שאלה- אשמח אם תענו

Berethor

New member
טעות גדולה

אבל אוליי את חושבת ככה עקב הא-מיניות. הנקודה היא שמי שנהנה ממין לא מעוניין רק מהגמירה(מלשון לגמור) אלא גם המתהליך, המין עצמו. ולשם דוגמא, גבר שובל משפיכה מהירה לרוב נהנה הרבה פחות מגבר שלא, אבל זה כלום ביחס לבן זוג שלו, שלא תהנה ככה בכלל, נשים אומרות על זה הוא גומר לפני שאני מתחילה
. תראי את צודקת לגבי האבולוציה, אבל אנשים לא מקיימים יחסי מין רק בשביל רבייה, למעשה בעולם המודרני המטרה העיקרית למין זה הנאה וסיפוק מיני. עכשיו גם מה שנאמר על הזכר ורצונו להפרות נקבה, הוא רחוק מלהיות מדוייק ונכון, סיבה א' הרצון האמיתי של הגבר הוא להגיע לסיפוק מיני או/ו לקבל הנאה מהמין עצמו, את מודעת לכך שגבר יכול גם לספק את עצמו, גם אז תגידי שזה להפריה. סיבה ב', אם זה באמת מה שכל הגברים היו רוצים, אז לא היו משתמשים באמצעי מניעה. האדם הוא מעל לטבע לטוב ולרע, לפעמיים הוא הולך שולל אחרי דחפים, וזה רע כאשר הוא נשלט על ידי דחפים והנאות, אבל מי שעושה את זה בלב שלם וגם נהנה, לא רק שזה לא רע, זה הרבה יותר טוב. ככה שאפשר לסתכל על הטבע בצורות שונות, אפשר לומר שכל הקטע של הרצון וההנאה, זה כדי שיתרבו כמה שיותר, אבל אפשר גם לסתכל על זה מנקודה אחרת(המועדפת עליי) וזה שהטבע גם נתן לאדם יכולת לרצון ולהנות מדברים שהוא עושה. את יודעת שיש מספר יכול בטבע שאפילו לא נהנות מזה, שלא לומר סובלות מזה, והסיבה היחידה שהן עושות את זה זה באמת ניטו לרבייה ומתוך דחף. אבולוציה לא דווקא גברים, החוסר יכולת שלהם לשלוט בעצמם דווקא אותם, כי אדם יכול להיות עם כל הדברים האלה, ועדיין למצוא להם זמן ומקום מתאים, דווקא זה שיש לו דחפים מראה על אופי יותר חזק אם הוא מסוגל לשלוט עליהם א/ו למקד אותם למקומות הנכונים, זה שאין לו, זה הכי פשוט. אז באיזשהו מובן זה גם מבחן אישיותי. עוד דבר חשוב שאני לא מסכים לגביו, זה העובדה שאת מדברת רק על גברים, ושוכחת שלרבות מהנשים יש דחף דומה, וגם הן יכולות למשך למין ולהנות ממנו, ואם היא עם גבר מיני אז כולם מרוויחים. אני לא אוהב שהכל מוצג באופן שובינסטי וחד צדדי, זה ממש לא חייב להיות ככה.

Berethor

New member
עריכה

מספר חיות בטבע שלא נהנות מזה. ושם זה לא בגלל נטייה אלא כי פיזית לא יכולות.

orald

New member
לא אמרתי שאין הנאה מהתהליך.

אבל בהחלט נראה שיש דחף לסיים אותו. ולמקרה שלא הבנת, אין פה שום כוונה שגם גברים מיניים וחרמנים בהכרח רוצים רק לעבר נקבות פוריות כל הזמן. לא, הם מחפשים הנאה ופורקן מיני. הכוונה היא שהאבולוציה בהחלט משחקת תפקיד חשוב ברצון הזה להגיע לפורקן(מה גם שהפורקן עצמו מהווה הנאה גופנית חזקה בד"כ, מעין ריכוז של ההנאה משאר החלקים, רק עם החיסרון שהיא נגמרת מהר), בדיוק כמו שרוב האנשים מחפשים בלי מודע מאפייני פיריון ובריאות בבני זוגם(או בקיצור, למה מישהו מכוער/יפה לך אוטומטית?). אנחנו לא חייבים להיות עבדים לפיזיולוגיה שלנו, אבל בל נעמיד פנים שהיא לא עובדת ברקע 24/7 ומשפיעה על כל דבר שאנו עושים, במידה כזו או אחרת.

