רק לשתף

לא הבנתי באמת

האם את בטוחה שהוא לא מבין שכלב נובח מפריע? כי אני חושבת שילדים {ספקטרום או לא ספקטרום} מבינים הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים, זה שהוא דואג לכלב
לא אומר שלא אכפת לו גם מהשכן ואלי הוא כן מגלה אמפתיה לשכן?
ואולי בכל הוא נכנס למצוקה מכל המקרה הזה ולא תמיד רואים את זה מייד כי מצד אחד יש שכן שמתלונן מצד שני הכלב חייב לנבוח, מצד שלישי האמא אומרת שהשכן לא מתכוון להתלונן, חושבת שלילד נוצר בלבול ואי סדר בעולמו

אני בעצמי כבר לא מבינה אותך

אני הבנתי, שאת לא התכוונת ללמד את הכלב שלך לא לנבוח (למרות שזה אפשרי).

ואני לא מבינה מה את רוצה מהילד שלך. לי נשמע מאוד הגיוני מה שהוא אומר. וגם אני הייתי נבהלת מהקטע של הזמנת פקח, וזה דרך אגב, שהעברת נושא ואולי באותו הרגע השכן היה נחמד לא אומר שמחר או מחרתיים כשהכלב שלך ינבח שוב הוא לא יזמין פקח (לא בטוחה שהפקח אכן יבוא, כי זו שאלה אחרת).

לי התגובה שלו נראית טבעית לכל אדם באשר הוא אדם.

אני מבינה את השכן שלך, מבינה אותך שלא רצית להתעמת אז העברת נושא (ודרך אגב, אני ממש שונאת שעושים לי את זה!) וניסית להתחמק (יכול להיות שאת התכוונת באמת לקחת את הכלב לאילוף אבל לי זה היה נראה כמו נסיון 'למרוח' את השכן).

אסביר: הכלב מאולף היטב אבל פודל מבוגר וזה

גזע לא שתקן . בשלב זה של חייו, כנראה שאין הרבה מה לעשות למעט לכרות לו את מיתרי הקול ואת זה אין לי כוונה לעשות. מנגד, הכלב מחוסן.אוהב אדם וכלבים אחרים.לא נובח בשעות המנוחה ולשכן אין עילה ממשית לתלונה.
לשאלתך מה אני רוצה מהילד שלי קשה לי לענות כי אני לא ממש בטוחה שאני רוצה ממנו משהו.
יותר עבורו...שלא יראה כל דבר כשחור לבן ויבין שפיהם וליבם של אנשים לא תמיד שווה.

חחח...בשעות המנוחה אנחנו בבית ומקפידים על

השקט.הוא נובח כשהוא לבד בבית ומפחד( אני מניחה שמפחד.אולי שומר על הבית? ).

אם זה חשוב לך,

אז אחרי סיטואציה כזו אפשר לשבת עם הילד ולהסביר לו את כל מה שקרה, כדי שהוא יבין.

איך כל אדם לומד?
פעם אחת הוא לא מבין, ומסבירים לו והוא שוכח ואז מסבירים לו שוב והוא שוכח אבל לאט לאט הוא זוכר.

נכון.ואני עושה את הצעדים הראשונים בכיוון.

כל הנושא די חדש עבורי.
גם אני לומדת...ויכול להיות שסיטואציה כמו זו של היום מורכבת מידי בשלב זה וטעיתי שהצגתי לו דווקא אותה.
גם כי הוא מאוד קשור לכלב ונבהל וגם כי באמת יש פה הרבה פרמטרים.
אבל בגדול נראה לי שסבלנות וחזרות זה הדרך. תודה!

dina199

New member
שהשכן יזמין פקח

ואז הפקח יסביר לטרחן הזקן בדיוק מה שהבן החכם שלך הסביר - כלב זה בעל חיים שנובח. זה הטבע שלו.

הכלב הזה מקסים.

