שאלה לבנים שבניכם:]

זה לא מדויק.

הועלו בשרשור הרבה סיבות למה בנות לא צריכות להיות בצבא באופן כללי. וסיבות שנאמרו לגבי בנות קרביות נכונות גם באופן כללי. דבר ראשון, מבחינת צניעות, הטרדות מיניות, הדרדרות מבחינה דתית, מה שתמר כתבה על הערבי גיבוש ותרבות, אין אפוטרופוס לעריות, וכו' [למשל, קישור לדוגמא- http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=403&msgid=85827391 ] בנוסף, הנה ציטוטים מההודעה של תמר, שנכונים גם לגבי תפקידים לא קרביים- מבחינה צבאית - הרבה מומחים בצה"ל אמרו שעדיף שבנות לא יהיו ביחידות קרביות. למה? - הבנים לא מרוכזים בגללן [...] * גיוס שלך לצבא גורם "נזק גדול" להרבה חיילים דתיים שסובלים. סובלים. סובלים מנוכחותם של בנות בחיילות קרבים. לא רק דתיים סובלים מכך. את יודעת כמה מאות חיילים וקצינים נפלו עם בנות צעירות (אולי אלפים) חלק הגיעו למשפט וחלק גדול פי מאה לא הגיע. משר הביטחון בכבודו ובעצמו. דרך אלופי פיקודים ועד אחרון הקצינים. לא כולם - נכון. אבל מאות מאות חיילים וקצינים. מי נפגע? הבנות - נכון. נכון שבעיקרון זה נאמר על בנות בקרבי, אבל זה נכון גם לגבי בנות בתפקידים שהם לא קרביים. בדיוק כמו שהפעולות בסניפים בשבטים גדולים צריכים להיות בנפרד, ככה גם בצבא. הנוכחות של בנות מפריעה. [והייתי מרחיבה קצת, אבל אני לא ממש מרגישה נוח לפרט, מסיבות של צניעות...] * צניעות. הרבה בנים יגידו לך שהצבא הוא לא מקום לבנות (דתיות ולא דתיות) כי הן פשוט הופכות לאובייקט מיני. ולהזכיר את מס' ההטרדות המיניות שהולך וגדל בצבא? ותסתכלי לי בעניניים: אם מפקד רק ילטף אותך, מה תעשי? תתלונני? או תגידי ש"מה לעשות, הוא לא יודע מה זה לשמור נגיעה"? רוב הבנות יבליגו. ויעברו על הלכות. * יש בעיה הלכתית שבת תהיה תחת בעלות של בן מלבד אביה ובעלה. (...) * כמעט כל הרבנים הגדולים אוסרים על כך. עם כל הכבוד, מי התיר לך ללכת?. - כל זה בוודאי נכון גם על בנות הן לא קרביות. אגב, צבא ההגנה לישראל גדל והולך ברוך ה'. סוד גלוי הוא שצה"ל פשוט אינו יודע מה לעשות בחיילים רבים שאינם קרביים. לפיכך חילונים מוצהרים (דוגמת ירון לונדון) בעד ביטול שירות הבנות. ו- תקראי את הלינק שבהודעה של תמר שציטטתי ממנה [הנה הוא- http://www.kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=4827 ]

קראתי... הפנמתי...

חיחיחי ואין לי ממש מה לא לקבל כאן. מה שגם- כמו ירון לונדון- גם אני בעד ביטול השרות הצבאי לבנות. כשזה יעשה- אני לא אלך לצבא- אני מבטיחה!!!! חיחיחי אבל עד אז... זוהי חובתי.

למה זה חובתך?

המדינה נתנה לך את האפשרות להצהיר, בחוק, לקבל פטור, חוקי, מהצבא. והביאה לך מסגרות חילופיות לתרום בהן. מה הבעיה בזה?!

למה לי יש את האפשרות הזאת???

למה לבנות חילוניות אין את האפשרות הזהאת??? בדיוק אמרתי לתמר- למה לי יש את האפשרות להגיד שאם אני לא מתקבלת למקום מסויים שאני רוצה- אני יצהיר, ואלך לעשות ש"ל... ולמה בנות אחרות- חילוניות- לא יכולות להגיד את זה??? למה הן צריכות בכל זאת להתגייס לכל"צ, לתפקיד שהן בכלל לא יודעות מהו עד לרגע שהן מתגייסות?? למה???

tamarhp

New member
יש להן

יש אגודות חילוניות (של ושלומית) לבנות שמצהירות - בד"כ על רקע מצפון (או על פטור רפואי...). בהחלט יש להן אפשרות, רק שבד"כ הן לא מעוניינות.

