שאלה לבנים שבניכם:]

barakgl

New member
חופש.חירות.שיווין!

מה שבטוח - מותר לבנות לשרת בצבא - בדיוק כמו שמותר לבנים. אבל , אין ספק שה"חופש" שציטטתי בכותרת הוא הרבה יותר מוגבל בשבילן. בסופו של דבר , כל אחד ואחת צריך לתרום את מה שהוא (היא) הכי טוב בו (בה..) אם את חושבת שכה תוכלי לממש את המטרה שלך ואת הפוטנציאל שטמון בך בצורה הכי טובה בצבא - לכי על זה! (אבל תחשבי טוב..) בהצלחה הכל מקרה!

tamarhp

New member
אני בת ואני רוצה להגיב

* מבחינה צבאית - הרבה מומחים בצה"ל אמרו שעדיף שבנות לא יהיו ביחידות קרביות. למה? - הבנים לא מרוכזים בגללן - בגלל שלבנות יש יכולות פיזיות נמוכות יותר, יש סולם דרגות שונה לבנות. בסה"כ יוצא שהבנות מורידות את הממוצע של היכולות הפיזיות ביחידה, מה שמוריד את הכוח והעוצמה שלה. (שלא לדבר על כך שסחיבה של דברים כבדים - פצוע, אלונקה, ועוד - עלולים לפגוע ברחם שלך.) * לא שווה לצה"ל להשקיע בבנות. בעוד הבנים יוכלו להמשיך בקבע עד הפנסיה, הבנות בד"כ יפרשו בשלב זה או אחר כי הן ירצו להיות אמהות. לכן ההכשרה הצבאית שלהן הרבה פעמים לא שווה את ההשקעה, ועדיף לצה"ל להשקיע בבנים. * צניעות. הרבה בנים יגידו לך שהצבא הוא לא מקום לבנות (דתיות ולא דתיות) כי הן פשוט הופכות לאובייקט מיני. ולהזכיר את מס' ההטרדות המיניות שהולך וגדל בצבא? ותסתכלי לי בעניניים: אם מפקד רק ילטף אותך, מה תעשי? תתלונני? או תגידי ש"מה לעשות, הוא לא יודע מה זה לשמור נגיעה"? רוב הבנות יבליגו. ויעברו על הלכות. * גיוס שלך לצבא גורם "נזק גדול" להרבה חיילים דתיים שסובלים. סובלים. סובלים מנוכחותם של בנות בחיילות קרבים. לא רק דתיים סובלים מכך. את יודעת כמה מאות חיילים וקצינים נפלו עם בנות צעירות (אולי אלפים) חלק הגיעו למשפט וחלק גדול פי מאה לא הגיע. משר הביטחון בכבודו ובעצמו. דרך אלופי פיקודים ועד אחרון הקצינים. לא כולם - נכון. אבל מאות מאות חיילים וקצינים. מי נפגע? הבנות - נכון. * יש בעיה הלכתית שבת תהיה תחת בעלות של בן מלבד אביה ובעלה. * אני מצטטת מדברי הרב שמואל אליהו שזו לדעתי התשובה העיקרית: מי שהולכת לקרבי צריכה לדעת שבלי "רצח בעיניים" ו"נחישות" - לא מנצחים בשום קרב. לפעמים צריך לראות את הלבן בעיניים של זה שיורים כדור או צרור כדורים בראשו. לראות את הלבן של המוח מתנפץ מול העינים שלך מהידים שלך. אחר כך צריך להמשיך להסתער ולירות ולהרוג ולהרוג ולהרוג. להיות קרבי זה לראות דם והרבה. אם את מתכוונת באמת להיות חיילת קרבית ולהלחם כמו שאמרתי קודם (ומאוד מאוד מאוד המעטתי בתיאור האמיתי של קרבות אמיתים) - את לא תהיי "אשה" לעולם. אם את מתכוונת להלחם ולהרוג. את אולי תראי כמו אשה -אבל המראות הנוראיים הללו ילוו אותך לכל מקום ובכל זמן ולא תצליחי להעניך מה שאמא צריכה להעניק לילדיה - לעולם. אהבה חום תמימות אמון יושר רחמים רגישות חסד נתינה ועוד ועוד. * כמעט כל הרבנים הגדולים אוסרים על כך. עם כל הכבוד, מי התיר לך ללכת? כל הדברים שתוכלי לתרום לצבא - אם זה בקרבי, בד"כ הבנים יתרמו יותר טוב ממך ואת רק תורידי את היכולות של הקבוצה. אם זה בעורף - תוכלי לתרום בד"כ הרבה יותר בשירות הלאומי. יש מקומות מסויימים מאד שייתכן ובאמת תוכלי לתרום (מש"קית ת"ש, מודיעין), אבל האם זה באמת שווה את הפרצות בגדרי הצניעות? את הבעיות ההלכתיות? לא עדיף ללכת לשירות לאומי בתפקיד מקביל או טוב יותר? עוד - כאן: http://www.kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=4827

מראות קשים זה אינבידואלי!

