samata ערב טוב.
1. טיגר ולא טייגר. תודה. 2. במקרה זה של סיכון חייך, פשוט לא זזים מהנתיב עד שאתה לא מסיים את העקיפה. אני מתקן על הערתי הקודמת בעניין הפניה ימינה לנתיב הימני. 3. אני מבין את נקודתך, אך קח בחשבון שלעיתים קשה לאמוד את מהירותו של אופנוע, ובמידה וטענת כי האופנוע מיידית הגיע אליך, אז יכול להיות שהוא רכב מהר יותר מכפי שחשבת. רק בתור אופציה תשאיר את הנקודה הזאת בתור אפשרות. קשה לי להאמין כי מישהו יעשה צעד כזה לאדם אחד מבלי שהשני יגרום לו לעבור על דעתו, אלא אם אותו אדם אינו שפוי לחלוטין ואז כבר אין מה לעשות ואפשר באמת לומר תודה שהוא רוכב על אופנוע ולא נוהג ברכב, משום שאדם כזה ברכב מסכן הרבה יותר חיים על הכביש חוץ מאת חייו שלו בלבד. מתמטיקה פשוטה, אכזרית, אבל עובדת. 4. במקרה לגמרי אגב, היום רכב הטיגר על חיפה-תל אביב בבוקר. נהג מבוגר עם משפחתו בג'יפ טויוטה לנד קרוזר חדיש וכסוף החליט משום מה שהמקום הכי טוב לסיים את העקיפה על הכביש הדו מסלולי שהיה פנוי לגמרי, היה דווקא בתוך הנתיב הימני. או במילים אחרות, עלי. צפירה ארוכה לאחר שהוא חתך לימני, ואחר כך חזר לשמאלי לעוד עקיפה והמשיך מבלי להתייחס. לומר לך שלא עברו לי בראש מחשבות של מראות, רגליים, קסדות וראשים מנופצים? אפשר, אבל אתה יודע שאני אשקר. אחר הצהריים, בחזרה בעירי רק עם המכונית הפעם, נהג רכב אחר בעקומה קלה ימינה על על הנתיב שלי. דבר שחייב אותי לסטות הצידה ופשוטו כמשמעו לעלות על המדרכה. אותו נהג ברמזור הבא קיבל צעקות על העניין והגיב בצורה הכל כך צפויה ש"לא שמתי לב". מפתיע? לא ממש. לא כל האופנוענים הם פראי אדם, בדיוק כמו שלא כל הנהגים החדשים הם הססנים ופגע בדרכים כפי שהמדינה ה"נאורה" שלנו אוהבת לחשוב. אבל מה לעשות וכך אנו מצטיירים על ידי רוב האוכלוסיה. מדוע? אין לי תשובה לספק לך מעבר לכך שזה סטריוטיפ זול שקל להעבירו. הבעיה היא שכל כך נהגים פשוט לא שמים לב שקיימים אופנועים בכבישים ולעיתים קרובות גם לא רואים אותם פשוט. הם גם לא רואים מכוניות אחרות ומשאיות לפעמים, אז קל וחומר אופנוע. רק שמקרה של אופנוע, האופנוען נמצא בסכנה הרבה יותר חמורה בגלל אותה חוסר תשומת לב. לא כל המעשים שאתה רואה אופנוענים עושים ועבירות החוק שאתה כל כך ממהר לחשוב שהם עניין של אגו הם באמת כפי שאתה חושב. גם אני בשעות הלילה עובר באדום. הצהרה קשה לא? רק שהסיבה היא פשוטה. חיישני הכביש לא קולטים את האופנוע ולכן לאחר שנים שאני המתנתי נואשות לרכב שיעבור במקרה בשעות הקטנות של הלילה, פשוט הגעתי למסקנה כי אין ברירה אחרת. אז במידה וזה צומת בעל ראות טובה, אני בודק היטב את הכיוונים מהם עלולות להגיע מכוניות וכאשר הכל פנוי, אני עובר מהר ככל שאוכל. קורה לי גם שאני חותך מכוניות אחרות בעיר. אפילו בדרך לעבודה. המקרים של נהגים שפונים תוך כדי שימוש בנתיב הסמוך הוא מקרה נפוץ מדי בארץ, ולכן כאשר קורה מקרה כזה אני נאלץ לבצע תמרוני חמיקה מאותו רכב. פשוט משום שאני לא אקח את הסיכון שהוא ישמע את הצופר שלי מעבר לסטריאו ברכב עם הפלאפון באוזן, החלונות הסגורים והמזגן שעובד. מה הנהגים ברכבים לידי רואים, זה שאני חתכתי באותו הרגע נתיב לפני איזה רכב או שנצמדתי לרכב אחר בנתיב סמוך. אופנובר? לא ממש. סתם לא בא לי להפגש עם האספלט ככה על הבוקר ללא הזמנה מיוחדת. לשם עניין הדיון, אין אני לוקח צד בעניין זה. כפי שהסברתי, יש אנשים חרא במדינה שלנו, ללא קשר לדת/גזע/צבע עור/מין/מקום מגורים/סוג רכב. אבל מה שכן הייתי רוצה הוא שתראה לרגע את הצד השני של אותו הסיפור בצורה יותר נייטראלית. מבלי להיות מושפע על ידי כל הדעות הקדומות והקיבעון המיותר הזה. מדוע אני חושב שיש לך קיבעון בעניין זה? אני מאמין שהכותרת שבחרת מדברת בעד עצמה.