שאהיד על הכביש

Krishi

New member
אין סיבה מספיק טובה לבעוט למישהו

במראה לא משנה כמה קרוב למוות הוא היה אם היה אשכרה קורה משהו אז עוד הייתי יכול להבין אותו (מצד שני אם היה קורה משהו אני בספק אם הוא היה נשאר במצב של לבעוט למישהו במשהו בכלל. חחח)

yoman321

New member
מה שתגיד

אני אתן לך לעשות ניסוי ואז תדבר אחרת, סע למגרש חניה ריק תרביץ גז עד שתגיע ל70 קמש עכשיו תמשוך אברקס בשיא הכוח ותנסה לתמרן עם הרכב 30 ס"מ שמאלה עכשיו תנסה לדמיין שאתה עושה את אותו דבר על 2 גלגלים ואתה יודע שאם אתה לא מצליח אתה מת! מי שנופל כנראה ידרס מהרכב שמאחוריו (שכנראה גם לא יצליח לבצע את התמרון הזה) או לפחות יאבד הרבה עור זוהי בלימת חירום טיפוסית באופנוע , יצא לי 3 פעמים לתרגל את זה במהירות מאוד נמוכה (20 קמ"ש) בגלל נהג פחית ב2 מתוך שלושת המקרים "לא קרה כלום" בפעם השלישית נמרחתי על הכביש
אז אל תגיד כל עוד לא קרה כלום

Krishi

New member
האמת שניסיתי את זה עם אוטו..

יותר כמו לבצע פניות ופרסות ולא 30 ס"מ לפה או לשם.. לקח כמה פעמים אבל בסוף תפסתי את זה.. בכל מקרה.. קרה מקרה, אז שירשום או יזכור או לא יודע מה את לוחית הרישוי ויתלונן. שוב.. למה לבעוט לבן אדם במראה?!?!?!?!

yoman321

New member
זהו שלא!

נורא קל לבצע פרסה עם אמברקס
אבל "לתקן" מאוד קשה!
אל תשכח שבכביש יש עוד נטיב בצד השני או חומה או סתם מדרכה התיקון חייב להיות מאוד מדוייק

Krishi

New member
בסדר, אז זה לא דומה ל-"תיקון"

כמו באופנוע. זה עדיין לא משנה בקשר לחוסר ההצדקה בהורדת המראה

Krishi

New member
אז אם חס וחלילה זה יהיה אני ברכב

צפה פגיעה חוזרת

לא רק מלמד לקח

גם כפעולת תגמול הורדת המראה היא מספקת ביותר. ואם נחסכו חיי רוכב אחד בגלל שאותו נהג יביט לצדדים בפעם הבאה, דיינו.

yoavb24

New member
לא מסכים!

קודם כל, "משהו שקורה" זה לא בדיוק "חחח...", ז"א, אין פה באמת משהו מצחיק. שנית, אם היו מורידים אותו או מרסקים אותו, אז אתה מרשה לו לכעוס, אבל אם הוא חמק בשניה האחרונה, ראה את החיים מול העיניים וכו', אז זה בסדר, הוא לא צריך באמת לכעוס, הכל טוב? ואולי קודם תרכב יום אחד על אופנוע, ואז תחליט האם יש או אין סיבה טובה מספיק לסעוט במישהו. ועוד איך יש סיבות טובות, לצערי.

Krishi

New member
אני אחזור על התגובה ל-yoman321

זה בסדר לכעוס ודי בצדק, ואם קרה אז שיתלונן אבל לבעוט לו במראה זה עוד יותר שפל כי הרכב עוד עשה את זה בטעות או מכישורי נהיגה גרועים. פה האופנוען עשה אתה זה במזיד ובמתכוון..

yoavb24

New member
יש מראות...

אם נהגי הרכב היו משתמשים במראות, הם לא היו מורידים אף אחד וגם לא היו מופתעים מאף אחד. נכון, יש גם רוכבי קטנועים שלא רוכבים בצורה מתחשבת, אבל הדוגמאות שהבאת לא כ"כ טובות - מי שבודק במראה, לא יהיה מופתע ב-99% מהמקרים. מצד שני, מי שמחליף נתיבים בלי לבדוק ובלי לזכור שיש לו שטח מת - נו, מה אתה רוצה שאני אגיד על זה? בקיצור, יש נהגים טובים ורעים וגם רוכבים טובים ורעים, אבל רוכב רע מסכן את עצמו. נהג רע מסכן גם את הרוכב הטוב...

Krishi

New member
מראות לא עוזרות תמיד.