זה תלוי באופי האדם! אני מכיר המון בנים ובנות שראו דם ומוח, גולגלות וגופות, והתגובה תלויה בחוסן של אותו אחד או אחת! (ותמר, ליתר הסבר, תשאלי את ``311`` מקווה שהבנת ת`רמז ושהוא לא שקוף/מפריע!)

tamarhp

New member
311

הוא גבר. הוא לא אמור לטפל בתינוק רך, להקשיב למצוקות שלו, להיות רגיש ולא ציני ומחוספס. לגברים יש מה לעשות בקרבי.

tamarhp

New member
להפך

הוא יודע שזה מחספס... אני למשל נורא רגישה לדם ולכל הדברים האלו והוא כל הזמן אומר לי שאני צריכה להתרגל ולהיחשף לזה.. טוב, אז אני מקרה קיצוני וכדאי שאני אתרגל לראות דם (מה יהיה כשהילד שלי יפתח את הראש?) אבל אין ספק שחשיפה, או יותר מזה - פעולה (הריגה, יריה, ועוד) מחספסת את הרגש. אז כשמדובר רק בלא להתעלף מלראות דם, זה בסדר. כשמדובר בלירות באדם אחר (גם אם הוא ערבי), זה משהו שאישה שהולכת להיות אמא לא צריכה לחוות.

לפי דעתי זה לא נכון!

אישה גם צריכה את ידע ההריגה.. כי אולי היא תצטרך להשתמש בו.. אצלנו ביישוב הנשים והבנות עשו אימוני נשק בעידוד הרב, ויש לנו נשים שהולכות עם אקדחים, ושומרות ביישוב עם M16 וחלקן היו בצבא חלקן לא, וזה לא מוריד מהרמה הדתית שלהן..

tamarhp

New member
זה לא עניין של רמה דתית

זה עניין של רגש, שחשוב שיהיה לאישה שהולכת להיות רעיה ואם, ואולי בן לא יבין את זה. והעובדה שנשים שומרות ביישוב היא לדעתי לא טובה.

tamarhp

New member
ועוד משהו

אפילו אם לא תצליח לקבל את הטענה על הרגש (מה שרבנים גדולים ממני אומרים, ואולי לא תבין פשוט כי אתה בן ואתה לא מכיר את זה) - גם אם תגיד שנשים צריכות לשמור ביישוב - זה עדיין לא אומר שהן צריכות ללכת לצבא. את ההכשרה הן יקבלו (מי שרוצה ומתאימה) ביישוב. בצבא יש המון בעיות של צניעות ועוד, ובשביל ההכשרה המפוקפקת הזו לא צריך ללכת לצבא. מי שרוצה תעשה מטווח ביישוב.

tamarhp

New member
תורמים או לא תורמים

א. בת לא יכולה לתרום בקרבי כמו בן. ב. בת מורידה את היכולות של הקבוצה ואת זה אומרים מומחים בצה"ל, שמעדיפים שבנות לא יתגייסו אבל אין להם ברירה. ג. בת שרוצה לשמור על עצמה (הן שלא תהפוך לאובייקט מיני, הן מהטרדות והן מהידרדרות דתית), שתלך לש"ל ולא לצבא. גם לתרומה יש גבול כאשר היא פוגעת בך.

ממממ וואי

השירשור הזה הפך להיות שירושר- אם לבנות מותר להיות בקרבי או לא... אם בנות מסוגלות להיות בקרבי או לא... וכו' וכו' אבל דיברתם רק על דברים שקשורים לבנות וקרבי.... ואתם שוכחים לגמרי שיש גם את הצד הלא קרבי... העורפי אם נדבר ככה... וכמו שאמרתי לך יש תפקידים ממש ממש מעניינים- שבנות יכולות לעשות בצבא- וזה תורם כולם, גם לעצמה, וזה לא קרבי... וזה לא תפקידים שאפשר לעשות בשרות לאומי. חיחיחי אלא אם כן יש מישי שעושה שרות לאומי בתור מש"קית הו"ד....
בקיצור, אנינ חושבת שצריך להסב את הדיון הזה לבנות בכללי בצבא- ולא בפרט בקרבי... כי באמת רוב הבנות הדתיות [ואני לא מדברת בגלל שזאת אני...] הולכות לצבא ולא לקרבי... כמה שזה הכי רעל שיש... אני חושבת שרוב הבנות הדתיות מבינות את העניין של למה לא אסור, אבל לא כדאי ללכת לקרבי... מבחינת הדת. [בכלל- אני ממש חושבת שכל הקטע של בנות בקרבי זה קטע פמניסטי מטומטם ותו לא...]