הוא כמו ילד נוסף בבית.אנחנו לוקחים אותו איתנו לכל מקום שאפשר לקחת כלבים כי הוא
יושב יפה באוטו ומאוד אוהב לטייל למרות שהוא בן עשר.הוא התבגר עם הילדים ובינם כך שהוא יודע לטפס על מגלשה ולגלוש למטה ולהחזיר כדור ויש לו גם צעצועים משלו. בכלל, חיים עם כלב ו/או חתול נראים לי הרבה יותר נעימים ובריאים.קשה להשאר אדיש
לכשכושי הזנב של כלב ולדעתי, הוא מוסיף הרבה לאיכות החיים.

חתול לא מפריע עם נבחות

הכלב שלך מוסיף לך לאיכות החיים שלך ושל בנך ומוריד מאיכות החיים של שכנך!!

ענתנוי

New member
אולי זו הבעיה?

לא שקרים אלא היררכיה?

גם לי לא מובן למה היא קיימת בכלל ולמה השכן חשוב יותר מהכלב, וברור לי שלא מדובר רק בחוסר צדק אלא בגישה מטומטמת שהורסת לבני אדם את החיים ואחראית לכל הנזקים שאנחנו גורמים לעצמנו ולסביבה.

את מאמינה בחוסר היררכיה?

את באמת חושבת שאין הבדל בין חיות שונות ובין בני אדם ובין בני האדם לבין עצמם?

arana1

New member
יש גם הבדל בין גבר לאשה

ובאמת, בחוגים מסורתיים ושמרניים מאמינים שההבדל הזה משקף גם את העובדה שהגבר נמצא גבוה יותר בהיררכיה מהאשה, וככה זה טבעי וככה גם צריך להיות

מי שמדבר על הבדלים במונחים היררכים זה אדם שלעולם לא יבין ולא יגשים סובלנות ורגישות ואהבה אמיתית לא רק לשונות אלא גם בכלל
המחלה החברתית הקשה ביותר, האמונה והסגידה להיררכיה, מהווה גם את הבסיס ליחס הכי מדכא והכי טיפשי והכי לא מוסרי כלפי אוטיסטים שאנשים מציבים אותם בתחתית ההיררכיה ההתפתחותית בדיוק ורק בגלל שהם מוכשרים וצריכים לתפוש את המציאות בצורה לא היררכית

מי שלומד היסטוריה וגם מבין משהו ממה שהוא לומד מוצא די מהר שהתבנית הכי קבועה והכי מהותית העולה מסיפור התפתחות האנושות ותרבותה חושפת דעיכה הדרגתית של מבנים ותפישות היררכיות
היררכיה זה רוע וטיפשות ואטימות
תפישה שיוויונית זה מוסר ויופי ואהבה
עובדה
שגם מסבירה למה לטווחים ארוכים ומהותיים חברות שיוויוניות מקיימות איכות חיים העולה בכל הפרמטרים על הדיקטטורות שאת מעריצה

תפישה לא היררכית זאת התפישה היחידה שיכולה להסביר ולאפשר התייחסות נאותה ליופי ולחוכמה של מורכבות השונות האנושית

ההבדל בין חיות לאנשים אינו היררכי
בדיוק כשם שההבדל בין עצים לחיות אינו היררכי
גם ההבדל בין הורים לילדים אינו היררכי
אפילו ההבדל בין אנשים מסוגים שונים ומגזעים שונים אינו היררכי
....
הבעייה הכי גדולה של האנושות היא שרוב האנשים הם כמוך ולכן עדיין אינם מבינים את זה

אז מה מתיר לך להרוג חיות?

למשל, אם היו מתגלים אצל הבת שלך כינים, לא היית מבצע רצח עם לכל אלו שעל הראש שלה?

מה נותן לך לעשות את זה? למה לדעתך אתה או בתך חשובים יותר מאשר הכינים?

אם אין היררכיה, איך זה שההורים מחליטים לנסוע לחו"ל ומוכנים להתחשב בקושי של הילד, אבל בעצם הם קובעים אם הוא ייסע או לא?
רק בגלל שהכוח בידיים שלהם?
למה לא נותנים לילד להחליט בעצמו אם הוא רוצה או לא?
מחליטים בשביל הילד המון החלטות - בשם מה?
ביררת עם בתך אם מתאים לה לגור איפה שאתם גרים?
אולי היה עדיף לה לחיות באפגניסטן? באמריקה? בכפר ערבי? בקיבוץ? במאה שערים?

