רק לשתף

רנה73

New member
אני לגמרי עם הבן שלך

כמו שאני מבינה את הסיטואציה, יש לך שכן נודניק מהסוג שאופן יצירת הקשר שלו עם שכניו היא ע"י תלונות ואמירת דברים שליליים ומלחיצים. אדם מאוד לא נעים. הבן של מרגיש את זה בוודאות.
אז השכן ניגש אליכם ואיך הוא פותח שיחה? באיום. עצם זה שהגישה היא מאיימת מעידה על טיבו של השכן.
ואז את נהיית נחמדה אליו על מנת "לפרוק אותו מנשקו", לוקחת את השיחה לכיוון אחר ומבטיחה לו הבטחות שגם את וגם השכן יודעים שאי אפשר לקיים. זה מעיין מס שפתיים עד הפגישה הבאה שבה מן הסתם הוא שוב יחזור להטריד אתכם ברמה כזאת או אחרת בנוגע לכלב כי זה אופיו הלא נעים.
ולדעתי הילד מבין את המהות המעפנה של השכן. עצם זה שהוא אומר תחביאי את הכלב או מציין שהכלב לא יפסיק לנבוח מעיד אולי שהוא לא רוצה שום קשר עם השכן הזה יותר בעתיד בבחינת "האיש הזה שלילי, יש לו בקשות מוזרות, ואם לא נעמיד אותו במקומו הוא ישוב ויציק לנו. או שתחביאי את הכלב כדי שלא יזכיר לו בכל פעם "לפתח שיחה" איתנו באמצעים לא נעימים או שתסבירי לשכן שהכלב לא יפסיק לנבוח וכך השכן יפסיק להציק לנו בסוגיה הזאת.."
אני לא אומרת שהבן שלך ישב ועשה ניתוח של הדברים אבל בצורה אינסטנקטיבית התגובה שלו מעידה כי הוא מבין שמדובר באדם לא נעים והוא סוגר כל אפשרות שמשאירה פתח לדיונים עם השכן בעתיד.
ככה לפחות אני חווה את הדברים
אדם שמגיע אלי בקטע שלילי, אני לא יכולה להתנחמד אליו גם אם אני יודעת שכך "צריך" לטפל בזה. גם כי זה מרגיש לי פיזית בלתי אפשרי וגם כי אם אהיה נחמדה אליו הוא ישוב לחיי שוב, ושוב זה יהיה בקטע שלילי, ואת זה אני ממש לא צריכה. בקיצור, הייתי מגיבה כמו הבן שלך, וגם אצלי זה היה יוצא באופן אינסטנקטיבי

לי יש הרגשה, שאת שופטת אנשים בלי להכיר אותם

בכלל, אבל ממש כייף לרדת על שכן, שאת בכלל לא מכירה ולא יודעת מי הוא.

אולי הכלב נובח חזק מאוד?
דרך אגב, מנסיון שלי רעש שיכול להשמע בדירה שבה הוא נשמע חלש יחסית נשמע חזק דווקא בדירה למטה, למשל.
למשל, רעש של גרירת כסאות או רעש של בימבה יכול להשמע נורא כשהוא מעל הראש שלך.

המשפחה למשל נהנית מגידול הכלב.
השכנים רק סובלים מהרעש. אין להם שום הנאה מהכלב.
הם גם לא בחרו לגדל כלב.?

ואולי השכן פנה אליהם כמה פעמים ואמר שהרעש מפריע לו והם לא נענו לו?
אולי הרעש מאוד מפריע לו?
אולי לשכן יש רגישות לרעש?

אנחנו לא יודעים כלום, אבל אין לך כבר בעיה לאבחן את השכן.