tamarhp

New member
תגובתי :

א. גם אני חושבת שבנות בקרבי זה קטע פמיניסטי, ומי שמכיר אותי יודע שאני האנטי-פמיניזם הגדול ביותר שיש...
בכולופן - אני חושבת שבנות (בעיקר דתיות אבל לא רק) לא צריכות להיות בצבא, בכלליות. זה חמור יותר בקרבי כי יש את ההשפעות הנפשיות כאישה + נזק לצבא וליחידה, אבל אני חושבת שבעורף יש בעיות צניעות מאד מאד גדולות (וחלק מהן אני שומעת מבעלי ממקור ראשון). אז האופציה של ברירת המחדל היא ללכת דרך מסגרת דתית (אלומה אם אינני טועה) שמיועדת לבנות דתיות שרוצות ללכת לצבא. אני לא מכירה את המסגרת הזו אבל אולי היא עדיפה מאשר משהו אחר. בכל מקרה, הרבנים (רובם) אוסרים לבנות ללכת לצבא, מהרבה מאד סיבות שאת רובן פירטתי בהודעה הארוכה שלי למה לבנות לא כדאי ללכת לצבא.

בהחלט.

אומנם עוד לא הייתי בצבא, אבל כבר מעכשו אלומה מאוד עוזרים לי. הם עוזרים גם בקטע של- לדאוג לי למקום טוב שאני רוצה להיות בו... [
] חיחיחיחי וגם בצבא עצמו הם דואים לשים בנות דתיות בקבוצות, ביחד במקומות מסויימים, וככה הם עוזרים לשמור על הדת. דווקא אני חושבת שמבחניה דתית יש פחות ביות בעורף [אני לא אומרת שאין בעיות- יש בעיות והמון לצערי...] אבל פחות מהקרבי... כי בקרבי את לא יכולה ללכת עם חצאית, ואת חייבת להיות במגע שוטף עם הלוחמים [אם את ביחידה מעורבת...] בקיצור... חיחיחי חוצמזה שאני נגד פמניזם... זה נראה לי דבר כלכך טיפשי. [למרות שאני עדיין חושבת שיש דברים שבנות יותר טובות מבנים... ממממ בואי נסכים שלבנות יש כח סבל גדול יותר.
תם הדיון הזה. חיחיח השאר- חופשי... ]

נכון שיש פחות בעיות בעורף מאשר

בקרבי, אבל זה לא אומר שאין בעיות. יש בעיות בנוכחות של בנות בצבא, והבעיות מחריפות בתפקידים קרביים, כי שם הן חריפותץ ומוקצנות יותר. אני חושבת שבמקום להתסכל על זה מהכיוון של 'יש בעיות עם בנות בקרבי, אבל בעורף הן לא כ"כ נוראיות [ולכן אפשר להתגייס לעורף]' אפשר להסתכל על זה מהכיוון של 'יש בעיות בגיוס של בנות לצבא, בקרבי הן מודגשות וחמורות יותר, אבל הן קיימות גם בעורף [אז עדיף לא להתגייס לצבא]'...

tamarhp

New member
ברור שלבנות יש כח סבל גדול יותר!

אומרים שאם גברים היו צריכים להיות בהריון וללדת הם היו פשוט מתים מהכאב... בכולופן - הבעיה בעורף היא לא רק חצאית או מכנסיים אלא כל האווירה, הדיבורים.. דווקא בגלל שאת לא עסוקה בפעילות פיזית כל היום, יש למפקד זמן להתבחבש איתך.. יש זמן לצאת להפסקות קפה ולשמוע את הבנים מדברים על בנות אחרות בצורה שבד"כ לא ממש נעים לשמוע... יש יותר ערבי תרבות וספורט ו"חג יחידה" וכו', שבאים אליהם באזרחי והפעילויות שם לא תמיד מתאימות לדתיים (כמו אצל בעלי שבערב-תרבות שלהם ראו סרט לא לגמרי מתאים...) ושוב, יש לי בעל בעורף ואני שומעת סיפורים ממנו כל הזמן...

למעלה