים עם נפח זהה,אך עם יחס מהלך\קוטר שונה,,יתנהגו שונה בתחום האינרציה.

מכאן אניגו,תפליג למחוזותיך.

או שאם בא לך,תפריך את זה וגם אז,תפליג למחוזותיך.

enigo

New member
אז מה שאתה אומר, בקיצור, הוא - אני אמשיך לא לדבר על מה שכולם

מדברים עליו, ואם תוכיח לי שאני טועה - אני אתעלם בכל מקרה, אז אל תטרח.
הבנתי...

DAN TAL

New member
ב שנתון 2003,הפרשי המשקל היבש בין exc250 ל exc525,הוא

ק"ג.
כל ההפרש,נמצא בגל-הארכובה ,הבלנסר והבוכנה.

ההבדלים בתחושה המשקל בעת רכיבה,גדולים וכל אחד מרגיש בהם.

תמצא סיבה להבדלי ההתנהגות שהם לא במכלולים הנ"ל ושיחקת אותה...

enigo

New member
ימח שם תפוז - חתך בדיוק את החלק המעניין...

מה ההבדל במשקל?
בלוק מנוע תחתון וצילנדר זהים לחלוטין?

enigo

New member
וואחד בזבוז של בלוק מנוע...

אבל התברר ששוב דנטל דיבר על רכיבה איטית.
ברכיבה מהירה גם היה הבדל יציבות?

DAN TAL

New member
או קיי.עכשיו ראיתי. ההפרש במשקל הוא

1.5 ק"ג.

enigo

New member
יפה. יש לך מושג מה מזה ההבדל במשקל הבוכנה?

כי היא הרי נעה בקו, ולכן לא אמורה לתרום לאפקט הג'ירוסקופי.
יש לך מושג מה נתון סביר לקוטר של גלגל תנופה? אני מניח שזה לפחות מהלך הבוכנה, לא?

DAN TAL

New member
מגנטו זהה בכל הרייסינג ב 03,כמעט כל

1.5 ק"ג האלו,נמצאים בבבלאנסר ובגל-הארכובה.
אולי 100 גרם בבוכנה.
ד"א,אם אני זוכר נכון,הבוכנה של ה 525\520,הייתה הבוכנה בקיט ההגדלה המקורי של ה 250 ל 350.

enigo

New member
או.קי, זו התקדמות

לשם הפשטות, אני אניח שכל המשקל נמצא בגל הארכובה. הנחתי נכון שהקוטר שלו הוא בערך מהלך הבוכנה?

למעלה