שאהיד על הכביש

8-AN

New member
לא....

היה אחד(בימים הטובים שלו..שהייתי פה הרבה..סתם שהיינו כל החברה הטובים שיודעים מי הם אחח נוסטלגיה) של 200 וקצת אבל אאל"ט נמחק

One Echoe

New member
אני לא יודע אם עשית

שגרם לו לעשות את זה, אבל בכל מקרה ההתנהגות שלו פשוט נוראית. הוא זלזל בחוקי התנועה, סיכן את חייו, סיכן את חייך ומי יודע מה עוד. צריכים לקחת לבנאדם כזה את הרישיון לכמה שנים טובות, שלא נאמר לכל החיים! אני לא מתפלא...יצא לי להיפגש עם נהג מטורף היום גם כן, נהג שפשוט נכנס לצומת בה לי הייתה זכות קדימה במהירות בלי להבחין בכלל ברכבים שבתוך הצומת...

tygger

New member
../images/Emo4.gif כל כך הרבה דעות "נחמדות" פה.

כל כך הרבה אנשים חכמים. נתחיל ונפתח בעניין מאוד פשוט: כפי שיש רוכבי אופנוע חמומי מוח שמקומם הוא באמת לא על הכביש, ואני לא מאחל לאף אחד להתקל בהם, כך גם קיימים נהגים מכוניות חמומי מוח על הכביש. samata, אני קורא את ההודעה המקורית שלך ואת התגובות ובהחלט יש מה לומר בעניין זה. נעזוב לרגע את תגובות הגיל הרך והנמרח עם השפה הססגונית שכל אחד מצייר לעצמו כנראה ציור של "גבר גבר" בתעודת הזהות. אתה נהג חדש. בתור נהג חדש, אני מציע לך לחשוב טוב. לא שחסרים אנשים פסיכים על הכביש, אבל אולי יצאת לעקיפה כאשר האופנוע היה בתאוצה? אתה לא לקחת בחשבון אפילו לרגע כי יכול היה להיות כי האופנוע בעצם נסע מהר יותר ממך והיציאה שלך לעקיפה, טריביאלית ככל שתראה, בעצם סיכנה את חייו והוא בתגובה עשה את זה? להבדיל מרכב, אופנוע הוא כלי תחבורה ברמת סיכון גבוהה יותר, אך אף אחד מאיתנו רוכבי האופנועים רוצה להיות "שאהיד". אולי זה יפתיע אותך ונהגים חדשים כמוך, אבל רוכבי האופנוע הינם אנשים ככל האדם. חלק בעלי משפחות, חלק סטודנטים וחלק אפילו "נהגים" חדשים בעצמם, יש אפילו אוכלוסיה בוגרת שעדיין מע"צ מנסים להבין מי היה אחראי למחדל הזה... כאשר אופנוען עושה טעות, הטעות הזאת עלולה בהחלט לעלות לו בחייו, ולכן הוא מודע לזה. מה שלא קורה בצד שני לצערינו. כאשר נהג מכונית עושה טעות על הכביש, הוא לא רק מסכן את עצמו ואת כל הנוסעים שאיתו, אלא גם הרבה נהגים אחרים על הכביש. אתה רואה מישהו צופר לך מאחור כמו משוגע? תעבור לימני. זה לא ממש קשה. גם אני לעיתים קרובות מוצא את עצמי מאותת לרכבים ששכחו את עצמם בנתיב השמאלי, ולא, זה לא ממש משנה כמה "מהר" הם נסעו, אני רכבתי מהר יותר. מפה ועד הורדת מראה נראה לי רחוק. אני מציע שתבדוק את עצמך פעם הבאה באם האופנוע לא נסע מהר יותר מכפי שחשבת. טעויות של חוסר ניסיון על הכביש עלולות לעלות למישהו אחר בחייו. ולכל ה"גאונים והאמיצים" שפה בפורום, אני מציע אישית שתתלו את הרישיון שלכם על הקיר בתוך מסגרת. זה ככל הנראה יהיה הצעד הבוגר ביותר שתעשו כל ימי חייכם. כל האומץ והגבורה המעשית שלכם (מעבר לשפה הנהדרת) רק מראה על חוסר הניסיון והילדותיות שרק מוכיחה עד כמה אינכם קשירים אפילו להבין בכלל את המשמעות של האחריות ברישיון הנהיגה. לא מאחל לאף אחד מכם לעמוד מול משפחה חוקר משטרתי ולהסביר לו איך קרתה תאונה X, או אף גרוע מכך, לנסות ולהסביר למשפחתו על אדם שנהרג בגללכם את כל סיפורי הגבורה. אולי בסיפורים אתם אפילו תצליחו לשכנע חלק מהאנשים, אבל לא את עצמכם. הרישיון שלכם הוא לא מתנה שאפשר להתהולל בה, ולצאת לסיבוב דאווין עם החברים בג'יפ החדש של אבא/אמא. הרישיון שלכם זה יופי של דבר שיכול לספק לכם חופש לצאת לדרך מתי שתרצו, או הכרטיס כניסה שלכם לימים באמת מסריחים שימשכו כל החיים שלכם. סעו בזהירות. tygger, מנהל פורום אופנועים בתפוז.