אולי כי רובן בכלל לא

יודעות שדברים כאלה קיימים... אני יודעת שאצל אמא שלי הבנות שרות החילוניות [דרך שלומית...] הן בנות שקיבלו פטור רפואי. כשהייתילפני קצת פחות משנה במפגש ע הבנות החילוניות ב"גשר" וסיפרתי להן על האגודות האלה- הן לא האמינו שאף אחד לא אומר להן את זה... אז למה באמת אף אחד לא אומר לבנות האלה שלא צריך אותן בצבא, ושהן יכולות לתרום הרבה יותר, כמובן אם הן רוצות, במקומות טובים ואחרים ומגוונים בשרות לאומי???

כי אין מי שיגיד להן את זה. וזה בעיה

אני מסכימה איתך. הלוואי והיה מי שיגיד להם את זה. אבל החברה בישראלית מעודדת פמיניזם, ומעודדת את המחשבה שבנים ובנות הם אותו דבר ושבות צריכות להתגייס, ושהם מסוגלות לעשות מה שבנים עושים. אבל למה ש*את* תלכי לצבא בגלל זה? את יודעת שזה לא נכון, וזה טעות. אז במקום להשלים עם הטעות, ולעשות אותה. אפשר להתחיל לתקן. קודם בקטן- בך. בזה שלא תתגייסי. אח"כ, אם זה באמת מספיק חשוב לך, את יכולה לפעול לכך שבנות יכירו בזה שהן מזיקות לצבא, ישיגו פטורים ויעשו ש"ל.

הם ממש לא מזיקות!!!!!

הם רק תורמות!!! יש דברים שצריך בהם את הבנות ולא רק את הבנים.. כאילו דיי לחשוב שרק בנים מסוגלים ורק בנים תורמים אז הו שלא!! גם בנות יכולות!!

tamarhp

New member
מעניין שמומחים בצבא

אומרים ההפך ממך. ומשום מה אני נוטה להאמין להם. מה בנות יכולות לעשות *בקרבי* שבנים לא? בנות הן עם נפלא שמסוגל לתרום בדרכים רבות. הדרך הקרבית היא הדרך של הגברים, אנחנו לא צריכות להזדנב אחריהם ולעשות כל מה שהם עושים. יש לנו מספיק דרכים הרבה יותר טובות לתרום לעם (ולצבא). אם את גאה בהיותך אישה, תמצאי את הדרכים שמתאימות לך - הדרכים בהן באמת תוכלי לתרום בלי לפגוע בצבא - אל תלכי לחקות גברים, כי בכך את אומרת "הם יותר טובים ולכן אני רוצה להיות כמוהם".

לבנות חילוניות יש את האפשר להשיג

פטור מהצבא [מטעמי מצפון/ מטעמיים דתיים -שזה לא בדיוק כמו פשוט של דתיות, כי הן לא, אבל אם מישהי חילוניה לא רוצה להתגייס מטעמי דת ומסורת, היא יכולה יש לה ועדת דת או משהו... אני לא ממש בקיאה בתהליך...] ויש אגודות חילוניות של שירות לאומי... ואגב, האפשרות הזאת לא קיימת במקרה שאת לא מקבלת למקום שאת רוצה, היא קיימת כי יש לך בעיה הלכתית עם להתגייס לצבא. ובעיקר- אנחנו לא כמו בנות חילוניות, ואני לא מבינה מה הבעיה להגיד את זה. למה אנחנו כל הזמן מפחדים מה יגידו עלינו ומשווים? אנחנו לא אותו דבר. נקודה. ובכלל, אם את חושבת שהמקום של בנות, באופן כללי, לא בצבא. אז אל תלכי לשם. תראי, במציאות כרגע, היא שיש בנות בצבא, ונכון שזאת מציאות מעוותת, אבל בגלל בעיות של פוליטיקה וכו', זה קצת בעיה לשנות את המציאות. מה לעשות שהחברה שלנו כרגע מושתת על ערכים מעוותים ולא על ערכי דת? תחשבי שמישהו ינסה לגרום לכך שבנות לא יגויסו לצכא. את חושבת שהוא יצליח? התקשורת, וכל במדינה בכללה, יצאו נגדו. אז בגלל זה להתגייס לצבא אפילו שאת יודעת בפנים שזה לא ממש נכון?

tamarhp

New member
ולמה לא שירות לאומי?