Berethor

New member
לא קשור לדחף

גבר אם הוא לא יסיים נגיד הוא עלול אפילו לקבל בעיות שונות. אז זה לא רק דחף אלא גם משהו פזיולוגי, אצל גברים הזרע מתחלף על בסיס קבוע, בין אם הם מקיימים יחסים ובין אם לא, לכן גם הטעמים לאיסור הדתי על סיפוק עצמי הוא דפוק. אני לא מתווכח כאן אם 'הסיום'/אורגזמה הם חלק חשוב במין, אלא האם הם הכל, והעניין הוא שאדם מיני אמור להנות גם מהתהליך ולא רק מסיומו, כל הפואנטה כאן היא גם אם היא הייתה חווה אורגזמה זה לא היה משנה, כי היא לא נהנת מהתהליך(האוננות או המין עצמו). עבור אדם שיכול להנות לזה יש רצון להגיע לפורקן בסופו של דבר, אבל הוא לא ממהר לשם, להפך הוא יעדיף שזה ידחה כי הוא נהנה גם מהתהליך. זה דומה למישהו שאוהב לשחק במשהו, הוא יהנה כאשר הוא יסיים תמשחק, אבל הוא ממש לא ירצה שהמשחק יסתיים כמה שיותר מהר, כי זה רק יהיה סימן שהוא לא באמת נהנה. אדם שנהנה באמת נהנה גם מהדרך וגם מהסיום, ויותר חשוב להנות מהדרך אם כבר, כי הסיום הוא החלק הקצר, גם אם יותר חזק. כן אדם שנהנה ממין אבל לא מגיע לאורגזמה, יש פה בעיה(זה לרוב בעיה שיכולה לקרות אצל נשים), אבל מי שבמלא לא נהנה, אין טעם שיתלה צפיות על אם הוא יהנה מלסיים, זה פשוט לא עובד ככה, וזה לא אומר שהוא באמת נהנה. דרך אגב יכול גם להיות שדווקא הלחץ להגיע לזה כמה שיותר מהר או כמה שיותר, פוגע בהנאה וביכולת, החיפזון הוא מהשטן כמו שאומרים. לא יודע לגבי פריון, אבל בהחלט נראה לי טבעי שהיה חשוב המצב הבריאותי של בן הזוג, גם ללא קשר לרבייה, נכון שיכול להיות קשור לרבייה, בעיות של הורים יכולות לעבור בירושה גם לילד. אבל גם בקשר ללא ילדים, זה סיכון גדול לכנס לקשר עם מישהו עם בריאות לקויה, אתה לא רוצה בן זוג שיתפגר לך, או ילך לאישפוזים וכו. אישית הייתי בסיטואציה כזאת, וכאן יצא לי לפסול הפשרות לקשר(גרוע לדעתי) גם על הבסיסים האלה. למה שיופי יהיה חשוב? מאותה סיבה שבריאות חשובה, נכון זה יכול להיות גם מסיבה של ילדים אבל גם מסיבה אישית. ויופי לא דווקא קשור לפריון או לבריאות, יש גם אנשים עם תפיסות יופי מעוותות, כמו חיבה לאנורקסיה, אם כי אצלי יופי ובריאות כמעט תמיד הולכים יד ויד, ומשהו שלא בריא גם לא יפה בעניי לרוב. בכל מקרה אני לא אוהב תהשקפה האיבולציונית המזלזלת הזאת, גם כי אני לא מסתכל ככה על הדברים, ובהחלט אשר לסתכל עליהם בצורה שונה, וגם כי אני מעדיף להיות בארמוניה עם הטבע והגוף, מצד אחד לא לשלט רק על ידי דברים 'טבעיים', מצד שני גם להבין מתיי הם הולכים יד ביד עם ההגיון והבחירה החופשית, אצלי זה קורה לא מעט יש לומר. ככה שלא ממש אכפת לי מה עובד ברקע, ואם זה באמת עובד, אני יודע תמערכת פחות או יותר, לכן אני חושב שאדם לא צריך לשלט על ידי דחפים, גם לא על ידי אהבה ותשוקה, מצד שני שהטבע בא יד ביד עם הבחירות שלו, רגש והנאה שלו מדברים הם רק בגדר בונוס. חוץ מזה לא צריכה להיות לך דעה כזאת שלילית על ילודה, זאת אומרת גם אני בעד תרבות של ללדת כמה שיותר וללא מחשבה וכו, אבל מי שרוצה ילדים, ויש לו בן זוג שהוא רואה כמתאים לזה, אני לא רואה בעיה, ילודה היא דבר חשוב להמשכיות, ללא ילדים גם אני ואתה לא היינו כאן.