samata

New member
לטייגר

חשבתי פעם, חשבתי פעמיים, העלתי יותר מפעם ויותר מפעמיים את התגלגלות האירוע הזה בראש ואני עדיין דובק בטענה שלי שאותו רוכב אכן בעד אופי של שאהיד. אני חוזר ומדגיש - המרחק בינינו היה לא פחות מ-50 מטר וההבדלים במהירויות בינינו לא היו קיימים כמעט, אם בכלל. אותו נהג צעיר (לא בעל משפחה ובטח לא בעל ניסיון של יותר מ-3 שנים על הכביש לערכתי [עקב גילו שנראה בהחלט לא גדול בהרבה משלי]) צפר כמו משוגע, ואני עשיתי את כל שביכולתי בכדי למנוע תאונה או אפשרות לתאונה. יותר מלקחת קצת ימינה לא יכולתי מהסיבה המאוד פשוטה שהייתי בסופו של תהליך עקיפה, ואם הייתי מחליט לחתוך ימינה הייתי מסכן לא רק אותי - אלא גם את הנהג אותו עקפתי. אז אותו רוכב אופנוע צעיר ואינפנטיל החליט מהסיבות ששמורות רק במוחו הקודח שזה לא היה במקום - והוריד לי בעיטה למראה. שום בעל משפחה או אדם הגיוני ושקול לא היה עושה זאת - ומי כמוך יודע מה יכולות להיות ההשלכות של איבוד שיווי משקל או סטיית האופנוע במהירות 100 קמ"ש, ולכן אני נוטה להאמין שלמרות חיבתך לאופנועים אתה גם הבנת שאותו רוכב הוא לא פחות מאדיוט חסר אחריות שכמעט גמר במו ידיו את חייו בעשירית השניה. צאו כבר מהתחושה שאם אופנוען כמעט מת, זה בעיקר בגלל נהג האוטו. ישנם אופנוענים שלא שמים זין על חוקי התנועה וההיגיון. אותו אופנובר החליט מה שהחליט - והוא כמעט גמר את חייו במו ידיו ובלי עזרת איש. אולי זה יפתיע אותך (קונטרה?), אבל ישנם גם אופנוענים שחוקי התנועה לא חשובים להם, ואם הם יכולים על הדרך "לצאת גברים" ולחתוך במהירות 180 קמ"ש מכוניות או להוריד הפוכה למראות צדדיות - אז מה טוב מזה? ולא, זה לא מקרי שבמקרה הנ"ל אתה נוטה לוקח את הצד של האופנובר. יותר נוח לך להאמין שנהג חדש בעל וותק של כולה שנה על הכביש הוא האשם במצב כזה, למרות שההיגיון אומר אחרת ולמרות שהאופנובר הנ"ל מבוגר ממני במקצת - אם בכלל.

tygger

New member
samata ערב טוב.

