טעות החשבון
תל אביבי יקר באמת! רק הרשה נא לעדכן אותך: גם אני הדתי משלום כבר עשרות שנים אחוזים ניכרים מהכנסותיי וכמוני ם רבים מהציבור החרדי (אם כי... אפרט בהמשך) כדי לספק שירותי בריאות, חינוך פנסיה וקצבאות לעניי המדינה, שחלק לא מבוטל הם דווקא חילוניים, שהמזל לא שיחק להם (והאמן לי, שאני יודע מ"כלי ראשון"). אבל כדשי לא להתבלבל אומר באופן זה (וזו דעתי האישית כמובן): אני רואה חשיבות רבה בלימוד תורה. גם בקרב הציבור הדתי הלאומי יש ישיבות וכוללים, שבהם לומדים במשך מספר שנים עד לרגע, שבו יוצאים לשוק העבודה (אפשר כרבנים ואפשר גם כאנשי מדע לאחר לימודים מתאימים). אבל בין אלה, שמשלמים מיסים בציבור החרדי (ויש לא מעט כאלה), הם גם "תורמים" לתרבות (תיאטרון, ספורט וכיו"ב), שאין להם כלל חלק ונחלה בהם. וחוץ מזה אתה יודע ניטב את המלחמות בכנסת על התקציבים לציבור החרדי (וזו אחת הסיבות, שיהדות התורה לא נמצאת בגואליציה (סליחה! קואליציה). אחוז התקציב שלהם מזערי ביותר. עיקר הכסף, שאתה ואני משלמים לאוצר הולך לביטחון (הלוואי!) ולעוד דברים. אז אם יש לך טענות בדבר המיסים הגבוהים, אולי נקים פורום מיוחד בעניין זה, כי שנינו נמצאים באותה "סירה". שנינו מממנים את הממשלה המנופחת ואת טיוליהם של השרים השונים לחו"ל, ואין צריך לומר: לשכות, עוזרים, רכב, נהגים וכו' וכו'. אין זה הוגן לקפח את העני ואת החלש, בגלל המיסים. לכל היותר אתה יכול להגביל את עצמך ולא לתרום לעניים חרדים, המהווים כוח עבודה יעיל המדינה, ורק משום סיבות פוליטיות הכניסו עצמם למעגל העוני (אם לא שמעת על ארגון "פעמונים", הפועל בקו מנוגד לגישה זאת, אהיה מוכן לגלות לך על כך טפח (יש להם אפילו פורום באתר "בשבע"). אבל מכאן ועד ל"הענשת" אלה, שלא חטאו, וכל חייהם עבדו ושילמו מיסים כמוני וכמוך, וכאשר הגיעו למצוקה עקב סיבות בריאותיות, המדינה התעלמה מהם ושלחה ל"שנורר" כסף מהציבור הרחב. אז הטענות שלך לא צריכות להיות מופנות כלפיהם אלא כלפי הממשלה, שיש לה את כל התקציבים שבעולם לגרש יהודים מבתיהם ולקרב את את הטילים ואת הרקטות אל תוך הארץ, אבל איננה מוצאת את התקציבים המתאימים לשקם את הפליטים וכן לסייע למטרות רווחה לאלה, שזקקים לכך באמת (מיהו שר הרווחה כיום? אתמול? שלשום?...). כדי לא להיות חשוד חשוד בפוליטיזיה, אינני חושב, שממשלה ימנית הייתה פועלת טוב יותר. רק מי שמאמין בבורא ובתורה באמת, יודע, שמצב זה יחלוף תוך כמה עשרות שנים (200 שנה לכל היותר). אבל בינתיים, כדי שהזמן יחלוף מהר יותר, אסור לנו להתעלם מהחלשים.