שאהיד על הכביש

מצטער, יותר נוח להיות חולה מאשר מת

ואתה יכול מצידי להיגעל עד מחר. רכב שסוטה מנתיבו באופן פתאומי ללא התחשבות במצב התנועה מהווה איום מוחשי ומיידי על חיי. אלימות כלפיו היא אקט של הגנה עצמית, ולא ונדליזם. יחי ההבדל הקטן.

samata

New member
רגע רגע, אז גם אתה היית שלשום בכביש

? זה פשוט מצחיק לראות כמה אנשים בפורום מחפשים אמת משל עצמם בכדי לתת תגובה צדקנית ומחנכת (או לחלופין לאחל לאדם אחר איחולים לבביים המתאימים לתושבי טהרן).

כן, בהחלט! לא רק שלשום אלא בכל יום:

אולי אותך באופן אישי טרם פגשתי, אך אין נסיעה שבמהלכה איני נתקל בשכמותך: אנשים טובים, שקולים ונוחים אל הבריות שבטוחים בצדקת דרכם. אלא מה? אין לכם מושג כיצד התנהגותכם הלכאורה נכונה מסכנת את זולתכם. לא כל עבריין תנועה זוטר (ויש לפחות אחד כזה בכל צומת, תמיד) זוכה בהורדת מראה, מנסיוני ומנסיונם של אחרים. אני עדיין סמוך ובטוח שמבחינתו של אותו אופנוען אתה סיכנת אותו, למרות שמנקודת המבט שלך זה לא נראה כך. להזכירך, אגב, זכות הקדימה צריכה תמיד להינתן לנוסע בנתיב השמאלי כך שתירוץ כגון "יצאתי לעקיפה מיד אחרי רכב אחר" אינו תופס מים. נכון שלהבא תביט טוב יותר מסביב ותיזהר מאופנוענים אלימים?
המטרה הושגה! שב, תירגע, תגיד תודה על הנזק המזערי (ועל זה שהוא לא כילה בך את זעמו ברמזור), ונסה לרגע לחשוב איך היית מגיב בעצמך לנוכח מה שידוע לך שהוא סיכון ממשי של חייך.

MrJacKasS

New member
אז מה שאתה אומר

שאני צריך להסתכל במראות נונ-סטופ כדי לבדוק אם יש אופנועים שמנסים לעקוף אותי? אתה יודע כמה פעמים בעיר אני נוסע לי על 50-60 קמש, ומגיח משום מקום אופנוען שמרביץ מהירות ועוקף אותי בפראות?? יודע מה ..למה שלא יירה בו פעם הבאה ..זה עדיף

yoavb24

New member
יפה, הבנת!

אתה צריך להסתכל במראה לפני כל שינוי נתיב. ולא, זה שהסתכלת לפני דקה ולא היה שם אף אחד לא תופס. בנוסף, רצוי לבדוק במראות בתדירות קרובה גם בלי שמשנים את מסלול הנסיעה. סתם כדי לדעת אם יש מישהו שנדבק אליך, מישהו שירצה לעוף, מישהו שלא כ"כ מסתכל על הכביש ועלו להכנס בך וכו'... את כל הריכוז שלך בנהיגה אתה אמרו לחלק בין תפעול האוטו ומבטים על הכיבש. אתה רואה שהכל טוב מלפניך, תעיף מבט גם לאחור ולצדדים. וחוזר חלילה.

samata

New member
לאדון בעל הכינוי המקורי

שב, תירגע, תעשה מקלחת וקח כוס מים - רק להבא תתמקד בכל ההודעה ולא רק במשפט ממנה: רוכב האופנוע היה במרחק שלא פחת מ-50 מטרים ממני. זה בהחלט מרווח מספיק גדול בכדי לבצע לא עקיפה אחת ולא שתיים. אני לא מתרץ כלום, אני לא תירצתי כלום ואני לא אתרץ כלום, מכיוון שלא רק שלא סיכנתי את חייו, אלא גם שכשהוא כן התקרב לכיווני ו"ישב לי על הזנב" אני פיניתי לו את הדרך עד כמה שאפשר בכדי לא ליצור מצב שאם אני אבלום (כאמור - נסעתי אחרי עוד אוטו) אז האופנוען ייכנס בי ויגמור את חייו. נתתי לו את המרווחת המספיק בכדי לעקוף אותי אם הוא היה חפץ בכך, והוא החליט שזה לא מספיק - וניסה לעשות את המלאכה לבד (AKA - להגיע לבית העלמין הקרוב ללוויתו שלו עצמו למחרת היום). אז להבא, תירגע, תנוח (אולי עבר עליך יום קשה) ותקרא את כל ההודעה. לא רק את מה שאתה רוצה לקרוא.

abcdcba

New member
סליחה?? אין שום הצדקה למעשה

אלימות! לא הגנה עצמית ולא בולשיט! אתה צריך לבדוק קצת הגדרות של הגנה עצמית! זו לא הגנה עצמית! זו אלימות והלוואי שנהג האופנוע הזה ייתפס ויבלה קצת בכלא..

aviGODFATHER

New member
../images/Emo45.gifבמיוחד הטסטר

הוא מכשיל על ימין ועל שמאל אנשים שלא חוזרים לימין או שביצעו פנייה שמאלה לא טובה, אבל מצדיק ונדליסט שהוריד למישהו את המראה באמצע נסיעה מהירה.

