רציתם תרבות עברית?

אכן. סלוגן עלוב ביותר

שמשדר זיהום וחשיבה שלילית ושוללת. גם "זבל" גם "מלכלך", ואף מילה על ניקיון, או על כמה יכול להיות נעים ויפה אם כולנו נשתף פעולה ונשמור על הסביבה. (מקווה שזה לא נשמע סכריני - כי אני בהחלט מתכוון למה שאני שאומר.) ואת הפרסומת לא ראיתי אז אני מתייחס רק לסלוגן.

אטיוד5

Active member
שמאלנים?

נו טוב, אני סתם מתמם. ההקשר די ברור. שמאלנים בתור אשכנזים מתנשאים ויפי נפש מהחברה להגנת הטבע. שיהיה. מי אני שאלחם בעובדות מוצקות. באותו עיניין, דע לך שכל הכוסיות שמאלניות. זה דבר ידוע, שגם הוא כבר נהפך למטבע לשון נפוץ.

אלי ו.

New member
אנקדותא ממפלגת הירוקים

לפני כ 5 שנים הירוקים התמודדו בת"א (לראשונה?) על מקום במועצת העיר. הדבר נודע לי כשירדתי לתומי למכונית, וגיליתי שכל הרחוב מוצף בפרסומת של ה"ירוקים". לא התעצלתי, התקשרתי למספר הטלפון ושאלתי אותם: מילא האחרים, אבל אתם??! התשובה היתה, אין לנו כסף לפרסום חוצות אז אנחנו מפרסמים על מכוניות חונות. לא התאפקתי ושאלתי למה כימיקלים לישראל שופכת פסולת רעילה לקישון במקום לטפל בה כראוי.. נכון, גם הם חושבים שלא לזהם זה יקר מדי, אז הם מזהמים.

ומה היית מייעץ להם לעשות?

יש להם שלוש אפשרויות א. לא לפרסם, לא להיבחר, לא להשפיע על סדר היום הציבורי. ב. לפרסם ביוקר, להיבחר, ולהסתבך בחובות. ג. לפרסם בזול על מכוניות חונות, להיבחר, ויש פלאיירים על המדרכה. מה היית מייעץ להם? אפשר להקצין כמעט כל דבר לרמות אבסורדיות (למשל: "אל תלך לטייל בטבע, כי אתה עלול לדרוך על נמלה ובכך לגרום להרג חיית בר"). זה נכון שפלאיירים שמוצמדים למכוניות מלכלכים את הרחוב, בעיקר מאז שעמישראל גילה את כח הכבידה כאמצעי מהיר לסילוק פסולת מהיד. אבל ההבדל בין זה לבין נחל הקישון הוא עדיין הבדל של (ש)מיים וארץ. השאלה היא תמיד של עלות מול תועלת, ואולי נכון יותר עלות מול עלות. (מה עדיף: להשתמש בכוס חד פעמית, או לבזבז מים על שטיפת כוס רב פעמית?) והכי חשוב: קבל ח"ח על האכפתיות והיוזמה להרים טלפון. כן ירבו. (ואיך אומרים פלאייר בעברית?)

גנגי

New member
עלון.

דף פרסום בודד כעלה קטן ברוח, עף הוא ומושלך כשלכת, על כן - עלון. ואגב, גם באיטלקית לדף ולעלה מינוח אחד. ולמה שעושים עם עלונים לפני בחירות, למשל, הייתי ממליצה לקרוא "הַשְלֶכֶת". למאותגרים לשונית: משלב השלכה (לרחוב) עם שלכת (העלונים) ועם "השלך-את". מותר להזמין את מועצת אח"לה עכשיו, או שהחלטתם להתעלם כליל?

ואולי עלעלון?

כדי להבדיל אותו מעלון מהנדסי הארובות ומעלון כתה ט3 השולטת, המחזיקים עלים אחדים וגדולים יותר מהעלעלון. ומה דבר מועצת א"חלה?

תודה על הזימון.

למה עלעלון כש-עלון יפה ומתאים? לך זה עושה אסוציאציות מסוימות, אבל לאחרים לא. בסך הכול זו מילה מוצלחת מאוד לפלאייר. בוא נתפשר: עלון קטן במיוחד יכולהיקרא "עלעלון", הולך?

אלי ו.