1. טיגר ולא טייגר. תודה. 2. במקרה זה של סיכון חייך, פשוט לא זזים מהנתיב עד שאתה לא מסיים את העקיפה. אני מתקן על הערתי הקודמת בעניין הפניה ימינה לנתיב הימני. 3. אני מבין את נקודתך, אך קח בחשבון שלעיתים קשה לאמוד את מהירותו של אופנוע, ובמידה וטענת כי האופנוע מיידית הגיע אליך, אז יכול להיות שהוא רכב מהר יותר מכפי שחשבת. רק בתור אופציה תשאיר את הנקודה הזאת בתור אפשרות. קשה לי להאמין כי מישהו יעשה צעד כזה לאדם אחד מבלי שהשני יגרום לו לעבור על דעתו, אלא אם אותו אדם אינו שפוי לחלוטין ואז כבר אין מה לעשות ואפשר באמת לומר תודה שהוא רוכב על אופנוע ולא נוהג ברכב, משום שאדם כזה ברכב מסכן הרבה יותר חיים על הכביש חוץ מאת חייו שלו בלבד. מתמטיקה פשוטה, אכזרית, אבל עובדת. 4. במקרה לגמרי אגב, היום רכב הטיגר על חיפה-תל אביב בבוקר. נהג מבוגר עם משפחתו בג'יפ טויוטה לנד קרוזר חדיש וכסוף החליט משום מה שהמקום הכי טוב לסיים את העקיפה על הכביש הדו מסלולי שהיה פנוי לגמרי, היה דווקא בתוך הנתיב הימני. או במילים אחרות, עלי. צפירה ארוכה לאחר שהוא חתך לימני, ואחר כך חזר לשמאלי לעוד עקיפה והמשיך מבלי להתייחס. לומר לך שלא עברו לי בראש מחשבות של מראות, רגליים, קסדות וראשים מנופצים? אפשר, אבל אתה יודע שאני אשקר. אחר הצהריים, בחזרה בעירי רק עם המכונית הפעם, נהג רכב אחר בעקומה קלה ימינה על על הנתיב שלי. דבר שחייב אותי לסטות הצידה ופשוטו כמשמעו לעלות על המדרכה. אותו נהג ברמזור הבא קיבל צעקות על העניין והגיב בצורה הכל כך צפויה ש"לא שמתי לב". מפתיע? לא ממש. לא כל האופנוענים הם פראי אדם, בדיוק כמו שלא כל הנהגים החדשים הם הססנים ופגע בדרכים כפי שהמדינה ה"נאורה" שלנו אוהבת לחשוב. אבל מה לעשות וכך אנו מצטיירים על ידי רוב האוכלוסיה. מדוע? אין לי תשובה לספק לך מעבר לכך שזה סטריוטיפ זול שקל להעבירו. הבעיה היא שכל כך נהגים פשוט לא שמים לב שקיימים אופנועים בכבישים ולעיתים קרובות גם לא רואים אותם פשוט. הם גם לא רואים מכוניות אחרות ומשאיות לפעמים, אז קל וחומר אופנוע. רק שמקרה של אופנוע, האופנוען נמצא בסכנה הרבה יותר חמורה בגלל אותה חוסר תשומת לב. לא כל המעשים שאתה רואה אופנוענים עושים ועבירות החוק שאתה כל כך ממהר לחשוב שהם עניין של אגו הם באמת כפי שאתה חושב. גם אני בשעות הלילה עובר באדום. הצהרה קשה לא? רק שהסיבה היא פשוטה. חיישני הכביש לא קולטים את האופנוע ולכן לאחר שנים שאני המתנתי נואשות לרכב שיעבור במקרה בשעות הקטנות של הלילה, פשוט הגעתי למסקנה כי אין ברירה אחרת. אז במידה וזה צומת בעל ראות טובה, אני בודק היטב את הכיוונים מהם עלולות להגיע מכוניות וכאשר הכל פנוי, אני עובר מהר ככל שאוכל. קורה לי גם שאני חותך מכוניות אחרות בעיר. אפילו בדרך לעבודה. המקרים של נהגים שפונים תוך כדי שימוש בנתיב הסמוך הוא מקרה נפוץ מדי בארץ, ולכן כאשר קורה מקרה כזה אני נאלץ לבצע תמרוני חמיקה מאותו רכב. פשוט משום שאני לא אקח את הסיכון שהוא ישמע את הצופר שלי מעבר לסטריאו ברכב עם הפלאפון באוזן, החלונות הסגורים והמזגן שעובד. מה הנהגים ברכבים לידי רואים, זה שאני חתכתי באותו הרגע נתיב לפני איזה רכב או שנצמדתי לרכב אחר בנתיב סמוך. אופנובר? לא ממש. סתם לא בא לי להפגש עם האספלט ככה על הבוקר ללא הזמנה מיוחדת. לשם עניין הדיון, אין אני לוקח צד בעניין זה. כפי שהסברתי, יש אנשים חרא במדינה שלנו, ללא קשר לדת/גזע/צבע עור/מין/מקום מגורים/סוג רכב. אבל מה שכן הייתי רוצה הוא שתראה לרגע את הצד השני של אותו הסיפור בצורה יותר נייטראלית. מבלי להיות מושפע על ידי כל הדעות הקדומות והקיבעון המיותר הזה. מדוע אני חושב שיש לך קיבעון בעניין זה? אני מאמין שהכותרת שבחרת מדברת בעד עצמה.