NewUser4

New member
??

איפה ראית שהצדקתי את ההתנהגות שלו? ניסיתי להסביר לפותח השרשור שייתכן ותגובת האופנוע נגרמה עקב סיבה מסויימת, ולא סתם כי הוא עיכב אותו. לא הבעתי דעה כלל.

DyingToLiVe

New member
אז ככה...

מההכרות האישית שלי עם פותח האשכול, אני יודע שהוא לא עשה דבר שסיכן את האופנוען, אני פשוט יכול להניח שהאופנוען כעס על כך שפותח האשכול, יצא לעקיפה לפניו, ופשוט "ביזבז" לו זמן, מתוך הנחה שאופנוענים נוטים ליסוע קרוב למהירות המקסימלית שלהם. בכל אופן, הפעם, לא היה צורך בשום מעשה "חינוכי", אבל אני בהחלט יכול להסכים עם זה, שאם נהג של מכונית פרטית, נוהג בצורה שמסכנת את חייו של האופנוען, רצוי שהאופנוען יוריד לו את המראה, מתוקף הגנה עצמית, בדיוק כמו שאם בן אדם יכוון לכיוונך אקדח, והאקדח לא יירה, אתה תכניס לו מכות, אם לא יותר, ואף אחד לא יעיז לשאול אותך: "למה עשית את זה?".

yoman321

New member
ד"א

ופשוט "ביזבז" לו זמן = לא נתן לו זכות קדימה
(תשאל את NEWUSER4 מה ההגדרה של זכות קדימה)

samata

New member
אוח הבנת הנקרא...

תפסיק להמציא לעצמך אמת כדי שתרגיש נוח להשתמש בה. הבחור לא התכוון למה שאתה כתבת בהודעה.

samata

New member
ואני שואל

איפה "הטרול המקורי", "יומן 321", "שלמה כהן" ושאר המלעיזים שבאו לחנך ולתת קצת מ"מעיין החוכמה" הבלתי נלאה שלהם בדיון בו בעצם הם חפרו שוב ושוב תגובות אינפנטיליות שהתבססו בסה"כ לא על זה שהם היו במקום, אלא על זה שהם רצו לצאת צדקנים - ותוך כדי כך נתנו לגיטימציה לאופנוען שחושב שהוא אופנובר וכמעט חיסל לעצמו את החיים באקט של טמטום מוחלט. מה שכן, אני לא מופתע (לטובה) לראות שדווקא חברי הפורום הוותיקים הגיבו כפי שהגיבו, ואלו מהם שכן לקחו את הגרסה שלי וחשבו שעשיתי משהו שגוי, לפחות העלו את זה כהשערה ולא קבעו עובדות מצטדקות בכדי לצאת חכמים גדולים. "סייג לחוכמה - שתיקה" אמרו פעם חז"ל - יש פה שלושה אנשים שצריכים לאמץ את זה.

abcdcba

New member
זה אפילו לא משנה אם עשית משהו

אין שום הצדקה למה שעשה הרוכב אופנוע.. חבל שלא רשמת את המספר שלו ודיווחת עליו על תקיפה ועל פגיעה ברכוש.. זה פשוט מדהים לראות כמה אנשים מצדיקים אלימות- ועוד מכנים את זה משהו "חינוכי" או "הגנה עצמית".. זה פשוט גועל נפש! אין שום הצדקה לאלימות!!

yoman321

New member
אני לא יודע מה איתך..

אבל בנאדם רציונלי היה שמח לדעת את 2 הצדדים למקרה, וכמו שאמרתי קודם ,אני רוכב על דו"ג וגם נוהג באוטו ויש לי גם וותק נהיגה לא רע בכלל... אז קל לי מאוד לתת נקודת של הרוכב (בייחוד שמלא פעמים הייתי בסיטואציה דומה אך מהצד השני) אך בכל זאת מתאפשר לי לשמור על נקודת מבט אוביקטיבית

נראה לי זה האשכול הכי גדול

של הפורום בהיסטוריה שלו ,לא? מתן יש משהו שלא ברור לי, למה אחרי שיצאת לעקיפה והאטת ואז ראיתי את האופנוע שצופר לך חמה האטת עוד פעם? זה מסכן את האוטו שלך ואת החיים שלו? חוץ מיזה אם אתה אותת בעת העקיפה וראית אותו במראה אז מה הטענות של כולם?

למעלה