אני מסכימה איתך

נביחות של כלבים זו הפרעה רצינית לאיכות חיים של שכן, אני ממש לא מבינה את האמפתיה שמגלים כאן לבעלי חיים ולא לבני אדם,
כנראה שחיי כלב יותר חשובים מחיי אדם קשיש ואולי חולה,
אנחנו רוצים שיתחשבו בילדינו שיכילו אותם שאנחנו לא מבינים אדם מבוגר? ולא רוצים להכיל אותו אולי הוא חולה,? ובכלל נביחות על הראש שלך כל היום אני לא מאחלת כאן לאף אחד.הכלב רוצה חברה לכן הוא נובח אז צריך למצוא פתרון על מנת שהשכן לא יסבול.

ואם היה לי שכן עם כלב

שנובח חזק הייתי פונה ביפה ואם ביפה לא היה עוזר הייתי פועלת כחוק, הבת שלי לא שורדת רעשים בטח לא נביחות כלב חזקות..
ואני חושבת שהבת שלי יותר חשובה לי מכלבו של השכן, השכן צריך למצוא פתרונות להקטין את עוצמת הרעש שהכלב שלו עושה הוא לא יכול להפריע לשכנים ולגרום להם סבל..

dina199

New member
כאן מקרה אחר.

השכן הוא לא א"ס.
הילד עם הכלב הוא הא"ס.

רנה73

New member
נכון, לא מכירה את השכן

אבל בתגובה השלישית מלמעלה כותבת האמא "השכן טרחן זקן, מגעיל, משועמם וחרמן, ויש עוד לא מעט".
כשאני אוספת את כל שמות התואר הללו ביחד עם ההתנהגות המתוארת בהודעת הפתיחה, כולל האיום בתחילת השיחה להזמין פקח שייקח מהם את הכלב ולבסוף על אף שלא דובר כיצד פותרים את הבעיה השכן כבר שכח למה הטריד אותם מלכתחילה, ולדעתי זאת היתה הפעם הראשונה בה הוא ניגש לדבר איתם על הכלב (כי האמא לא הזכירה שכבר התלונן מקודם) כלומר מעולם לא הביע מורת רוח על הנביחות אבל כשראה אותם מיד איים בלהזמין פקח לא פחות ולא יותר, כל זה ביחד מצייר לי תמונה מסויימת של אדם נרגן שמחפש תשומת לב באמצעות עימותים. יש גם כאלה.... ואז מבחינת הילד זאת בעיה שצריכה להפתר על מנת שהשכן לא יחזור להטריד אותם יותר.
אבל, ייתכן מאוד שאני טועה, ואם האמא פותחת השירשור תאשר את הטעות, ההנהלה יכלה למחוק את תגובתי בכיף
המטרה היתה לנסות לראות כיצד הילד רואה את הסיטואציה, לא לרדת על השכן. אם השכן אינו טרחן נרגן שלילי, אז הפרשנות שלי גם למצב וגם לתגובת הילד לא רלוונטית.....

אבל פה אנחנו שומעים רק את הצד של האמא

ולא יודעים מה השכן חושב.

אולי הוא התלונן כמה פעמים, הכלב ממשיך לנבוח, הוא מתרגז כל פעם מחדש, מבקש, מתחנן, וכלום עד שנמאס לו והוא מנסה לאיים בהזמנת פקח (ראית פעם פקח מגיע בגלל זה? אבל הוא מיואש ומנסה).

אני חושבת שמיותר לכתוב בכזו נחרצות ותוקפנות על אדם שלא מכירים.

אפשר להבין את מה שקרה גם בהנחה שמדובר באדם סביר, רגיל.
יש את הצד שלו, שנמאס לו מנביחות.
הצד של המשפחה, שנהנית מגידול כלב ומבינה שאי אפשר להגיד לכלב מתי לנבוח (אבל אדם עם כלב אולי צריך לגור במקום שזה לא מפריע לשכנים. סבא שלי גידל בעבר דבורים, והשכנים התלוננו והוא נאלץ לוותר על הכוורת שלו).
אז יש פה כמה צדדים, ואני מניחה שבכל אחד מהצדדים יש צדק.
ואפשר להבין את הקושי של כל אחד מהם.

