שאלה לבנים שבניכם:]

את שואלת למה לזלזל,אבל נראה

מההודעה שלך שאת מאוד מזלזלת בשירות לאומי...מה זאת אומרת שירות לאומי זה התחמקות מהצבא? למה את חושבת ככה? אני רוצה להגיד לך שזה כ"כ לא נכון. אמנם התחלתי את שנת השירות שלי רק לפני 3 שבועות, ומעולם לא הייתי בצבא וגם לא אהיה- אבל שירות זה כ"כ לא התחמקות מהצבא, ולא כל מי שעושה שירות עושה את זה במטרה להתחמק מהצבא.

tamarhp

New member
כמה שאלות לי אליך

א. המדינה מאפשרת לבנות (על רקע דת או מצפון) ללכת לשירות לאומי במקום לצבא. למה הליכה לשירות הלאומי זו התחמקות מהצבא? ב. עם כל הכבוד - אין לך את הכוחות. את לא יכולה לסחוב פצוע כמו שגבר יעשה. את לא יכולה להיות קרת רגש כמו גבר. את לא יכולה לעשות טירונות כמו גבר. ואם את כן - את מחספסת את הרגשות הנשיים שלך, במקום לעדן אותם (ואני מניחה שאת תרצי להיות אם ורעיה, לא?). ייתכן ואת גם מזיקה לגוף שלך מבחינה פיזית (לדוג' - סחיבה של דברים כבדים מדי עלולה לפגוע ברחם). תני לגברים לעשות את התפקיד יותר טוב ממך. ג. מה עם בעיות צניעות? ופסיקות של רבנים?

Cat the Tiger

New member
לפי דעתי

כל אחת תלך לפי איך שהיא מחליטה.. בסופו של דבר אלו החיים שלך ואת ורק את מחליטה!

ברור שהיא מחליטה

אבל היא בת דתיה, לא אכפת לה מה דעת ההלכה? איך היא יכולה להרשות לעצמה לעבור על דעת כל הרבנים?

???

הרבנים אוסרים ללכת לצבא??... בחיים לא שמעתי על זה.. נכון שיש קושי ענקי אבל קושי זה שאלה של יחס אצל כל אחד ואם היא מחליטה וחושבת שהיא תצליח לשמור על הרמה הדתית שלה אז שתלך בכיף לצבא...

'חושבת שהיא תצליח לשמור על הרמה

הדתית שלה'?! מה גורם לה לחשוב על זה? אין אפוטרופוס לעריות. היא בחיים לא עברה את זה, היא לא יודעת אם היא מסוגלת, ולמה לה להעמיד את עצמה בנסיונות כאלה?

יש גם הרבה אנשים שהכירו את הבעל/אשה

שלהם בכיתה ט', וזה לא אומר שקשר בין בנים ובנות בגיל הזה הוא נכון. א. לא כל מה שכולם עושים- הוא בסדר ונכון. ב. זה שיש כאלה שהצליחו, לא אומר שכולם מסוגלים. ולא כדאי להעמיד את עצמך בניסיון. ולכי תדעי איפה את תהיי בצבא, ואיפה ההיא ש'הצליחה להחזיק מעמד'. ג. מה זה להחזיר מעמד מבחינתך? ואיך את יודעת שהיא באמת החזיקה מעמד? ומה את יודעת על התהליכים שעברו בתוכה וכמה היה לה קשה? זה ממש קשה לצאת מהחממה של האולפנא/תיכון דתי/בנ"ע וכו', ולא לפול. רב הבנות בשירות יגידו לך שהם נפלו מבחינה דתי ופתאום דברים שהיו להן ברורים נהיו להן קשים. אז בצבא? ד. 'הרבה בנות דתיות מצליחות להחזיק מעמד' זה אמירה שהיא די באוויר. נכון, יש הרבה בנות דתיות שהולכות לצבא, אבל כמו שאמרתי, את לא באמת יודעת מה קורה אצלן בפנים וזה נורא נוח להגיד את זה שיש הרבה בנות והן נשארות דתיות. מי אמר שזה נכון? אישית, אני מכירה מישהי שהלכה וצבא, וכשדברתי איתה [אמצע שנה שעברה] היא מאוד הסתדרה ואמרה שמכבדים אותה. מנגד, [הכל היה בשבת בוגרות שלנו] מישהי אחת מהשכבה שלי נאבקה להשחרר מהצבא כי היא חשבה שהיא תצליח להחזיק מעמד ושהיא מספיק חזקה, והיא גלתה שזה לא ככה, ושלא מתחשבים בה בכלל וכו'. למה לקחת את הסיכון? מאיפה לך לדעת איפה תפלי? [והאמת, שכל מה שאמרתי עד עכשו זה מבחינתי סיבות די שוליות כי לפני שמגיעים לזה בכלל, הנה סיבות הרבה יותר חשובות!!]