מי שמך להחליט איפה היא תחיה?

arana1

New member
לא מקומי בהיררכיה זה בטוח

רק פסיכופאטים וגזענים מטורפים חושבים שמה שמתיר להם להרוג אחרים זה מקומם בהיררכיה

מה שמתיר לי להרוג חיות, ואנשים, זה הצורך שלי להגן על עצמי להישאר בחיים,
חיסול טפילים שמהווים מטרד בריאותי זה לא רצח עם
רצח עם זה שמישהו, בדרך כלל אדם שמאמין בתפישה היררכית, כמו היטלר למשל, מחליט שסוג מסויים של אנשים זה כינים ולכן יש להכחידם

הבת שלי לא מציקה לכינים
הכינים מציקים לה
הם התחילו
אם הם לא היו מציקים לה הייתי עוזב אותם במנוחה

אותו הדבר לגבי אנשים שמאמינים בהיררכיה, הם אלה שמסכנים את חיי ואת סיכויי הישרדותי ולכן זכותי וחובתי לא רק לא להתחשב בהם אלא להאבק בהם אקטיבית
אני לא מפריע להם
הם מפריעים לי

ביתי טרטרה אותי עכשיו שעה, "אבא תעשה ככה ולא ככה ותעשה אחרת ובצורה שונה" ,רוב הזמן אני עושה מה שביתי רוצה ומחליטה, האם זה אומר שהיא מעלי בהיררכיה, יש אנשים, כמוך, שלא מסוגלים לתפוש שלא כל דבר בחיים ניתן וצריך לתפוש במונחים כוחניים
אני עושה מה שביתי אומרת לי לעשות לא בגלל שמעמדה רם משלי או בגלל שהיא גבוהה באיזה שהיא היררכיה ממני אלא בגלל שאני אוהב אותה
יש מצבים שבהם המידע שבידי יותר רלוונטי, כמו בעת חציית כביש או בעניין הטיסה לסבתא וסבא, ואז היא עושה, בדרך כלל ברצון, מה שאני מחליט, אם היא הייתה מתנגדת לנסיעה אז היא לא הייתה נוסעת, אם היא הייתה מתנגדת לתת לי יד בזמן חציית כביש אז הייתה לנו בעייה
כל דבר נשקל עניינית
בדיוק בגלל שאנחנו לא חיים במערכת היררכית אלא הדדית

מי החליט שאני איוולד בקיבוץ ? ההורים שלי או אלוהים ? ממש לא ברור, כי גם מידת הבחירה והברירה שיש לאדם ממש לא ברורה,זאת שאלה מאוד פתוחה, אפילו הכי, וככל שמשקל התפישה ההיררכית בקיומנו תקטן ככה היכולת לפתור ולממש פתרונות לבעייה הזאת תגדל

הבת שלי מחליטה בדיוק כמוני
למעשה יותר
כי אם אנחנו רואים שהיא יותר נהנית בטבע אז אנחנו נעבור לגור מחוץ לעיר
למשל

הבסיס להחלטות מושכלות מגיע מתפישה לא היררכית
כי רק תפישה כזאת יכולה לאזן בחכמה בין מספרים גדלים והולכים של פרמטרים
זו גם הסיבה שדמוקרטיה מצליחה יותר טוב ממלוכה
וזו גם הסיבה שאנרכיה מהווה את הפתרון האולטימטיבי לכל תחלואי העולם

תקרא מה שכתבת:

"הבת שלי לא מציקה לכינים
הכינים מציקים לה
הם התחילו
אם הם לא היו מציקים לה הייתי עוזב אותם במנוחה"

כלומר, מי שמציק לך מותר להרוג אותו?

כינים לא גורמות מחלות, הן לא מזיקות לבת שלך (או לכל אדם אחר).
הן מהוות מטרד. לא יותר ולא פחות.

מה מתיר לך להרוג את מי שגורם מטרד?

למעלה