samata

New member
נתחיל מהסוף

הכותרת נבחרה אך ורק מהסיבה שקאמיקזי שרכב על האופנוע החליט לבעוט לי באוטו במהירות 100 קמ"ש. אדם המוכן לסכן כך את חייו בלי לחשוב על מה שעלול לקרות הוא ללא ספק שאהיד או קאמיקזי. ברור הרי לשנינו שתנועה מפוספסת בסנטימטר או באיחור של שניה היה עלול לעלות לו בחייו. הכותרת ממש לא נבחרה לנוכח הנסיבות או כל דבר אחר. אך ורק בגלל המעשה כותרת הדיון היא כפי שנבחרה. אחרי שהבהרנו את זה, אני רוצה להבהיר נקודה מאוד חשובה: אני לא חושב שכל האופנוענים משוגעים או עוברים על החוק או חוליגנים או whatever. אני לא בנאדם שמכליל חתך שלם של אנשים לפי אדם אחד, ואפילו לא לפי שניים או שלושה. לכן גם בדיון לא תמצא הודעה שלי המתלהמת נגד כל האופנוענים...אני פשוט לא אדם כזה. ובנוגע לאומדן המרחק: נקודה שאמרתי כבר שהיא אפשרות, אך ממה שאני זוכר מהאירוע וממה שהרצתי שוב ושוב בראש אני חוזר לאותה הנקודה: הבחור היה לפחות במרחק 50 מטר ממני, ורק לאחר שהאטתי עקב המכונית לפניי שגרמה לי להאט - הוא הגיע אליי בקצב מהיר יותר. בהערכה גסה אני יכול לומר שאם לא הייתה מכונית לפני הרי שאין לי ספק שרוכב האופנוע היה מגיע אליי רק לאחר 10-15 שניות, אם לא יותר. אך המכונית שהייתה לפני בעת העקיפה גרמה לכך שהוא יגיע לאחר 4-5 שניות, שעם כל הכבוד - זה עדיין זמן שמספיק והגיוני לתת למכונית לעקוף רכב אחר במידה ואופנוע נמצא בנתיב מאחור. ברגע שהאופנוע הגיע אליי והחליט להתחרע עם הצופר - עשיתי הכל כדי לדאוג שגם בטעות אני לא אגרום לו לתאונה. הוא הגיב כפי שהגיב, ומה והלאה הדיון כבר חרוש.

tygger

New member
נעזוב רגע את שאר הדיון.

אני טוען כי נהגת בסדר. אין לך מה לפנות ימינה פעם הבאה. עצה קלה לעתיד, במידה ואתה קולט אופנוע במראה שלך, עשה כמוני, תן לו לעבור הלאה במידה ואתה מזהה שהוא מגיע לעקיפה. כאשר אני נוהג ברכב ואני רואה אופנוע במראות, אני פשוט מפנה את הדרך. אם הוא רוכב מעט יותר מהר ממהירות המכונית שלי, או הרבה יותר מהר, זה לא משנה.

samata

New member
אם המצב הוא כפי שציינת

הרי שגם אני נותן לאופנוע לעבור קודם. אבל, ופה האבל הגדול שיוצר פה אולי את הבעיתיות בתגובות של האנשים, האופנוע היה רחוק ממני במרחק המספיק לעשות עקיפה מבלי לסכן בשום צורה שהיא את האופנוען. מה עבר לו באותו לילה בראש כשהוא החליט להוריד הפוכה למראה שלי? אלוהים יודע. אני לא אתפלא אם חברה שלו זרקה אותו והוא חיפש להוציא ת'עצבים שלו או שהוא סתם היה עצבני ממשהו, ולווא דווקא ממני. מה שבטוח הוא שאני יודע שהמצפון שלי שקט בכל הקשור להאם סיכנתי אותו או לא.

One Echoe

New member
מוזר.

לא ראיתי אותך מגנה את מה שהאופנוען עשה. האם אתה מצדיק את ההתנהגות הפושעת שלו? כמו שכתבתי כבר, אני לא יודע מי אשם כאן, אבל גם אם נהג הרכב עשה טעות, זה לא מצדיק את העבריינות של האופנוען. בכל מקרה, אסור להחזיר לאנשים בכביש, או לעבור על החוק בחזרה בגלל שמישהו עבר על החוק. אני לא כתבתי שום דבר על האופנוענים, אין לי שום דבר נגדם, אז אל תכליל את כל הפורום. אני באמת רואה הרבה אופנוענים פושעים, אבל לא חסרות גם מכוניות פושעות... מה שהפריע לי הכי בהודעה שלך זה שלא גינית את מה שהאופנוען עשה.

yoavb24

New member
בוא לא נתחסד...