המדינה מאפשרת לבנות להיות פטורות מהצבא על רקע דת או מצפון. אפילו אין חיוב ללכת לשירות חלופי במקום. למה לא ללכת לשנה או שנתיים שירות לאומי במסגרת דתית שאין איתה בעיות (בציבור שלנו... לציבור החרדי כן יש התנגדות), במקום ללכת לצבא? ויותר מזה - בד"כ בנות עושות רק שנתיים בצבא, כך שזה לא שעשית פחות (אם את עושה שנתיים ש"ל), ואולי אפילו תרמת יותר - כי הש"ל מציע לך בד"כ הרבה יותר אופציות, שאולי בחלקן תוכלי לתרום הרבה יותר מאשר באופציות של צה"ל...

למה לא ש"ל??

כי ש"ל לא תורם כמו הצבא!!!! וגם כי זה התחמקות מהשירות הצבאי...

tamarhp

New member
את חוזרת על עצמך...

שוב: המדינה נותנת לך אפשרות לקבל פטור מהצבא, וללכת לשירות לאומי במקום. בת עושה בד"כ שנתיים צבא (ולא שלוש) ולכן שנתיים שירות לאומי שוות לשנתיים צבא. אז למה זו התחמקות? את תורמת בש"ל בדיוק כמו בצבא, רק שאת בלי מדים. ולהפך: ברגע שאת קרבית, את מורידה את היכולות של היחידה שלך (שלא לדבר על זה שאת פוגעת בעצמך). מומחים בצה"ל מעדיפים שבנות לא יתגייסו לקרבי, אבל אין להם מה לומר כי זה ענין פוליטי ופמיניסטי.

אני יסביר לך

זה התחמקות בגלל שכולם אמורים להילחם למען המדינה שלנו ובגלל שבת דתייה לא רוצה להיות עם בן אז היא הולכת לש"ל כי פוחדת ליפול ולא בגלל שהיא חושבת שש"ל זה תורם למדינה אלא רק בגלל עניין של דת...

tamarhp

New member
אני אסביר למה זה לא נכון

כמו שמור כתבה: מי שמקבלת פטור על רקע דתי או מצפוני לא חייבת ללכת לשירות לאומי. מבחינת המדינה היא משוחררת לגמרי. ובכל זאת בנות הולכות מיוזמתן להתנדב בשירות הלאומי במשך שנה או שנתיים (שנתיים זהו זמן שווה לשירות עורפי בצבא לבנות). ויש בנות שהולכות לש"ל לא כי הן פוחדות ליפול, אלא כי הן מבינות שצבא הו אל מקום לבנות. נוסף לכך, כמעט כל הרבנים אוסרים לבנות ללכת לצבא. כך שגם מי שבטוחה שהיא תישאר חזקה, הרבה פעמים הולכת לש"ל כי היא שומרת תורה ומצוות והולכת לפי גדולי הדור שלנו.

חיחיחיחי

בקי, את נמצאת עמוק מידי ברעל... שבאמת יום אחד תכנסי לצבא- והוא יתפוצצ לך בפנים... באמת לא נעים... אבל בסדר, אני ממש מבינה אותך... חיחיחי גם אני הייתי ככה... ואני פחות או יותר [פחות...] עוד ככה. בקיצור- ש"ל זה ממש ממש לא התחמקות מהשרות הצבאי- להפך- תסתכלי על זה- רבאק! זה בנות שיכלו לקבל פטור- וקיבלו ושלום על ישראל- מבחינת המדינה הן לא חייבות עכשו כלום- אבל בכל זאת זה בנות שעושות! וכן תורמות!!!!!

מממממממ

אחרי טחינת מח רצינית... [לא רק כאן...] אני יכולה להגיד שאין לי בכלל תשובה חד משמעית....

[אגב,

אני באמת מתענינת. אם אני דורכת על נקודות רגישות אז אני מתנצלת.
תגידי, ואני אפסיק...
]

למעלה