אמא חמסה ההשוואה בין דבורים לכלבים

אינה רלוונטית.
הכלב אינו !!!!מרעיש בצורה חריגה.מאיפה החלטת שכן?
אני לא כל כך מבינה למה את נזעקת לייצג על השכן בכזה להט ...אבל מכיון שאת משמשת כפרקליטתו אני מזכירה:
1. יש במדינתנו חוקים הנוגעים לגידול כלבים בבתי מגורים ומאפשרים זאת.
2.נושא השירשור היה בני ולא השכן ה"מסכן".

dina199

New member
השכן מוזמן לכתוב פה

וברצינות : כאן אף אחד לא מכיר כאן אף אחד. וכל אחד מביע את דעתו לפי הנתונים שכותבי ההודעות מציגים. אחרת הפורום הזה (ואף פורום אינטנטי פתוח) לא היה מתקיים.
לא מפריע לאף אחד (כולל לך ולי) להביע את דעתנו לגבי אנשים שאנחנו לא מכירים כי אין לנו שום אפשרות להכיר אותם.
כל אחד כאן יכול להביע את דעתו. כולל אני את דעתי השלילית לגבי השכן,ואת את דעתך השלילית על הגלב.
אנחנו לא מיכירים את השכן, את האמא, את הילד או את הכלב
. (אנחנו לא מכירים אותם כמו זהם לא מכירים אותנו).
ועדיין זכותו של כל אחד כאן לכתוב מה שהוא רוצה. זה שאת מעוניינת להגן על השכן כי 'לא שומעים את הצד שלו' לא מונע מאף אחד (למשל ממני) לבקר את השכן לפי תאור ההתנהגות לו על ידי האמא (שגם אותה אני לא מכירה).
ואם השכן הוא זקן (וטרחן) אז בחיים האמיתיים הוא יודע להסתדר מצויין ולהגן על עצמו בצורה טובה מאוד.

האמת, קלעת בול.יש פה סטטוס קוו בין חילונים

לדתיים והכלב הוא חלק קטן מזה השכן חרדי .אנו גרים בשכונה שמתחרדת .אם היה תלוי בחרדים לא היו פה בעלי חיים בכלל.
אני שמה בגינה מים לחתולי רחוב וזה גם מטריף אותו.
הסברתי לו שהחתולים בגינה מרחיקים נחשים כי לא היה טעם לומר לו שהם גוועים בצמא.
זה לא מעניין אותו!בני כמוני.
אוהב כל יצור חי באשר הוא.
השילוב חרדים חילונים לא תמיד פשוט...
הם מאוד לא מקפידים על ניקיון, למשל.שולחים ילדים קטנים לשפוך אשפה והילדים לא מגיעים אז זורקים ליד הפח.
מכלבים הם נגעלים.לפעמים יורקים, מקללים.
בהיותי חילונית אני כמובן נוסעת בשבת.
אך מקפידה להתחשב בשכן ולא לעשות למשל מנגל בגינה בשבת בחלק הפרטי שלי.
כי אני בטוחה שהריח והרעש מפריעים לאוירת השבת.

זה לא קשור בכלל ליחסי דתיים-חילוניים.

שכנים צריכים להתחשב זה בזה.

גם הוא צריך להתחשב בך וגם את בו.

אני, דרך אגב, חושבת שזה חשוב מאוד להאכיל חתולי רחוב, וכמו שכתבת בעצמך, זה גם אינטרס של בני אדם וגם אני מאכילה חתולים ומשתדלת לדאוג להם למחסה בחורף למשל.
כשאני רואה ילדים מתעללים בחתולים (ויש כאלה חילוניים, דתיים וחרדים) אני עוצרת אותם ומנסה להסביר להם שזה נורא לעשות דבר כזה. אני גם מעירה למי שמנסה להתעלל בעצים, למשל.
אני בטח נשמעת טרחנית להפליא, ואכן רבים יגידו שכן.
אני נגד התעללות בבעלי חיים ובצמחיה.

