שלום marx04
כמה דיוקים אין חולק על העובדה שאלי אביכזר היה תלמידו של איימי ליכטנפלד . אין עוררין שירון היה תלמידו של איימי ליכטנפלד . הכרתי את ירון בסוף שנות השבעים ובתחילת שנות השמונים עבדנו באותו מקום (בתחומים שונים הוא כמובן קרב מגע ) . הכרתי ומאוד ולתקופה לא קצרה את אלי אביכזר ז"ל , בתקופת פיתוח קמ"י לקחתי מאלי שיעורים פרטיים כמעט מידי יום !!! הכרתי את הלבטים , את הבחינה של התרגולות וכו'... כנראה שלא הכרת את קמ"י מספיק , היא דומה ושונא מהקרב מגע . לעניין הפוליטיקה , האמת שזה עסק "מסריח" בכל תחום אבל בכ"ז אכנס ואתרום את המעט שחוויתי אני . את הבקרים בהם ישב אימי עם אלי לקפה בחברתינו . את השיחות , את הכאב על התחושה שאלי "נושל" מלהיות ממשיך הדרך !!! את העובדה שאלי לא העז ולו במילהאחת להזכיר ת הכאב בגין העובדה הנ"ל אל מול איימי "איימי הוא אבא שלי , לא מרשה לדבר ..." את מזיגת הקפה "לאבא" , את הגשת הקפה בכפית לפיו של איימי המתבגר , הוא לא רצה להשמין לכן "הטעה" את חוש הטעם , קיבל כפית קפה ללא סוכר גרגר בפיו ורק אח"כ הוסיף רבע כפית סוכר ( עד לכדי כך היה הקשר ) . זוכר את המפגשים בהם בחן אלי את התרגולות , סימן את השינויים , ביקש לנסות ולתרגל אותם , הוסיף תיקן והברק בעיניים "הבהב" כאשר המאמנים/תלמידים בכירים היו מרוצים מהשינוי שהתקבל : התפרצות למקל יד/מול שניים , שילוב אייקידו בגישת העבודה , תנועות מעגליות , הליכה עם במקום הליכה נגד הזרימהעם היריב , תרגולות עבודת רגליים מהטאקוונדו בצורת התרגולות וכו'... אלה רק חלק מהשינויים. לפחות (עד כמה שאני יכול להות אובייקטיבי ובכל הנוגע לאלי אביכזר אני לא ) בכל הקשור איימי/אלי , קרב מגע / קמ"י לפחות בחלק מהתחומים ובחלק מהזמן אני יכול לאמר שאני "עד" לסיפורים , להתרחשויות , ללבטים , לכאב והכי חשוב לחוסר הפרגון מצד הגורמים השונים והאמת , איני יודע מה הסיבה מלבד ההשערות ששיערתי ועם אלה אני מעדיף שלא לחלוק כאן בפורום . אגב , אני כמעט בטוח בעובדה שאין אחד שיחלוק על היותו של אלי תלמידו הבכיר של איימי , לעניין "הירושה" ישנם כל כך הרבה שיקולים ולא כולם מקצועיים או לפחות לא רק מקצועיים . כבר אמרתי שלאלי יש אצלי פינה חמה ומלאת כבוד ? אם שכחתי אז אומר זאת כאן , למדתי אצל רבים וטובים בארץ וכאלה יש רבים , אלי התעלה על הכל , התרומה שלו לי כמאמן , כמתאמן שווה את הזמן שהשקעתי בלהגיע אליו (לצאת ב 5 בבוקר מירושלים לנתניה מספר פעמים בשבוע) "בזהב" . ההבנה הניתוחים הבחינה המדוייקת , בניית התרחישים כל אלה עשו את קמ"י לאחרת , או אולי יהיה נכון יותר לאמר - את אלי לאחר.