tamarhp

New member
שני דברים

אמנם כתבת שכבר שינית את דעתך, ובכ"ז אני כותבת גם בשביל הבנות האחרות :) א. הרוב המוחלט של הרבנים (ובכולופן - כל הרבנים הגדולים בציבור) אוסרים על בנות ללכת לצבא. ב. משהו יפה שאמר רב אחד שאינני זוכרת שת שמו: "אחרי הצבא נשארת דתיה - בגלל הצבא, או למרות הצבא?" כן, יש בנות שנשארות דתיות. ברור. אבל לא כולן. ויש כאלו שמדרדרות. והאמת, זה מאד קשה, כשאת נמצאת כל היום בחברה מעורבת עם בנים צעירים וקלי דעת, ומפקדים שאת לא יכולה לעשות כלום נגדם. זה לא כמו עבודה, שבד"כ יש לך אל מי לפנות (או אפשרות להתפטר). בצבא, אין לך למי לפנות אם המפקד שלך נישק אותך, ואין לך אפשרות לברוח. ואמר פעם מישהו חכם: בצבא [הוא דיבר על קרבי] לא מידרדרים. מידרדרים במסיבות "אפטר", בערבי הגיבוש, ימי הספורט והתרבות ובמפגשים של החבר'ה. וזה מאד נכון. כי אולי בזמן המלחמה אין הרבה זמן להידרדר (אם כי יש גם כאלו), אבל כל האווירה המעורבת, שהרבה פעמים את חייבת להיות בה (בניגוד לעבודה שבה יש לך בחירה), מדרדרת מאד. ובעלי בצבא, ואני יודעת מה זה. אני יודעת על "ערבי התרבות" שהוא מחוייב ללכת אליהם - למרות שיהיו שם בנות חשופות (בצבא חייבים ללכת עם מדים, אבל בערבי הגיבוש, התרבות וכו' מותר ללכת על אזרחי), יראו סרטים לא לגמרי צנועים, ועוד. אז למזלי בעלי זכה במפקד טוב ונדיר שאמר לו מראש שאם תהיה בעיה כלשהי שיפנה אליו והוא ישתדל לעזור ולטפל בזה, אבל רוב המפקדים לא כאלו. וכשכל החבר'ה רואים סרט לא צנוע (ואת חייבת להיות שם!!!), לא לכולם תהיה התעוזה ללכת לצד. לא כולם ירצו לפרוש מהחבר'ה. לא לכולם יהיה האומץ לעמוד מול 60 חבר'ה חילוניים שלא יבינו מה הבעיה שלך. וכמו שאילה אמרה, אין אפוטופרוס לעריות. ואת זה אמרו חז"ל, לא אני. והם אמרו עוד דבר נכון: אל תאמין בעצמך עד יום מותך.

אגב,

[וזה כתוספת לתמר, ולא כנגדה.] מעבר לזה שמדרדרים במסיבות 'אפשר' וכו' אני חושבת שיש בעיה ענקית גם ביום יום בצבא, בייחוד בקרבי. אני חושבת שבתור בן קרבי, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשמור על עצמך מבחינת דיבור או מחשבה, כשאתה נמצא 24/7, ביחד עם בנים חילוניים, במסגרת כל-כך אינטנסיבית. [ואם קראת את 'אם יש גן עדן', אז זה מבהיר קצת את הנקודה שלי...] אז בת?! [אותי אישית בכלל מזעזעת המחשבה להמצא עם בנים במסגרת כל-כך קרובה ואינטנסיבית 24 שעות ביממה. אפילו אם המפקד לא מנשק אותך, אפילו אם אף אחד לא נוגע בך, רק המחשבה על איך הם אולי מסתכלים ומדברים עלי...]

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif

ואני שומעת סיפורים מבעלי על איך שהוא שומע בנים אחרים מדברים על בנות אחרות מאחורי הגב... וזה מזעזע, ואני לא כותבת את זה כאן בגלל חוסר הצניעות המשווע. בכל מקרה, אני רק אגיד שלא מעט פעמים הוא פשוט יצא מהמקום כי הוא לא רצה לשמוע את המשך השיחה...

........

אני חושבת שכל אחת צריכה לעשות מה שהיא רוצה... ואני ממש לא חושבת שהבנות בצבא גבריות יותר... בת בן זה בכלל שאלה של אישיות... אולי פשוט הבנות האלה יותר נמשכות לצה"ל אבל זה לא שצה"ל עושה אותם כאלה...

לפי דעתי...

בס"ד אישה בצבא זה יכול להיות די בעייתי. זה נורא אינדיבידואלי ומשתנה בין בת לבת אך בגדול אני לא חושב שהצבא מתאים לבנות הדתיות באופיו ובצורתו. ישנן בנות דתיות שאכן השתלבו בצבא בתפקידים חשובים מאוד ותורמות לצבא ועם זאת שומרות על גדרי הצניעות, אך לפי דעתי אם אין לאישה איזה תפקיד מפתח שהיא לא תוכל לעשות בשירות לאומי אז שלא תכנס למערכת הצבאית, מעבר לבעייה הדתית אני חושב שעדיפה המסגרת של השירות הלאומי לבנות מאשר הצבא...

האוווו אנשים..מה זה צריך להיות?

אין מקום לבנות בצבא סליחה? מה זו השובניסטיות הזו?!?!?!? הלו????? בנות יכולות כל דבר שבנים עושים (חחח...איזה משפט....) ובעז"ה אני אשרת בצבא=]

NaaMuna

New member
עד שתגיעי לשמינית

הרבההרבההרבה דברים ישתנו אצלך.. אז לא כדאי לתכנן מעכשיו..
<וזה לא שאני נגד צבא..
>

tamarhp

New member
בנות לא יכולות

לעשות כל מה שבנים עושים ובנים לא יכולים לעשות כל מה שבנות עושות.

למעלה