אני אצייר לך תמונת מצב, ותגיד לי מה דעתך. אני עולה על מדרכה עם האופנוע (לצורך העניין כדי לחנות במקום חוקי לאופנועים), אבל אני רוכב בצורה ממש פראית. רוכב מהר, מצפצף, מרעיש. הולכת מולי אישה עם עגלת תינוק ואני רוכב ישר לכיוונה, מאלץ אותה ממש לקפוץ על העגלה בבהלה הצידה וממשיך כאילו כלום. לא קרה לאישה כלום, נכון? אז אם היא תבוא אחר-כך ותעביר לי מפתח על כל האופנוע, לא תוכל להבין אותה? תגיד לה שהיא הייתה צריכה להבליג, גם אם מהגתי כלפיה באלימות? תגיד שהיא היתה אולי צריכה ללכת לשמטרה, משם היו מעיפים אותה תוך שתי שניות תוך עיקום הפרצוף? אני בטוח שגם אם לא תצדיק אותה, אתה תבין אותה. למה? כי בסיפור הזה היא חלשה ואני החזק והדורסני. אותו דבר קורה במפגש בין אוטו לאופנוע. אני לא אומר שסמטה אכן סיכן את האופנוען, אבל מי שמסכן אופנוען מתוך רשלנות וחוסר התחשבות, מי שנוהג כאילו הכביש שייך לאבא שלו, מי שלא רואה אופנוע ומתנהג אליו כאל אוויר - מגיע לו לאבד מראה! זה באמת כ"כ מפתיע?

One Echoe

New member
אף אחד לא מתחסד.

הדוגמא שהבאת היא קיצונית, והיא גם לא אנלוגית מפני שבדוגמא שלך נהג האופנוע נכנס באישה בכוונה, ז"א שהוא רוצח לכל דבר. זה עדיין לא מצדיק את מה שהאישה עשתה, אבל זה שונה מאוד. אם אדם מסכן אופנוע מתוך זלזול או אי כיבוד חוק בכוונה, מגיע לו לשבת בכלא, לא מגיע לו לאבד מראה. עבריינות מובילה לעבריינות.

abcdcba

New member
אני לא אוכל להבין אותה!

אין שום הצדקה לאלימות במדינה נאורה ומתוקנת

tygger

New member
אם תמצא מדינה כזאת, אני עובר גם.

בינתיים, המדינה שלנו רחוקה מלהיות נאורה ומתוקנת. מדינה שבא תלונה למשטרה על נהג רכב פורע או על אופנוען שמתפרע ברחוב ללא קסדה/טרקטורון שרוכב בשכונת מגורים במהירות בשביל לקפוץ על הבאפרים זוכה להתעלמות מוחלטת מבחינתי היא מדינה נאורה.

abcdcba

New member
קל להאשים

קל מאד להאשים את המשטרה ואת הרשויות בחוסר צדק.. אבל מה עם חוסר הצדק של החברה?! כשאתה רואה בפורום אנשים שמצדיקים אלימות, מעשי "חינוך" לנהגים אחרים, "ונקמה" / "לימוד לקח" לנהג אחר, אתה מבין שהצדק והנאורות מתחילה קודם כל באנשים עצמם.. ואם אני אצליח לגרום למישהו אחד שתומך בדברים שהזכרתי לשנות את דעתו ולהבין שאין שום הצדקה לאלימות- אני אהיה מאושר

tygger

New member
ראיתי דברים רבים.

גם את מה שהזכרת, אבל זה היה למען האמת המעט שראיתי פה בשירשור הזה. את המשטרה והרשויות לא קל להאשים, אבל הם הרוויחו את זה ב(חוסר) יושר ובצדק המדהים שהם מספקים. פניה על תלונה לגבי נהגים משתוללים זוכה להתעלמות מוחלטת, פניה לגבי גניבה של כלי רכב, כנ"ל. יש לי עוד רשימה ארוכה מאוד, אבל, ומבלי להעליב, גילך עדיין צעיר והנאיביות שלך עדיין לא נתקלה באמת מאחורי טחנות הצדק. מאחל לך גם שלא תיתקל בהם.

tygger

New member
למרות שהייתי בטוח שהדגשתי את זה,

אבל נו טוב, ניחא, ציטוט מהודעתי: "כפי שיש רוכבי אופנוע חמומי מוח שמקומם הוא באמת לא על הכביש..." אתה רוצה גם פירוש למשפט הזה עם הסברים ואיורים?

One Echoe

New member
תרגע, אין צורך להתעצבן.

לא שמתי לב למשפט הזה. סבבה לגמרי.

tygger

New member
../images/Emo13.gif רחוק מלהתעצבן.

אמנם אני מנהל את פורום האופנועים באתר זה, שגם במקרה הוא הפורום הגדול במדינה, אבל זה לא אומר שאני עיוור למציאות. רק שיש צדדים שונים לכל סיפור, כפי שכבר ציינתי.

למעלה