לא מקומי בהיררכיה זה בטוח
רק פסיכופאטים וגזענים מטורפים חושבים שמה שמתיר להם להרוג אחרים זה מקומם בהיררכיה
מה שמתיר לי להרוג חיות, ואנשים, זה הצורך שלי להגן על עצמי להישאר בחיים,
חיסול טפילים שמהווים מטרד בריאותי זה לא רצח עם
רצח עם זה שמישהו, בדרך כלל אדם שמאמין בתפישה היררכית, כמו היטלר למשל, מחליט שסוג מסויים של אנשים זה כינים ולכן יש להכחידם
הבת שלי לא מציקה לכינים
הכינים מציקים לה
הם התחילו
אם הם לא היו מציקים לה הייתי עוזב אותם במנוחה
אותו הדבר לגבי אנשים שמאמינים בהיררכיה, הם אלה שמסכנים את חיי ואת סיכויי הישרדותי ולכן זכותי וחובתי לא רק לא להתחשב בהם אלא להאבק בהם אקטיבית
אני לא מפריע להם
הם מפריעים לי
ביתי טרטרה אותי עכשיו שעה, "אבא תעשה ככה ולא ככה ותעשה אחרת ובצורה שונה" ,רוב הזמן אני עושה מה שביתי רוצה ומחליטה, האם זה אומר שהיא מעלי בהיררכיה, יש אנשים, כמוך, שלא מסוגלים לתפוש שלא כל דבר בחיים ניתן וצריך לתפוש במונחים כוחניים
אני עושה מה שביתי אומרת לי לעשות לא בגלל שמעמדה רם משלי או בגלל שהיא גבוהה באיזה שהיא היררכיה ממני אלא בגלל שאני אוהב אותה
יש מצבים שבהם המידע שבידי יותר רלוונטי, כמו בעת חציית כביש או בעניין הטיסה לסבתא וסבא, ואז היא עושה, בדרך כלל ברצון, מה שאני מחליט, אם היא הייתה מתנגדת לנסיעה אז היא לא הייתה נוסעת, אם היא הייתה מתנגדת לתת לי יד בזמן חציית כביש אז הייתה לנו בעייה
כל דבר נשקל עניינית
בדיוק בגלל שאנחנו לא חיים במערכת היררכית אלא הדדית
מי החליט שאני איוולד בקיבוץ ? ההורים שלי או אלוהים ? ממש לא ברור, כי גם מידת הבחירה והברירה שיש לאדם ממש לא ברורה,זאת שאלה מאוד פתוחה, אפילו הכי, וככל שמשקל התפישה ההיררכית בקיומנו תקטן ככה היכולת לפתור ולממש פתרונות לבעייה הזאת תגדל
הבת שלי מחליטה בדיוק כמוני
למעשה יותר
כי אם אנחנו רואים שהיא יותר נהנית בטבע אז אנחנו נעבור לגור מחוץ לעיר
למשל
הבסיס להחלטות מושכלות מגיע מתפישה לא היררכית
כי רק תפישה כזאת יכולה לאזן בחכמה בין מספרים גדלים והולכים של פרמטרים
זו גם הסיבה שדמוקרטיה מצליחה יותר טוב ממלוכה
וזו גם הסיבה שאנרכיה מהווה את הפתרון האולטימטיבי לכל תחלואי העולם