New member
ייעצתי להם לפרסם על לוחות המודעות

השכונתיים, בלי קשר להמלצה שלי הם עשו כך. (כנראה שהרבה אנשים התלוננו) ההבדל בין זיהום הקישון למקרה הזה הוא ברור מבחינת סדר גודל, אבל זהה מבחינה עקרונית. העיקרון שאומר "למי אכפת הסביבה, חשובה לי המטרה שלי". זה בייחוד צרם כשזה בא ממפלגת הירוקים. כוס חד פעמית מול שטיפה? זו שאלה טובה, אני מעריך שתלוי בסוג הכוס. כוס מפוליאוריטן מוקצף (קל קר) לעולם לא תתפרק ולכן עדיף לשטוף כוס רגילה. כוס נייר, אני לא בטוח, צריך לבדוק, זה לא נושא פשוט. השאלה מסתבכת אם משוים שטיפה ידנית מול מדיח כלים.

lexigali

New member
אוי. נקודה כאובה.

איכשהו אני תמיד פוסקת בסוף לטובת המים. כלומר כמה שפחות לבזבז מים. פסיקה רגשית נטו
. חבל על כל טיפה.

אלי ו.

New member
זה מוסיף לסיבוך

איזור עשיר במים מול איזור שייצור עוד מים כרוך בהוצאות ובנזק לסביבה כתוצאה מהייצור.

lexigali

New member
לא הבנתי:

איזה ייצור מים? איפה? למה הכוונה? איזה אזור עשיר במים?

ייצור מים - בהבנת סריגה צבאית

אין הכוונה שבמעבדה מחשמלים זוג מולקולות מימן2 למולקולת חמצן2 (כן, אני יודע. פרודות בעברית). ייצור מבחינת ההשקעה הדרושה להבאת מים אל נקודת הצריכה. במרכז הארץ מדובר על הפעלת משאבות, הן לשאיבה והן להחדרה, שימוש במטהרים (איגוד ערים דן מייצא מי שפכים מטוהרים להשקייה בלבד - אלו המים בצינורות האדומים, להבדיל מהכחולים בהם מים ראויים לשתיה), שימוש באמצעי נגד החלדה (שיתוך) בקוים, כולל פיצויים לחקלאים ששימוש בהגנה קטודית בשתחם פוגע בהם (כתוצאה מהקרבה אנודית של חממות וגדרות מתכת סמוכות לקו) ועוד. בדרום המצב קשה יותר - מדובר על עלות שינוע המים מהכינרת לכל הנגב דרך המוביל הארצי, כולל עלות הקמתו ותיחזוקו של המוביל הארצי, כולל סיבסוד תושבי הנגב (הם משלמים עבור המים אותו מחיר כמו תושבי הגליל, למרות שלמדינה העלות גבוהה פי כמה). כל זה כרוך באנרגיה, חשמל - שריפת נפט או פחם בתחנות כוח. שאיבה, החדרה, הגנה, סינון, טיהור, תיאום לוגיסטי - לכל אלו יש מחיר בדולאצ'ים. במדינות עשירות במים, ניתן לשאוב מהמאגר המקומי ללא צורך בשינוע. ללא צורך בתחזוקת קוים ארוכים ויקרים, ללא צורך בהתפלה (לא הוזכרה למעלה כי למרות שהחברות המובילות בתחום ישראליות, בארץ מפגרים רחוק אחרי סעודיה). חברת מקורות, למרות היותה ישראלית ומספקת שירותים לקהל המקומי בלבד (לא מדויק, אבל אין חשיבות לקהלי המשנה לצורך העניין) היא בין חברות המים הגדולות בעולם. בערך מאותה סיבה שאגד היא בין חברות האוטובוסים הגדולות בעולם (אם לא הגדולה שבהן).

כמו תפירה.

איבדת קיטבג? תסרגי. איבדת משקפת? תייצרי. איבדת נשק? תסרגי, אבל עם צל"ם.

ואני עדיין חושב על זה מדי פעם

שזה שאין פקדון על בקבוקי פלסטיק גדולים ואי אפשר לתת אותם לאל"ה (האגודה לאיכות הסביבה) למחזור, בגלל שזה לא נוח לנשות החרדים (זה לפחות הנימוק שאני שמעתי), הוא אחד מחילולי השם הגדולים בדורינו.

למעלה