Berethor

New member
עריכה

גם אני לא בעד תרבות הזאת..
, לרוב תרבות שקיימת בעיקר אצל פרימיטיבים..

zohar36

New member
זאת התגובה שחיכיתי לה

הרי לא שאלתי אם אני א מינית בהודעה הראשונה, כי זה לא משהו שתוכלו לענות לי עליו במקומי(למרות שחלק גדול מכם בחר לקבוע שכן) שאלתי אם יתכן שבאמת חויתי גמירה ואני פשוט לא נהנית מזה, חשבתי שאולי זה כמו צ'יפס- רוב האנשים ממש אוהבים את זה ולא יכולים להבין למה שמישהו אחר ימצא את זה דוחה, אבל המציאות היא שאני באמת ובתמים לא אוהבת צ'יפס. בכל מקרה, אז לפי ההודעה שלך מסתמן שלא באמת גמרתי. מי יודע, אולי יום אחד..

orald

New member
אבל אמרת לפני רגע שזייפת את הכל.

כלומר, לא נהנית מהסקס. זה לא שנהנית אבל לא הצלחת לגמור. את א-מינית, או שהאקס היה ממש לא מוצלח בצורה קיצונית(ועם מה שהוא עשה לך, אני מתחילה לחשוב שאולי יש אמת בדבר). אז את א-מינית. את אומרת שהיו טראומות(הזכרת אונס אצל אחרות, ואני מאד מצטערת אם זה כולל גם אותך), אז אולי זה אפשרי לעבור את זה, עם טיפול מתאים, אני לא יודעת, אבל מקווה בשבילך ובשביל אחרות במצבך. אבל מה שכן, לפי כל התיאורים הנ"ל את א-מינית כרגע.

zohar36

New member
יש דבר כזה

א מינית "כרגע"? זה נשמע לי הגדרה פתוחה מדיי.

חחח. כרגע את לא חשה משיכה מינית, לכן את כמו

א-מינית. אבל א-מיניות מדברת על מצב קבוע. בכל מקרה, לא ממהרים לשים לך תווית ואת לא צריכה לשים לעצמך. מה שיפה בא-מיניות זה שהיא מאפשרת חקר של המיניות שלך בצורה עמוקה ביותר. מניסיון אישי, יותר מכל מקום אחר שהייתי בו, כאם הגעתי למחקרים הכי גדולים

Berethor

New member
אני אישית קצת חולק על הנושא

לדעתי אנשים יכולים להיות גם א-מיניים באופן זמני, או לשתנות ממני לא-מיני ולהפך, עד כמה שידוע לי הלהפך הוא היותר קשה עד בלתי אפשרי. זה כמובן לא אומר שצריך לזלזל במה שהאדם עכשיו, או לחשוב שהוא מפסיד משהו. אם נגיד אדם יכול לרצות ולהנות ממין בעתיד, אבל כרגע הוא לא, זה שבעתיד יהיה ככה לא אומר שעכשיו הוא צריך 'לאנוס את עצמו'.

ברור שהוא לא צריך אנוס את עצמו

הכוונה היא שכמו שיש אסירים בכלא שמקיימים יחסי מין עם גברים כי - לא יודעת מה הסיבות (ולא רוצה לדעת P:), אז העובדה שיש למישהו תקופה חסרת חשק מיני לא הופכת אותו לא-מיני בהגדרה. כי א-מיני בהגדרה זו נטייה. זה מהות. זה פשוט אומר שיש לו תקופה של חוסר חשק/ירידה בחשק. זה קורה כמעט לכולם. אחרי הכל, המיניות קשורה לכ"כ הרבה גורמים נפשיים. מספיק לחץ בעבודה, קושי בזוגיות, דכאון ועוד אלף סיבות כדי שאדם יאבד את החשק. זה משהו אחר. כי מי שמאבד חשק, יכול להחזיר אותו ע"י שינוי הגורם שגרם לירידה בחשק..