אופנוע זה כלי שיכול להאיץ במהירות ולעבור מנקודה לנקודה בפחות זמן. לכן כשאתה מסתכל על המראה לפני פניה לנתיב אתה לא רואה שיש שם אופנוע ואתה מתחיל לעבור נתיב, אבל בזמן הזה איזה מטורף אחד עם DEATH WISH על אופנוע צץ משום מקום (נגיד, מהנתיב הכי ימני בכלל) וחותך אותך. ומה עם אופנועים שנכנסים בין 2 מכוניות? זה עבירה על החוק! וזה לא נכון שרוכב אופנוע רע מסכן רע את עצמו... אולי במפגש בין אופנוע לרכב רוב הסיכויים שרק האופנוען יינזק קשות (וגם אז יש מקרים יוצאי דופן) אבל במקרה של אירוע במהלך נסיעה בכביש הרכב יכול לסטות כתוצאה כדי לא להתנגש באופנוען מטורף ולהיכנס במכונית אחרת או קיר או לרדת מהכביש ולהתדרדר למטה ויש עוד מלא דוגמאות אחרות.

yoavb24

New member
בוא נדייק

אם אתה בודק לפני מעבר הנתיב וגם מאותת, אתה כבר מפחית את הסיכוי לפגוע במישהו, ואז אם באמת מגיע אופנוע במהירות על-קולית ועוקף אותך למרות האיתות - זו בעיה שלו. לרוב, המצב הוא לא כזה. או שלא מסתכלים בכלל או שלא מאותתים או שמאותתים תוך כדי המעבר (לצאת ידי חובה, אבל לא עוזר למי שמאחוריך). בקיצור, צריך להיות חכם ולא צודק. גם אם בא לך רכב שמפריע, אתה תנסה לעשות כל מה שביכולתך כדי למנוע תאונה. גם אם הוא הכי מניאק ואתה הכי צודק.

Krishi

New member
נו, לא אמרתי שכל נהגי המכוניות

מאותתים ומסתכלים במראות. כל מה שטענתי זה שלא חסר כאלה שכן עושים את זה וחוטפים אחרי זה התקפף לב מאיזה אופנוען...

../images/Emo88.gifעונש מוות על גרימת התקף לב

זה מה שאתה מנסה לומר? לי זה נשמע יותר כמו: "אוי אוי אוי, הוא עקף אותי ונורא נבהלתי כי אני ד.Bill שלא מסתכל במראות, ועכשיו יש לי התקף לב ואני גוסס. אוי אוי אוי!" סלח לי ידידי, אך גם לאחד כזה "שפתאום הופיע לו איזה אופנוען" צריך להוריד את המראה או לנפץ את חלון הצד. ככה, שיהיה לו קצת אויר לנשימה אחרי התקף הלב. לאופנוען שמכונית יוצאת עליו בהפתעה אין את הפריווילגיה להתבכיין.

yoman321

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק וביחוד כשאני אומר את זה כאחד שמכיר את 2 העולמות

Krishi

New member
תגיד לי אתה בסדר?

יש חוקי תנועה והאפונוענים (חלקם) עוברים עליהם, חותכים נתיבים ומכוניות, לא מאותתים ועושים עוד שאר דברים שמצפצפים על החוק ואתה מאשים את הנהג רכב שלא הסתכל במראה?!?!?!?! אחרי כל הדברים האלה אני לא אתפלא אם גם כשהוא כן יסתכל במראה (ובוא נהיה הוגנים, כמו שיש כאלה שלא מסתכלים יש כאלה שמסתכלים ועוד איך) זה לא יעזור והוא יפגע באופנוען בגלל שהוא נהג כאילו הוא מינימום בגרנד פרי...

NewUser4

New member
הסטיגמה על האופנוענים מטופשת.

הסטיגמה הזאת שאומרת שרוכבי דו"ג לא שמים על החוק ו"מתאבדים" על הכביש, גורמת לכך שנהגי הרכבים מתייחסים בחוסר זהירות וסבלנות לרוכבי הדו"ג. כשם שישנם רוכבי דו"ג שנוהגים בחוסר זהירות כך ישנם נהגי מכוניות כאלה. ההבדל הוא שכאשר מתרחשת תאונה בין רכב לאופנוע, האופנוען הוא זה שיסבול. לכן, כנהג רכב יש להקפיד הקפדה יתרה ולהזהר מרוכבי דו"ג אפילו אם אלה עוברים על החוק, שכן אתה לא רוצה להיות זה שהרג אדם (אפילו אם זה בכלל לא באשמתך זה ממש לא הרגשה משמחת). הבעיה היא, שההתייחסות הלא סבלנית בכלל כלפי רוכבי דו"ג מנהגי רכבים, נובעת מהסטגימה הטיפשית הזאת (בין היתר).

yoavb24

New member
כה לחי!

כל הכבוד, מילים כדורבנות! מסכים עם כל מילה ומקווה שנתחשב אלו באלו בכבישים.

למעלה