אני גם מכירה אנשים דתיים רבים שמגדלים כלבים, ולא מצליחה להבין את הקשר בין דת ובין גידול בעלי חיים.
דתיים גם מגדלים בעלי חיים. תלוי מי.

אני מאוד מזדהה אתך, וכמו שאת צריכה להשלים עם דברים מסוימים גם הוא צריך להשלים עם אחרים.
ואם הכלב שלך לא מפריע במיוחד ונובח כדרך כשכלבים נובחים, אז למה שזה יפריע לו בכלל?
האמת, שלו אני במקומו הייתי מתיידדת אתך רק כדי לקבל גישה לכלב שלך...
לגדל כלב זה המון מטלות, וצריך לדאוג לקחת לוטירנר, וכאן הוא יכול לזכות בהנאה של גידול כלב בלי להתאמץ הרבה.

אצלנו יש דתיים וחילוניים, חלק מאלו וחלק מאלו מגדלים כלבים ואף פעם לא נתקלתי בשום בעיה על רקע זה ולא נתקלתי בכלבים נובחים מידי.
כולם נובחים בצורה רגילה, וזה בכלל לא נראה לי כל כך מרגיז אם כמה דקות ביום שומעים כלבים נובחים. אז אולי בגלל זה הנחתי שהכלב נובח המון.

אבל כל הדברים שכתבת על חרדים, קורים אצלנו גם עם חרדים, גם עם דתיים וגם עם חילוניים.
פשוט ביקשו למשל שילדים לא יזרקו אשפה. בלי קשר לדת.
קשה לי להאמין שיש אנשים שיורקים כשהם רואים כלבים.
מה רע בכלבים? למה לירוק? מה הקשר בכלל לדת?

קשה לי להאמין שאם השכנים יכירו את הכלב שלכם ואת מתארת כלב מאוד ידידותי לאנשים, אז הם ימשיכו לשנוא אותו.
אולי להזמין אותם לפגישה שיכירו קצת את הכלב ילטפו אותו ואולי גם יתאהבו בו?

אני מאוד מצטערת אם נפגעת ממני. זה ממש לא מה שהתכוונתי.
פשוט הפריע לי שאחרים שלא היו שם בכלל תוקפים את השכן, בלי להכיר אותו בכלל.

אוף, כתבתי ממש מבולבל ואתך הסליחה.

חרדים , בניגוד לדתיים, שונאים בע"ח .השכן חרדי

לפעמים אני מטיילת עם הכלב ובני ברחוב וילד חרדי קטן עובר ואומר "איכס".מדובר בפודל קטן יפיפיה. בניגוד לתאורך, מעולם לא נתקלתי בילד חילוני או דתי שנגעל מהכלב.
יש פה הרבה חילונים, דתיים וחרדים .
יש חילונים ודתיים עם כלב ואפילו לא חרדי אחד.
כשהמבוגרים מקללים את הכלבה אני עונה בלשונו של שלמה שמותר האדם מן הבהמה אין.
אבל השנאה לחיות של החרדים היא ריגשית ולא שכלית
בנוסף , החרדים תלו על לוחות מודעות ליד בית הכנסת שלהם פסק הלכה של אחד הרבנים הספרדים שאפילו כלב נחייה הוא טמא! ויש לנו עיוור עם כלב נחיה בשכונה.הרקע הזה אולי גם מסביר מדוע ציפיתי מבני לא להתייחס ברצינות לאיום הפקח.
הוא "אוכל "את היחס לכלב מגיל אפס .
אני רוצה בהזדמנות זו גם להביע את הערכתי על שהסברת את דבריך.
ההבהרה שימחה אותי ונתנה לי תחושה שמטרתך להיטיב ולא לבקר סתם.
תודה!

dina199

New member
אין צורך להיות חרדים כדי להיות טרחנים.

שכנים נוניקים קיימים בכל מגזר

למעלה