Berethor

New member
כן גם זה נכון

אני מודע לזה שמיניות/חשק מיני יכולים להיות מושפעים גם משלל דברים, ולפעמיים זה לא א-מיניות במובן הטהור שלה, אלא נובע מכל מיני סיבות לרוב שליליות, אני במניח שזאת גם אחת הסיבות שיש אנשים שרואים בא-מיניות בעיה, כי הם מניחים שאין דבר כזה א-מיניים שלא ניתנים לויכוח או מה שסוכר דיברה עליו, לא סתם מעדיפים בAVEN שאלו בקבוצה המייצגת וכו. אבל אני חושב שיש גם א-מיניים לא לצמיתות, שיכול להיות שהם א-מיניים לא מכל הסיבות האלה, אלה פשוט כי ככה הם, נראה לי שיכול להיות דבר כזה, אם כי אני לא יכול להיות בטוח לגבי זה. אני מסכים שהא-מיני הכי יצוגי זה זה, שהוא ככה מאז ומתמיד וזה שזה לא נובע מכל מיני דברים בעייתים אצלו אוליי. לגבי האסירים לדעתי הם כן סוג של הומוסקסואלים, אז in their face, כי אני לא מבין איך סטרייט אמיתי ירצה לקיים יחסים עם גבר, אפילו אם יש לו 'מחסור מיני' בחיים.

orald

New member
את שוכחת רק שא-מיניות, כמו כל נטייה אחרת...

כן יכולה להשתנות. וגם מגדר. אני גיליתי שאני מחבבת גם גברים רק בסוף שנות העשרה שלי. רק בשנים לאחר מכן בכלל התפתחה אצלי ההבנה שאני גם טרנסג'נדרית. לא הכל מלידה וחקוק בסלע תמיד, בייחוד בגיל צעיר.

זה לא "משתנה" זה היה שם

ורק בשנות העשרים "גילית" את זה <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo13.gif>

orald

New member
או...שלא? אנשים משתנים, לא רק מגלים את זה.

אם הייתי נמשכת לגברים לפני כן, תאמיני לי, הייתי שמה לב. ישב איתי בחור חמוד מאד, וחכם, במשך שנת לימודים שלמה בשיעורי מתמטיקה, ורק בדיעבד, שנים אחרי, בכלל חשבתי על כך.

orald

New member
וואו, חשבתי שההודעה בכלל לא עברה.

תפוז ממש מעצבן בזמן האחרון...אבל שמתי לב שכתבתי מתמטיקה משום מה, ולא ביולוגיה, זה מוזר. אבל גם הייתי בעבודה ואני בכלל עייפה אז מה שלא יהיה. בכל אופן, הוא היה ממש חתיך, ואם היה יושב לידי עכשיו הייתי בהחלט שמה לב שמשהו לר לגמרי הטרו' אצלי. לא כל דבר זה מלידה/ילדות, יש דברים שפשוט מופיעים ומתפתחים.

כן ולא. כלומר: זה נכון שהיא יכולה להשתנות

פשוט כי כל דבר יכול להשתנות. אבל יש דברים שמשתנים כל הזמן (כמו הגיל שלנו
) ויש דברים שנדיר שהם משתנים (כמו הנטייה שלנו...) היא יותר נזילה ממה שחושבים - אם זה אני מסכימה. בעיקר לאור העובדה שכל עניין המגדר והנטייה המינית מושפע כ"כ מתרבות. אבל עדיין... מה הסיכוי שא-מיני יהפוך למיני? לרוב, אם זה קורה, זה כי הוא תמיד היה מיני ורק 'כיסה' את זה בכל מיני דברים אחרים. אבל כאמור אני לא שוללת אפשרות של שינוי. מה שאני מנסה לומר, הוא שלאנשים מיניים יש תקופות. זה ידוע. לפעמים אפילו ארוכות. של 10 שנים למשל. עדיין לא הייתי מגדירה אנשים כאלה כא-מיניים. ככה לפחות אני מבינה את זה..

orald

New member
כמו שאת עצמך אמרת.

יכול להיות שהטראומות שנגרמו לך הביאו אותך למצב כזה, ויכול להיות שזה ניתן לתיקון עם טיפול מתאים. אז כרגע, בהווה, את נשמעת כא-מינית, אבל מי יודע מה יהיה אחרי שתנסי טיפול?

Berethor

New member
פתוחה מדיי

יש דברים שיכולים לשתנות ויש דברים שהם לצמיתות. אבל גם מה שאת כרגע זה מה שאת, גם אם בעתיד זה ישתנה.

למעלה